On päevi ja perioode, kui ma tunnen ennast tõelise äpuna.
Olen 1a5k pojaga veel üpriski kodune. Kaks suuremat last käivad juba koolis.
Vahel vaatan ennast kõrvalt ja imestan, miks just minu pesamuna on nii palju haige (peamiselt kõrvapõletikud), nii must ja räpaks, jonnakas, kangekaelne jne.
Miks vanem laps vajab ikka veel õppimises abi (8.klass), on õhtuti liiga palju telefonis, jätab tähtsaid asju viimasele minutile, või unustab need sootuks. Ei tunne huvi uudiste, kvaliteetsaadete (nt Osoon) ja raamatute vastu. Kirjutab kirjandeid mille sisu võiks omistada 3klassi lapsele jne. (Eilne teema meil, kui lugesin ta kirjandi mustatndit, millel polnu sisu. Seletasin, et ta ei oskagi midagi asjalikku sinna kirja panna, kui ümbritsevast elust midagi ei tea ja raamatuid ei loe. Tik-Toki pealt järgmine aasta lõpukirjandit ei kirjuta ju!). Vat, tema tahaks käia sellises koolis, kus saab ainult joosta, jalkat mängida, võistelda.
Keskmine laps, õppimises väga püüdlik, loeb meeleldi raamatuid, aga nii aeglase tegutsemisega, spordipõlglik, kellaaegadest kinni ei pea, ka kõige kiiremal ajal võib venida nagu haavata saanud tigu.
Kolm last, nii erinevad ja ma tunnen vahel, et kaotan mõistuse, hakkan röökima nende peale või siis suure häälega nutma.
Mehe jaoks aega eriti ei ole. Kõigepealt laste ja enda vajadused ja päev saab enne otsa, kui järjekord meheni jõuab.
Siin ei ole midagi imestada kui ühel päeval on mehel armuke ja süüdistada pole siis kedagi, isegi iseennast mitte.
Ma tean, et olen seda tüüpi inimene, et puhkamine on nõrkadele ja minu läbipõlemine tuleb 5-6 aastaga taas. Eelnevad korrad olen sellest sünnitusega pääsenud, et töörattalt maha saada. Nüüd seda meetodit rohkem kasutada ei saa.
Praegu on pidevalt mingi ärevus hinges. VH saab kohe läbi. Lapse kõrvalt ei saa nii palju tööd teha kui tahaks. Plaane on palju, unistused on suured.
Ajad tulevad rasked, maksud tõusevad. Kulud suurenevad. Kas sissetulek jõuab väljaminekutega sammu pidada?
Kust kokku hoida? Toidu pealt? Laste peal? Tundub, et need kaks viimast on siiani kärbetest meie peres peaaegu eemale jäänud. Enda ja mehe pealt ei saa kokku hoida, sest me polegi endale viimasel ajal suurt lubanud.
Tunded ja emotsioonid käivad iga päev üles-alla. Ühest küljest on hea meel, et saan olla laste jaoks kodus olemas. Teha päeval oma aias tööd, väike abiline järgi tatsamas. Sel aastal on temaga juba kergem, kui eelmine kevad, kui ta päris tita oli.
Hoolitseda oma peenarde ja kasvuhoonete eest. Märgata kevade saabumist.Sõita linna, ajada omi asju (juuksur, arstivisiidid, koolitused, aiandites käia) ilma, et ma peaksin seda oma tööaja sisse sobitama.
Samas on tunne, et aeg tiksub iga päev minu kahjuks. Kas ma löön tööalaselt sama edukalt läbi? Mahukaid pakkumisi ei saa hetkel vastu võtta, see tähendab, et kuulen kuidas raha kolisedes teiste taskutesse jookseb. Keegi teenib, aga mina olen kodus oma vanemapuhkusel.
Iga teine pakkumine tundub praegu nii hea, kogemusi andev, uus, huvitav, ilmselt maailma parim võimalus, kuid mina pean sellest loobuma.
Tunnen kuidas jään iga päevaga lollimaks ja vaesemaks.
Justnimelt lollimaks selle kodus oldud 2aastaga, sest pea on kui tühi pööning millel pole aknaid ees. Pidev tõmbetuul. Midagi meelde ei jää muidu kui paeb üles kirjutama.