Esileht Erivajadustega laps ei tea…

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: ei tea…

Postitas:
Kägu

Kas siin liigub ringi ka käimis- ja kõnepuudega laste vanemaid, kes on soetanud spetsiaalse käru lapsele? Kui palju raha pidite ise maksma, kas omavalitsus võib aidata maksta, kui endal pole võimalust?

Mul on kodus 3 aastat ja 8 kuud vana käimispuudega tüdruk,kõndimisel teeb kül edusamme aga linnavahel ei kõnni ja süles ei jaksa tassida enam. Tavalised kärud lagunevad kiiresti ra ja veel kõige ebasobivamal ajal ja tõesti ei jaksa päris uut osta, kuna olen kodune ja kasvatan last üksi ning lapse isa ei toeta last ja tema vastu huvi ei tunne.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: ei tea…

Kui soovid osta spetskäru, vaata inva-poodide netilehti, küsi pakkumisi? Kui on käimispuue, peaksid saama ju 90%-soodustust?
Mul liikumispuudega poiss, mõned kuud üle 3a, hankisin talle poolteist aastat tagasi lihtsalt sellise käru, millel lapse jalad ära mahuvad istudes – osa tavalisi kolmerattalisi kärusid on selliseid pikema \”ninaga\”.

Nüüd harjutame ilma käruta kõndimist, esialgu väiksemaid otsi, kuid kui laps on puhanud, saab ka pikema maa kõnnitud, kui vahepeal puhata-istuda-piknikku pidada saab. Aega läheb omajagu, aga meie plaan on sügiseks ise käia lasteaeda (mis mina käruga 18 min kõnnin kodust sinna).

Kui ei sobi nende inva-asjade hinnad, võid ka näiteks puudega lapsele jalgratta soodsamalt laenutada – kuutasu on alla euro näiteks http://www.itak.ee-st, lapse pikkuse ja puude iseloomu järgi pannakse kokku ratas. Palju stabiilsem kui need tava kolmerattalised, aga sõitma õppima peab muidu ikkagi. Meil sõideti mitu kuud toas, kuni keeramine selgemaks sai.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sugulasel on downi sündroomiga eelkooliealine.laps kes tavakärud juba ära lammutab ja vajab invakäru. tean, et just tellis käru ja omaosalus on ca 100 euri. st kui 90% kinni makstakse.
küsi oma maakonna spetsialistilt kuidas toimida. tihti saab neid kärusid ka abina.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kas siin liigub ringi ka käimis- ja kõnepuudega laste vanemaid, kes on soetanud spetsiaalse käru lapsele? Kui palju raha pidite ise maksma, kas omavalitsus võib aidata maksta, kui endal pole võimalust?

Mul on kodus 3 aastat ja 8 kuud vana käimispuudega tüdruk,kõndimisel teeb kül edusamme aga linnavahel ei kõnni ja süles ei jaksa tassida enam. Tavalised kärud lagunevad kiiresti ra ja veel kõige ebasobivamal ajal ja tõesti ei jaksa päris uut osta, kuna olen kodune ja kasvatan last üksi ning lapse isa ei toeta last ja tema vastu huvi ei tunne.[/tsitaat]

Soovitan käru rentida näiteks Invarust. Kasutame juba 6-7 aastat Patron käru, mis on renditud. Vahepeal vahetasime suurema vastu, laps kasvas lihtsalt välja.
http://www.invaru.ee/lastekaru-tom5
See on mingi uuem mudel. Meil on vanem ja veidi lihtsam. Piisavalt raske käru. Tänaval liikumiseks hea aga kui vaja sageli autosse panna, siis on ta raske ja väga suur,Väga napilt mahub suuremasse autosse.
Lingil olev ehk on kergem ja mahub ka paremini autosse.
Ostmisega on see jama, et sul pole käru pärast kuhugi panna, kui laps ei vaja seda enam. Rentimisel annad tagasi.
Renti maksame 4 korda aastas.

0
0
Please wait...

Postitas:
xkestx

ostsin aasta tagasi lõpuks korraliku käru terviseabist maksin 80 kopikatega, käru kogukaal on 15 kg , pole raske seda ise tõsta,, kokku pannes käivad alt ära rattad ja sang on samamoodi liigutatav nagu harilikul kärul, ainus asi on ta on invakäru ja vat kui ikka inimeste sekka lähed vahitakse käru last sind uuesti last ja siis ikka käruu … 😀 invakärul on ikka pikk kasutus aeg, minu laps on 7a ja tema mahub kärusse vabalt kuni 12a saamiseni, kehakaalult kannatab käru kuni 45 kg raskust aga sellega on hea ringi vurada , lükkab teelt kõik eest no tähendab kõik kaugelt hajuvad juba laiali sest ei taha nakkust saada…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüdseks rentisin ivarust käru ja plaan välja vahetada, kuna see on eba mugav, rattad on pöõrlevad ning see segab, kuu on teepind pisutki ebaühtlane, lähevad rattad risti ja edasi ei saa. Uurin youtubest videosid, mille vastu vahetada.
Vähemalt öeldi, et saab ümber vahetada, kui ei sobi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Esileht Erivajadustega laps ei tea…

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.