Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ei viitsi enda eest hoolitseda

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )

Teema: Ei viitsi enda eest hoolitseda

Postitas:
Kägu

Pealkiri sai pisut provokatiivne, asi ei ole selles, et ma ei viitsiks pesta ja oleksin must – käin loomulikult igapäevaselt duši all. Jutt käib hoopis igasugustest iluprotseduuridest. Ma olen vist laisk ja mugav inimene: ei viitsi end isegi üle kere kreemitada, kreemitan vaid nägu ja käsi, ent igasuguste kehakreemide kasutamine tundub nii tüütu. Pealegi meeldib mulle, kui nahk on pärast pesu puhas, ent kreem jätab ikka mingisuguse teistsuguse kihi nahale.

Näonaha eest hoolitsen rohkem, sest teen igapäevaselt kerge meigi ja seepärast tuleb nägu korralikumalt puhastada ja kreemitada. Aeg-ajalt puhastan poore ja koorin ka. Mitte kunagi ei ole ma teinud endale kodus nn täismeiki erinevate jumestuskreemide, põsepunade, puudrite, primerite, concealerite ja muu taolisega. Ma ei teagi üldse, mis järjekorras või kuidas neid kasutama peaks! Täismeik on mulle professionaali poolt tehtud ehk 4-5 korda elus. Igapäevaseks meikimiseks kasutan vaid näokreemi, kerget jumestuskreemi, ripsmetušši ja kulmupliiatsit. Reast välja tikkuvaid kulmukarvasid kitkun. Raseerin jalgu ja kaenlaaluseid, intiimpiirkonda piiran. Aga see on laias laastus kogu mu näo- ja kehahooldus.

Igasugused maskide tegemised, koorimised ja kuivharjamised, pruunistavate kreemide kasutamine ja muu taoline – sellest ma parem ei räägigi, ma ei viitsiks iialgi oma aega ja energiat sellele raisata. Ma ei käi juba ammu kosmeetiku juures ega tee seal erinevaid iluprotseeduure. Kunagi nooremana mõned korrad käisin, aga mingit efekti küll ei näinud, tundsin lõpuks, et ainus, mis kosmeetiku juures tehakse, on see, et kliendile määritakse hea jutuga erinevaid kosmeetikatooteid pähe 🙂

Naised, kes te kogu ses ilumaailmas vabalt orienteerute ja kõiki neid ilutooteid ja – teenuseid regulaarselt kasutate – kas te naudite seda? Või on see pigem nii, et tuleb teha, kui tahad hea välja näha? Kas teen oma nahale karuteene, kui selle eest põhjalikult ei hoolitse? Olen juba 47, ehk oleks viimane aeg end korralikult koorima, maskitama, kreemitama ja turgutama asuda? 😀

+28
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas sa elad maal? Kunagi ei ole hilja alustada naha eest hoolitsemisega. Samas kui sa elad maal ja keegi seda hoolitsetud nahka ei näe, siis lase samamoodi edasi. Teine asi on see, kui elad linnas ja käid peenetes kohvikutes latet limpsimas. Siis torkab hoolitsemata nahk kohe silma.

+7
-70
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kunagi ei ole hilja alustada naha eest hoolitsemisega.

Täisjura.

On olemas terve grupp inimesi, lausa 50% neist, kes ei kreemita end mitte kunagi.
Need on mehed.
Ja pole nende nahal mitte midagi viga ega häda – täpselt samasugune nahk on nagu mõnel 50 aastat end üleni kreemitanud tädil.

Siia lisanduvad veel ka naised, kes end üleni mitte kunagi ei kreemita. Ja pole neilgi midagi viga.
Surnud nahka (autoistmed, elutoa diivan jne) pead kreemitama, sest muidu ta ei ole ilus ega pehme.
Kel süda sees lööb, ei ole seda jama eluliselt vaja.

+60
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa elad maal? Kunagi ei ole hilja alustada naha eest hoolitsemisega. Samas kui sa elad maal ja keegi seda hoolitsetud nahka ei näe, siis lase samamoodi edasi. Teine asi on see, kui elad linnas ja käid peenetes kohvikutes latet limpsimas. Siis torkab hoolitsemata nahk kohe silma.

Ei, ma ei ela maal. Aga su jutt on küll üle võlli. Sa tahad öelda, et kui ma istun kohvikus su kõrvallauas, siis sa kohe näed, et mu käsivarred on kreemitamata? Või mismoodi see minu hoolitsemata nahk sulle silma torkab?

+33
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kreemitamine ongi nagu nõiaring. Alustades enam ilma ei saagi. Ma keha ei kreemita. Aga ilma näokreemita ma ei saagi enam elada. Kisub kuiv, ebameeldiv tunne on.

+21
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, olen täpselt samasugune. Selle vahega, et ei põe selle pärast absoluutselt. Nahk on mul loomulikult rasune ka ja seepärast ei näe ka erilist mõtet ennast üle keha kreemitada.Koorin ennast duši all kareda nuustikuga hõõrudes. Seda pean tegema, et vältida raseeritud kohtadel karvade sisse kasvamist. Näo tõmban küll Puhas Loodus kibuvitsakreemiga igal hommikul sisse ja tugevatoimelist antiperspiranti olen ka sunnitud kasutama. Meik koosneb silmalainerist ja ripstmetušist, vajadusel ka kulmuvärvist koos -vahaga. Ei leia üldse, et peaksin igapäevaselt midagi rohkemat tegema.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen üks nendest vähestest, kes pole ennast elusees kordagi kreemitanud ega meikinud. Mul pole seda lihtsalt vaja. Nahk on mul pehme ning mõnus. Meikimine pole mulle kunagi pinget pakkunud. Vanust on 50+.

+20
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen umbes samasugune kui sina, teemaalgataja (v.a. see meigi osa, vahel värvin vaid ripsmeid, muud ei tee) ja ma pole selle pealegi tulnud, et ma “ei hoolitse enda eest”! Minu meelest küll hoolitsen, absoluutselt. Juustega mässan veidi rohkem, neid ma armastan eriliselt.

Ja see, kes väitis, et ta kohvikus su kõrvallauas kohe ära näeb, et su käsivarred on kreemitamata 😃 – tema vastas ka su küsimusele, kas neid ülejäänud tegevusi nauditakse. Ei naudita, vaid kuna “elatakse linnas”, siis tuleb teha, et kõrvallaua tädi sind põlgliku pilguga ei vaataks.

PS. Ma elan ka linnas, aga ei saa üldse aru, kuidas see asjasse puutub.

+27
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suurt osa kosmeetikat polegi meil päriselt vaja. Ilutööstus on tohutu käibega, küll määritakse pähe üht ja teist, kõik need mitte-enese-eest-hoolitsevaid naisi hurjutavad artiklid ajakirjanduses jne.
Aja jooksul õpib inimene ka paremini tundma oma naha vajadusi ja saab ise aru, mis on vajalik ja mis ballast.
Üht asja olen tähele pannud alates 40daist eluaastaist, et need naised, kes palju päevitanud, hakkavad siis juba välja paistma kehvema naha poolest.

+27
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere tulemast klubisse!

Sa pole üksi 😀

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen see, kes ka väga ei mässa. On olnud perioode, kus kreemitan rohkem ja kohe on näha, et  kui juba alustad, siis enam ilma ei saagi. Praegu juba 10 a täitsa mõnus nahk ilma kreemideta (no näole ikka panen, aga mitte iga päev, ainult siis, kui tundub kuiv).

Vananemist ei karda ja mingit võitlust pidama ei hakka. N 42

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen täpselt samasugune ja ei ole isegi pähe tulnud ennast sellepärast halvasti tunda. Kehanahk kreemitamist lihtsalt ei vaja mul, kreem ei imendu sisse ja rullib maha ennast. Ja palju mõistlikum on õlitada, pärast dussi niiskele nahale kasvõi oliiviõli. Aga sedagi teen paar korda aastas ja rasedana kõhule 🙂

aga vanuses 40 olen avastanud näoseerumid ja need on mõnusad asjad, palju kobedamad kui tüütu kreemitamine.

Ma arvan, et teemaalgatajasuguseid on ca pooled naistest.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindel ei igasugusele kosmeetikaga mässamisele. Mulle sobib ainult puhas nahk. Mis iganes kosmeetikavahendeid kasutades ma tunnen mingit “hingamistakistust” oma nahal ning ei jõua ära oodata, millal nahk jälle puhas on. Seetõttu viimased 8 aastat on mu ainus “enhancement” püsimeik – silmalainer. Seda lasen iga 2 aasta tagant uuendada, muidu muutub sinakaks. Aga muule kosmeetikale ja kreemidele kindel ei, välja arvatud kätekreem, kui tunnen, et on vaja.

Sama on ka küünte lakkimisega – kui küüntel on lakikiht peal, siis ma tunnen, et sõrme- ja varbaotsad on “umbsed” ja see häirib. Nii et küüsi ei laki ning hoian need lühikesed ja korras.

Näovett kasutan igal õhtul. Vannis käies kasutan vannivahtu ning pärast vanni kasutan juukseõli (või Olaplex 6). Seep-šampoon-hambapasta-rulldeodorant on elementaarsed, neid ei hakka üles lugema. Lisaks on eraldi teepuuõliga raseerimistooted. Ning ca tosin parfüümi ja tualettvett. Aga selle loeteluga ka mu kosmeetikaarsenal piirdub. Olen 47. Nahk on piisavalt niiske (T-piirkond isegi rasune), on üksikuid kortse silmade ümbruses, aga üldiselt olen endaga väga rahul ning ilma konkreetse vajaduseta kosmeetikat kasutama hakata ei plaani. Ei pea ennast isegi mitte laisaks seetõttu, vaid see on minu jaoks lihtsalt väga ebaoluline, et mitte öelda vastumeelne.

+16
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

On olemas terve grupp inimesi, lausa 50% neist, kes ei kreemita end mitte kunagi.
Need on mehed.

Meestel on paksem nahk kui naistel. Sellisel võrdlemisel ei ole mõtet.

+4
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meestel on paksem nahk kui naistel.

Ei ole.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvasin, et sealt tuleb hoopis muu teema. Et naine ei kasuta mitte midagi ja on loomulik. Aga tegelikult on täiesti tavaline ja ehk ise natuke üle tavalise enda eest hoolitseja. Üldpilti vaadates on tuttavate ja teiste pealt. Minu arust on see enese eest hoolitsemine. Ma ei osanud mõeldagi, et sellisel tasemel võib olla hoolitsemata või et see võiks tähendada mittehoolitsemist.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meestel on paksem nahk kui naistel.

Ei ole.

???
Loomulikult on ja mitte vähe!

Besides having facial hair, there are structural differences between men’s skin and women’s skin. Androgen (testosterone) stimulation causes an increase in skin thickness, which accounts for why a man’s skin is about 25% thicker than a woman’s. In addition to being thicker, a man’s skin texture is tougher.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täiesti vale pealkiri. Sellest järeldan et TA on madala enesehinnnaguga naine. See ongi täiesti piisav hoolitsus.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale 50ndat hakkas mul nahk kuivama, vajab palju rohkem niisutamist ja talvel toitmist.  Iga nahaarst soovitab hakata vananedes nahka niisutama. Kui meeldib päevitada, siis seda rohkem niiskust vajab.

On jah 50+ naised, kes ei ole iial nägu kreemitanud ja nahk on nii sile, kui beebi pepu, poes küsitakse passi, lisaks veel on meekarva loomulikku värvi tagumikuni ulatuvad juuksed. Mina selline ei  ole – juuksed vajavad värvimist ja nahk hoolitsemist.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja see, kes väitis, et ta kohvikus su kõrvallauas kohe ära näeb, et su käsivarred on kreemitamata

Ma vaataks pisut laiemalt. Kohvikus istuva ja kreeme mitte kasutava inimese tunneb kohe ära. Ega see iseenesest halb ole, aga hoolitsetud inimese peale jääb pilk pikemalt pidama. Vaata või Saagimit. Terve elu kalleid kreeme kasutanud ja nüüd näeb välja nagu kompu:)

+2
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja see, kes väitis, et ta kohvikus su kõrvallauas kohe ära näeb, et su käsivarred on kreemitamata

Ma vaataks pisut laiemalt. Kohvikus istuva ja kreeme mitte kasutava inimese tunneb kohe ära. Ega see iseenesest halb ole, aga hoolitsetud inimese peale jääb pilk pikemalt pidama. Vaata või Saagimit. Terve elu kalleid kreeme kasutanud ja nüüd näeb välja nagu kompu:)

See on geneetika, tema õde ja ema näevad ka väga kaunid ja noored välja.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näonaha eest hoolitsen rohkem, sest teen igapäevaselt kerge meigi ja seepärast tuleb nägu korralikumalt puhastada ja kreemitada. Aeg-ajalt puhastan poore ja koorin ka.

Minu mõistes ka viitsid sa enda eest hoolitseda, nii et undab. Mina põdesin oma välimuse pärast nii palju viimati umbes 26-aastaselt, et välja minnes silmapliiatsit ja jumestuskreemi kasutada. Suurim pingutus välimuse eest hoolitsemisel on minul juuste värvimine. Kuna kasutan hennat (see teeb juuksed ühtlasi terveks ja tugevaks), siis on see kahe tunni töö (no vahepeal saab, rätik peas, muid asju ka teha). Noh, mitte-hallikirjud juuksed on lihtsalt minu isiksuse osaks saanud ja enne nii u 65. eluaastat ma ei tahaks sellest osast loobuda.

Aga tead, inimestel on igasuguseid huvisid. Ma küll usun, et paljudele täitsa meeldib peegli ees ennast kenaks teha. Siis on nt inimesed, kellele meeldib jõusaalis mütata, või automootoris urgitseda, või juhtivatel ametikohtadel sekeldada, vm. Mulle jälle meeldib aiatööd teha – paljude meelest olen ka kindlasti täitsa imelik.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näonaha eest hoolitsen rohkem, sest teen igapäevaselt kerge meigi ja seepärast tuleb nägu korralikumalt puhastada ja kreemitada. Aeg-ajalt puhastan poore ja koorin ka.

Igasugused maskide tegemised, koorimised ja kuivharjamised, pruunistavate kreemide kasutamine ja muu taoline – sellest ma parem ei räägigi, ma ei viitsiks iialgi oma aega ja energiat sellele raisata. Ma ei käi juba ammu kosmeetiku juures ega tee seal erinevaid iluprotseeduure.

Loe oma välja mõeldud jura veel korra läbi ja tee parandused, tundub usutavam.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siit teemast kõlab natuke läbi, et välimuse eest hoolitsemine oleks nagu nõme… Kehakreeme ma ei kasuta. Ma ei räägi ka koorimistest/maskidest. Maske teen vaid siis, kui selleks tuju, võtan aja endale ja mõnulen. Ei looda üldse, et see kaunimaks teeb. Aga meikimine on teine teema. Alati end meikida ei viitsi, aga kui viitsin, siis saan ka komplimente. Meigin kogu nägu, olen 54 ja jume pole enam teab mis ühtlane. See ”kasutan vaid silmapliiatsit” ei tee kedagi kaunimaks, pigem näeb see imelik välja. Vaatasin just saadet Ilon Wiklandist, inimene on üle 80 aasta vana ja kuidas välja näeb! Imeline. Kindlasti on ka inimesi, kellele ongi välimus ükskõik, mulle ei ole. Mulle meeldivad hoolitsetud välimusega inimesed.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heh, ma arvasin, et ma olen ainuke, kellele kehal kreemi/õli tunne ei meeldi. Nägu, kaela/dekolteed ja käsi ikka kreemitan (vaid käeselgu küll), aga rinnaesisest allapoole jääb keha minu poolt kreemitamata, sest tunne jääb vastik (mulle) ja pärast ei julge kuhugi istuda/lamada, sest kardan, et teen aseme rasvaseks. Veel pole nahk külest kukkunud ja kohvikusse julgen ka minna 😀

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen üks nendest vähestest, kes pole ennast elusees kordagi kreemitanud ega meikinud. Mul pole seda lihtsalt vaja. Nahk on mul pehme ning mõnus. Meikimine pole mulle kunagi pinget pakkunud. Vanust on 50+.

Jälle klassika: mitte midagi ei tee, aga välja näeb nagu kaunitar!
😁

Kasutan küll erinevaid kreeme-koorijaid ja tumnen ennast seetõttu hästi.
Iga päev – eriti praeguse leitsakuga – ei näe vajadust keha kreemitada, küll aga nägu ja jalgu. Raseeritud sääri v intiimpiirkonda niikuinii.

Mina jälle ei näe pointi suvel jumestuskreemi kasutada.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kõik need mitte-enese-eest-hoolitsevaid naisi hurjutavad artiklid ajakirjanduses jne

Tahaks ka mõnda lugeda.
Lingitad?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, kus kõik need mina-küll-midagi-ei-tee-ma-niigi-ilus kaunitarid liiguvad? Trennis riietusruumis, kus paljaid ja meikimata naisi näha võib, ma küll mingeid keskealisi loomulikke iludusi ei ole kohanud. Ikka tselluliidised kintsud-tagumikud, lapilised näod, nahapaksenditega jalad ja kollased varbaküüned.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka ei kreemita end üldjuhul. Keha ei kreemita kunagi, käsi ja jalgu kreemitan mõnikord peale sauna, kuiv tunne on muidu. Nägu kreemitan päevitamisel ning meiki pannes – viimast juhtub aga üsna harva viimasel ajal. Nooremana tegin kerge meigi ikka iga päev tööle minnes, nüüd töötan kodus ja pole meikida vaja. Ega enam oskaks ka, sellest on muidugi kahju.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale 50ndat hakkas mul nahk kuivama, vajab palju rohkem niisutamist ja talvel toitmist. Iga nahaarst soovitab hakata vananedes nahka niisutama. Kui meeldib päevitada, siis seda rohkem niiskust vajab.

On jah 50+ naised, kes ei ole iial nägu kreemitanud ja nahk on nii sile, kui beebi pepu, poes küsitakse passi, lisaks veel on meekarva loomulikku värvi tagumikuni ulatuvad juuksed. Mina selline ei ole – juuksed vajavad värvimist ja nahk hoolitsemist.

Kaua sa OMETI viitsid seda sama plaati kedrata?

+7
-8
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ei viitsi enda eest hoolitseda