Pealkiri sai pisut provokatiivne, asi ei ole selles, et ma ei viitsiks pesta ja oleksin must – käin loomulikult igapäevaselt duši all. Jutt käib hoopis igasugustest iluprotseduuridest. Ma olen vist laisk ja mugav inimene: ei viitsi end isegi üle kere kreemitada, kreemitan vaid nägu ja käsi, ent igasuguste kehakreemide kasutamine tundub nii tüütu. Pealegi meeldib mulle, kui nahk on pärast pesu puhas, ent kreem jätab ikka mingisuguse teistsuguse kihi nahale.
Näonaha eest hoolitsen rohkem, sest teen igapäevaselt kerge meigi ja seepärast tuleb nägu korralikumalt puhastada ja kreemitada. Aeg-ajalt puhastan poore ja koorin ka. Mitte kunagi ei ole ma teinud endale kodus nn täismeiki erinevate jumestuskreemide, põsepunade, puudrite, primerite, concealerite ja muu taolisega. Ma ei teagi üldse, mis järjekorras või kuidas neid kasutama peaks! Täismeik on mulle professionaali poolt tehtud ehk 4-5 korda elus. Igapäevaseks meikimiseks kasutan vaid näokreemi, kerget jumestuskreemi, ripsmetušši ja kulmupliiatsit. Reast välja tikkuvaid kulmukarvasid kitkun. Raseerin jalgu ja kaenlaaluseid, intiimpiirkonda piiran. Aga see on laias laastus kogu mu näo- ja kehahooldus.
Igasugused maskide tegemised, koorimised ja kuivharjamised, pruunistavate kreemide kasutamine ja muu taoline – sellest ma parem ei räägigi, ma ei viitsiks iialgi oma aega ja energiat sellele raisata. Ma ei käi juba ammu kosmeetiku juures ega tee seal erinevaid iluprotseeduure. Kunagi nooremana mõned korrad käisin, aga mingit efekti küll ei näinud, tundsin lõpuks, et ainus, mis kosmeetiku juures tehakse, on see, et kliendile määritakse hea jutuga erinevaid kosmeetikatooteid pähe 🙂
Naised, kes te kogu ses ilumaailmas vabalt orienteerute ja kõiki neid ilutooteid ja – teenuseid regulaarselt kasutate – kas te naudite seda? Või on see pigem nii, et tuleb teha, kui tahad hea välja näha? Kas teen oma nahale karuteene, kui selle eest põhjalikult ei hoolitse? Olen juba 47, ehk oleks viimane aeg end korralikult koorima, maskitama, kreemitama ja turgutama asuda? 😀