Minu enda arvamus EKREst
1. Täna nad räuskavad, et Reform on riigi pankroti äärele viinud. Samas kui Martin Helme oli rahandusminister, võttis ta koos Seedriga vastu populistliku otsuse maksta välja II samba rahad, ehk sisuliselt võttis 4% laenu, et 0% laen tagasi maksta. Päris räige kulu riigile.
2. Tahavad lõpetada rohepöörde. Et rohepööre saaks tehtud, on vajalik meie laste ja ka nende laste jne tulevikuks, et neil üldse oleks kuskil elada. Kui täna see lõpetada, siis kõik juba tehtud investeeringud lendavad vastu taevast ja see kindlasti mitte ei ole kuskilt otsast õige otsus, ega ka mitte pikemas perpektiivis mitte kellelegi kasulik.
3. EKREistid siunavad praegust valitsust liialt Ukraina pooldajatena. Lihtsa inimesena küsin, et mis te arvate, et Venemaa nagu “kogemata” just meie riigi sünnipäeval Ukrainat ründas?
Minu loogika ütleb selgelt, et Venemaa lootis, et võtab Ukraina üle loetud päevade või nädalatega ja siis oleme meie järgmised. Kui me täna välispoliitikaga ei tegele ja keskendume ainult sisepoliitikale, siis sorry, aga kui Venemaa otsustabki meid endale ampsata, vot siis tõesti ei tule mitte keegi meile appi.
4. EKRE on oma programmis kindlalt väljendanud, et Rail Balticule kriips peale, sest see on Eesti riigile majanduslikult kahjulik – kuidas kahjulik? 85% makstakse Riigile kinni, see on majanudsele just suuremat hoogu andev, selleks ei pea mingi eriline majandus teadlane olema, et sellest aru saada.
5. Nende programm ütleb ka, et keelustada tuleb abordid. See on inimõiguste vastu, mis me lähme tagasi mingisse kiviaega?! Ja selle jätkuks soovivad nad ka koolides lõpetada seksuaalkasvatuse (mis minu meelest on seni veel liigagi lapse kingades) ja sisse viia perekonna õpetuse. Ehk kokkuvõtvalt, naised marss põll ette pliidi äärde lapsi kasvatama, kui rase, siis rase, mingit õigust lõpetada pole, isegi kui see oli soovimatu, naise tahte vastu vms. Palju õnne ja olemegi üks suur “õnnelik” Eesti, kus ainult MEHED otsustavad?!
6. Ja no elementaarne viisakus – kuidas ma õpetan oma lapsele, et tuleb olla viisakas ja ligimest lugupidav, kui meie riigimehed on labased, ebaviisakad ja ütlevad kogu rahva ja ka maailma ees, seda mis sülg suhu toob?
jne…