Tere,
mind siiralt huvitab, teie, kes te EKREt valite – miks?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › EKRE
Tere,
mind siiralt huvitab, teie, kes te EKREt valite – miks?
Miks keegi peab hakkama sulle oma valikuid põhjendama?
EKRE on ainus eestimeelne ja rahvast hooliv erakond. Kahjuks on EKRE juures mitmeid värdnähtusi, mille tõttu ma sel korral EKRE-t ei vali. Näiteks on nad Ukraina sõjas Venemaa poolt. Siin ei käi jutt üksikutest vähetähtsatest erakonna poliitikutest, vaid erakonna ametlikust poliitikast. Samuti ei salli ma Orbanit, kes on üks ääretult vastik inimene. Samas EKRE armastab Orbanit. EKRE välispoliitiline suund on üdini mäda.
EKRE on ainus eestimeelne ja rahvast hooliv erakond. Kahjuks on EKRE juures mitmeid värdnähtusi, mille tõttu ma sel korral EKRE-t ei vali. Näiteks on nad Ukraina sõjas Venemaa poolt. Siin ei käi jutt üksikutest vähetähtsatest erakonna poliitikutest, vaid erakonna ametlikust poliitikast. Samuti ei salli ma Orbanit, kes on üks ääretult vastik inimene. Samas EKRE armastab Orbanit. EKRE välispoliitiline suund on üdini mäda.
Tänan selle vastuse eest, aga milles EKRE rahva hoolivus väljendub?
Eestimeelsuse osas juba sain vastuse, et seda ta siiski pigem OLI, kuna nüüd hoiab rohkem Venemaa hõlma alla, kui ma Su vastusest õigesti aru sain.
EKRE-le läheb korda lihtinimeste elujärg. EKRE märkab ka neid inimesi, kes elavad keskmisest vaesemalt. EKRE parandab toimetulekutoetuste maksmist. EKRE loob tingimused, et Eestisse tuleksid tagasi inimesed, kes on siit lahkunud tööpuuduse tõttu. EKRE panustab maapiirkonda arendamisesse.
Eestimeelsuse osas juba sain vastuse, et seda ta siiski pigem OLI, kuna nüüd hoiab rohkem Venemaa hõlma alla, kui ma Su vastusest õigesti aru sain.
Päris nii pole, EKRE sooviks on, et Eesti oleks iseseisev riik. Varro Vooglaid, kes arvab, et Pika Hermani tornis võiks lehvida Vene lipp, pole EKRE liige!
Valin, sest eelmine kord täitsid kõik enda lubadused ja elu oli tõesti parem. Siin on minu siiras vastus.
Eelmistel valmistel valisin EKREt, sest tundus värske, eestimeelne ja julge poliitika, konservatiivsus üldjoontes on mulle sümpaatne nähe, kuid see, mis vahepeal nendega toimunud, on täielik pettumus – seekord välistasin nad eos. Usun, et paljud, kes eelmine kord uudsuse ajendil valisid, on tänaseks oma arvamust kardinaalselt muutnud.
Üks asi mulle siiski EKRE sisepoliitika juures ei meeldi. EKRE reklaamib ennast veel rohkem kui Reformierakond. Kõik kohad on EKRE palakteid täis, isegi Delfit toidetakse reklaamirahaga. Selle asemel peaks raisatud miljonid jagama puudustkannatajatele. Kahjuks EKRE näitab ennast poliitilise kartelli osana.
EKRE-le läheb korda lihtinimeste elujärg. EKRE märkab ka neid inimesi, kes elavad keskmisest vaesemalt. EKRE parandab toimetulekutoetuste maksmist. EKRE loob tingimused, et Eestisse tuleksid tagasi inimesed, kes on siit lahkunud tööpuuduse tõttu. EKRE panustab maapiirkonda arendamisesse.
Kuidas?
Oma retoorika on EKRE solvanud ja halvustanud suurt osa eestlasi: arste, Tallinna ülikooli lõpetanuid, maasikakasvatajaid ja üleüldisemalt põllumehi, teadlasi, homoseksuaalidest ja naistest rääkimata.
Selle nimel, et saada mingi osa mitte nii hästi hakkama saavate inimeste toetust, on EKRE halvustanud suuremat hulka eestlasi.
Kuidas?
Vaesemaid saab kohe aidata riigieelarve prioriteetide muutmisega. Hiljem hakkavad õiged investeeringud juba ise ennast taastootma ning elu läheb paremaks kõigil.
Reformierakond ei saanud hakkama. Praeguseks peaksime olema Euroopa 5 rikkama riigi hulgas, kuid oleme 5 vaesema hulgas.
Oma retoorika on EKRE solvanud ja halvustanud suurt osa eestlasi: arste, Tallinna ülikooli lõpetanuid, maasikakasvatajaid ja üleüldisemalt põllumehi, teadlasi, homoseksuaalidest ja naistest rääkimata. Selle nimel, et saada mingi osa mitte nii hästi hakkama saavate inimeste toetust, on EKRE halvustanud suuremat hulka eestlasi.
Nimetatud ühiskonnagrupid pole suurem hulk eestlasi! Käratsevaid homosid on 0,1% rahvastikust. Arstid ja maasikakasvatajad on väike osa. EKRE pigem tegeleb konstruktiivse kriitikaga.
EKRE pigem tegeleb konstruktiivse kriitikaga.
Mudakonn, kõigile ei jõua su sarkasm kohale, mõni usubki, et must on valge, sinine on punane ja ekre on aus ning edasiviivate ideedega.
Kuidas?
Vaesemaid saab kohe aidata riigieelarve prioriteetide muutmisega. Hiljem hakkavad õiged investeeringud juba ise ennast taastootma ning elu läheb paremaks kõigil.
Reformierakond ei saanud hakkama. Praeguseks peaksime olema Euroopa 5 rikkama riigi hulgas, kuid oleme 5 vaesema hulgas.
Mis asi on õige investeering? Konkreetselt palun.
Toetuste jagamiseks tuleb raha kust? Või mille arvelt raha ära võetakse?
Milles nende vene poolehoid seisneb? Mind häirib just vastupidine, kuidas igal sammul on vaja korrutada kui suured ukraina fännid ja toetajad nad on. Jätab sellise pugejaliku mulje. EKRE toetajad teavad seda niigi ning nende vastaste silmis jäävad nagunii venemeelseteks. Naljakas on ka see, kuidas peale sõja algust seisavad nad kõik tulihingeliselt liberaalide, Sorose ja vikerkaare-Zelenskyga samal poolel.
Valin, sest eelmine kord täitsid kõik enda lubadused ja elu oli tõesti parem. Siin on minu siiras vastus.
Palun too mõni näide
Ühte sellist tunnen. Russofiil. Sõna otseses mõttes peab eestlasi nagu mingiks alamklassi venelasteks. Eesti uudiseid ilmselt ei loe, sest kõik jutupunktid on läbi imbunud Kremli retoorikast. Eriti naljakas oli kuulata teda siis kui ekre valitsusse pääses – nüüd teeme nii ja nüüd teeme naa, justkui oleks ise pukki saanud 😆
EKRE loob tingimused, et Eestisse tuleksid tagasi inimesed, kes on siit lahkunud tööpuuduse tõttu.
Ma ei tea mitte ühtegi inimest, kes oleks Eestist lahkunud tööpuuduse tõttu. Teie teate või?
Minu enda arvamus EKREst
1. Täna nad räuskavad, et Reform on riigi pankroti äärele viinud. Samas kui Martin Helme oli rahandusminister, võttis ta koos Seedriga vastu populistliku otsuse maksta välja II samba rahad, ehk sisuliselt võttis 4% laenu, et 0% laen tagasi maksta. Päris räige kulu riigile.
2. Tahavad lõpetada rohepöörde. Et rohepööre saaks tehtud, on vajalik meie laste ja ka nende laste jne tulevikuks, et neil üldse oleks kuskil elada. Kui täna see lõpetada, siis kõik juba tehtud investeeringud lendavad vastu taevast ja see kindlasti mitte ei ole kuskilt otsast õige otsus, ega ka mitte pikemas perpektiivis mitte kellelegi kasulik.
3. EKREistid siunavad praegust valitsust liialt Ukraina pooldajatena. Lihtsa inimesena küsin, et mis te arvate, et Venemaa nagu “kogemata” just meie riigi sünnipäeval Ukrainat ründas?
Minu loogika ütleb selgelt, et Venemaa lootis, et võtab Ukraina üle loetud päevade või nädalatega ja siis oleme meie järgmised. Kui me täna välispoliitikaga ei tegele ja keskendume ainult sisepoliitikale, siis sorry, aga kui Venemaa otsustabki meid endale ampsata, vot siis tõesti ei tule mitte keegi meile appi.
4. EKRE on oma programmis kindlalt väljendanud, et Rail Balticule kriips peale, sest see on Eesti riigile majanduslikult kahjulik – kuidas kahjulik? 85% makstakse Riigile kinni, see on majanudsele just suuremat hoogu andev, selleks ei pea mingi eriline majandus teadlane olema, et sellest aru saada.
5. Nende programm ütleb ka, et keelustada tuleb abordid. See on inimõiguste vastu, mis me lähme tagasi mingisse kiviaega?! Ja selle jätkuks soovivad nad ka koolides lõpetada seksuaalkasvatuse (mis minu meelest on seni veel liigagi lapse kingades) ja sisse viia perekonna õpetuse. Ehk kokkuvõtvalt, naised marss põll ette pliidi äärde lapsi kasvatama, kui rase, siis rase, mingit õigust lõpetada pole, isegi kui see oli soovimatu, naise tahte vastu vms. Palju õnne ja olemegi üks suur “õnnelik” Eesti, kus ainult MEHED otsustavad?!
6. Ja no elementaarne viisakus – kuidas ma õpetan oma lapsele, et tuleb olla viisakas ja ligimest lugupidav, kui meie riigimehed on labased, ebaviisakad ja ütlevad kogu rahva ja ka maailma ees, seda mis sülg suhu toob?
jne…
Ühte sellist tunnen. Russofiil. Sõna otseses mõttes peab eestlasi nagu mingiks alamklassi venelasteks. Eesti uudiseid ilmselt ei loe, sest kõik jutupunktid on läbi imbunud Kremli retoorikast. Eriti naljakas oli kuulata teda siis kui ekre valitsusse pääses – nüüd teeme nii ja nüüd teeme naa, justkui oleks ise pukki saanud 😆
ÄRA VALETA!
Ja no elementaarne viisakus – kuidas ma õpetan oma lapsele, et tuleb olla viisakas ja ligimest lugupidav, kui meie riigimehed on labased, ebaviisakad ja ütlevad kogu rahva ja ka maailma ees, seda mis sülg suhu toob?
See sobib absoluutselt kõikidele erakondadele või arvad sa, et ainult EKRE peaks viisakas olema? Kaja Kallas on tihti väga ülbe ja ebaviisakas, seda sina muidugi ei pane tähele. EKRE on teadlikult hambu võetud alates homondusele vastandumisest ja sealt edasi kõlbab iga solk- Hitler, Kreml, Putin, nats, kommunist jne. Aga need ei sobi omavahel, sellest pole midagi teie jaoks. Minu silmis on sellised solgivalajad nõmedad ja naeruväärsed ja isegi kui ma pole alati EKREga nõus, siis põhimõtteliselt ma ei vali ühtegi teist erakonda, sest teiste ideoloogia on mulle täiesti vastuvõetamatu.
Ja no elementaarne viisakus – kuidas ma õpetan oma lapsele, et tuleb olla viisakas ja ligimest lugupidav, kui meie riigimehed on labased, ebaviisakad ja ütlevad kogu rahva ja ka maailma ees, seda mis sülg suhu toob?
See sobib absoluutselt kõikidele erakondadele või arvad sa, et ainult EKRE peaks viisakas olema? Kaja Kallas on tihti väga ülbe ja ebaviisakas, seda sina muidugi ei pane tähele. EKRE on teadlikult hambu võetud alates homondusele vastandumisest ja sealt edasi kõlbab iga solk- Hitler, Kreml, Putin, nats, kommunist jne. Aga need ei sobi omavahel, sellest pole midagi teie jaoks. Minu silmis on sellised solgivalajad nõmedad ja naeruväärsed ja isegi kui ma pole alati EKREga nõus, siis põhimõtteliselt ma ei vali ühtegi teist erakonda, sest teiste ideoloogia on mulle täiesti vastuvõetamatu.
Ei teagi enam, kas nutta või naerda. Kõigil on õigus vabalt valida, keda tahavad, aga kas tõesti on pensionäride jaoks kõige põletavam teema kooseluseadus?
Kattub kenasti Putini ideedega:
https://arvamus.postimees.ee/7722622/viktor-jerofejev-putin-kuulutab-soja-samasoolisele-armastusele
Millest selline paaniline hirm samasooliste ees?
Sina arvad, et hirm? Sa ei hakka kunagi aru saama sellest, pinguta palju tahad. Ükski ekrevalija ega ka mõni teine ei karda omasooiharaid isikuid, raiu see omale lõpuks pähe.
Sina arvad, et hirm? Sa ei hakka kunagi aru saama sellest, pinguta palju tahad. Ükski ekrevalija ega ka mõni teine ei karda omasooiharaid isikuid, raiu see omale lõpuks pähe.
Selgita siis palun, milles asi.
Sa ei saa ju aru, et parema jala king peab käima paremas jalas, mitte vasakus.
Kes ütles, et peab? Kui ma olen selline veidrik, kes kannab parema jala kinga vasakus jalas, siis kuidas see sinu elu keerulisemaks teeb?
Teemaalgatus on juba ebasobivana raporteeritud. Ollakse suured ekre-fännid, aga selgitama oma valikut võimelised ei ole ja kes julgeb küsida, seda raporteeritakse.
Kes ütles, et peab? Kui ma olen selline veidrik, kes kannab parema jala kinga vasakus jalas, siis kuidas see sinu elu keerulisemaks teeb?
Ole siis veidrik ja kanna kui tahad, oma jalad ju. Peaasi, et ei hakka minu lastele õpetama, et nii peabki olema.
Ole siis veidrik ja kanna kui tahad, oma jalad ju. Peaasi, et ei hakka minu lastele õpetama, et nii peabki olema.
Kas seda on tehtud? Ma küll ei tea, et minu lastele midagi sellist oleks õpetatud.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › EKRE