Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 175 )

Teema: EKRE

Postitas:
rohekonn

Kes ütles, et peab? Kui ma olen selline veidrik, kes kannab parema jala kinga vasakus jalas, siis kuidas see sinu elu keerulisemaks teeb?

Eks ole veidrik, aga kas selle jaoks on seadust vaja?

+7
-6
Please wait...

Postitas:
txt

Kes ütles, et peab? Kui ma olen selline veidrik, kes kannab parema jala kinga vasakus jalas, siis kuidas see sinu elu keerulisemaks teeb?

Seadust on vaja selleks, et veidrikel oleks parema jala kinga paremas jalas kandjatega samad õigused ja et neid nende veidruse pärast ei kiusataks ning kingapoest välja ei visataks.

+26
-6
Please wait...

Postitas:
txt

Seadust on vaja selleks, et veidrikel oleks parema jala kinga paremas jalas kandjatega samad õigused ja et neid nende veidruse pärast ei kiusataks ning kingapoest välja ei visataks.

Nali naljaks. Tegelikult mul samasoolistega kokkupuuteid väga pole ja kooseluseadus otseselt ei puuduta. Pani lihtsalt tõsiselt imestama, et praeguses majandus- ja julgeolekuolukorras leitakse, et see on nii oluline teema, millest on vaja valimistel rääkida. Saaremaa valimisürituse reportaaži lugedes tundus, et valijate jaoks oli see paraku oluliseim teema.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kuutobine

On juba meil kõigil samad õigused…

+5
-14
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Väga asjalik teemapüstitus. MIKS?
Meil on olnud kohutav kultuurikatkestus tänu nõukaajale. Me kõik tahame kuuluda kuhugi, mis seda aega ei meenuta.
Saan aru, et inimene, kes kasvas üles kolhoosikorteris ja esimesena oma perest sai kõrghariduse, tahab hirmsasti olla eurooplane (kogu eurokommunismi ja muude päramistega).
Enam ei juleta isegi välja öelda sõna ‘eestlane’. Mina, mitmenda põlve haritlasena näiteks julgen. Aastal 1979 (olin siis 19) oli mul näiteks esimest korda pisike diskussioon ‘vana Euroopa’ tüüpidega. Mulle taheti selgeks teha, et mingi nõukaplika, kes näeb esimest korda tõelist prantslast, ei peaks nii palju sõna võtma. Ma oma noorusülbuses (ja perekonna haridustaustale toetudes) vastasin, et prantslast ja inglast on igaüks näinud, aga iga tobe inglane või prantslane pole inimene ütlema, mida üks eestlane arvab.
Mulle tundub, et meil, eestlastel, on räme alaväärsuskompleks.
Sõbrad iirlased ütlevad sama näiteks iiri unionistide kohta. Hirmsalt tahaks olla britt, aga nende jaoks oled ikka Irish Mick.
Seega olengi rahvuskonservatiiv, võtke heaks või pange pahaks.

+11
-20
Please wait...

Postitas:
txt

Meil on olnud kohutav kultuurikatkestus tänu nõukaajale. Me kõik tahame kuuluda kuhugi, mis seda aega ei meenuta.

Saan aru, et inimene, kes kasvas üles kolhoosikorteris ja esimesena oma perest sai kõrghariduse, tahab hirmsasti olla eurooplane (kogu eurokommunismi ja muude päramistega).

Enam ei juleta isegi välja öelda sõna ‘eestlane’. Mina, mitmenda põlve haritlasena näiteks julgen. Aastal 1979 (olin siis 19) oli mul näiteks esimest korda pisike diskussioon ‘vana Euroopa’ tüüpidega. Mulle taheti selgeks teha, et mingi nõukaplika, kes näeb esimest korda tõelist prantslast, ei peaks nii palju sõna võtma. Ma oma noorusülbuses (ja perekonna haridustaustale toetudes) vastasin, et prantslast ja inglast on igaüks näinud, aga iga tobe inglane või prantslane pole inimene ütlema, mida üks eestlane arvab.

Sõbrad iirlased ütlevad sama näiteks iiri unionistide kohta. Hirmsalt tahaks olla britt, aga nende jaoks oled ikka Irish Mick.

Aitäh selgitamast. Kas üks välistab teist? Ma olen samuti uhkusega eestlane, kasvatan ka omi lapsi samas vaimus, aga ei soovi elada Ungari-suguses paariariigis, kuhu minu meelest ekre meid tüürib. Ekre on osavalt vajutanud rahvusluse nupule ja püüdnud seda võimalikult mustvalgelt presenteerida ja teistele vastandada. Eespool keegi kirjutas, et kuigi olles oma põhimõtetelt rahvuslane ja konservatiiv, siis ekre käitumine on selline, et nende poolt enam hääletada ei taha. See, et ma ekre poolt ei hääleta, ei tähenda, et ma oleks Eesti rahvusriigi vastu.

Hea meel on seekordsetel valimistel näha palju uusi kandidaate, eriti noori. Aeg oleks ruumi teha värskematele ideedele ka (kehtib kõigi parteide kohta).

+22
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
txt

Lisaks veel üks teema, mida head ekre-valijad võiksid mõelda.

Ekre ridades kandideerib palju kohalikke tublisid inimesi, kes kindlasti teevad hea häältesaagi, aga mis ei pruugi olla piisav otse Riigikokku saamiseks. See tähendab, et hääled lähevad ühisesse patta ning Riigikokku saadakse üldnimekirja alusel. Kui nimekirja top20 hulgas on neli Helmet (!!!), siis kas tõesti ühelgi ekre-valijal ei löö ohutuled põlema? Partei põhimõtted pannakse põhimõtteliselt paika üheainsa pere köögilaua taga.

+23
-5
Please wait...
Postitas:
rohekonn

Kui nimekirja top20 hulgas on neli Helmet (!!!), siis kas tõesti ühelgi ekre-valijal ei löö ohutuled põlema? Partei põhimõtted pannakse põhimõtteliselt paika üheainsa pere köögilaua taga.

Ei.

Ma olen samuti uhkusega eestlane, kasvatan ka omi lapsi samas vaimus, aga ei soovi elada Ungari-suguses paariariigis, kuhu minu meelest ekre meid tüürib.

Mul head sõbrad elavad Ungaris ja sealsel elul pole häda midagi nende sõnul, aga ju sa tead paremini vist. Liberaalsete artiklite põhjal?

+9
-21
Please wait...

Postitas:
txt

Mul head sõbrad elavad Ungaris ja sealsel elul pole häda midagi nende sõnul, aga ju sa tead paremini vist. Liberaalsete artiklite põhjal?

Mul ei ole vaja lugeda kellegi ümberjutustusi, piisab Orbani kõnedest. Aitäh, ei soovi. Ma tahan elada Euroopa Liitu ja NATOsse kuuluvas Eestis.

+20
-7
Please wait...
Postitas:
kati019

Aitäh selgitamast. Kas üks välistab teist? Ma olen samuti uhkusega eestlane, kasvatan ka omi lapsi samas vaimus, aga ei soovi elada Ungari-suguses paariariigis, kuhu minu meelest ekre meid tüürib. Ekre on osavalt vajutanud rahvusluse nupule ja püüdnud seda võimalikult mustvalgelt presenteerida ja teistele vastandada. Eespool keegi kirjutas, et kuigi olles oma põhimõtetelt rahvuslane ja konservatiiv, siis ekre käitumine on selline, et nende poolt enam hääletada ei taha. See, et ma ekre poolt ei hääleta, ei tähenda, et ma oleks Eesti rahvusriigi vastu.

Hea meel on seekordsetel valimistel näha palju uusi kandidaate, eriti noori. Aeg oleks ruumi teha värskematele ideedele ka (kehtib kõigi parteide kohta).

Jah, tõesti tänan ka mina selgitamast.

Olen täpselt sama meelt, et üks ei välista teist. Olen töötanud mitmes rahvusvahelises ettevõttes ja seetõttu palju reisinud, olen ALATI uhkusega EESTLANE!

Aga lihtsa näitena veel, meil oli Lätiga sama hüppelaud, Läti on meist julgelt 20a maas – teed on korrast ära, korterelamud valdavalt kõik rekkimata ja seda mitte ainult ääremaal, vaid ka Riias ja selle ümbruses, just veebruari alguses sattusin sealsetes piirkondades ringi sõitma. Korruptsioon vohab täiega, infra on võrreldes Eestiga olematu, palgad on tunduvalt madalamad jne, see kõik paistab silma ja seda ütlevad/näevad ka Lätlased ise, et Eestis on palju parem. Aga nagu ütlesin, hüppelaud oli meil sama, ei ole raske tuua võrdus märki, et kes on Eestis ned viimased 20 ja enam aastat puldis olnud, järelikult on Ref ikka midagi head teinud, et nii on.

Mul ei ole Refi vastu midagi, aga kuna värsket verd poliitikasse pole kunagi liiast, siis seekord andsin hääle E200le, tahaks nende häält ja teguseid ka kuulda, näha loodetavasti ka tunda. Ei ole paadunud poliitikud, vaid teadlased, majandusinimesed, ettevõtjad jne meie endi keskelt.

Aga olen seni veel uhkusega Eestlane! Kui Helmede sugused liitlasi, partnereid solvavad ja senist toimivat lõhkuvad aga võimule saavad, siis aga võib juhtuda, et hakkan oma päritolu rohkem varjama.

+18
-7
Please wait...
Postitas:
rohekonn

Mul ei ole vaja lugeda kellegi ümberjutustusi, piisab Orbani kõnedest.

Räägid vabalt ungari keelt ka kindlasti. Imelik, sulle ei meeldi Orbani kõned ja otsustad kohe kogu ungari rahva eest, et paariariik? Sinu loosungitest pakatavad postitused on üdini propagandisti omad. Saa aru, et kõik ei taha sinu globalistliku ideoloogiat ega ennasthävitavat poliitikat. Minu jaoks võrdub sinu maailmavaade immuunpuudulikkusega ja ära suru oma  nägemust teistele peale.

+7
-17
Please wait...
Postitas:
felis_catus

Tänan selle vastuse eest, aga milles EKRE rahva hoolivus väljendub?

EKRE-le läheb korda lihtinimeste elujärg. EKRE märkab ka neid inimesi, kes elavad keskmisest vaesemalt. EKRE parandab toimetulekutoetuste maksmist. EKRE loob tingimused, et Eestisse tuleksid tagasi inimesed, kes on siit lahkunud tööpuuduse tõttu. EKRE panustab maapiirkonda arendamisesse.

Kuidas?

Kui EKRE oli koalitsioonis, siis vähendati diisli, maagaasi ja elektri aktsiisi. See on konkreetne näide, mis võiks sobida.

Aga üldiselt arvan teemaalgatusest, et kui see siiralt huvitaks, siis ehk võetaks vaevaks mõne EKREt valiva sugulase või tuttavaga rääkida. Kui nüüd arvata, et oi, minu tutvusringkonnas selliseid küll ei ole, siis tasub mõelda, kas ikka tõesti ei ole ühtki konservatiivsemate vaadetega inimest. Ilmselt ikka on, sest tegelikult on mõõdukalt konservatiivsete vaadetega inimesed kõige suurem grupp Eestis üldse. Osad nendest inimestest valivad EKREt. Aga kas nad seda kõigile heal meelel teada annavad, on iseteema. Vaadake natuke ringi ja mõelge, miks tavaline, endaga hakkamasaav ja tavalise hariduse ning sotsiaalse positsiooniga inimene pigem ei ütle, et ta valib EKREt, kui ta valib. Mulle on see erakondliku eelistuse alusel inimeste headeks/halbadeks, tarkadeks/rumalateks lahterdamine vastuvõetamatu. Ükski meie suurematest erakondadest pole tegelikult mingi äärmusliikumine.

Isiklikult mina valisin seekord oma maailmavaatega kõige enam sobiva erakonna, kuigi seegi ei sobi ideaalselt. Ei olnud EKRE.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Enam ei juleta isegi välja öelda sõna ‘eestlane’. Mina, mitmenda põlve haritlasena näiteks julgen.

Ja mina olen “konservatiivi unistus”- eestlane, mitmendat põlve haritlane, mitmendat põlve eestimeelne (vanavanavanematest ei tea, aga kuna nad suurtalupidajatena kulakuks tehti, siis vaevalt nemadki Venemaad väga armastasid), hetero, eestlasest mees, eestlastest neli last. Olen vägagi eestlane ja ei näe mingit põhjust valida Ekret. Mina saan olla eestlane edasi, keegi pole mind ega lapsi homoks ega välismaalaseks üritanud teha, mingi pilt perekonnaõpikus ei tee seda ammugi. MINU õigusi ei riiva absoluutselt, kui homode abielu oleks samaväärne heterote abieluga. Samas ei näe ma mingit ohtu  liberaalsetest väärtustest, mu lastel on sõpru mitmest rahvusest ja see rikastab nende maailma ja arusaamist maailmast, ma ei taha elada luku-riivi taga mingi konservatiivses konnatiigis, kus kõike uut vaenatakse ja küüned on ainult “õige eestlase” poole. Loomult ongi eestlane pigem konservatiivne, alalhoidlik ja talupojatarkusega, aga minu puhul ei ühti selle konservatiivsuse positiivne poolus üldse mitte Ekre maailmanägemusega.

+23
-4
Please wait...
Postitas:
kati019

Õigus! Minu ema ja mõned lähituttavad veel, on EKRE valijad, aga kui emalt küsin, miks? siis läheb närvi ja ei selgita. Kui nendelt tuttavatelt küsisin, siis öeldi, et no mulle sobivad EKRE maailma vaated kõige rohkem. Lisaks kõlas lause, et mulle see pede värk ei meeldi.

Aga kui küsisin, et abordi teema? no selles osas ma nendega jah nõus ei ole.

Nursipalu – no muidugi tuleb see teha! aga EKRE on ju vastu? – aa, nooo ma ei tea, on v?

Martin Helme populistlik otsus, et tasuta raha 4% vastu vahetada – no ma seda ei tea, pole kuulnud.

jne. Selleks küsisingi siin, et mis põhjused on, sest minu EKRElased, väga oma valikuid selgitada ei oska.

+17
-9
Please wait...
Postitas:
txt

Aga üldiselt arvan teemaalgatusest, et kui see siiralt huvitaks, siis ehk võetaks vaevaks mõne EKREt valiva sugulase või tuttavaga rääkida.

Mul on sugulane, kes ekret valib. Tegu on onu Heinoga, kellele meeldib ekre eelkõige Grünthali sõnavõttude pärast. Usub kõiki vandenõuteooriaid ja on tugev vaktsineerimisvastane. Temalt selgitusi on palju oodata.

Seetõttu on praegune teemaalgatus hea, et ehk mõni tark ja arutleda oskav ekre valija selgitab, miks valik on just selline.

+25
-8
Please wait...
Postitas:
txt

Mul ei ole vaja lugeda kellegi ümberjutustusi, piisab Orbani kõnedest.

Räägid vabalt ungari keelt ka kindlasti. Imelik, sulle ei meeldi Orbani kõned ja otsustad kohe kogu ungari rahva eest, et paariariik? Sinu loosungitest pakatavad postitused on üdini propagandisti omad. Saa aru, et kõik ei taha sinu globalistliku ideoloogiat ega ennasthävitavat poliitikat. Minu jaoks võrdub sinu maailmavaade immuunpuudulikkusega ja ära suru oma nägemust teistele peale.

Orban poeb Venemaale ja blokeerib Soome ning Rootsi NATOga liitumist.

Minu maailmavaade on minu maailmavaade, ma ei sunni kedagi samamoodi arvama, aga oma seisukohti võiks osata rahulikult selgitada, mitte hakata nõmetsema.

+14
-3
Please wait...
Postitas:
troll

Ma jalutasin kesklinnas, kui toimus see EKRE tõrvikute üritus. Keegi karjus mikrofoni, et päästame eesti keele ja … mingi asja veel. No kultuuri või eestluse või misasja.

Ja siis ma mõtlesin – issake, no kes tunneb, et eesti keel või kultuur või eestlus oleks kuidagi ohus? Mind ei ole keegi kunagi takistanud eesti keeles rääkimast, kirjutamast, lugemast. Eesti kultuuri on meil nii palju, et ära tarbida ei jõua. Misasi see on, mida nad päästavad???? Kisa taevani, muudkui päästavad eestlust. Mis siis eestlust ohustab hetkel niiväga? Isegi nõukaaeg ei suutnud eestlust hävitada, kui meil oli siin riigis 200 tuhat venelast rohkem kui täna.

Ja siis see nende lubadus tõsta palkasid. Ja inimesed valivadki, et siis nende palk tõuseb. No päriselt????

Halleluuja – kuidas EKRE läheb eraettevõttesse ütlema, et tõsta oma töötaja palka?

Mul palju tuttavaid väikeettevõtjaid. Võtame näiteks õmbleja väikelinnas- Tal on oma OÜ, parandab riideid, õmbleb kardinaid jms. Selleks et tema saaks oma palka tõsta, peaks ta tõstma ju hinda (riskides kaotada kliendid sellele, kes hinda ei tõsta). Kuidas saab EKRE ütelda, et tema tõstab selle õmblejanna palka?

Jube sodi on see, mida nad suust välja ajavad. Inimestele, kes arvavadki, et valitsus tõstab nende palka. Või et valitsus tõstab nende laenuintresse.

Lihtsalt õudus kuubis, kui palju lolle meie ümber elab.

Milline erakond lubab lollide hulka vähendada?

+24
-9
Please wait...
Postitas:
txt

Toomas Mattsoni FB-st:

Möönan, et poliitikakauge inimesena olin olnud seni arvamusel, et vahetult valimiste eel (aga ka muul ajal) on ratsionaalne pigem hoiduda millegi sellise ütlemisest, mis võiks potentsiaalselt mitte aidata kaasa koostööle kombinatsioonides, mille sisu on täpselt veel teadmata. Küllap seepärast olingi mõnevõrra imestunud käsitlustest Isamaa ja Keskerakonna teemal, mida täna raadiost kuulsin Tre-raadio saates “Räägime asjast” (5.3.2023):
[—]
𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: [—] Kui sa EKREt ei vali, siis sa Reformist ei pääse. See on väga lihtne, sest et ükskõik milline teine erakond – on nad keskerakondlased, on nad Eesti200-lised, isamaalased – nende puhul sa ei või kunagi teada, et nemad ei lähe aitama Reformierakonna võimu jätku.
𝗠𝗮𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: No ma ütleks niimoodi, et Eestis ongi kaks parteid. Me võime tinglikult nimetada seda liberaalide ühisparteid ju Reformierakonnaks, aga see on liberaalide ühispartei ja sinna kuulub muide ka Isamaa. Ja Isamaa reetis ja näitas seda ju viimase nädala jooksul, kui nad meid ründasid sellesama Wagneri teemaga, teades suurepäraselt, et see on bluff, seal ei ole taga mitte midagi. Aga ei, oli vaja pugeda, oli vaja pugeda sellesse samasse liberaalide ühisrindesse, et olla ikka kindlad, et visatakse kondikene ka nende näljasele koerale sinna Reformierakonna laua alla. Ärge laske ennast libaisamaalastest kuidagimoodi petta, nad on alati reetnud, nad on alati valetanud, nad on alati petnud ja kõik nende suured saavutused, mida nad presenteerivad siin – viimasena lastetoetusi – ilma meie toetuseta, ilma meie tööta komisjonides Riigikogus ei oleks välja tulnud nende suur algatus, mida nad tuututavad. Pensionireform, mis oli õigeaegselt tehtud, et inimesed saaksid ära maksta oma kodulaenusid ja igasuguseid muid kohustusi sirgeks ajada, selle tegi ära Martin Helme rahandusministrina oma nõunikega, mitte Helir-Valdor Seeder, kes keerutas ainult pöidlaid ja puhus tühja vahtu suust välja.
[—]
𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: Ma veel kord ütlen – kes EKREt ei vali, see Refist lahti ei saa, see on nii lihtne loogika, siin ei ole vahepealseid variante. See, kui toetatakse… ma ei tea, kas Keski või Isamaad või Eesti 200 või sotse. Jüri Ratas kõikides meie debattides rõhutas, et nemad on need mõistlikud ja tasakaalukad inimesed. Ei ole mõistlikud ja tasakaalukad, sellepärast, et me nägime – pärast meie valitsuse kukutamist läks Keskerakond Reformierakonnaga kokku, oli seal kogu aeg põhimõtteliselt selline… see koostöö oli selline, et ta oli nagu kodus krooniliselt peksa saav naine, kes ikka roomas tagasi, et äkki homme ei saa peksa. Ja jälle homme sai peksa selle Reformierakonna käest. Ja nüüd kõik märgid näitavad, et kui neil on võimalik, siis nad ikkagi tahaksid minna ka jälle Reformierakonnaga kokku, sest ALDE fraktsioon on ikka ALDE fraktsioon.
𝗠𝗮𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: Jah aga siin on selline moment veel tarvis inimestele meelde tuletada – kas Jüri Ratas üksainus kord ka liigutas sõrmeotsagi, et takistada Eesti suveräänsuse äraandmist Euroopa Komisjonile? Mitte kordagi! Tal ei ole üldse probleem see, et ta on mingisuguse nukuvabariigi nukuparlamendi esimees või nukuvabariigi nukuvalitsuse minister või peaminister, see ei ole talle probleem. Tema tahab olla suur kala väikeses tiigis. Ja see väike tiik on europrovints, kus talle seda võimaldatakse. Ja mitte lillegi ta ei liiguta, et Eesti suveräänsust kaitsta. [—]
+5
-2
Please wait...

Postitas:
martsijanku

Toomas Mattsoni FB-st:

Möönan, et poliitikakauge inimesena olin olnud seni arvamusel, et vahetult valimiste eel (aga ka muul ajal) on ratsionaalne pigem hoiduda millegi sellise ütlemisest, mis võiks potentsiaalselt mitte aidata kaasa koostööle kombinatsioonides, mille sisu on täpselt veel teadmata. Küllap seepärast olingi mõnevõrra imestunud käsitlustest Isamaa ja Keskerakonna teemal, mida täna raadiost kuulsin Tre-raadio saates “Räägime asjast” (5.3.2023):
[—]
𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: [—] Kui sa EKREt ei vali, siis sa Reformist ei pääse. See on väga lihtne, sest et ükskõik milline teine erakond – on nad keskerakondlased, on nad Eesti200-lised, isamaalased – nende puhul sa ei või kunagi teada, et nemad ei lähe aitama Reformierakonna võimu jätku.
𝗠𝗮𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: No ma ütleks niimoodi, et Eestis ongi kaks parteid. Me võime tinglikult nimetada seda liberaalide ühisparteid ju Reformierakonnaks, aga see on liberaalide ühispartei ja sinna kuulub muide ka Isamaa. Ja Isamaa reetis ja näitas seda ju viimase nädala jooksul, kui nad meid ründasid sellesama Wagneri teemaga, teades suurepäraselt, et see on bluff, seal ei ole taga mitte midagi. Aga ei, oli vaja pugeda, oli vaja pugeda sellesse samasse liberaalide ühisrindesse, et olla ikka kindlad, et visatakse kondikene ka nende näljasele koerale sinna Reformierakonna laua alla. Ärge laske ennast libaisamaalastest kuidagimoodi petta, nad on alati reetnud, nad on alati valetanud, nad on alati petnud ja kõik nende suured saavutused, mida nad presenteerivad siin – viimasena lastetoetusi – ilma meie toetuseta, ilma meie tööta komisjonides Riigikogus ei oleks välja tulnud nende suur algatus, mida nad tuututavad. Pensionireform, mis oli õigeaegselt tehtud, et inimesed saaksid ära maksta oma kodulaenusid ja igasuguseid muid kohustusi sirgeks ajada, selle tegi ära Martin Helme rahandusministrina oma nõunikega, mitte Helir-Valdor Seeder, kes keerutas ainult pöidlaid ja puhus tühja vahtu suust välja.
[—]
𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: Ma veel kord ütlen – kes EKREt ei vali, see Refist lahti ei saa, see on nii lihtne loogika, siin ei ole vahepealseid variante. See, kui toetatakse… ma ei tea, kas Keski või Isamaad või Eesti 200 või sotse. Jüri Ratas kõikides meie debattides rõhutas, et nemad on need mõistlikud ja tasakaalukad inimesed. Ei ole mõistlikud ja tasakaalukad, sellepärast, et me nägime – pärast meie valitsuse kukutamist läks Keskerakond Reformierakonnaga kokku, oli seal kogu aeg põhimõtteliselt selline… see koostöö oli selline, et ta oli nagu kodus krooniliselt peksa saav naine, kes ikka roomas tagasi, et äkki homme ei saa peksa. Ja jälle homme sai peksa selle Reformierakonna käest. Ja nüüd kõik märgid näitavad, et kui neil on võimalik, siis nad ikkagi tahaksid minna ka jälle Reformierakonnaga kokku, sest ALDE fraktsioon on ikka ALDE fraktsioon.
𝗠𝗮𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗲: Jah aga siin on selline moment veel tarvis inimestele meelde tuletada – kas Jüri Ratas üksainus kord ka liigutas sõrmeotsagi, et takistada Eesti suveräänsuse äraandmist Euroopa Komisjonile? Mitte kordagi! Tal ei ole üldse probleem see, et ta on mingisuguse nukuvabariigi nukuparlamendi esimees või nukuvabariigi nukuvalitsuse minister või peaminister, see ei ole talle probleem. Tema tahab olla suur kala väikeses tiigis. Ja see väike tiik on europrovints, kus talle seda võimaldatakse. Ja mitte lillegi ta ei liiguta, et Eesti suveräänsust kaitsta. [—]

Kui me ülikooli ajal sõbrannadega ennast Tartu Zavoodis purjakile võtsime, isegi siis me ei ajanud nii lolli juttu, kuigi olime kõik blondid…

+16
-4
Please wait...
Postitas:
angie

Oma retoorika on EKRE solvanud ja halvustanud suurt osa eestlasi: arste,

Kuidas nad arste on solvanud?

+2
-14
Please wait...

Postitas:
Seliiina

https://www.err.ee/921770/arstide-liit-abordidebatist-martin-helme-peaks-vabandust-paluma

+6
-2
Please wait...

Postitas:
angie
  1. Lihtsa inimesena küsin, et mis te arvate, et Venemaa nagu “kogemata” just meie riigi sünnipäeval Ukrainat ründas?

Jah, see on kogemata. 24.02 on kuupäev, mil eelmine president Janukovõtš põgenes peale Maidani revolutsiooni Venemaale. Pigem näen siin seost.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
angie

EKRE on oma programmis kindlalt väljendanud, et Rail Balticule kriips peale, sest see on Eesti riigile majanduslikult kahjulik – kuidas kahjulik? 85% makstakse Riigile kinni, see on majanudsele just suuremat hoogu andev, selleks ei pea mingi eriline majandus teadlane olema, et sellest aru saada.

Selles väites ei ole mitte mingisugust seost tõega. “Majandus teadlane”, kes pole just ise projektiga seotud, saab kindlasti aru, et RB on üks suur mõttetu koorem Eesti riigile, millest saadavat tulu pole keegi suutnud mõõta, pole isegi veel korrektset tasuvusuuringut.

+5
-11
Please wait...

Postitas:
rohekonn

https://www.err.ee/921770/arstide-liit-abordidebatist-martin-helme-peaks-vabandust-paluma

Kas arst, kes südamerahuga eemaldab loote nagu pahaloomulise kasvaja, võib üldse taoliste väljaütlemiste peale solvuda?

+1
-22
Please wait...

Postitas:
angie

5. Nende programm ütleb ka, et keelustada tuleb abordid. See on inimõiguste vastu,

Ei ole sellist punkti nende programmis. Neil on punkt, et tuleb lõpetada mugavusabortide riiklik rahastamine.

+4
-10
Please wait...

Postitas:
angie

aga ei soovi elada Ungari-suguses paariariigis,

See on huvitav, et arvad nii hästi teadvat, kuidas Ungaris kodanikuna elada on.

+4
-12
Please wait...

Postitas:
txt

Ma ei soovi elada riigis, mille juht on venemeelne ja ELi vastane.

+16
-5
Please wait...
Postitas:
angie

Ma ei soovi elada riigis, mille juht on venemeelne ja ELi vastane.

Ahsoo, see on kûll uudis, et Ungari on EL-st välja astunud. Ja venemeelseks tembeldatakse tänapäeval palju väiksemate asjade eest kui seda on oma riigi ja rahva huvide eest seismine. Mis siis, et sisulist venemeelsust näitavad suurriikide juhid märksa enam.

+3
-15
Please wait...

Postitas:
kati019

5. Nende programm ütleb ka, et keelustada tuleb abordid. See on inimõiguste vastu,

Ei ole sellist punkti nende programmis. Neil on punkt, et tuleb lõpetada mugavusabortide riiklik rahastamine.

EKRE programmist väljavõte:

• Seame eesmärgiks vähendada meditsiinilise põhjenduseta abortide arvu erinevate meetmete abil, lõpetame nende rahastamise maksumaksja raviraha eest.

kui naine on jäänud rasedaks vägistamise tõttu, siis see pole paraku meditsiiniline põhjendus ning on sunnitud sünnitama. See ei ole, mitte kuskilt otsast OK

+13
-4
Please wait...
Postitas:
ingrin

Ma jalutasin kesklinnas, kui toimus see EKRE tõrvikute üritus. Keegi karjus mikrofoni, et päästame eesti keele ja … mingi asja veel. No kultuuri või eestluse või misasja.

Ja siis ma mõtlesin – issake, no kes tunneb, et eesti keel või kultuur või eestlus oleks kuidagi ohus? Mind ei ole keegi kunagi takistanud eesti keeles rääkimast, kirjutamast, lugemast. Eesti kultuuri on meil nii palju, et ära tarbida ei jõua. Misasi see on, mida nad päästavad???? Kisa taevani, muudkui päästavad eestlust. Mis siis eestlust ohustab hetkel niiväga? Isegi nõukaaeg ei suutnud eestlust hävitada, kui meil oli siin riigis 200 tuhat venelast rohkem kui täna.

Ja siis see nende lubadus tõsta palkasid. Ja inimesed valivadki, et siis nende palk tõuseb. No päriselt????

Halleluuja – kuidas EKRE läheb eraettevõttesse ütlema, et tõsta oma töötaja palka?

Mul palju tuttavaid väikeettevõtjaid. Võtame näiteks õmbleja väikelinnas- Tal on oma OÜ, parandab riideid, õmbleb kardinaid jms. Selleks et tema saaks oma palka tõsta, peaks ta tõstma ju hinda (riskides kaotada kliendid sellele, kes hinda ei tõsta). Kuidas saab EKRE ütelda, et tema tõstab selle õmblejanna palka?

Jube sodi on see, mida nad suust välja ajavad. Inimestele, kes arvavadki, et valitsus tõstab nende palka. Või et valitsus tõstab nende laenuintresse.

Lihtsalt õudus kuubis, kui palju lolle meie ümber elab.

Milline erakond lubab lollide hulka vähendada?

Pean ka siia kambakasse sekkuma – miks sa inimene valetad, Ekre pole lubanud palkasid tõsta, seda sinu sõnade järgi sodi, lubavad reaalselt sotsid.

+1
-9
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 175 )