Esileht Ajaviite- ja muud jutud EKRE = Kremli käsilased

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 305 )

Teema: EKRE = Kremli käsilased

Postitas:
sina123

hetkel noore Helme riigikaitse laimamine.

loe kui suudad (tekst ehk sulle keeruline aru saamiseks)

https://www.facebook.com/martin.helme.9

Eks sina Tähesära oled EKRE fänn ja loomulikult sa ei usu seda välismaa ajalehe juttu. Õige EKRE fänn ongi selline. Aga kui ma nüüd mõtlen Mart Helme sõnavõtu peale Riigikogus peale sõja algust, kus ta ütles lause-Ukrainaga on kohe või varsti lõpp ning nüüd loen seda Politico artiklit, siis tekivad mul mõttes seosed. Lisaks ühendab EKRE mehi Putiniga pime viha homode vastu. Eks neid ühiseid jutupunkte on veelgi. Seega mine vana isahane tea nagu öeldakse…

Aga Ukrainaga ongi juba lõpp: riik on nii meeletutes võlgades Lääne ees, et ei suuda saja aastagagi neid võlgu tasuda. Elektrit pole, tootmine hingitseb varjusurmas, aina suurem territoorium on ahervaremetes. Ukraina kui iseseisva riigiga ongi juba kööga. Küsimus on vaid selles, kes seal peale sõda domineerima hakkab – Venemaa või UK/USA.

+2
-24
Please wait...

Postitas:
Agathe

Ole nüüd Tähesära.

Miks rahvahääletust kartma peab?

Kartma ei peagi, aga mõtelda võiks. Mis sa ise arvad, kui teha Narvas vastav rahvahääletus, siis mis riigi koosseisus Narva edaspidi oleks? Kui teha Maardus või Lasnamäel rahvahääletus, mis sa arvad, mis keeles peab seal edaspidi suhtlema iga teenindaja, müüja? Mis keeles hakkaks olema iga tänavasilt, bussipeatuste nimi ja poes kaupade nimi? Mis sa pakud, kui Ida-Virumaa omavalitsustes teha rahvahääletus, siis mis klassist hakkaks vene keele õpe sealsetes eesti koolides või kas sinna jääks mõni eestikeelne kool?

Kergemal noodil ja palun seda mõista, et ma ei võrdle seda poliitikaga – rahavahääletus valis ka Leto Sveti Eurovisioonile.

+13
-5
Please wait...

Postitas:
Proovikas111

Nii lolle võrdlusi rahvahääletusega ei maksa tuua.

+2
-16
Please wait...

Postitas:
sina123

Ole nüüd Tähesära.

Miks rahvahääletust kartma peab?

Kartma ei peagi, aga mõtelda võiks. Mis sa ise arvad, kui teha Narvas vastav rahvahääletus, siis mis riigi koosseisus Narva edaspidi oleks? Kui teha Maardus või Lasnamäel rahvahääletus, mis sa arvad, mis keeles peab seal edaspidi suhtlema iga teenindaja, müüja? Mis keeles hakkaks olema iga tänavasilt, bussipeatuste nimi ja poes kaupade nimi? Mis sa pakud, kui Ida-Virumaa omavalitsustes teha rahvahääletus, siis mis klassist hakkaks vene keele õpe sealsetes eesti koolides või kas sinna jääks mõni eestikeelne kool?

Kergemal noodil ja palun seda mõista, et ma ei võrdle seda poliitikaga – rahavahääletus valis ka Leto Sveti Eurovisioonile.

Aga Ida-Virumaal domineerib ilma nende siltidetagi igal pool vene keel.

On ikka naljakas siltiderahvas see eesti rahvas!

+3
-14
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Kuule, importinimene, lõpeta palun lolluste levitamine. Soome isolatsioonis?

No annab ikka sõnu küüniliselt väänata.

Ei ole Madison ega Vooglaid midagi sinu väidetut öelnud.

Keeleinimesena tean üpris hästi, kuidas demagoogia toimib ja isegi seda teed sa räpakalt. Muidugi – kui suurt valet pikalt taguda, hakkabki paljudele mõjuma. Oled tubli Goebbelsi õpilane.

Lugesin artiklit ja sain teada, et peame eeskuju võtma Soomest kes tunneb veremaad (siinkohal tasuks meenutada mida soomlased ise sellest tundmisest arvasid) ja peaksime oma riigikaitse ehitama üles nende kujul (huvitav miks nad Natosse soovivad). Aga neid arvamusi on ju kretiinidelt iga päev. Miks sa neid demagoogia alla ei nimeta.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Eks sina Tähesära oled EKRE fänn ja loomulikult sa ei usu seda välismaa ajalehe juttu. Õige EKRE fänn ongi selline. Aga kui ma nüüd mõtlen Mart Helme sõnavõtu peale Riigikogus peale sõja algust, kus ta ütles lause-Ukrainaga on kohe või varsti lõpp ning nüüd loen seda Politico artiklit, siis tekivad mul mõttes seosed. Lisaks ühendab EKRE mehi Putiniga pime viha homode vastu. Eks neid ühiseid jutupunkte on veelgi. Seega mine vana isahane tea nagu öeldakse…

Aga Ukrainaga ongi juba lõpp: riik on nii meeletutes võlgades Lääne ees, et ei suuda saja aastagagi neid võlgu tasuda. Elektrit pole, tootmine hingitseb varjusurmas, aina suurem territoorium on ahervaremetes. Ukraina kui iseseisva riigiga ongi juba kööga. Küsimus on vaid selles, kes seal peale sõda domineerima hakkab – Venemaa või UK/USA.

Need võlad kirjutatakse korstnasse ja riik ehitatakse üles.  Aga sina ei saa oodatud krossigi kremlilt.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
felis_catus

kui teha Narvas vastav referendum, siis mis riigi koosseisus Narva edaspidi oleks? Kui teha Maardus või Lasnamäel rahvahääletus, mis sa arvad, mis keeles peab seal edaspidi suhtlema iga teenindaja, müüja?

Rahvahääletus ei ole mingi eurolaulu valik, meil on selle kohta kindel seadus. Hääletada saavad vaid hääleõiguslikud kodanikud. Rahvahääletusele ei saa panna eelarve, maksude, riigi rahaliste kohustuste, välislepingute ratifitseerimise ja denonsseerimise, erakorralise seisukorra kehtestamise ja lõpetamise ning riigikaitse küsimusi.

Muide, Ukrainal on palju maavarasid ja kui sõda poleks tulnud, oleks ilmselt juba lähiaastatel Ukraina suurim Euroopa gaasiga varustaja.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
sina123

Need võlad kirjutatakse korstnasse ja riik ehitatakse üles. Aga sina ei saa oodatud krossigi kremlilt.

Ei kirjutata kortnasse. Kas NSVL-i II MS-i aegsed võlad kirjutati korstnasse? Ei kirjutatud. Ei kirjutata ka Ukraina omi. Korstnasse kirjutatakse nad siis, kui see territoorium kuulutatakse ametlikult USA koloniaalriigiks. Kuid miks peaks USA seda tegema, kui vastupidi on talle palju kasulikum.

Ei saa sinagi oma liberipropasse uskumise eest krossigi, ometi kummardad neid mõõdutundetult.

+1
-22
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Siin artiklis on põhjus, miks mina ei vali sel korral EKRE-t. EKRE peab Orbanit õigeks meheks ja oma sõbraks. Minu arvates on Orbani puhul tegemist Vene marioneti ja reeturiga. Kuidas on võimalik olla selles sõjas Venemaa poolel? EKRE ei soovi samuti Ukrainat aidata. V**djad! Eesti peab olema Eesti ja Ukraina poolt, mitte Venemaa poolt!

https://maailm.postimees.ee/7715736/ungari-peaminister-lubas-aastakones-hoida-suhteid-venemaaga

+15
-6
Please wait...

Postitas:
jaagular

Keeleinimesena tean üpris hästi, kuidas demagoogia toimib ja isegi seda teed sa räpakalt. Muidugi – kui suurt valet pikalt taguda, hakkabki paljudele mõjuma. Oled tubli Goebbelsi õpilane.

Lugesin artiklit ja sain teada, et peame eeskuju võtma Soomest kes tunneb veremaad (siinkohal tasuks meenutada mida soomlased ise sellest tundmisest arvasid) ja peaksime oma riigikaitse ehitama üles nende kujul (huvitav miks nad Natosse soovivad). Aga neid arvamusi on ju kretiinidelt iga päev. Miks sa neid demagoogia alla ei nimeta.

Ei tea küll miks nad Natosse soovivad? Soomlased ilmselt oskavad arvutada. Mis on nende rahvaarv võrreldes Venemaaga?Aga Soomes ei ole oldud sõjalises mõttes naiivsed. Nad on muu hulgas kogu aeg tegelnud näiteks varjendite ehitamisega ja oma sõjalise võimekuse tõstmisega.
Konservatiiv ütleb ci vis pacem para bellum.
Huvitav, miks kohalike poliitkuulujuttude levitamise asemel ei koti kedagi, et venkud on üle 30 aasta toonud Balti merele tuumalõhkepäid kandvad sõjalaevad? (norralaste andmetel). Delfi ei kirjuta ju, järelikult pole?

+3
-7
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Huvitaval kombel on Michalil juba “põrutava uudise” ilmsikstulemise hetkel olemas pikk arvamusavaldus antud teemal.

Samal hetkel? Kas sinu hetk on pea 12 tundi? Algne uudis on kell 7 hommikul, Michali artikkel 18.41, vahe pea 12 tundi. Ja pikkusest on sul ka omapärane arusaam. See mahub ühele läpakaekraanile kenasti ära minul, kes ma kasutan üsna suurt kirja, et normaalselt näha. Artikkel ei ole oluliselt pikem, kui su enda kommentaar, mille kirjutamiseks ei kulutanud ka sina poolt päeva.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Agathe

kui teha Narvas vastav referendum, siis mis riigi koosseisus Narva edaspidi oleks? Kui teha Maardus või Lasnamäel rahvahääletus, mis sa arvad, mis keeles peab seal edaspidi suhtlema iga teenindaja, müüja?

Rahvahääletusele ei saa panna eelarve, maksude, riigi rahaliste kohustuste, välislepingute ratifitseerimise ja denonsseerimise, erakorralise seisukorra kehtestamise ja lõpetamise ning riigikaitse küsimusi.

Muide, Ukrainal on palju maavarasid ja kui sõda poleks tulnud, oleks ilmselt juba lähiaastatel Ukraina suurim Euroopa gaasiga varustaja.

Muidugi ma olen viimase lausega nõus!

Aga küsin esimese osa kohta. Niisiis sa arvad, et rahaääletusi võiks seaduse piires rohkem olla?

Kas Maardus või Ida-Virumaa linnades elavad vene rahvusest Eesti kodanikud hääletaksid referendumil eestikeelse koolihariduse poolt? Panevad ise referendumi püsti – see ei puuduta ju neid teemasid – “eelarve, maksude, riigi rahaliste kohustuste, välislepingute ratifitseerimise ja denonsseerimise, erakorralise seisukorra kehtestamise ja lõpetamise ning riigikaitset” ja otsustavad, et edaspidi peab neil olema õigus selles omavalitsuses saada poes ja tänaval venekeelset teavet, st kõik infosildid peavad olema dubleeeritud vene keelde?

Soovmõtlemine, et oi nad armastavad eestit ja ei nad suuda, pole asjakohane, enne kui kõik võimalikud tulemid on läbi vaadatud. Kõik.

Okei, sa nüüd ehk ütled, et nad ei koondu niimoodi, nad ei suuda isegi üht parteid luua. Minu isiklik seisukoht on, et vaatevinklid, et “ehk nad ikka ei tee” ja “ehk nad ikka ei saa hääli kokku” on liiga udused, et võimalust välistada.

Seega minu seisukoht on – rahavahääletusi ei pea kartma, aga enne võiks veidi mõelda, et “aga mis siis, KUI”

Nii mõnigi tank või soldat või muu sovjettide mälestis seisaks uhkelt senini, kui seda oleks kohalikelt kodanikelt küsitud.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Need võlad kirjutatakse korstnasse ja riik ehitatakse üles. Aga sina ei saa oodatud krossigi kremlilt.

Ei kirjutata kortnasse. Kas NSVL-i II MS-i aegsed võlad kirjutati korstnasse? Ei kirjutatud. Ei kirjutata ka Ukraina omi. Korstnasse kirjutatakse nad siis, kui see territoorium kuulutatakse ametlikult USA koloniaalriigiks. Kuid miks peaks USA seda tegema, kui vastupidi on talle palju kasulikum.

Ei saa sinagi oma liberipropasse uskumise eest krossigi, ometi kummardad neid mõõdutundetult.

Paistab et vajutasin siin küll otse valupunkti. Puudu on veel kommentaar et mina küll ekrest ei ole ja ekret ei vali.  Kogu see rasvaliidust ja savisaaarest kokku keedetud rahvuslus oma nõukanostalgia ja venemeelsusega paistab ikka suurt kahju tegevat Eestile.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
sina123

Paistab et vajutasin siin küll otse valupunkti. Puudu on veel kommentaar et mina küll ekrest ei ole ja ekret ei vali. Kogu see rasvaliidust ja savisaaarest kokku keedetud rahvuslus oma nõukanostalgia ja venemeelsusega paistab ikka suurt kahju tegevat Eestile.

Ei vajutanud sa kuskile, naiivne fantasöör.

Jah, mul on nõukanostalgia. Midagi nii ilusat kui minu lapepõlv, pole ma viimase 30 aasta jooksul näinud. Muuseas, ka paljud praegused noored pole oma lapsepõlvega rahul – ma suhtlen noortega väga palju. Praegune aeg oma armutus kapitalismis on tegelikult väga laste- ja noortevaenulik. Noored mõistavad seda isegi ning nõustuvad sellega.

Mulle ei ole võimalik poliitikaga seoses kuskile vajutada, ma tean väga hästi, et poliitika on alati räpane, vaata kustpoolt tahes. Sina oled küll aga lõppenud liberipropagandist, kes selle eest ei saa sentigi, kuid kes ei oska oma tühja elu millegi muuga ka täita.

+2
-16
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Ei tea küll miks nad Natosse soovivad? Soomlased ilmselt oskavad arvutada. Mis on nende rahvaarv võrreldes Venemaaga?Aga Soomes ei ole oldud sõjalises mõttes naiivsed. Nad on muu hulgas kogu aeg tegelnud näiteks varjendite ehitamisega ja oma sõjalise võimekuse tõstmisega.

Konservatiiv ütleb ci vis pacem para bellum.

Huvitav, miks kohalike poliitkuulujuttude levitamise asemel ei koti kedagi, et venkud on üle 30 aasta toonud Balti merele tuumalõhkepäid kandvad sõjalaevad? (norralaste andmetel). Delfi ei kirjuta ju, järelikult pole?

-need kõik on ühel või teisel viisil kremli jutupunktid
-noh kas juba jalg juba väriseb, küll pannakse ka laskevalmis ja suure kisaga eemaldatakse nupukate

Paistab et vajutasin siin küll otse valupunkti. Puudu on veel kommentaar et mina küll ekrest ei ole ja ekret ei vali.  Kogu see rasvaliidust ja savisaaarest kokku keedetud rahvuslus oma nõukanostalgia ja venemeelsusega paistab ikka suurt kahju tegevat Eestile.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Paistab et vajutasin siin küll otse valupunkti. Puudu on veel kommentaar et mina küll ekrest ei ole ja ekret ei vali. Kogu see rasvaliidust ja savisaaarest kokku keedetud rahvuslus oma nõukanostalgia ja venemeelsusega paistab ikka suurt kahju tegevat Eestile.

Ei vajutanud sa kuskile, naiivne fantasöör.

Jah, mul on nõukanostalgia. Midagi nii ilusat kui minu lapepõlv, pole ma viimase 30 aasta jooksul näinud. Muuseas, ka paljud praegused noored pole oma lapsepõlvega rahul – ma suhtlen noortega väga palju. Praegune aeg oma armutus kapitalismis on tegelikult väga laste- ja noortevaenulik. Noored mõistavad seda isegi ning nõustuvad sellega.

Mulle ei ole võimalik poliitikaga seoses kuskile vajutada, ma tean väga hästi, et poliitika on alati räpane, vaata kustpoolt tahes. Sina oled küll aga lõppenud liberipropagandist, kes selle eest ei saa sentigi, kuid kes ei oska oma tühja elu millegi muuga ka täita.

noh minul selle jäleduse vastu mingit nostalgiat ei ole, ja sulle ma ka kaasa ei tunne, oledki siis oma tõelise pale paljastnud.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Agathe

Kõigile inimestele on nende lapsepõlv kaunis, kui nad just äärmusliku peksu või narrimise all ei kannatanud. Iga riigikorra ajal.

Siinkohal tahan taaskord kirjutada selle absoluutselt tõestisündinud lookese. Minu sõbranna vanaema teismelise-ea aastad vanuses umbes 15-17 möödusid koonduslaagris Karaganda kandis. Mõeldamatu nälg, ränkraske töö, kohutavad sanitaarolud, alandamine, ka peks. Ja vanas eas rääkis ta alati, et need olid tema elu kaunimad aastad – seal tutvus ta oma tulevase abikaasaga. Miski polevat olnud kaunim, kui pisike pilguvahetus läbi mitme okastraadi. Kui hea aeg…ja kui veel taamal kirss õitses, kui ilus!
Ema rääkis hellalt oma lapsepõlvest, kui kena oli koolis käia suure lumega, sõjatalvedel Ida-Virumaal. Mõned ajad kool töötas. Ta oli sõja alates 7. No et kui džotivennad (nagu ema ütles) hakkasid jooksma, jooksid lapsed ka varju. Ning koduteel oli laste töö leida laibad (“aga see polnud üldse raske, silkasime risti-rästi ja mängisime samal ajal kulli”), sest täiskasvanutel olid muud tegemised kui et mööda külateid lonkida ja surnukehi otsida. Lapsed kõndisid aga kooli ja tagasi niikuinii(“Vahva oli nii kambakesi käia”). Siis külamehed pärast matsid surnuid, et haigusi ei leviks ja inimlikkusest muidugi ka. Mõlema poole omi.

Loomulikult on lapsepõlv ja noorus kaunid 99% inimestest (täpsustus: hilisemas tagasivaates) igal ajal. See veel puuduks, et 7 või 11-aastane oleks 1975. aastal mõelnud, et kuradile see sünnipäevaks saadud Ereliukas ja koerakutsikas – vat parem nutan silmad peast, sest elame okupatsioonis.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Kõigile inimestele on nende lapsepõlv kaunis,

Kaja Kallas kasvas lausnäljas tippkommunisti peres. Siim oli isegi 1991 veel igaksjuhuks komparteis.

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/92261231/suur-ulevaade-kes-on-kaja-kallas-helge-aga-kitsikuses-moodunud-lapsepolv-ja-kirev-armuelu-lahutus-kasvatas-minust-parema-inimese

teine KK põrutas ka suured sõnad:

https://arvamus.postimees.ee/4265367/kersti-kaljulaid-mul-on-raske-moista-kui-inimesed-utlevad-et-neil-oli-noukogude-eestis-helge-lapsepolv

+2
-11
Please wait...

Postitas:
sina123

Kõigile inimestele on nende lapsepõlv kaunis, kui nad just äärmusliku peksu või narrimise all ei kannatanud. Iga riigikorra ajal.

Siinkohal tahan ma taaskord kirjutada selle absoluutselt tõestisündinud lookese. Minu sõbranna vanaema teismelise-ea aastad vanuses umbes 15-17 möödusid koonduslaagris. Mõeldamatu nälg, ränkraske töö, kohutavad sanitaarolud. Ja vanas eas rääkis ta alati, et need olid tema elu kaunimad aastad – seal tutvus ta oma tulevase abikaasaga. Miski polevat olnud kaunim, kui pisike pilguvahetus läbi mitme okastraadi. Kui hea aeg…

Mu ema rääkis, kui kena oli koolis käia suure lumega, sõjatalvedel Ida-Virumaal. Mõned ajad kool töötas. Ta oli sõja alates 7. No et kui džotipoisid (nagu ema ütles) hakkasid jooksma, jooksid lapsed ka varju. Ning koduteel oli laste töö leida laibad, sest täiskasvanutel olid muud tegemised laipu otsida. Lapsed kõndisid aga kooli ja tagasi niikuinii. Siis külamehed pärast matsid surnuid, et haigusi ei leviks ja inimlikkusest muidugi ka. Mõlema poole omi.

Loomulikult on lapsepõlv ja noorus kaunid 99% inimestest igal ajal. See veel puuduks, et 9 või 11-aastane oleks 1975. aastal mõelnud, et kuradile see sünnipäevaks saadud Ereliukas ja koerakutsikas – aga vat parem nutan silmad peast, sest elame okupatsioonis.

Kõik on õige, kuid praegused noored vihkavad väga suures mahus aega, milles nad elavad. Asjad on praegu noorte jaoks tehtud väga hukatuslikuks ja hävituslikuks, hullemaks kui siis, kui lapsed laipu otsima pidid.

See vaatepilt, kus igas klassis on 2-3 eneselõikurit, 2-3 depressiivikut, 8-20 arvutimängu – või muidu sotsiaalmeediasõltlast ja vaid mõni üksik rahulolev ja tasakaalus noor, näeb välja hullem kui mistahes varasematel sõjaaastatel. Noortest on valdavalt tehtud orjad ja sõltlased ja nad naudivad ja vihkavad samaaegselt aega, milles elavad, nii, nagu sõltlastele ikka kombeks on.

+2
-16
Please wait...

Postitas:
Agathe

Kõik on õige, kuid praegused noored vihkavad väga suures mahus aega, milles nad elavad.

Me kaldume teemast kõrvale, aga ei saa jätta lühidalt märkimata, et jutt on tagasivaatele. Ja mitte noortest, seni rääkisime vist lastest. Täiskasvanu tagasivaatele oma lapsepõlvele. Et tõesti 1970. aastal tundis mõni esimese klassi laps, et ta elu on masendav ja ränkraske, kuna Kivisild on maha pommitatud ja riik okupeeritud – ju siis, kui sa nii ütled.
Mässumeelsed noored läbi aegade on juba veidi teine teema, aga seda lõime udustada ja enam nii kõrvale kalduda ei tahaks.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
sina123

Kõik on õige, kuid praegused noored vihkavad väga suures mahus aega, milles nad elavad.

Me kaldume teemast kõrvale, aga ei saa jätta lühidalt märkimata, et jutt on tagasivaatele. Ja mitte noortest, seni rääkisime vist lastest. Täiskasvanu tagasivaatele oma lapsepõlvele. Et tõesti 1970. aastal tundis mõni esimese klassi laps, et ta elu on masendav ja ränkraske, kuna Kivisild on maha pommitatud ja riik okupeeritud – ju siis, kui sa nii ütled.

Mässumeelsed noored läbi aegade on juba veidi teine teema, aga seda lõime udustada ja enam nii kõrvale kalduda ei tahaks.

No läheneme siis praegusele olukorrale (aga miks ei võiks praeguste laste lapsepõlve võrrelda eelnevate aegade lapsepõlvega?) nii:

tinglikult kuni 10 eluaastani sukelduvad lapsed sellesse netimaailma ja selle perverssustesse, saavad tublideks orjadeks ja sõltlasteks. Siis on neil veel see “laksu nautimise periood”. Aga kui teismeliseea alguses juba pärale hakkab jõudma, mida nad endaga teinud on ja mida nendega seal nutimaailmas või sellest ajendatuna tehtud on, siis tekib neil tülgastus juba oma lapsepõlve ja ka nooruspõlve vastu. Nad on üks-ühele sarnased narkaritega, kes teavad, et on süstla otsas, aga ei suuda sellega enam midagi peale hakata.

Nii hukatuslikultt pole ükski riigikord sülitanud lastele ja lapsepõlvele, kui on seda viimase 20 aasta jooksul teinud liberaalne globaalne äärmuslik tehnoloogiline kapitalism. Praegused noored on rohkem hävitatud kui olid noored eelmise sajandi sõdade ajal ja järgselt. Väga vähesed praegused noored jäävad oma praegust lapsepõlve meenutama kui õnneaega, sest ega ükski narkar ei meenuta heldimusega päeva, mil temast sõltlane sai.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
jaagular

Mina arvan, et K.Kaljulaidi nõukalapsepõlv on õnnetu eelkõige selle pärast, et isa läks nende juurest ära ja meisterdas valmis väikese Raimondi.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Agathe

Nii hukatuslikultt pole ükski riigikord sülitanud lastele ja lapsepõlvele, kui on seda viimase 20 aasta jooksul teinud liberaalne globaalne äärmuslik tehnoloogiline kapitalism. Praegused noored on rohkem hävitatud kui olid noored eelmise sajandi sõdade ajal ja järgselt.

Ma siinkohal tardun ja taandun.

+16
-2
Please wait...

Postitas:
jaagular

Nii hukatuslikultt pole ükski riigikord sülitanud lastele ja lapsepõlvele, kui on seda viimase 20 aasta jooksul teinud liberaalne globaalne äärmuslik tehnoloogiline kapitalism. Praegused noored on rohkem hävitatud kui olid noored eelmise sajandi sõdade ajal ja järgselt.

Ma siinkohal tardun ja taandun.

Mingi tõetera siin ju on. Praeguse globaliseerumise ajal on noortel kadunud sotsiaalne turvatunne (kuuluvustunne). Perekond kui selline on demoniseeritud, vanavanemaid käepärast pole, sotsiaalmeedia pakub tohutul hulgal infomüra jne. Mõni ime, et inimene kasvab üles sotsiaalselt äreva ja pidetuna.

+2
-10
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Mina arvan, et K.Kaljulaidi nõukalapsepõlv on õnnetu eelkõige selle pärast, et isa läks nende juurest ära ja meisterdas valmis väikese Raimondi.

Ära nüüd üle ka pinguta. Sel juhul peaks Martin Helmel olema samuti õnnetu lapsepõlv, ometi teame, et Martinist kasvas tubli ja asjalik inimene, eeskujulik isa ja perepea ning väärikas poliitik. Ütlen seda, kuigi ei vali EKRE-t. Nõukaaeg oli siiski halb aeg.

+4
-8
Please wait...

Postitas:
jaagular

Ära nüüd üle ka pinguta. Sel juhul peaks Martin Helmel olema samuti õnnetu lapsepõlv, ometi teame, et Martinist kasvas tubli ja asjalik inimene, eeskujulik isa ja perepea ning väärikas poliitik. Ütlen seda, kuigi ei vali EKRE-t. Nõukaaeg oli siiski halb aeg.

Tsiteerides mälu järgi klassikuid…iga õnnetu perekond on õnnetu omamoodi.

+7
0
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

No läheneme siis praegusele olukorrale (aga miks ei võiks praeguste laste lapsepõlve võrrelda eelnevate aegade lapsepõlvega?) nii:

tinglikult kuni 10 eluaastani sukelduvad lapsed sellesse netimaailma ja selle perverssustesse, saavad tublideks orjadeks ja sõltlasteks. Siis on neil veel see “laksu nautimise periood”. Aga kui teismeliseea alguses juba pärale hakkab jõudma, mida nad endaga teinud on ja mida nendega seal nutimaailmas või sellest ajendatuna tehtud on, siis tekib neil tülgastus juba oma lapsepõlve ja ka nooruspõlve vastu. Nad on üks-ühele sarnased narkaritega, kes teavad, et on süstla otsas, aga ei suuda sellega enam midagi peale hakata.

Nii hukatuslikultt pole ükski riigikord sülitanud lastele ja lapsepõlvele, kui on seda viimase 20 aasta jooksul teinud liberaalne globaalne äärmuslik tehnoloogiline kapitalism. Praegused noored on rohkem hävitatud kui olid noored eelmise sajandi sõdade ajal ja järgselt. Väga vähesed praegused noored jäävad oma praegust lapsepõlve meenutama kui õnneaega, sest ega ükski narkar ei meenuta heldimusega päeva, mil temast sõltlane sai.

Noh siit on kül veel ainult üks samm endale midagi kõhu ümber meisterdamise suunas. Proovi veel, vaata, äkki saad selle asemel endale suvel  viisnurga kõhu peale päevitada

+5
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Siska

Politico on veebiväljaane ja kes vähegi lugeda mõistab ja tolle kõmu tekitanud artikli suvatseb läbi lugeda, siis selgub, et mingit EKREt pole seal sõnagagi mainitud.

Sa ikka ei oska ÜLDSE lugeda, keri vähe allapoole sellest inglisekeelses artiklis, kui muidu aru ei saa, siis sinna kohta, kus tuleb Suur pilt Mart Helmest, tuttav nägu ju!

Aga pole midagi, lilleke, ega sa ei saagi targem olla Mart Helme isiklikust naisest, kes esimese hooga ei leidnud ka oma meest suure pildi pealt üles ja väitis suure suuga, et EKREst polnud seal artiklis ju ülttttsegi juttu 😀 😀  küllap tema ka ei taibanud allapoole kerida. Või? Äkki ei oska ka lugeda, inglise keel pole ekrekate tugevam külg kunagi olnud (meeldiv erand hr Madisoni hea inglise keel), isegi elementaarse keeleoskusega ministrikandidaate otsi nagu tikutulega… No oma mehe ja ekre nime võiks artiklist siiski üles leida, seda kirjutatakse isegi inglise keeles samamoodi. Sellisel tasemel on meie Ekre staazikad Riigikogu saadikud, et peab kahtlema lugemisoskuses.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
sina123

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud vulgaarset eneseväljendust.

Perekooli moderaator.

+1
-10
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Ragne

Kogu see praeguse aja, EL, NATO, meie kaitsevõime, seadusliku valitsuse jne halvustamine ei teeni ju muud eesmärki kui püüda elus oma kohaga mitte rahuolevate, kibestunud ja pettunud inimeste  hääli. Et see (mitte juhtumisi) teenib ka kremli ja kääbuse huve, sellest need kibestunud vihkajad aru ilmselt ei saa. Sellest ka see sõim ja viha, sest omaarust ollakse ju isamaalised ja soovitakse head. Mis riigi- või maailmakord see siis olema peaks, millega see lõhestajate kamp rahul oleks? Putinism ilmselt oleks õnn? Üks diktaator pukis, kes kamandaks ja ütleks, millal õnnelik olla?

Palun, kas keegi neist lõhestajatest selgitaks meile, mis on teie soovitud riigikord? Diktatuur? Olla venemaa osa? Või usute tõemeeli, et venemaa jätaks meid anastamata, kui me oleks üksi, poleks EL´s ja NATO`s? Ma tõesti sooviks teada, MIKS te viha õhutate, KÕIKI, kes teie erakonda ei vali, sõimate liberastideks ja ajupestuteks (tuletame meelde, et siinsed “liberastid” on ERINEVATE erakondade toetajad, kes on nõus sellega, et demokraatlikult valitud valitsus on seaduslik),  miks te praegust demokraatiat hävitada püüate? Kas keegi teist võiks selgitada, mida te saavutada püüate, miks kõiki, kõigi teiste erakondade valijaid ajupestuteks nimetate, kuigi ise seda ilmselgelt olete?

+16
-12
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 305 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud EKRE = Kremli käsilased