Teema: EKREIKE ikke all tagasi
Valitsus ongi lõhki, mida viimase nädala arengud paratamatult ennustasid.
Saamegi jälle EKREIKE ikke? Paraku Seedri reaktsioon Kallase koalitsioonikõneluste osas annab ainu, et oravatega nad valitseda koos ei taha.
Kui EKRE ja Isamaa valitsuses jälle on, siis olen 100% kindel, et Eestist saab täielik neonatsistlik vabariik. Ettevõtlikumad kodanikud emigreeruvad. Naiste vastane vägivald saab uue tuuri sisse. EKRE suhtumine naistesse kui sünnitusmasinatesse on õõvastav. Olen 30 aastane naine ja mul pole hetkel ühtki last. Ka miljoni euro eest ei hakka ekrerastide meeleheaks siia lapsi ilma tooma.
Kommentaarist on juba teavitatud
Mitte, et mulle EKRE kuidagi sümpatiseeriks, aga oma lapsed saad või jätad saamata ehk ikka enda soovist lähtuvalt. Ei huvita Sinu paljunemine ei EKRE-t, Refi ega ka kedagi teist. Ei peagi huvitama. Rahvaarv Eestis kasvab praegu liigagi jõudsalt sisserännanute arvelt ja maailmamastaabis vaevleme me ammu ülerahvastatuse käes.
Aru ma ei saa, kas siis lapsevanemad ise ei peagi tööl käima ja oma lapsi ülal pidama, et sellist rahasadu nõutakse? 700 euri!? Pool Eestit ei saa tööl käies nii palju palkagi. Ja kust see summa? Miks siis mitte juba 1500€? Võtame hästi palju võlgu ja müüme kõik maha – maad ja metsad, et maksta lapsetoetust. Mida veel? Kodanikupalka?
Kes tööl käib, on loll.
Ratta Jüri on nagu naabri-Putja: tahaks olla igavesti pukis.
Tahaks väga loota, et Savisaare asemel tuleb kordades parem keskkonnaminister.
Nüüd tuleb kas vähemusvalitsus või kuulutab president erakorralised valimised välja.
Kui EKRE ja Isamaa valitsuses jälle on, siis olen 100% kindel, et Eestist saab täielik neonatsistlik vabariik. Ettevõtlikumad kodanikud emigreeruvad. Naiste vastane vägivald saab uue tuuri sisse. EKRE suhtumine naistesse kui sünnitusmasinatesse on õõvastav. Olen 30 aastane naine ja mul pole hetkel ühtki last. Ka miljoni euro eest ei hakka ekrerastide meeleheaks siia lapsi ilma tooma
Veits hüsteeriline. Sellistest jääb või mulje et ekrel on õigus ja naised muuks ei kõlba kui koju sünnitama – nii kui telku lahti teeb ja maailmast midagi näeb ja kuuleb, kohe pea sassis ja apokalüpsisemõtteid täis. Valitsuskoalitsiooni võimaliku koosseisu tõttu jätad lapse saamata? Oleks tõesti ilmselt parem nii sulle kui lapsele kui maailmale.
Ekret tõesti rohkem valitsuse näha ei taha. Nii keskerakonna kui ekre puhul olin mingi hetkeni ikka seisukohal, et las inimesed näitavad korra valitsuses ka, kes nad on, mitte ainult opositsioonis lõrisedes. Nüüdseks siis on mõlemad end “tõestanud” just sellest küljest, nagu paraku oodata oligi ja hea on. Pilt selles osas selge.
Natsiriiki ekre vaevalt et Eestist teeb, pigem parseldab esimesel võimalusel Venemaale maha, kust mujalt need rahad ja veidrad mõttekäigud neil tulevad.
Aga see oleks ju päris huvitav, kui valitseks koos reform ja ekre, sest tegelikult on nad parempoolsuse teljel kõige lähimad naabrid. Andku ekrele mingi Vanamoodsuse Ministeerium juhtida või miskit sellist. Kõige rohkem karjub igavlev laps.
A kas te Helme tütre tänast päevakommentaari Vikerraadios kuulsite? https://vikerraadio.err.ee/1608618685/paevakommentaar-maarja-vaino
Rääkida ta oskab, aga võiks ikka ausaks jääda – need lapsetoetused ei ole ekrel südameasi, vaid võimuiha. Igatsedes vanaaaja elu, mil peredes oli palju lapsi, unustavad nad, et vanasti ei makstud laste eest mütsigi ja igaüks vaatas ise kuidas lapsed toidetud said. Igatsugu helged toetud on ju sotside teema, keda nad on alati hirmsasti kirunud.
Minu arvates võib palgad olla sellised, et ära elaks ka poole kohaga töötades. Siis saaks naised nii töötada kui ka rohkem aega lastega veetmiseks. Toetused on vale lähenemine.
Ahh, see lastetoetus on ju lihtsalt ettekääne, pealegi ühelt poolt hästivalitud (ikkagi üllas eesmärk, pahad ei taha lastele raha anda!) ja teisalt liigagi läbinähtav (meil on rahaga parematki teha kui suurendada veel kolmelapseliste rikkuse vahet ühe-kahelapseliste toetustega). Igaüks saab aru, kes vähegi asja adub. Ei sallinud nad üksteist algusest peale, nüüd oli (KE ridades) kellegi meelest paras hetk nuga selga lüüa. Ju ikka mingid kokkulepped on, egas niisama seda ei tehta. Vaatame, mis edasi saab, ekre jälle pukki oleks kõige halvem asjade käik hetkel.
Keskerakond, Isamaa, EKRE – halb öelda, kuid sellest seltskonnast on kõige mõistlikum EKRE.
Vanasti ma armastasin EKRE-t, aga praeguse sõja ajal on nad oma püksid kõvasti täis lasknud. Hais on vastik.
Saamegi jälle EKREIKE ikke? Paraku Seedri reaktsioon Kallase koalitsioonikõneluste osas annab ainu, et oravatega nad valitseda koos ei taha.
Kui EKRE ja Isamaa valitsuses jälle on, siis olen 100% kindel, et Eestist saab täielik neonatsistlik vabariik. Ettevõtlikumad kodanikud emigreeruvad. Naiste vastane vägivald saab uue tuuri sisse. EKRE suhtumine naistesse kui sünnitusmasinatesse on õõvastav. Olen 30 aastane naine ja mul pole hetkel ühtki last. Ka miljoni euro eest ei hakka ekrerastide meeleheaks siia lapsi ilma tooma.
Sa muidu tänahommikused rohud oled juba ära võtnud või?
Rääkida ta oskab, aga võiks ikka ausaks jääda – need lapsetoetused ei ole ekrel südameasi, vaid võimuiha.
Muidugi pole südameasi. Samamoodi nagu reformikatel polnud homoabielud südameasi. See on poliitika.
Aru ma ei saa, kas siis lapsevanemad ise ei peagi tööl käima ja oma lapsi ülal pidama, et sellist rahasadu nõutakse? 700 euri!? Pool Eestit ei saa tööl käies nii palju palkagi. Ja kust see summa? Miks siis mitte juba 1500€? Võtame hästi palju võlgu ja müüme kõik maha – maad ja metsad, et maksta lapsetoetust. Mida veel? Kodanikupalka?
Kes tööl käib, on loll.
Miks pensioner ei kahekordistata? Karilaid jaRatas tahtsid tahavad kütuste hindu ju ka alandada, seega maksud miimimimini ja toetused vôimalikult suureks. Varsti jôuamegi kommunismi.
Aru ma ei saa, kas siis lapsevanemad ise ei peagi tööl käima ja oma lapsi ülal pidama, et sellist rahasadu nõutakse? 700 euri!? Pool Eestit ei saa tööl käies nii palju palkagi. Ja kust see summa? Miks siis mitte juba 1500€?
Kes tööl käib, on loll.
Ka mulle tundub, et kui mingi toetus tundub lausa liiga hea ja liiga ülekuldamine ja proportsioonist väljas kasvõi võrreldes palgatasemega, et olla tõsi, siis seda ei tasu usaldada. Mingil ajal tuleks tagasikäik (“ikka liiga üle jõu käib ja peame seda langetama”) niikuinii.
Kui kangesti tahetakse kedagi toetada, miks siis parem ei tõsteta toetust neil, keda on ühiskonnas väiksem grupp kui lapsevanemaid, aga kellel on nö. loteriiga keskmisest kehvemini vedanud, võib ölda, saanud lausa lotokaotuse (puudega või on haruldane haigus ja kallis ravi või on käsist-jalust seotud haige inimese hooldamisega ning ei saa kodust välja, näiteks) ja kelle toetused praegu ei ole suured?
Ahh, see lastetoetus on ju lihtsalt ettekääne
Tundub ka nii. Eks näe.
Kui EKRE ja Isamaa valitsuses jälle on, siis olen 100% kindel, et Eestist saab täielik neonatsistlik vabariik. Ettevõtlikumad kodanikud emigreeruvad. Naiste vastane vägivald saab uue tuuri sisse. EKRE suhtumine naistesse kui sünnitusmasinatesse on õõvastav. Olen 30 aastane naine ja mul pole hetkel ühtki last. Ka miljoni euro eest ei hakka ekrerastide meeleheaks siia lapsi ilma tooma
Veits hüsteeriline. Sellistest jääb või mulje et ekrel on õigus ja naised muuks ei kõlba kui koju sünnitama – nii kui telku lahti teeb ja maailmast midagi näeb ja kuuleb, kohe pea sassis ja apokalüpsisemõtteid täis. Valitsuskoalitsiooni võimaliku koosseisu tõttu jätad lapse saamata? Oleks tõesti ilmselt parem nii sulle kui lapsele kui maailmale.
Ekret tõesti rohkem valitsuse näha ei taha. Nii keskerakonna kui ekre puhul olin mingi hetkeni ikka seisukohal, et las inimesed näitavad korra valitsuses ka, kes nad on, mitte ainult opositsioonis lõrisedes. Nüüdseks siis on mõlemad end “tõestanud” just sellest küljest, nagu paraku oodata oligi ja hea on. Pilt selles osas selge.
Natsiriiki ekre vaevalt et Eestist teeb, pigem parseldab esimesel võimalusel Venemaale maha, kust mujalt need rahad ja veidrad mõttekäigud neil tulevad.
Hea, et sa ise üldse hüsteeriline ei ole 😀
Hea, et sa ise üldse hüsteeriline ei ole 😀
Mul jah veab õnneks.
Vaatasin AK uudiseid. Kallas ja Kiik esinesid. Sõltumatu poliitikavaatlejana ütlen nii. Kaks varianti on laual. RE, Isamaa, Sotsid või KE, EKRE, Isamaa. Isamaa on nagu ihaldusväärne pruut, keda siis kõik tahavad, samas Isamaa toetus on olnud pikka aega 5% ligi, kas pole paradoksaalne? Usun, et nädala pärast on selge, kumb variant peale jääb. Ühel juhul jätkab Kaja peaministrina, teisel juhul ilmselt Jüri. Muidugi mingi kolmas võimalus on veel erakorralised valimised, aga ehk seda ei tule. Kuigi see oleks ilmselt RE meeltmööda, sest neil on praegu toetus kõrge.
Selles lühikeses karjatuses on tegelikult väga palju seda, mis su kohta nii mõndagi ütleb. Aga pole minu asi seda lahata. Lihtsalt katsu aru saada, et sina pole kogu maailm ega kogu Eesti. Sinule ei meeldi EKRE ja hädaldad, et oi mis saab. Kellelegi ei meeldi sotsid ja reform ja nemad hädaldavad, et oi mis saab. Sinu häda ei ole mingi kandi pealt suurem kui nende häda. Kui reff on võimul, kannatavad nemad, kui EKRE on võimul, kannatad sina. Harju ära, see ongi demokraatia. Tahad stabiilsust, koli näiteks Hiinasse, seal üks diktaator eesotsas kuni surmani.
Kah selline mulje, et Isamaa Reformierakonnaga liitu ei moodusta. Aga mine tea, nende madalale reitingule võiks see väga hästi mõjuda. Selles mõttes rumalus seda võimalust mitte kasutada.
Saab, mis saab – head sisetunnet nagunii hetkel pole.
Julgen arvata, et järgmistel valimistel saab Reformierakond rekordhääled oma vastutustundliku eelarvepoliitika, julgeoleku tagamise tegevuste ja olukorra tõttu, kuhu nad on täna sattunud. Ega mõistusega ja eetilise kompassiga inimesed EKRE ja Keskerakonna ussitamisele hästi ei vaata ja saavad väga hästi aru, et erasektoris oleks nad ammu sellise käitumise ja oma lolluste tõttu lahti lastud. Kurb, et nad ei saa ise aru, milline vastutus neil reaalselt on.
Julgen arvata, et järgmistel valimistel saab Reformierakond rekordhääled oma vastutustundliku eelarvepoliitika, julgeoleku tagamise tegevuste ja olukorra tõttu, kuhu nad on täna sattunud.
See oli nali, eks? 😀
Mina arvan seda, et reformierakond jääb vähemusvalitsusse ja opositsioon hakkab talle poliitilise profiidi saamiseks igatepidi kaikaid kodarasse loopima. Nt üritatakse seda peretoetuste seadust vastu võtta ja kui võetakse, siis peab reform selleks kusagilt raha leidma, ning tegema selleks ebapopulaarseid otsuseid. Eriti just riigieelarvet kokku pannes. Opositsioon võtab vastu populistlike otsuseid kuna on parlamendis enamuses ja valitsus peab nende otsuste täitmiseks raha leidma, sest see on valitsuse ja rahandusministeeriumi ülesanne. Ennustan, et selle tulemusel kaotab ref väga palju populaarsust ja seega ka valijaid.
Julgen arvata, et järgmistel valimistel saab Reformierakond rekordhääled oma vastutustundliku eelarvepoliitika, julgeoleku tagamise tegevuste ja olukorra tõttu, kuhu nad on täna sattunud. See oli nali, eks?
Ikka nali. Palju mõistlikum on ennast lõhki laenata ja/või lastetoetuse tõstmiseks teisi makse tõsta! Lihtsalt ebavõrdsuse kaotamine ja lastetoetuse ühtlustamine kõigi laste vahel oleks palju sotsiaalselt vastuvõetavam ja majanduslikult soodsam.
Kesk on juba pooleteise aasta jooksul kahel koalitsioonil vaiba alt ära tõmmanud, kuidas sellist usaldada saaks. Teine suurem lakmus on muidugi alushariduse seadus ja kes hääletas poolt, kes vastu. Praegu nende olukorras ei olnudki muud võimalust, et vähegi oma saba ja naba päästa, sest refi toetus tõuseb ja neil kahaneb, midagi tuli ette võtta (ja valimistel kõrbeksid nad hetkel veel rohkem). Mida keskid saavutada loodavad, jääb aga mulle arusaamatuks, ekre+isamaa+ke koalitsioon vol 2 ei ole küll mingi unelm, eelmisest on veel oksemaik suus.
Panin kogemata miinuse teemaalgatajale. Loodan, et mitte iialgi ei saa EKRE enam riigikogusse ja hoia veel selle eest, et valitsusse. Ei kannata seda erakonda silmaotsaski.
Kes tööl käib, on loll.
See lastetoetuse asi on tegelikult praegu lihtsalt öökimaajav. Kuhu me sedasi siis lõpuks jõuame? Kihutame aina takka, et pööbel aina paljuneks? Loomulikult on ka väga normaalseid paljulapselisi peresid, neid on ka minu tutvusringkonnas ja nemad on samuti sellise toetuse vastu. Olgem ausad, selliste seaduste ja “toetustega” me tegelikult lihtsalt anname hoogu juurde prussakate paljunemisele. Ma ei ole kunagi olnud refi valija ega ka ekre valija, sest mulle äärmused lihtsalt ei sümpatiseeri, aga ausaltöeldes ma tõesti ja siiralt loodan praegu, et sellele hullusele suudetakse pidurit tõmmata ja neid “suurepäraseid” toetusi ei tule. Olen valmis kasvõi refi valijaks hakkama selle nimel. Ma maksan igakuiselt väga palju maksudeks ja ma reaalselt ei soovi pööbli sigimist toetama hakata veel suuremate maksude maksmisega. Ei tohiks luua sellist võimalust. Laste saamine on vabatahtlik ja iga täiskasvanud inimene peab suutma anda endale aru, palju lapsi ta suudab enda teenitud rahaga üles kasvatada. Inimesed, kes sedasi mõeldes on endale suure pere planeerinud, saavad Eestis suurepäraselt hakkama. Kui me hakkame aga lihtsalt sigimise eest stabiilselt maksma Eesti keskmisest kõrgemat “palka”, siis see ei ole enam normaalne. Jah, toetada vajaduse põhiselt raskustesse sattunud peresid, on ok. Luua aga teadmine, et lihtsalt paljune ja me maksame Sulle, see ei ole ok. Maksja ei ole ju tegelikult mingi müstiline riik. Iga töölkäiv inimene maksab seda hullust kinni. Mina ei taha sellisele asjale raha anda.
Kes tööl käib, on loll.
kas ei olnud 700 peretoetus + 3x 100 lastetoetus, kokku 1000?
töölkäijad tehakse lolliks tõesti
Öökige terviseks. Kui talvekülmad peale tulevad, peavad ka mitme lapse vanemad oma toad kuidagi soojad hoidma.
Lugege ikka Päevalehte ja Delfit – see annab sooja. Päikesetõusuvalitsus annab valgust ja juhatab teed niikuinii.
Kui Isamaa nüüd õiget valikut ei tee, Reformiga ei liitu, siis pole nad oma nime väärt.
Nüüd ei ole enam selline aeg, kus kaabude lapsesuised rumalad väljaütlemised on lihtsalt vaht. Nüüd võib selle tagajärg olla see et Putja tahab tulla meid päästma… Pole olnud Reformi valija aga täna valiksin Reformi, minu meelest on Kaja Kallas väga hästi hakkama saanud. Ei usu et keegi teine sellega niipalju toime oleks tulnud. Tal on olnud selgroogu et ka väljaspool Eestit julgelt arvamust avaldada. Julge ja tark Naine. Tulgu siis erakorralised valimised pigem aga seda p…. mida ekre ja kesk kokku käkerdaksid küll enam ei taha. Õpetajad medõed ja teised selliste raskete ning vähe tasustatud ametite pidajad ei tasu siis üldse olla, sünnita 3 last ja istu kodus, küll teised selle kinni maksavad
-
Öökige terviseks. Kui talvekülmad peale tulevad, peavad ka mitme lapse vanemad oma toad kuidagi soojad hoidma.
Lugege ikka Päevalehte ja Delfit – see annab sooja. Päikesetõusuvalitsus annab valgust ja juhatab teed niikuinii.
Saadakse niipalju lapsi kui neid toita katta jõudakse ise. Mitte kellegi arvelt. Mina kütan oma maja puudega, mille ise oma perega metsast teeme, jah raske töö jah aga tehtav. Muidugi on mugav õhksoojuspump tööle panna selke asemel et ahju kütta aga ma kulutan selke raha pigem oma lastele.
Minu arvates võib palgad olla sellised, et ära elaks ka poole kohaga töötades
Aga tee selline firma ja maksa niimoodi palka. Näitad head eeskuju ja tööandjate massid järgnevad sulle pikapeale.
Tee kohe selline firma, et ära elaks ka veerand kohaga töötades, selle palga eest, mida sa maksad.
Ja teemaalgatajale.
Ära pigem EKREt ja Isamaad ühte mõttelisse punti topi. See solvaks Isamaad, isegi praeguses olukorras.
ühe ja kahe lapsega pered, ka ilma lasteta pered peavad toad soojaks saama. kõigile mõjuvad kõrged elektri ja kütusehinnad, kallinenud toidukaubad ja teenused
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.