EKREIKE tuleks juhul kui valitsuse moodustaks ekre, aga kui moodustab kesk, siis oleks valitsus kesk-ekre-isamaa. Pole mõtet ekret teha koalitsiooni liidriks kui nemad ei tee valitsust.
Jah, nii ongi nagu keegi kahtlustas, sa ei saa isegi sellest lühendist õigesti aru… 🙃 no andke andeks, mida sa “argumenteerid” siis! Tase. Koalitsiooni liikmed on ikka hääletustulemuse järgi keskekrei. Hakkad aru saama? Nimetus ekreike on ajakirjanike väljamõeldis.
Kui tahta teha kahe erakonnaga valitsust, peaks Kaja suutma aktiveerida ca 36% mittevalijast omale valijaid.
Meil OLI kahe erakonnaga valitsus antud valimistulemustega ja hääled olid koos, sa ei saanud aasta aega aru? Ja oleks püsinud kuni valimisteni, aga mõnel hakkas sügelema.
Pealegi on ka isamaal valijad keda isamaa peab esindama esmaselt, mitte minema Kaja valitsust päästma. Aga see sulle ei loegi?
Miks sa a priori eeldad, et Isamaa valijad nii kangesti kõik tahaksid EKREga koostööd ja mitte Reformiga? Kui nad oleksid tahtnud Ekret, nad oleksid Ekre valinud, eksole? Aga nad ei valinud. Mina jälle arvan, et suur osa Isamaa valijaid oleks väga pettunud, kui Isamaa jälle keski ja Ekrega ühte heidaks. Mina näiteks just seepärast Isamaa valisin, et EI oleks ekre, ja olin ülinördinud, kui Isamaa läks keski ja ekrega kampa. Kui nad seda uuesti teevad, ei saa nad aastaid mu käest mingit häält. Niiet ükskõik kumma ta valib, teatud % valijatest valmistab ta pettumuse. Kui valib Ekre+Keski, siis on Seederi Isamaa nimetuse “mini-Ekre” täiesti välja teeninud.