Esileht Ajaviite- ja muud jutud EKREIKE ikke all tagasi

Näitan 29 postitust - vahemik 241 kuni 269 (kokku 269 )

Teema: EKREIKE ikke all tagasi

Postitas:
kurimoor

Mida on öeldud arstide või õpetajate kohta, vastupidi, Ratase valitsuse ajal tõsteti hariduskulud ühele protsendile, Ratase valitsuse ajal on tõusnud õpetajate, med töötajate palgad, politseinike palgad jne märkimisväärselt. Loomulikult on nad endiselt häbiväärselt madalad, aga Refide ajal tõsteti 5, 10, 20 euro kaupa.

öeldud on muidugi nii mõndagi. just ekre juhte silmas pidades.

ja mis puutub meditsiinitöötajate palga tõstmisse, siis seda au ei saa küll kuidagi ratas enda kontosse kirjutada. selle taga on meditsiinitöötajate kutseliidud eesotsas arstide liiduga, et pea 10 aastat tagasi sõna otseses mõttes  võideldi välja kollektiivlepingud, milles määratakse igal aastal uued miinimumtunnitasud.  kas tõesti on 2012 aasta streik juba meelest läinud?

muide, peaminister oli siis andrus ansip ja valitsuskoalitsioonis ref koos isamaaga, toona vist küll veel irl nimega. ei midagi uut päikese all. 😉

teisi valdkondi tean vähem, aga pealiskaudne lahmimine ühes, muudab ebausaldusväärseks ka su teised  väited.

+19
-4
Please wait...

Postitas:
Ragne

Ekret ja Keskerakonda ühendab see demagoogia. Nad räägivad eri valijatele eri asju. Kuidas parajasti enda reitingutele kasulik on. Selline kakskeelsus toimib rumalate valijate puhul, kes “oma peaga hirmsasti mõtlevad”, aga tegelikult asjadest aru ei saa ja lihtsalt oma soovmõtlemises kinni on. Reformierakonnal on nii palju vastaseid, sest nad ütlevad oma seisukohad välja ja loomulikult see paljudele ei meeldi. Reformierakonna pluss on ka strateegia olemasolu ja tulevikule mõtlemine (aga seal on ka kõige rohkem haritud spetsialiste), selle nimel tehakse sageli raskeid otsuseid ja inimestele valulikke valikuid. Ekre ja Kesk aina kisavad, üks räuskab ja solvab kõiki “peavoolugruppe” ja teine aina veeretab ümmargust juttu, mille taga sisu mingit ei ole – toetame ja aitame eakaid, hoolime lastest (mis tähendab, et maksame mitte töö tegemise, vaid sünnitamise eest) jms tühi loba. Kui sa tegelikult tahaksid töökaid paljulapselisi abistada, siis annaksid neile tulumaksuvabastuse teenitud palgale, see motiveeriks nii töötama kui ka jätaks neile kätte kogu nende teenitud raha. Aga seda ju nad ei tee, nad aina teevad tühje sõnu. Ka Reformil on oma miinused, ja see on see ülbus ja teistega mitte arvestamine. Kui oled ka tark, siiski ei ole mõistlik lolle lolliks sõimata, vaid peaks tekitama ka lollis tunde, et teda kuulatakse ja temaga arvestatakse. Nemad aga keeravad selja ja ajavad oma (enamasti õiget, aga lühiperspektiivis valusat) asja, mõni ülbem veel nähvab ka midagi. Kui ühiskonnas on ikka nii suur osa inimesi, kes millestki aru ei saa, siis peab ikka neile vähemalt üritama selgitada, mis siis, et see tundub haritud inimesele raske. Kaabud kisavad valjusti ja lõhestavad ühiskonda ja see sellele vähemharitud kontingendile meeldib, ise avalikult midagi öelda ei julge, siis naudivad seda, et keegi teine targemaid “paika paneb”.

+23
-8
Please wait...

Postitas:
kagu8

Igaüks võib valida, keda soovib ja kes nende arvates Eesti jaoks parim. Õnneks ei saa meil kunagi ühe partei süsteem olema, sest erinevaid arvamusi väga palju.

Jään sellele kindlaks, et Ratase valitsuse ajal tõusid märgatavalt madalamate palkadega riigitöötajate palgad. Loomulikult ei tõusnud need vajaliku tasemeni, aga mitte ka 10 ega 20 euro kaupa.

Räuskajaid ja inetult käitumisi on siiski ka Reformierakonnas. Teatud tegelased räägivad päris ebaviisakalt. Ja need jubedad obstruktsiooni ettepanekud tookord koos Sotsiaaldemokraatidega tekitasid lihtsalt piinlikkust ja häbi.

Ja just see, kuidas poetagused juskui EKRE poolt esindatavad, no ei päde see jutt. Justkui Eestis oleks 100 000 poetagust, aga piinlik fakt on see, et talunikud ja maal elavad inimesed tembeldatakse nendeks nn.  poetagusteks.

+10
-16
Please wait...

Postitas:
tsupsti

Igaüks võib valida, keda soovib ja kes nende arvates Eesti jaoks parim. Õnneks ei saa meil kunagi ühe partei süsteem olema, sest erinevaid arvamusi väga palju.

Jään sellele kindlaks, et Ratase valitsuse ajal tõusid märgatavalt madalamate palkadega riigitöötajate palgad. Loomulikult ei tõusnud need vajaliku tasemeni, aga mitte ka 10 ega 20 euro kaupa.

Räuskajaid ja inetult käitumisi on siiski ka Reformierakonnas. Teatud tegelased räägivad päris ebaviisakalt. Ja need jubedad obstruktsiooni ettepanekud tookord koos Sotsiaaldemokraatidega tekitasid lihtsalt piinlikkust ja häbi.

Ja just see, kuidas poetagused juskui EKRE poolt esindatavad, no ei päde see jutt. Justkui Eestis oleks 100 000 poetagust, aga piinlik fakt on see, et talunikud ja maal elavad inimesed tembeldatakse nendeks nn. poetagusteks.

Miks talunik poetagune on, talunikul pole küll ei poetagususe ega EKRE ga midagi ühist.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
freyafefa

So what, osades kaebustes on jälle ringkonnakohus leidnud, et piirangud olid õigustatud ja tuleb kaebused rahuldamata jätta, neid kaebusi vaadatakse läbi juhtumipõhiselt ja arvestades kaebuse esitamise aluseks oleva aja hetkeseisu ja SELLE vastavust piirangutele ning hetkel kehtinud piiragute vastavust põhiseadusele. Otsustage siis nüüd ära, mille kallal vinguda, kas Kallas ei teinud midagi või tegi midagi, aga vaktsiini/maksivastastele ja piiranguvastasele see tehtu ei sobinud? 🙂

See asi läheb nagunii riigikohtusse edasi.

So what? Et veits poogen või? Sitta sest põhiseadusest?

+1
-10
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

See on taaskord fooni loomine, et kõik on välja vihastatud, ei ole ju. Mida on öeldud arstide või õpetajate kohta, vastupidi, Ratase valitsuse ajal tõsteti hariduskulud ühele protsendile, Ratase valitsuse ajal on tõusnud õpetajate, med töötajate palgad, politseinike palgad jne märkimisväärselt. Loomulikult on nad endiselt häbiväärselt madalad, aga Refide ajal tõsteti 5, 10, 20 euro kaupa.

Ahah. Kui mina ütlen, et ei ole ok halvustada arste (arstid on mõrvarid), Tallinna Ülikooli lõpetajaid (hobusevargad!), müüjaid (müüjatüdrukust peaministriks, st inimene pole miskit väärt, kui müüja on, siis on ebareaalne kuskile edasi jõuda) jne, siis mina loon fooni. Sest kõik see, mis nii öeldud on, oli siis puhas tõde või kuidas? Keegi siin eespool juba õigustas, et Tallinna Ülikooli lõpetanudte kohta ongi õigus halvasti üelda.

Aga kui sina väidad, et kõik me suhtume kõigisse EKRE valijatesse kui poetagustesse, siis nii ongi, sa üldse ei loo fooni ega halvusta kõiki neid, kes EKRE-t meie riigile heaks valikus ei pea? Sina ei lõhesta üldse mulle ja kõgile teistele mopraali lugedes, aga meie lõhestame, kui mainime seda, milliseid õelusi on EKRE poolt tulnud?

Mina nt elus ei ole valinud ega hakka valima EKRKE-t. Ja samal ajal ma sugugi ei arva, et kõik EKRE valijad on harimatud poetagused. Nende hulgas on igasuguse haridusega inimesi, muidugi on. Aga keskmiselt rohkem on nende hulgas tõepoolest seda “oma peaga mõtlejate” seltskonda, kes teadlasi ja õppimist halvustades ennast kõige targemaks peavad (ise samal ajal korrates nied jutupunkte, mida nende iidolid (paljud neist siis EKRE-st) ette on andnud. Veel kord, ma ei ütle, et nad kõik on sellised. Nende hulgas lihtsalt on keskmisest rohkem selliseid.

Ikka väga kummaline on lõhestamisest rääkida ja paluda mitte lõhestada, kui ise seda kohe laia joonega teed.

PS. Maamees olemine ei tähenda küll ilmtingimata EKRE toetaja olemist. Poetagune olemist kah mitte. Pigem siiski see osa maameestest, kes ennast maatöödega reaalselt ära elatavad, ei ole EKRE valijad.

+20
-9
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
K4gu

https://www.delfi.ee/artikkel/86348809/blogi-lisarahastuseta-jaamine-pahandas-teadlasi-haridusministeeriumi-ees-malestatakse-teaduspohist-eestit-plaanitakse-teisigi-protestiaktsioone

Ja mis puutub muudesse palgatõusudesse, siis sageli saavutati see koosseisude vähendamise teel, palgafondi juurde ei antud.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

See on taaskord fooni loomine, et kõik on välja vihastatud, ei ole ju. Mida on öeldud arstide või õpetajate kohta, vastupidi, Ratase valitsuse ajal tõsteti hariduskulud ühele protsendile, Ratase valitsuse ajal on tõusnud õpetajate, med töötajate palgad, politseinike palgad jne märkimisväärselt. Loomulikult on nad endiselt häbiväärselt madalad, aga Refide ajal tõsteti 5, 10, 20 euro kaupa.

Ahah. Kui mina ütlen, et ei ole ok halvustada arste (arstid on mõrvarid), Tallinna Ülikooli lõpetajaid (hobusevargad!), müüjaid (müüjatüdrukust peaministriks, st inimene pole miskit väärt, kui müüja on, siis on ebareaalne kuskile edasi jõuda) jne, siis mina loon fooni. Sest kõik see, mis nii öeldud on, oli siis puhas tõde või kuidas? Keegi siin eespool juba õigustas, et Tallinna Ülikooli lõpetanudte kohta ongi õigus halvasti üelda.

Aga kui sina väidad, et kõik me suhtume kõigisse EKRE valijatesse kui poetagustesse, siis nii ongi, sa üldse ei loo fooni ega halvusta kõiki neid, kes EKRE-t meie riigile heaks valikus ei pea? Sina ei lõhesta üldse mulle ja kõgile teistele mopraali lugedes, aga meie lõhestame, kui mainime seda, milliseid õelusi on EKRE poolt tulnud?

Mina nt elus ei ole valinud ega hakka valima EKRKE-t. Ja samal ajal ma sugugi ei arva, et kõik EKRE valijad on harimatud poetagused. Nende hulgas on igasuguse haridusega inimesi, muidugi on. Aga keskmiselt rohkem on nende hulgas tõepoolest seda “oma peaga mõtlejate” seltskonda, kes teadlasi ja õppimist halvustades ennast kõige targemaks peavad (ise samal ajal korrates nied jutupunkte, mida nende iidolid (paljud neist siis EKRE-st) ette on andnud. Veel kord, ma ei ütle, et nad kõik on sellised. Nende hulgas lihtsalt on keskmisest rohkem selliseid.

Ikka väga kummaline on lõhestamisest rääkida ja paluda mitte lõhestada, kui ise seda kohe laia joonega teed.

PS. Maamees olemine ei tähenda küll ilmtingimata EKRE toetaja olemist. Poetagune olemist kah mitte. Pigem siiski see osa maameestest, kes ennast maatöödega reaalselt ära elatavad, ei ole EKRE valijad.

Ma pole kunagi valinud ekret ega valigi, aga ei vali ka sinu nlkp reformi. Mis siis saab? Miks lõhestad just sina riiki ja pead just endisi nlkp tegelasi kõige õigemateks eesti juhtideks? Ütle mingi loogiline põhjendus ometi.

ps. teavita kiirelt vihakõnest jne

Tere OriginalTaste, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks kasutaja AmandaRosaalie poolt. Vastavalt Perekool.ee kasutajatingimustele on Teil 48 tundi, et viia kommentaar vastavusse kasutajatingimustega. Kasutajatingimused: https://perekool.ee/toimetus/kasutajatingimused/ Kui leiate, et kommentaar ei riku Perekool.ee kasutajatingimusi, siis on teil õigus jätta kommentaar muutmata. Kommentaari autor vastutab ainuisikuliselt kommentaari sisu üle. Kommentaaride sisust tekkinud nõuete tekkimisel edastab Perekool.ee kõik andmed kommentaari autori kohta Õigusorganitele. NB! Tegu on informatiivse kirjaga, kirjale mitte vastata. Küsimuste korral kirjutage info@perekool.ee Viide kommentaarile: https://foorum.perekool.ee/vastus/4005037/ Lisainfo: Anonüümne abipalve (Kasutajatingimused 4.7)

0
-16
Please wait...
Postitas:
AmandaRosaalie

Ma pole kunagi valinud ekret ega valigi, aga ei vali ka sinu nlkp reformi. Mis siis saab? Miks lõhestad just sina riiki ja pead just endisi nlkp tegelasi kõige õigemateks eesti juhtideks? Ütle mingi loogiline põhjendus ometi.

Ei ole minu reform. Olen seda valinud, aga mitte alati, olen ka teisi valinud. Pool aastat tagasi ei oleks reformi valinud. Hetke olukorras valiksin taas. Sinu arvates siis kõik refromi valjad lõhestavad riiki.  Nonoh, tark oled.

+18
-7
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Ei ole minu reform. Olen seda valinud, aga mitte alati, olen ka teisi valinud. Pool aastat tagasi ei oleks reformi valinud. Hetke olukorras valiksin taas. Sinu arvates siis kõik refromi valjad lõhestavad riiki. Nonoh, tark oled.

Jep, kellele ikka seda puhud? Oled reformierakonna parteitöötaja, sellest on lihtne arusaada.  Teavita ka kapot! NLKP jääb NLKPks

+3
-20
Please wait...
Postitas:
freyafefa

Ei ole minu reform. Olen seda valinud, aga mitte alati, olen ka teisi valinud. Pool aastat tagasi ei oleks reformi valinud. Hetke olukorras valiksin taas.

22% inflatsioon on nii mõnna, et valiks muudkui veel ja veel? 😀

+8
-23
Please wait...

Postitas:
tsupsti

Ei ole minu reform. Olen seda valinud, aga mitte alati, olen ka teisi valinud. Pool aastat tagasi ei oleks reformi valinud. Hetke olukorras valiksin taas.

Kas see inflatsioon on reformi sepitsetud? Mõnna ei ole aga vist paratamatus. Toetustega seda kindlasti pole võimalik ohjata.

+23
-7
Please wait...

Postitas:
freyafefa

Kas see inflatsioon on reformi sepitsetud? Mõnna ei ole aga vist paratamatus. Toetustega seda kindlasti pole võimalik ohjata.

No euroala kõrgeim. Ma ei tea, kelle sepitsetud see siis on, kui mitte meie riigi valitsuse? Ungari?

+6
-21
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Tere OriginalTaste, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks kasutaja AmandaRosaalie poolt. Vastavalt Perekool.ee

Kui argumente enam ei ole, siis kõlbab vale ka. Tubli.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Tere OriginalTaste, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks kasutaja AmandaRosaalie poolt. Vastavalt Perekool.ee

Kui argumente enam ei ole, siis kõlbab vale ka. Tubli.

Selline kiri tuli, teine ka. Mis häda on sul teiste arvamusi kuhugi kapole saata…

+1
-12
Please wait...

Postitas:
angie

Kas oled ühte head sôna mône EKRE venna suust kuulnud? Mina isiklikult ei ole. Sôimavad ja halvustavad kôiki.

Nagu näiteks Jaak Valge või Leo Kunnas?

+7
-4
Please wait...

Postitas:
felis_catus

Raske öelda, kelle sepitsetud, aga paratamatus ei paista see olevat, sest mujal on palju väiksem inflatsioon. Toetused pole tõesti parim lahendus (ega ilmselt üldse mitte lahendus inflatsiooni ohjamiseks), aga niisama mitte millegi tegemine pole samuti lahendus. Talveks ja energiakandjate varustuskindluse ning hinnaga tuleks tegeleda. Eesti toodab põlevkivist oma vajadusteks enamasti piisavalt elektrit ja selle tootmise omakulu on teada. Kui börsi kõrgete hindade tõttu teenib riigifirma hiigelkasumeid, siis selle arvelt saaks elektrihindu alla tuua küll (mujal on tehtud). See on üks näide. Ei ole otseselt toetus, ei ole pikaaegne kohustus, laenu võtma ei pea.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Seliiina

ere OriginalTaste, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks kasutaja AmandaRosaalie poolt. Vastavalt Perekool.ee kasutajatingimustele on Teil 48 tundi, et viia kommentaar vastavusse kasutajatingimustega. Kasutajatingimused: https://perekool.ee/toimetus/kasutajatingimused/ Kui leiate, et kommentaar ei riku Perekool.ee kasutajatingimusi, siis on teil õigus jätta kommentaar muutmata. Kommentaari autor vastutab ainuisikuliselt kommentaari sisu üle. Kommentaaride sisust tekkinud nõuete tekkimisel edastab Perekool.ee kõik andmed kommentaari autori kohta Õigusorganitele. NB! Tegu on informatiivse kirjaga, kirjale mitte vastata. Küsimuste korral kirjutage info@perekool.ee Viide kommentaarile: https://foorum.perekool.ee/vastus/4005037/ Lisainfo: Anonüümne abipalve (Kasutajatingimused 4.7)

Muide, nüüd panid sa lihtsalt mööda ja valetad ja fabritseerid “süütõendeid” kellegi vastu, kellest sa arvad süüdlase olevat! See EI olnud AmandaRosaalie ja teavitajat kirjades ei mainita. See olin mina, ja abipalve seepärast, et sul tundub abi vaja olevat, kuna näed igal pool imelikke asju, mida tahad näha. Tegelikult oli see muidugi lihtsalt vihakõne, aga no mis sellest teavitamises sulle uudist oleks olnud, sa tead seda niigi ja vihakõneled täiesti teadlikult 🙂 Mitte keegi muu ei too kogu aeg teemasse, kuidas kõik (teid ) vihkavad ja ainukesena tundud vihkavat just ise.

Nii tõsiseltvõetavad su “faktid” siis ongi.  M.O.T.T. Sa ei oska fakte oma järeldustega kokku  jooksma panna ja siis osa asju lihtsalt valetad kokku.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Seliiina

No euroala kõrgeim. Ma ei tea, kelle sepitsetud see siis on, kui mitte meie riigi valitsuse? Ungari?

Vaata ja loe, mis ja miks inflatsiooni eus põhjustab, põhiline mis  kõiki teisi hindu tõstab on kütus, selle põhjus on venemaa kriis ja rohepööre kokku, kumbagi ei tee Eesti ega Kallas ainuisikuliselt.

Mai inflatsioon EUs: https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/14636256/2-31052022-AP-EN.pdf/3ba84e21-80e6-fc2f-6354-2b83b1ec5d35

https://www.npr.org/2022/06/01/1102335381/along-with-the-u-s-eurozone-is-hit-with-extraordinarily-high-inflation-numbers?t=1655248740757 USAs on samuti aastate kõrgeimad inflatsiooninäitajad. Selles artiklis on maj.analüütiku käest küsitud otse, miks Eestil on kõige halvem näitaja ja tema vastus on lahkulöömise hind vene toorainest.

FADEL: Now, rising prices are not hitting all eurozone countries in the same way – right? – Estonia getting it the worst right now. What accounts for that?

SCHMIEDING: It is largely the phenomenon that some countries are more exposed to Russia, are more dependent on Russian energy or, in their turn away from Russian energy, now have to pay the very high prices that you need if you suddenly switch away from that.

SCHMIEDING: Also, as a general rule, a country that is somewhat poorer or a region that is somewhat poorer, in that region, people spend a higher share of their income on energy and on food – that is, on these two things which have now skyrocketed in prices…

SCHMIEDING: And that accounts for a major part of the difference within the eurozone. And probably, if you look at the U.S., you would find some similar phenomenon between different regions with different degrees of per capita income.

FADEL: How significant is the difference in inflation rates across the European Union, if you could give us some example?

SCHMIEDING: It is quite significant. At the top, we have inflation rate of close to 20% in Estonia. At the bottom, we have inflation rate slightly below 6% in France. That’s a huge difference. In France, part of this below-average inflation is the result of the government just capping energy prices and cutting some taxes.

+7
-6
Please wait...

Postitas:
freyafefa

It is largely the phenomenon that some countries are more exposed to Russia, are more dependent on Russian energy or, in their turn away from Russian energy, now have to pay the very high prices that you need if you suddenly switch away from that.

Selle otsuse teeb siiski iga riigi valitsus, kui suddenly ta midagi teeb või kas üldse teeb.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Muide, nüüd panid sa lihtsalt mööda ja valetad ja fabritseerid “süütõendeid” kellegi vastu, kellest sa arvad süüdlase olevat! See EI olnud AmandaRosaalie ja teavitajat kirjades ei mainita. See olin mina, ja abipalve seepärast, et sul tundub abi vaja olevat, kuna näed igal pool imelikke asju, mida tahad näha.

Tänan. Tahtsin just kirjutada, et tegelane valetab vabalt. Et mina ise ja kommentaarist päriselt teavitaja teame, et see teavitaja ei olnud mina. Lisaks tevad kõik, kes vähegi pikemalt perekoolis olnud on, et teavitaja isikut see teade ei sisalda. Vaatasin just, sain ise ka teavituse eile:

Tere AmandaRosaalie, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks. Vastavalt Perekool.ee kasutajatingimustele on Teil 48 tundi, et viia kommentaar vastavusse kasutajatingimustega. Kasutajatingimused

Näed, teavitaja isikut ei ole kirjas. Loomulikult oleksin ka mina võinud seda teksti siia pastedes lisada lause “kasutaja OriginalTaste poolt”. Aga milleks? Läbinähtav vale ütleb ikka valetaja kohta, mitte selle kohta, kelle kohta see valetaja valetab.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Dubois

It is largely the phenomenon that some countries are more exposed to Russia, are more dependent on Russian energy or, in their turn away from Russian energy, now have to pay the very high prices that you need if you suddenly switch away from that.

Selle otsuse teeb siiski iga riigi valitsus, kui suddenly ta midagi teeb või kas üldse teeb.

Et siis see “midagi tegemine” oleks vene nisa otsa jäämine?

+7
-5
Please wait...

Postitas:
kadri00

Lastetoetuse teema suht jama, miks need kaks esimest last siis kehvemad on kui kolmas? Kuidas tema peaksin 100€ga üles kasvatama ja kolmanda siis 100€  + 700€

+5
-3
Please wait...

Postitas:
FeedMe

Lastetoetuse teema suht jama, miks need kaks esimest last siis kehvemad on kui kolmas? Kuidas tema peaksin 100€ga üles kasvatama ja kolmanda siis 100€ + 700€

Kui lihtne on tööturule tagasi saada, kui sa oled eemal olnud 1 lapse aja, 2 lapse aja, 3 lapse aja… Suure pere toetus, mitte lihtsalt lastetoetus – sotsiaalsed dünaamikad muutuvad kasvades, asjad ei “skaleeru” “lineaarselt”, get it?

+1
-6
Please wait...

Postitas:
freyafefa

Kuniks töötavat samaväärset või paremat alternatiivi ei ole, siis jah, tõepoolest. Selle asemel, et oma majandus kraavi lasta.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Kuniks töötavat samaväärset või paremat alternatiivi ei ole, siis jah, tõepoolest. Selle asemel, et oma majandus kraavi lasta.

vanemad inimesed mäletavad vast veel tõeliselt karmi vene nisa otsas lahti ühendamist 90-ndatel. tänane kriis on selle kõrval vaid kerge soojendus.

aga ilma toonaseta ei oleks meil ka praegust tugevat majandust. loodame, et ka tänane kriis on tuleviku väetis.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kati

Raske öelda, kelle sepitsetud, aga paratamatus ei paista see olevat, sest mujal on palju väiksem inflatsioon. Toetused pole tõesti parim lahendus (ega ilmselt üldse mitte lahendus inflatsiooni ohjamiseks), aga niisama mitte millegi tegemine pole samuti lahendus. Talveks ja energiakandjate varustuskindluse ning hinnaga tuleks tegeleda. Eesti toodab põlevkivist oma vajadusteks enamasti piisavalt elektrit ja selle tootmise omakulu on teada. Kui börsi kõrgete hindade tõttu teenib riigifirma hiigelkasumeid, siis selle arvelt saaks elektrihindu alla tuua küll (mujal on tehtud). See on üks näide. Ei ole otseselt toetus, ei ole pikaaegne kohustus, laenu võtma ei pea.

Mujal ei ole ka ukrainlasi nii suures mahus aidatud. Ega see tasuta ole. Aga antud juhul pigem 20% inflatsioon kui sõda enda laste õuel. Meil lihtsalt teatakse-tuntakse venelast rohkem ja nähakse reaalsust. Teatakse, et eksisteerib liigagi reaalne oht – kui Ukraina langeb, on Baltikum järgmine. Ja siis on inflatsioon 20% mõõdetamatult väike suurus.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Jaagular

A pikemas plaanis mingid rahvusriigid nagunii pole püsiv nähtus, sest segunemine on pidev protsess.

See ongi maailmavaateline küsimus ja pole siin mingisugust pistmist haritusega. Puhas väärtuste kùsimus ning otseselt meie valikute ja poliitika tagajärg, mitte paratamatus, nagu on tüüpilise vasakpoolse globalisti väide.

No ei ole nõus mina sellega, et Eesti keelel ja kultuuril lasta hääbuda. Seepärast ma sinusuguste mõtteviisi ei toetagi seda agendat ajavaid poliitkuid ei vali.

See pole hääbuda laskmine vaid paratamatu evolutsiooniline areng, mida sa ei saagi ära hoida. Jah ainult Põhja-Korea stiilis riiki rangelt kinni hoides ehk saaksid pikendada, aga see ei saa ka lõputut kesta. Tänapäeva inimene reisib ja tutvub muu maailma inimestega ja segunemine on normaalne nähtus.

A mis see eesti kultuur on? Tavaline eestlane ju elabki oma igapäevast elu globaalses stiilis. Tema korter, maja on nagu mujal maailmas. Ta tahab sõita autodega nagu mujal maailmas. Ta tähistab heal juhul vaid sünnipäevi ja jaanipäeva ja seegi seisneb lihtsalt ohjeldamatus söömises ja joomises. Ta tahab jõllitada oma nutitelefoni ja arvutit nagu mujal maailmas. Mis need eesti kultuuri asjad on, mida keskmine eestlane praegu harrastab, aga mille kadumist sa nii hirmsasti kardad? Ei käi keskmine eestlane kirikus ega harrasta ta midagi sellist, mille poolest ta maailmas teistest eristub. Milles see veel suurem globaalsus seisneks? Eestlane oma olemuselt ongi selline, et teda eriti ei huvita traditsioonid ega vanad asjad. Tavaline eestlane elab täitsa vabatahtlikult mugavat ja modernset elu.

A millist kultuuri sinu arvates siis need parteid, keda sa punasteks globalistideks, üritavad sulle siis peale suruda? Kas keegi on sul käskinud elada nagu moslem või juut või katoliiklane jne? Küll aga üritab see sinu poolt kiidetud partei globaalset konservatiivsust (kõva katoliku maitsega) Eestis juurutada, mis meile omane pole. Kõik need need teemad, millega nad lamenti löövad, on ju üks ühele samad mis USA konservatiivsetes ringkondades. Jah Isamaal oli kunagi oma maavillane maitse ja eesti mekk mann, aga nüüdseks on nad selle kaotanud ja hakanud pigem seda import USA konservatiivust “harrastama”.

Kui mingi Elga Salme ei tea, mis Eesti kultuur on, ei tähenda see, et seda olemas pole. On ikka veel inimesi, kellele ei piisa ainult enese täis õgimisest ja Ikea mööblist. Ja evolutsiooni teemadel ei maksaks sõna võtta, kui sellest aru ei saa.

0
-4
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

ere OriginalTaste, Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks kasutaja AmandaRosaalie poolt. Vastavalt Perekool.ee kasutajatingimustele on Teil 48 tundi, et viia kommentaar vastavusse kasutajatingimustega. Kasutajatingimused: https://perekool.ee/toimetus/kasutajatingimused/ Kui leiate, et kommentaar ei riku Perekool.ee kasutajatingimusi, siis on teil õigus jätta kommentaar muutmata. Kommentaari autor vastutab ainuisikuliselt kommentaari sisu üle. Kommentaaride sisust tekkinud nõuete tekkimisel edastab Perekool.ee kõik andmed kommentaari autori kohta Õigusorganitele. NB! Tegu on informatiivse kirjaga, kirjale mitte vastata. Küsimuste korral kirjutage info@perekool.ee Viide kommentaarile: https://foorum.perekool.ee/vastus/4005037/ Lisainfo: Anonüümne abipalve (Kasutajatingimused 4.7)

Muide, nüüd panid sa lihtsalt mööda ja valetad ja fabritseerid “süütõendeid” kellegi vastu, kellest sa arvad süüdlase olevat! See EI olnud AmandaRosaalie ja teavitajat kirjades ei mainita. See olin mina, ja abipalve seepärast, et sul tundub abi vaja olevat, kuna näed igal pool imelikke asju, mida tahad näha. Tegelikult oli see muidugi lihtsalt vihakõne, aga no mis sellest teavitamises sulle uudist oleks olnud, sa tead seda niigi ja vihakõneled täiesti teadlikult 🙂 Mitte keegi muu ei too kogu aeg teemasse, kuidas kõik (teid ) vihkavad ja ainukesena tundud vihkavat just ise.

Nii tõsiseltvõetavad su “faktid” siis ongi. M.O.T.T. Sa ei oska fakte oma järeldustega kokku jooksma panna ja siis osa asju lihtsalt valetad kokku.

No näed siis, tuligi see hull välja kes koguaeg teavitab. Mida sa nende teavitamistega siis saavutada üritad, küüditada ja tühistada kuna minu või kellegi teise arvamus sulle ei sobi? Me elame demokraatlikus riigis kus kõigil on õigus oma arvamusele, ka sinul. Ometi ei nõua keegi sinu tühistamist või küüditamist.

Mis imelikke asju ma siis näen? Mis see väide nagu keskerakond oleks eestikeelse hariduse vastu on siis tõde? Loeme err tänast uudist https://www.err.ee/1608640945/seeder-eestikeelsele-haridusele-voiks-ule-minna-2027-aastaks

Alles 2027 aastal VÕIKS üle minna, 5 aasta pärast. Siis 2027 aastal võiks veel 5 aastat üle minna ja loomulikult on selles süüdi keegi ekre ja keskerakond eks.

Kes tegelikult siin valetab? Tegelikult pole kellegi huvi minna üle eestikeelsele haridusele. sotsid pakuvad üldse ühendkoole, aga tegelikuses kui vene lapsi on rohkem kui eesti lapsi, siis eesti lapsed võetakse koolist üldse ära. Sellist sotside jama ei suutnud kommunistid isegi nõukaajal genereerida. Reform pakub üldse reformi kuupäevaks 2030 aastat, veel ajukam.

Aga helmed on süüdi, ratas on süüdi…

+2
-2
Please wait...

Näitan 29 postitust - vahemik 241 kuni 269 (kokku 269 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud EKREIKE ikke all tagasi