See on taaskord fooni loomine, et kõik on välja vihastatud, ei ole ju. Mida on öeldud arstide või õpetajate kohta, vastupidi, Ratase valitsuse ajal tõsteti hariduskulud ühele protsendile, Ratase valitsuse ajal on tõusnud õpetajate, med töötajate palgad, politseinike palgad jne märkimisväärselt. Loomulikult on nad endiselt häbiväärselt madalad, aga Refide ajal tõsteti 5, 10, 20 euro kaupa.
Ahah. Kui mina ütlen, et ei ole ok halvustada arste (arstid on mõrvarid), Tallinna Ülikooli lõpetajaid (hobusevargad!), müüjaid (müüjatüdrukust peaministriks, st inimene pole miskit väärt, kui müüja on, siis on ebareaalne kuskile edasi jõuda) jne, siis mina loon fooni. Sest kõik see, mis nii öeldud on, oli siis puhas tõde või kuidas? Keegi siin eespool juba õigustas, et Tallinna Ülikooli lõpetanudte kohta ongi õigus halvasti üelda.
Aga kui sina väidad, et kõik me suhtume kõigisse EKRE valijatesse kui poetagustesse, siis nii ongi, sa üldse ei loo fooni ega halvusta kõiki neid, kes EKRE-t meie riigile heaks valikus ei pea? Sina ei lõhesta üldse mulle ja kõgile teistele mopraali lugedes, aga meie lõhestame, kui mainime seda, milliseid õelusi on EKRE poolt tulnud?
Mina nt elus ei ole valinud ega hakka valima EKRKE-t. Ja samal ajal ma sugugi ei arva, et kõik EKRE valijad on harimatud poetagused. Nende hulgas on igasuguse haridusega inimesi, muidugi on. Aga keskmiselt rohkem on nende hulgas tõepoolest seda “oma peaga mõtlejate” seltskonda, kes teadlasi ja õppimist halvustades ennast kõige targemaks peavad (ise samal ajal korrates nied jutupunkte, mida nende iidolid (paljud neist siis EKRE-st) ette on andnud. Veel kord, ma ei ütle, et nad kõik on sellised. Nende hulgas lihtsalt on keskmisest rohkem selliseid.
Ikka väga kummaline on lõhestamisest rääkida ja paluda mitte lõhestada, kui ise seda kohe laia joonega teed.
PS. Maamees olemine ei tähenda küll ilmtingimata EKRE toetaja olemist. Poetagune olemist kah mitte. Pigem siiski see osa maameestest, kes ennast maatöödega reaalselt ära elatavad, ei ole EKRE valijad.