Esileht Koolilaps Ekskursioonid välismaale ja klassiööd

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Teema: Ekskursioonid välismaale ja klassiööd

Postitas:
Kägu

Kuule, rahune maha. Mis päevarahast sa siin jahud? Klassijuataja ei pea üldse korraldama reise ja klassiõhtuid. Aga vale on väita, et õpetaja peab ka reisi eest maksma.

Ma ei ole see, kellele kirjutad, aga ma tahaks teada, kas sinu meelest on õpetaja reisil tööl ja mis kellast mis kellani on tal tööaeg? Kes valvab lapsi reisil öösel? Kui õpetaja läheb lastega reisile välisriiki, siis on tegu ju välislähetusega, kuna õpetaja teeb välismaal viibides tööd. Sellisel juhul peaks päevaraha maksma.

Mõned aastad tagasi töötasin ülikoolis ja tööga seonduvalt tuli käia välismaal. Näiteks osalesin rahvusvahelises projektis ja kohtumised olid erinevates osalevates riikides. Pidin võtma hinnapakkumised või laskma koostööpartneril (reisibürool) korraldada vajalik transport ja ööbimine ning kindlustus. See maksti loomulikult kõik kinni ja lisaks maksti päevaraha, nagu seaduses ette nähtud. Nüüd töötan teises asutuses ja kord on täpselt sama. Ja peabki olema, vähemalt päevaraha on seadusega ette nähtud. Ei ülikoolis ega praeguses asutuses (ei ole kool) ei tuleks keegi selle pealegi, et töötaja peaks minema välislähetusse päevaraha saamata või et reisikulusid ei kompenseerita (loomulikult on hulk nõudeid, aga nende nõuete järgi on võimalik kõik vajalik osta).

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuule, rahune maha. Mis päevarahast sa siin jahud? Klassijuataja ei pea üldse korraldama reise ja klassiõhtuid. Aga vale on väita, et õpetaja peab ka reisi eest maksma.

Ma ei ole see, kellele kirjutad, aga ma tahaks teada, kas sinu meelest on õpetaja reisil tööl ja mis kellast mis kellani on tal tööaeg? Kes valvab lapsi reisil öösel? Kui õpetaja läheb lastega reisile välisriiki, siis on tegu ju välislähetusega, kuna õpetaja teeb välismaal viibides tööd. Sellisel juhul peaks päevaraha maksma.

Mõned aastad tagasi töötasin ülikoolis ja tööga seonduvalt tuli käia välismaal. Näiteks osalesin rahvusvahelises projektis ja kohtumised olid erinevates osalevates riikides. Pidin võtma hinnapakkumised või laskma koostööpartneril (reisibürool) korraldada vajalik transport ja ööbimine ning kindlustus. See maksti loomulikult kõik kinni ja lisaks maksti päevaraha, nagu seaduses ette nähtud. Nüüd töötan teises asutuses ja kord on täpselt sama. Ja peabki olema, vähemalt päevaraha on seadusega ette nähtud. Ei ülikoolis ega praeguses asutuses (ei ole kool) ei tuleks keegi selle pealegi, et töötaja peaks minema välislähetusse päevaraha saamata või et reisikulusid ei kompenseerita (loomulikult on hulk nõudeid, aga nende nõuete järgi on võimalik kõik vajalik osta).

Ära palun võrdle õunu apelsinidega. Sinu välislähetused olid seotud sinu tööga. Tavakoolide õpetajatel EI OLE töö kohustuslik osa lastele välismaale ekskursioonide korraldamine. Kui see oleks osa õppekavast, siis otse loomulikult peaks nii õpetajatele kui ka õpilastele reis olema tasuta ning peaks makstama päevaraha. Ekskursioonidel käimine on mingi hetkel tekkinud tava ning õpetajal ei pea seda tegema ning kool ei saa teda selleks kohustada. Ning mingit päevaraha loomulikult ka nõuda ei saa, sest tegu ei ole tööalase lähetusega.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ekskursioonidel käimine on mingi hetkel tekkinud tava ning õpetajal ei pea seda tegema ning kool ei saa teda selleks kohustada. Ning mingit päevaraha loomulikult ka nõuda ei saa, sest tegu ei ole tööalase lähetusega.

Just. Kui õpetajad ise tahavad korraldada (au ja tänu neile, kes seda teevad!), siis nad ka teavad, et see on nende  vabatahtlik üritus ja päevarahasid nad küll ei nõua. Ei tule selle pealegi.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alati on käidud klassi lõpuekskursioonidel, meie käisime keskkooli lõpus nõukaajal Moskvas. Selline traditsioon on olnud aastakümneid, toona välismaale ei saanud, aga Moskva ja Leningrad olidki kuhu klassidega sõideti. Õpetajad on siis hädisemateks jäänud või milles probleem? Kas siis oma õpilastega on nii paha reisile minna, ollakse veel viimast korda koos. Minu 8nda klassi lopuekskursioon oli Lõuna-Eesti, mäletan kuidas istusime oma klassiga ja klassijuhatajaga ümber lõkke viimasel õhtul ning jätsime hüvasti – kes läksid keskkooli erinevatesse klassidesse, kes tehnikumi, kes kutsekooli. Sellest on möödunud pea 50 aastat, aga siiani mäletan

+5
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest mõistlik otsus. Rocca al Mare koolis kehtib selline kord juba aastaid. Kõik kooliekskursioonid toimuvad Eestis ning välisreisid on iga pere enda korraldada. Erandiks on tervele lennule korraldatavad keelereisid 8. klassis A-keele riiki Inglismaale ja 11. klassis B-keele riiki Saksamaale, Prantsusmaale, Hispaaniasse või varasemalt ka Venemaale.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

saan väga hästi aru, miks selline otsus on tehtud. samas on kurb, et ei leitud mingit muud valikut kui keelamine. kui ma mõtlen, et mu oma lapsed on käinud põhikoolis päevareisidel nii Soomes kui Lätis ja põhikooli lõpureisil nt Rootsis ja Poolas, siis mul on küll kahju, et mõni kool on sellised reisid lihtsalt keelanud. ei Soome päevareis ega Rootsi kruiis ei olnud kallim kui suvaline Eesti-sisene ekskursioon. meie lastel on korduvalt olnud Eesti-siseseid ekskursioone, mis on läinud kõvasti kallimaks välisreisidest. jah, lõpureis oli üsna kallis, aga see ei ole õnneks iga-aastane kulutus.

ma ei tea, kui levinud need välisreisid siis gagi põhikooliosas olid siiamaani, et lausa keelata oli vaja? lapsevanemad peaksid ju ka olema mõistusega inimesed, et oskavad arvestada teistega, kelle majanduslik olukord ei ole samasugune nagu sul endal. hind võiks olla olulisem kriteerium kui riigipiir.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seal konkreetse keelu juures oli täiesti selgelt öeldud, et alles jäävad Erasmus+ ja keelereisid, st pedagoogiliselt põhjendatud õppetegevused ja kohtumised partnerkoolidega (kus reisikulud tulevad programmist). Omaaegsed Moskva-reisid olid alati väga konkreetse toonasest õppekavast lähtuva programmiga ja lõkkeõhtutest ei ole siin üldse jutt.

Soomes kommitehases või Lätis veepargis käimine ei ole kuidagi õppetööga seotud. See, et lastel oleks lihtsalt tore, on vanemate ülesanne. Ja grupidünaamika arendamiseks  (et kollektiiv oleks toetav ja lastevahelised suhted head) sobib matk Eesti metsarajal või telkimine ja lõkkeõhtu kordades paremini, sest ei toimu vanemate rahakoti demonstreerimist ning lapsed on päriselt sunnitud koostööd tegema ja omavahel suhtlema (vs välisreis, millest märgatav osa möödub lennukis või bussis turvavööstatult telefonis istudes). Isegi kui õpetaja püüab pedagoogilist osa külge pookida (lapsed koostavad programmi, teevad ettekandeid, koguvad koolilaatadel vm kollektiivselt raha), mida tavaliselt ei tehta, firmast ostetud reiside puhul üldjuhul üldse mitte, ei ole pedagoogiline tulu ja kulu üldjuhul proportsioonis.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi, kuidas tehakse!

Kuidas sa tead, kas oled käinud jalgu hoidmas?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ole erinevaid klasse, meil lähevad vanemad meelsasti kaasa, aitavad organiseerida üritusi, koguvad ise raha. Klassijuhtaja tööd tunnustame erineval moel – näiteks ostisme 1 septmebril õpetajal nii kingituse (õpetajal on 2 sept. sünnipäev), kui katsime klassis laua, lisaks teeme kingituse jõuludeks. Rõhutan – kõik on vabatahtlikkuse alusel, igaüks panustab vastavalt oma võimalustele ja ei pea ka üldse panustama. Kui kogutakse õpetaja õpetajale kingiraha 3 eurot, kannan üle 5 jne. Ikka üks vastavalt majanduslikule võimalusele, sest klassijuhtaja tasu on ikka väga väike.

Ma siin kommenteerisin varem õpetaja vaatevinklist, aga seda kommenteerin lapsevanemana, kellel on 3 last erinevates kollektiivides käinud. Väga mitmes kollektiivis on mingil hetkel tekkinud lapsevanemate omavaheline riid, eriti halval juhul on õpetaja või spordiklubi juhataja pidanud tulema seda vanemate vahele klattima. Kõigil juhtudel on see tekkinud selle ümber, et üliaktiivsed vanemad, kes on võtnud endale liidrirolli (üldjuhul kas kodused või väga paindlikku ajakasutust võimaldaval ametikohal emad), on teinud rahalisi kulutusi või ajalist panustamist eeldavaid ettepanekuid (kingid, reisid, nõudmised laste riietusele esinemisel, mh ka kingid või üritused, mis eeldavad kingisaajalt õpetajatelt vaba aega, valmidust füüsilisi riske võtta vms), rõhutades, et me kõik ju peame oma laste heaolusse panustama ja kõik on ju ometi vabatahtlik. Ma oleksin vanemana olnud väga tänulik, kui sellised olukorrad oleksid olnud välistatud koolipoolse selge piiride tõmbamisega, mida vanematelt oodatakse ja mida kindlasti mitte.

Minu tööandja näiteks on tänuväärselt ise vanematele selgitanud, et perede ja õpetajate vahelise suhte professionaalsena hoidmise huvides ei ole oodatud kallid kingitused (eriti mitte kinkekaardid ega sularaha), õpetaja töötasu väiksus ei tähenda seda, et vanemad peaksid õpetaja oma palgale võtma.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alati on käidud klassi lõpuekskursioonidel, meie käisime keskkooli lõpus nõukaajal Moskvas. Selline traditsioon on olnud aastakümneid, toona välismaale ei saanud, aga Moskva ja Leningrad olidki kuhu klassidega sõideti. Õpetajad on siis hädisemateks jäänud või milles probleem? Kas siis oma õpilastega on nii paha reisile minna, ollakse veel viimast korda koos. Minu 8nda klassi lopuekskursioon oli Lõuna-Eesti, mäletan kuidas istusime oma klassiga ja klassijuhatajaga ümber lõkke viimasel õhtul ning jätsime hüvasti – kes läksid keskkooli erinevatesse klassidesse, kes tehnikumi, kes kutsekooli. Sellest on möödunud pea 50 aastat, aga siiani mäletan

No nõukaagsete Moskva ja Leningradi reisidega ei saa küll võrrelda. Aastakümneid ainult kaks sihtkohta valikus, koolil programm detailideni välja töötatud, samad rongid, samad bussid, samas ööbimiskohad. Reisi kallitus polnud ka mingi teema. Mida seal nii väga üldse organiseerida oli? Baltijaama kassast piletid ära osta.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õpetajad on siis hädisemateks jäänud või milles probleem?

Vanemad on hädisemaks jäänud.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin sellist uudist.

https://www.err.ee/1609127987/tallinna-kool-keelas-pohikooliklasside-valisekskursioonid

Kuidas see teie koolides on? Meil otsustab klassijuhataja ja aktiivsemad vanemad aitavad ka. Kummaline keeld juhtkonna poolt küll.

lapsed joovad alkoholi nendel reisidel.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on alati lapsevanemad aidanud korraldada, raha koguda jne, ühel lapsevanemal on eraldi pangakonto, kuhu kantakse klassiraha, ekskursioonid, õpetajatele kingiraha (vabatahtlikkuse alusel) jne. Kui soovitakse, et lapsed saaksid koos reisida, siis peavadki vanemad õla alla panema. Lastele mõjub väga hästi, et saavad koos olla kooliväliselt. Lastele väga meeldivad kruiisilaevaga sõita, nüüd küll on ainult Rootsi kuhu minna, oma ajal sai ka Peterburi.

Mul on küsimus õpetajatele – kui suur on lisatasu klassijuhatamise eest? Olen arusaanud, et see sõltub koolist.

Pole küll õpetaja, kuid tuttavate pealt tean, et see varieerub 100-200 euro vahel (brutotasu), millest lähevad omakorda maksud maha. Võtame aga näiteks Rootsi kruiisi, mis kestab 3 päeva (mööndustega) ja mille eest saaks tavaline lapsevanem ilmselt 3×50 eurot päevatasu välislähetuse eest ja ettevõte tasuks ta reisikulud, kuid klassiõpetaja saab 0 eurot, ostab oma piletid ja katab toitlustuskulud ning selle 0 eest veel veendub, et tema lapsed ei korraldaks laevas mingeid suuremaid jamasid ega kukuks-tõukaks üksteist üle reelingu.

Eraldi teema on see, et kõikidel vanematel ei ole võimalik tasuda praegusel ajal reiside eest – enamik inimesi vaatab, et kuidagi tuleks toime elementaarsete elamiskuludega. Eesti majandus on praegusel ajal halvas seisus! Minu lapse koolis oli võimalik 10 lapsel minna keelereisile Inglismaale (eelnevalt tuleb läbida keeletest ja vanematel tasuda u. 1000 eurot) ning mitmed muidu tublid lapsed ei kandideerinudki. Põhjus lihtne: vanemad ei suuda seda neile lubada. Ja see põhjustab mitmeski klassis juba eelnevalt välja toodud lõhestumist.

Ühesõnaga – pisut on vaja sellel teemal kaasa mõelda ja oma empaatiat rakendada. Kuigi sinul võib olla veel hästi, siis paljudel see nii ei ole.

Millest sa ometi jahud? Õpetaja reisikulud tasutakse ju lapsevanemate poolt! Ega ta ise neid ei maksa. Saab tasuta reise ja sa väidad, et ikka vähe?

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on alati lapsevanemad aidanud korraldada, raha koguda jne, ühel lapsevanemal on eraldi pangakonto, kuhu kantakse klassiraha, ekskursioonid, õpetajatele kingiraha (vabatahtlikkuse alusel) jne. Kui soovitakse, et lapsed saaksid koos reisida, siis peavadki vanemad õla alla panema. Lastele mõjub väga hästi, et saavad koos olla kooliväliselt. Lastele väga meeldivad kruiisilaevaga sõita, nüüd küll on ainult Rootsi kuhu minna, oma ajal sai ka Peterburi.

Mul on küsimus õpetajatele – kui suur on lisatasu klassijuhatamise eest? Olen arusaanud, et see sõltub koolist.

Pole küll õpetaja, kuid tuttavate pealt tean, et see varieerub 100-200 euro vahel (brutotasu), millest lähevad omakorda maksud maha. Võtame aga näiteks Rootsi kruiisi, mis kestab 3 päeva (mööndustega) ja mille eest saaks tavaline lapsevanem ilmselt 3×50 eurot päevatasu välislähetuse eest ja ettevõte tasuks ta reisikulud, kuid klassiõpetaja saab 0 eurot, ostab oma piletid ja katab toitlustuskulud ning selle 0 eest veel veendub, et tema lapsed ei korraldaks laevas mingeid suuremaid jamasid ega kukuks-tõukaks üksteist üle reelingu.

Eraldi teema on see, et kõikidel vanematel ei ole võimalik tasuda praegusel ajal reiside eest – enamik inimesi vaatab, et kuidagi tuleks toime elementaarsete elamiskuludega. Eesti majandus on praegusel ajal halvas seisus! Minu lapse koolis oli võimalik 10 lapsel minna keelereisile Inglismaale (eelnevalt tuleb läbida keeletest ja vanematel tasuda u. 1000 eurot) ning mitmed muidu tublid lapsed ei kandideerinudki. Põhjus lihtne: vanemad ei suuda seda neile lubada. Ja see põhjustab mitmeski klassis juba eelnevalt välja toodud lõhestumist.

Ühesõnaga – pisut on vaja sellel teemal kaasa mõelda ja oma empaatiat rakendada. Kuigi sinul võib olla veel hästi, siis paljudel see nii ei ole.

Aga see ongi õudne, et tubli ja andekas laps ei saa ennast arendada, kuna vanematel lihtsalt pole raha.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ole erinevaid klasse, meil lähevad vanemad meelsasti kaasa, aitavad organiseerida üritusi, koguvad ise raha. Klassijuhtaja tööd tunnustame erineval moel – näiteks ostisme 1 septmebril õpetajal nii kingituse (õpetajal on 2 sept. sünnipäev), kui katsime klassis laua, lisaks teeme kingituse jõuludeks. Rõhutan – kõik on vabatahtlikkuse alusel, igaüks panustab vastavalt oma võimalustele ja ei pea ka üldse panustama. Kui kogutakse õpetaja õpetajale kingiraha 3 eurot, kannan üle 5 jne. Ikka üks vastavalt majanduslikule võimalusele, sest klassijuhtaja tasu on ikka väga väike.

Aga see on ju elementaarne;) millega sa kiitled?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No nõukaagsete Moskva ja Leningradi reisidega ei saa küll võrrelda. Aastakümneid ainult kaks sihtkohta valikus, koolil programm detailideni välja töötatud, samad rongid, samad bussid, samas ööbimiskohad. Reisi kallitus polnud ka mingi teema. Mida seal nii väga üldse organiseerida oli? Baltijaama kassast piletid ära osta.

Ja siis magasid Moskvas Leningradi  vaksalis õpilastega? Meil oli seal buss tellitud, kes viis hotelli ja sõidutas mööda Moskvat ringi, giid oli Eestist kaasas, ajad olid kokkulepitud kus ja mis kell pidime olema. Täpselt toimub ka tänapäeval, lepitakse reisipakkujaga kokku mida soovitakse, nüüd saab võtta erinevaid hinnapakkumisi (nõuka ajal seda luksust ei olnud). Mingit vahet ei ole, tänapäeval on isegi oluliselt lihtsam reiside korraldamine. Ja kui võrrelda hindu, siis ei ole ka teab mis odavam Eestis ööbida, kui välismaal.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja siis magasid Moskvas Leningradi vaksalis õpilastega? Meil oli seal buss tellitud, kes viis hotelli ja sõidutas mööda Moskvat ringi, giid oli Eestist kaasas, ajad olid kokkulepitud kus ja mis kell pidime olema. Täpselt toimub ka tänapäeval, lepitakse reisipakkujaga kokku mida soovitakse, nüüd saab võtta erinevaid hinnapakkumisi (nõuka ajal seda luksust ei olnud). Mingit vahet ei ole, tänapäeval on isegi oluliselt lihtsam reiside korraldamine. Ja kui võrrelda hindu, siis ei ole ka teab mis odavam Eestis ööbida, kui välismaal.

Need olid aastast aastasse samad kohad ja giidid. Polnud seal nõukaaegses Moskvas ega Peterburis turistide horde nagu tänapäeva Itaalias. Õpilased allusid paremini käskudele ja keeldudele, midagi muud peale salajase alkoholi tarbimise ei pidanud õpetaja eriti kartma. Programm võiski koosneda ainult muuseumitest ja keegi ei juletud iitsatada – iiiigav.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millest sa ometi jahud? Õpetaja reisikulud tasutakse ju lapsevanemate poolt! Ega ta ise neid ei maksa. Saab tasuta reise ja sa väidad, et ikka vähe?

Ei ole sugugi nii. Tean palju olukordi, kus õpetaja maksab reisi ise ja toetab omalt poolt veel mõne vaesema õpilase reisi. Rääkimata muuseumipiletitest muuseumitesse, kus oled ise juba viis korda käinud.

Ja kui ka reis kinni makstakse, siis mis “tasuta reis” see on, kus igal hetkel pead olema valves, öösel magada ei saa ja anna kogu aeg vanematele aru, et nende lastega kõik korras ja siis samal ajal lahenda olukordi, kus giid hakkama ei saa või mõni laps omapäi seiklemas.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jälle see “õpetaja saab TÄIESTI TASUTA nukuteatris vaadata etendust, mida ta ka varem igal aastal näinud on”, ja ikka vähe?

Kui tihti sa ise klassiekskursioonidel saatev täiskasvanu oled olnud muidu? Selline, kes ei tegele ainult oma lapsega, vaid kõikidega?

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jälle see “õpetaja saab TÄIESTI TASUTA nukuteatris vaadata etendust, mida ta ka varem igal aastal näinud on”, ja ikka vähe?

Kui tihti sa ise klassiekskursioonidel saatev täiskasvanu oled olnud muidu? Selline, kes ei tegele ainult oma lapsega, vaid kõikidega?

Ära palun ôpetajaks mine

+2
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi on lastel tore üheskoos välismaal käia, aga seda ei pea ju tingimata kool ega õpetaja korraldama! Lapsevanemad võivad ju samamoodi asja enda peale võtta. Mõni aktivist kogub siis 25 õpilase käest raha ja seesama aktivist saab nendega koos reisile minna. Vaadata, et keegi kuskile ära ei kaoks, viga ei saaks, end maani täis ei jooks jne. Puhkus missugune!

Miks just õpetaja seda tegema peab? Reisil ju õppetööd ei toimu.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi on lastel tore üheskoos välismaal käia, aga seda ei pea ju tingimata kool ega õpetaja korraldama! Lapsevanemad võivad ju samamoodi asja enda peale võtta. Mõni aktivist kogub siis 25 õpilase käest raha ja seesama aktivist saab nendega koos reisile minna. Vaadata, et keegi kuskile ära ei kaoks, viga ei saaks, end maani täis ei jooks jne. Puhkus missugune!

Sellepärast, et need on tema õpilased, tema  klass, keda ta on 4.5 aastat juhendanud, nende muresid ja rõõme kuulanud. Lõpuekskursioon ka teatud määral hüvastijätt ka õpetajaga. Kui tõesti on selliseid ükskõikseid õpetajaid, siis ongi parem, et lapsevanemad korraldaksid reisi.

Meil käis klassijuhataja ka klassikokkutulekutel, kui ta suri, siis panime kaastundeavalduse ajalehte jne.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellepärast, et need on tema õpilased, tema klass, keda ta on 4.5 aastat juhendanud, nende muresid ja rõõme kuulanud. Lõpuekskursioon ka teatud määral hüvastijätt ka õpetajaga. Kui tõesti on selliseid ükskõikseid õpetajaid, siis ongi parem, et lapsevanemad korraldaksid reisi.

Meil käis klassijuhataja ka klassikokkutulekutel, kui ta suri, siis panime kaastundeavalduse ajalehte jne.

Väga ilusti ja hästi kirjutad. Üldreeglina on pôhikooli lôpetajad alaealised ja ôpetaja vastutab tema eest. See ei ole alati kôige lihtsam. Suur inimene, ôpetaja ei suuda teda valvata 24/7 et ta end pildituks ei tômba. Teiseks muidugi rahalised probleemid paljudel. Kas sina teeksid kaasôpilasele reisi välja, et ta ennast ka antud klassi ôpilasena tunneks hästi. Mina näiteks keelduks. Minu lapsed käisid pôhikooli lôpus Euroopas linnatripil. Meil oli ka lihtne klass ôpetajale.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps läks üsna mainekasse riigigümnaasiumi, mitte Tallinnas, ja lastevanemate koosolekul kuulsime toredat uudist. Noored ise arutelu käigus olid otsustanud et ei taha sõita kusagile kaugemale, Läheme koos matkama, ööbime telkides ja teeme nii et raha pärast keegi ei peaks maha jääma. Minu meelest lausa tore lahendus. Muidugi on paljud klassi lapsed juba reisimas käinud ja paljud lähevad ka lastega koos ja samas on peresid, kus lihtsalt rahaliselt ei oleks võimalik kaasa minna. Klassi eesmärk on ikkagi midagi koos teha, mitte uhkelt kuulutada kui rikkad me oleme. Olen väga uhke, et mu laps käib sellises klassis ja et nad oskavad näha laiemalt.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mäletan, et lapse 9-klassi lõpuekskursioonideks pakkusid korraldajad igasuguseid põnevaid paiku – London, Amsterdam jne – olid korraliku kodutöö teinud ja odavad reisid välja uurinud. Küsisime lastelt ja üksmeelselt sooviti Rootsi kruiisi, tahtsid sõita laevaga, seal hängida, mitte lennukiga minna. Väga tore ja üksmeelne klass oli, ei mingeid jooma/narko/suitsuprobleeme, 16-aastased on juba vägagi mõistlikud lapsed. Keegi ei plaanigi padukallist reisi, noorte reisid on väga soodsad.
Kui rahast rääkida, siis EE oli lugu, kuidas perekond kogus terve aasta, et teha mitmetuhandene kulutus lõpupeoks – riided, meigid, soengud, gatering jne. Meil läks lõpetamine ikka palju vähem – juuksurisse pidime nagunii minema, kleidi eest läks 50 eurot, kodus tegime istumise ning raha jäi ka lõpureisiks.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Mäletan, et lapse 9-klassi lõpuekskursioonideks pakkusid korraldajad igasuguseid põnevaid paiku – London, Amsterdam jne – olid korraliku kodutöö teinud ja odavad reisid välja uurinud. Küsisime lastelt ja üksmeelselt sooviti Rootsi kruiisi, tahtsid sõita laevaga, seal hängida, mitte lennukiga minna. Väga tore ja üksmeelne klass oli, ei mingeid jooma/narko/suitsuprobleeme, 16-aastased on juba vägagi mõistlikud lapsed. Keegi ei plaanigi padukallist reisi, noorte reisid on väga soodsad.

Kui rahast rääkida, siis EE oli lugu, kuidas perekond kogus terve aasta, et teha mitmetuhandene kulutus lõpupeoks – riided, meigid, soengud, gatering jne. Meil läks lõpetamine ikka palju vähem – juuksurisse pidime nagunii minema, kleidi eest läks 50 eurot, kodus tegime istumise ning raha jäi ka lõpureisiks.

Aga nüüd môtle inimese peale, kes teenib miinimumi. PK muidugi neid ei ole, aga siiski. Sellepärast mina ei môista hukka kui reisi ka ei toimu, ka Eestis ööbimine on kallis.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav kuidas see juriidiliselt korraldatud on kui õpetaja läheb töövälisel ajal – palka ja päevaraha ta ju tööandja käest ei saa- 20+ rüblikuga mitmeks päevaks välismaale? Kes ikkagi vastutab kui midagi juhtub?

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav kuidas see juriidiliselt korraldatud on kui õpetaja läheb töövälisel ajal – palka ja päevaraha ta ju tööandja käest ei saa- 20+ rüblikuga mitmeks päevaks välismaale? Kes ikkagi vastutab kui midagi juhtub?

lapsevanem, kes allkirjastab juba enne reisi vastava dokumendi, et kool/õpetaja ei vastuta, kui midagi juhtub reisil

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

lapsevanem, kes allkirjastab juba enne reisi vastava dokumendi, et kool/õpetaja ei vastuta, kui midagi juhtub reisil

See ei ole võimalik, vastupidi õpetaja võtab vastutuse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on võimalik ainult siis, kui lapsed on kõik täisealised või kui lastega on kaasas mõned teised täiskasvanud, kes nende eest vastutuse võtavad. Muidu ei tohiks lapsi üle piirigi lasta.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Esileht Koolilaps Ekskursioonid välismaale ja klassiööd