Soovitakse muuta elatist 250eur 84eurole. Minu arust on seda natuke liiga vähe, sest üks vanem kelle juures laps elab ei saa võtta vahetustega töid, mis on tavaliselt suurema palgaga. Kas see laps siis tulevikus peaks ka hooldama oma vanemat 84eur eest kuus? Lihtsalt teema arutlemiseks, ei ole üksi last kasvatav vanem.
miinimum muutub 250-lt 84-le, mitte keskmine. praegu on see 250 tavaline, mis mõistetakse välja nii 500 kui 2500 teenivalt mehelt ühtmoodi. tulevikus hakks 2500 teeniv mees maksma 250 asemel 500 ilma mingi kulude tõendamiseta ning mõlemad mehed jäävad peale elatise maksmist ka ise ellu.
enamik emasid ei oleks samuti võimelised seda praegust 250 per laps maksma, kui laps otsustaks isa juures elama hakata. siis tunduks kassapidajale see 84 väga ok summana.
mul on kuupalk ~1000, aga sellest 500 ei kuluta kindlasti praegu lastele ning ei suudaks seda ka lahku minnes teha.
suur osa lapsi ei hoolda oma vanemaid praegugi 84 euro eest kuus, vaid seda teeb KOV, kui tegemist on väikesepalgalise lapsega.
minu meelest normaalne seadusemuudatus
Jah, aga laps peab selle 160 euroga kuus ka elama. Mis reaalselt näeb välja nii, et kui ema saab 500 eurot palka ja isa saab 500 eurot palka, siis isa maksabki 84 eurot elatiseks, aga ema peab enda arvelt ikkagi lapse suureks kasvatama, temal kulub kindlasti palju rohkem kui 84 eurot.
Ja üleüldse soodustab see tohutut ümbrikupalkade vohamist. Kui palju neid mehi ikka on, kes tegelikult ka miinimumpalka saavad? Kusjuures ei peagi midagi ümbrikus maksma, piisab erisoodustusest. Erisoodustused ei ole ju isikustatud, seega võib firmaomanikust isa või firmale vajalik isa saada miinimumpalka või vähemgi, aga elada nagu kuninga kass, kusjuures ka maksuametil ei ole millegi üle nuriseda, sest kõik maksud on makstud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 19.06 22:20; 21.06 03:16;