Ka siis arvati, et börs on nunnu.
Börs on koguaeg parim olnud. See, et sõja tõttu korra lappes oli, ei muuda asja.
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Elektripaketid
Börs on koguaeg parim olnud. See, et sõja tõttu korra lappes oli, ei muuda asja.
Mis mõttes kogu aeg. Mul on öö 8 ja päev mingi 11.
Ja siis? See ongi hetke börsihind. Mõned aastad tagasi oli tavaline börsihind 3-4 senti.
Ja siis? See ongi hetke börsihind. Mõned aastad tagasi oli tavaline börsihind 3-4 senti.
Ja nii ka meie pere fix, mis alles 1. jaanuariga otsa saab.
8 ja 11 pidi ju olema. Nüüd juba on 3-4?
Hull oli juba dets 2021 (keskmine 24,33) ja sõda algas 2 kuud hiljem, veebr 2022, , siis märtsis oli 18,13 ja aprillis 12,07, edasi oli hull 2022. a lõpuni (juuni kuni dets kõik üle 20), 7 kuud järjest, mitte et “korra oli lappes”
ga börsi keskmine on mingi 10-11 ööpäevas veel. On olnud ka 25 ja 40
Alates 06 nov on vaid ühel päeval olnud alla 10 (eile, 7,81). Ei tea, kas sellepärast, et väga tuulevaikne on olnud??
Pr peaminister võrdleb ka elektrihindu tipuga (dets 2021), et 2x on alla tulnud, mitte pika perioodiga enne suve 2021, kui hind oli pikalt 3-4 senti, nagu eespool kirjutati. Ning elatustaseme tõusu jälle 1991. aastaga. Ikka nii, kuidas soodsamalt paistab.
Nõuka-ajal oli ikka võrdlusbaasiks aasta 1913 – viimane sõjaeelne aasta Venemaal.
Hull oli juba dets 2021 (keskmine 24,33) ja sõda algas 2 kuud hiljem, veebr 2022, , siis märtsis oli 18,13 ja aprillis 12,07, edasi oli hull 2022. a lõpuni (juuni kuni dets kõik üle 20), 7 kuud järjest, mitte et “korra oli lappes”
Pidigi olema hull, Putin keeras kraane kinni. Sellest ju räägingi.
Mul ka börs, aga homne päev juba paneb pead kratsima, nii kallis polegi olnud sel aastal vist. Läksin börsi peale tagasi märtsist.
Nonii, päeva keskmine 34,53, max 93,26. Põhjus vist sellest et 1,6 GW Olkiluotost avarii tõttu puudu.
Endal õnneks fikseeritud. Muidu maksaks vb 30 € homse päeva eest, kuu sellist hinda oleks 1000…
Börsi keskmine võib ju ka soodsam olla (kuigi mitte oluliselt), kuid sellest keskmisest pole eriti kasu kui hind on soodne öösel kui elektrit ei tarbi või suvel. Nõudepesumasina võib ööseks tööle lülitada ning pesumasina ehk ka aeg-ajalt, aga teisi elektriseadmeid sooviks kasutada siiski normaalsel ajal. Samuti kui on elektriküte, siis sooja tahaks saada ööpäevaringselt. Börsihinna keskmine on nii vähe erinev soodsamatest fikseeritud hindadest, et tõenäoliselt tuleb siiski fikseeritud hind kokkuvõttes soodsam.
Börsi keskmine võib ju ka soodsam olla (kuigi mitte oluliselt), kuid sellest keskmisest pole eriti kasu kui hind on soodne öösel kui elektrit ei tarbi või suvel. Nõudepesumasina võib ööseks tööle lülitada ning pesumasina ehk ka aeg-ajalt, aga teisi elektriseadmeid sooviks kasutada siiski normaalsel ajal. Samuti kui on elektriküte, siis sooja tahaks saada ööpäevaringselt. Börsihinna keskmine on nii vähe erinev soodsamatest fikseeritud hindadest, et tõenäoliselt tuleb siiski fikseeritud hind kokkuvõttes soodsam.
Laupäeviti ja pühapäeviti on ju sama soodne, kui öösel. Siis ikka tarbid.
Samuti kui on elektriküte, siis sooja tahaks saada ööpäevaringselt
kui kogu pere 24/7 on kodus, siis jah. kui päeval ikka tööl ja koolis, siis ju mõistlik seeaeg ruumid jahedamad hoida.
Veider. Mul on börs, kuhugi mitte midagi ei ajasta ning tarbimine on öö ja päevane peaaegu pooleks. Öösel pole iial mingeid masinaid tööle pannud.
Eelmisele. Nädalavahetus tervenisti on kõik öiseks tarbimiseks arvestatud. Mul isegi öist rohkem kui päevast, sest nädalavahetustel on rohkem tegemisi elektriga.
Eelmisele. Nädalavahetus tervenisti on kõik öiseks tarbimiseks arvestatud. Mul isegi öist rohkem kui päevast, sest nädalavahetustel on rohkem tegemisi elektriga.
Mina ju tean seda. Vastasin eelnevale kommenteerijale, ke ütles:Börsi keskmine võib ju ka soodsam olla (kuigi mitte oluliselt), kuid sellest keskmisest pole eriti kasu kui hind on soodne öösel kui elektrit ei tarbi või suvel
Jah, muidugi. Kuid see nädalavahetuse börsihind ei pruugi üldse odav olla. Odav on see ehk mingil soojal kolmapäeva öösel kell 2.
Jah, muidugi. Kuid see nädalavahetuse börsihind ei pruugi üldse odav olla. Odav on see ehk mingil soojal kolmapäeva öösel kell 2.
Novembris päeva keskmine oli 04.11 2,79 ja 05.11 4,40. Oktoobris oli 07.10 1,6 ja 08. 10 1,74. See tõmbab korralikult kuu keskmist alla.
Nonii, päeva keskmine 34,53, max 93,26. Põhjus vist sellest et 1,6 GW Olkiluotost avarii tõttu puudu.
Endal õnneks fikseeritud. Muidu maksaks vb 30 € homse päeva eest, kuu sellist hinda oleks 1000…
Ma ei saa aru, kui palju Sa siis seda elektrit kulutad, et 30€ kuluks. Kütad ööpäevaringselt täismõõtmelist basseni või?
Meie maja asub ka väikeseIT-firma kontor, st mitu serverit ööpäevaringselt töös lisaks muudele tavapärastele kodustele elektritarbijatele. Oktoobris kulus ööpäevas keskmiselt 10,5kWh elektrit, mis teeks homse ööpäeva keskmise hinna juures meil vaid ca 3.6€ ööpäeva kohta elektrile ja umbes teist samapalju võrgutasudele.
Ma ei saa aru, kui palju Sa siis seda elektrit kulutad, et 30€ kuluks. Kütad ööpäevaringselt täismõõtmelist basseni või? Meie maja asub ka väikeseIT-firma kontor, st mitu serverit ööpäevaringselt töös lisaks muudele tavapärastele kodustele elektritarbijatele. Oktoobris kulus ööpäevas keskmiselt 10,5kWh elektrit, mis teeks homse ööpäeva keskmise hinna juures meil vaid ca 3.6€ ööpäeva kohta elektrile ja umbes teist samapalju võrgutasudele.
Inimesed ei jaga üldse matsu, millest nad räägivad. Ja sellised arutlevad veel mingite elektrihindade üle. Ilmselt ei tea nad ei oma tarbimist ega arveid.
Ma ei saa aru, kui palju Sa siis seda elektrit kulutad, et 30€ kuluks. Kütad ööpäevaringselt täismõõtmelist basseni või?
Õhksoojuspump võtab praeguste ilmadega üksi ca 30 kWh. Boiler vb 10- 4 inimest. Muu tarbimine juurde. Üks elektriradikas ka järgi. Tulebki 50-60 kWh ööpäevas ära.
Ei tule 3 aasta jooksul, sinu garantii.
Ei, riigi garantii on, et jääb alla 20 sendi. Universaalteenus on selleks, hallooo!
Õhksoojuspump võtab praeguste ilmadega üksi ca 30 kWh. Boiler vb 10- 4 inimest. Muu tarbimine juurde. Üks elektriradikas ka järgi. Tulebki 50-60 kWh ööpäevas ära.
Päriselt? Mõtisklesin siin õhksoojuspumba paigaldamise üle. See jääb nüüd päris kindlasti ära. Tänan sind valgustava info eest!
8 ja 11 pidi ju olema. Nüüd juba on 3-4?
Ei, 8 ja 11 pakuti talle uueks hinnaks ju.
Vaata nüüd tänaseid hindu ja väida kategooriliselt uuesti, et
25-40 senti hindu enam ei tule kunagi.
Jah ja fix pakub ka ju 10 senti.
7-aastase, katkestamistasuga lepinguga öiseks hinnaks. Päev veel kallim. Nalja teed või? Kes sellise õnge küll läheks?
Eesti energia, 3 aastat, katkestamistasuta.
Vaata nüüd tänaseid hindu ja väida kategooriliselt uuesti, et 25-40 senti hindu enam ei tule kunagi.
Iga inimene saab igal hetkel valida UT, mille hind on alla 20 sendi. Kui närvid vastu ei pea, siis UT-ga seotud paketid, kus hind sõltub börsist ja on kuu ette teada, aga hind ei tõuse kunagi üle UT.
Vaata nüüd tänaseid hindu ja väida kategooriliselt uuesti, et 25-40 senti hindu enam ei tule kunagi.
Räägime kuu keskmisest hinnast, eks. Keda huvitab üksikute tundide hind? Olkiluoto ja Auvere on rivist väljas, see on ajutine probleem.
Räägime kuu keskmisest hinnast, eks. Keda huvitab üksikute tundide hind? Olkiluoto ja Auvere on rivist väljas, see on ajutine probleem.
Vat siis tulnuks ka nii öelda, et sa räägid keskmisest hinnast. Mina näiteks mitte, sest ma ei tee näiteks õhtusööke keskmise hinnaga, vaid selle 2 tunni sees, mil seda vaja teha on. Seega keskmine hind ei huvita mind üldse, kui selle löövad alla kell 02-05 hinnad 1-2 senti. Ma niikuinii ei tee sel ajal ahjus hane ega huuga elektriradiaatorid ega pesukuivati. See ei huvita mind sendi eestki 🙂 Kui igapäevatoimingutest rääkida.
Nõudepesumasina võin ma selleks ajaks ajastada, aga pesumasinat mitte. Vähemalt kuni mu ma ei omanda masinat, mis kuivatab tuhkkuivaks ja avab veel lisaks ka masina ukseluugi. Kahjuks mu masin praegu seda ei tee. Ajastada seda saab, aga siis paari tunniga kipuks juba ebameeldiv lõhn sisse, kell 5 masina tühjendamiseks ärgata oleks regulaarselt pisut liig.
Kuu keskmine hind, et kui päeviti on 15-45 ja öösiti 2-3 senti, andke andeks. Puhkepäeviti me muidugi teeme suured söögid, aga samas oleme kodus sageli palju vähem. Sportimas, muuseumis, külas, teatris, jalutamas, kinos. Muidu sageli kodukontoris, 2 päeva nädalas tööpäeviti. Seega meid isiklikult huvitab hind enamasti ja kõige enam tööpäevadel kl 07-09 ja kl 17-20. Ka kodukontoripäevadel kl 12-14. Puhkepäevadel kl 09-12, kui toimub suurem pesemine ja küpsetamine. Kuu keskmisega sülti ei keeda.
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Elektripaketid