Nagu päriselt jah. Sina ilmselt oled üks sellistest matsidest, kelle kärud vedelevad parklates autode vahel, eriti talvel? Või keskuse teises otsas kilomeeter eemal, ja kes teatavad, et nende kärude äraviimiseks on ometi inimesed olemas?
Selle kärulükkaja miinimumpalk tõenäoliselt ei sõltu Rimi käibest, või sa arvad, et kärulükkajad saavad mingit tulemustasu, kui Maksimarketis parkija ostab Rimist?
See on kõige labasem matslus ja egoism.
Mida rohkem inimesi ostab Rimist, seda suurem on Rimi käive ja kasum ning vajaduse korral saab Rimi siis tööle võtta ka teise kärulükkaja, et ka kaugemale jäetud kärud ära tuua. Poodides käivad igasugused inimesed – mõnel on raske liikuda, mõni on lihtsalt väga väsinud, mõnel on väga kiire. Kui Rimi sooviks, et kärud kindlasti õigesse kohta tagasi toodaks, võiks ta ju rakendada seda müntidega kärulaenutuse süsteemi, aga poed saavad üldiselt aru, et see on ostjatele ebamugav ja mõned võivad selle tõttu hoopis teise poe valida, seega on targem siiski kärulükkajat palgal hoida. Küll aga olen nõus, et käru pole viisakas jätta vedelema sinna, kus see kedagi häirib – parklasse autode vahele, väga käidavasse kohta, kuskile ukse ette vms.
Teretamisest ja tänamisest ka: minu jaoks on need automaatsed tegevused, kui on tuttav nägu, siis teretan. Seetõttu olen vahel arvatavasti teretanud ka näiteks näitlejaid või poliitikuid, ilma et ma üldse mõtleks, kes see selline on või kust ma teda tunnen. Ja korra tabasin end isegi sularahaautomaadile “aitäh” ütlemast, kui see mulle raha andis :).