Panin meelega sellise tobeda pealkirja teemale ja paljudele tundub kindlasti tobe lumehelbekese teema, aga soov oleks infot saada neilt, kes samas olukorras on ja kuidas elukorraldus on kujunenud ja kas kahetsete ka midagi.
Hetkel elame lastega Tallinnas pisikeses korteris, aga samas kõik käe-jala juures. 15-30 minutiga jõuavad kõik kooli, tööle, trenni ja mujale. Lapsed varateismelised, vajadusel käivad ka ühistranspordiga seal kus vaja. Ja nüüd avanes meil võimalus osta Tallinnast ca. 30km eemale väikeasulasse oma maja. Oleme mehega tegelikult ammusest ajast juba oma majast unistanud ja see võimalus ning maja ise oleks ideaalne.
Mees ja lapsed on kolimisest vaimustatud, aga mina ise olen hakanud nüüd põdema – majast Tln kesklinna sõidaks autoga 35-40 minutit, rong sõidaks ca 30 minutit, maaliinibuss sõidab lausa 45 minutit. Kahjuks aga asuvad nii rongi kui ka bussipeatus majast ca 1,6km ehk 25 minuti jalgsikäigu kaugusel, õnneks on see tee vähemalt valgustatud ja kergliiklustee ka olemas, et ei pea mööda pimedat maanteed kõndima, mille välistaksin kindlasti. Linna kooli saaksid lapsed hommikul koos minu või mehega, aga koju peaksid ise tulema, kui ei taha just mitu tundi linnas oodata kuni tööpäev lõppeb. Ja seda siis iga ilmaga ja vahepeal ka pimedas. Kooli vahetada esialgu ei tahaks.
Mulle tundubki kuidagi nii hirmutav, et edaspidi hakkaks transpordi peale minema palju rohkem aega kui varem, hommikul veel varasemad tõusmised, õhtul veel hilisemad koju jõudmised. Kui lapsed ise koju tulevad, läheb neil selleks üle tunni aja aega. Lisaks veel sõltuvus ühistranspordist, kui jääd bussist/rongist maha, siis järgmine tuleb heal juhul alles tunni aja pärast. Kas sellised Harjumaa liinid on hommikul Tallinna suunas ja õhtul vastassuunas sõites puupüsti rahvast täis? Kui buss on täis, kas siis jäetakse inimesed peatusesse maha?
Sry lollide küsimuste eest, aga kelle elukorraldus sarnane, et ise elavad Harjumaal väikeasulas aga käivad Tallinnas tööl/koolis, kuidas see elu-olu teil on, kas olete üldiselt rahul või soovite Tln tagasi kolida või olete oma elu hoopis sättinud nii, et Tallinnas ei peaks igapäevaselt käima, lapsed on kohalikus koolis jne.