Esileht Pereelu ja suhted Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 189 )

Teema: Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?

Postitas:
Kägu

Panin meelega sellise tobeda pealkirja teemale ja paljudele tundub kindlasti tobe lumehelbekese teema, aga soov oleks infot saada neilt, kes samas olukorras on ja kuidas elukorraldus on kujunenud ja kas kahetsete ka midagi.

Hetkel elame lastega Tallinnas pisikeses korteris, aga samas kõik käe-jala juures. 15-30 minutiga jõuavad kõik kooli, tööle, trenni ja mujale. Lapsed varateismelised, vajadusel käivad ka ühistranspordiga seal kus vaja. Ja nüüd avanes meil võimalus osta Tallinnast ca. 30km eemale väikeasulasse oma maja. Oleme mehega tegelikult ammusest ajast juba oma majast unistanud ja see võimalus ning maja ise oleks ideaalne.

Mees ja lapsed on kolimisest vaimustatud, aga mina ise olen hakanud nüüd põdema – majast Tln kesklinna sõidaks autoga 35-40 minutit, rong sõidaks ca 30 minutit, maaliinibuss sõidab lausa 45 minutit. Kahjuks aga asuvad nii rongi kui ka bussipeatus majast ca 1,6km ehk 25 minuti jalgsikäigu kaugusel, õnneks on see tee vähemalt valgustatud ja kergliiklustee ka olemas, et ei pea mööda pimedat maanteed kõndima, mille välistaksin kindlasti. Linna kooli saaksid lapsed hommikul koos minu või mehega, aga koju peaksid ise tulema, kui ei taha just mitu tundi linnas oodata kuni tööpäev lõppeb. Ja seda siis iga ilmaga ja vahepeal ka pimedas. Kooli vahetada esialgu ei tahaks.

Mulle tundubki kuidagi nii hirmutav, et edaspidi hakkaks transpordi peale minema palju rohkem aega kui varem, hommikul veel varasemad tõusmised, õhtul veel hilisemad koju jõudmised. Kui lapsed ise koju tulevad, läheb neil selleks üle tunni aja aega. Lisaks veel sõltuvus ühistranspordist, kui jääd bussist/rongist maha, siis järgmine tuleb heal juhul alles tunni aja pärast.  Kas sellised Harjumaa liinid on hommikul Tallinna suunas ja õhtul vastassuunas sõites puupüsti rahvast täis? Kui buss on täis, kas siis jäetakse inimesed peatusesse maha?

Sry lollide küsimuste eest, aga kelle elukorraldus sarnane, et ise elavad Harjumaal väikeasulas aga käivad Tallinnas tööl/koolis, kuidas see elu-olu teil on, kas olete üldiselt rahul või soovite Tln tagasi kolida või olete oma elu hoopis sättinud nii, et Tallinnas ei peaks igapäevaselt käima, lapsed on kohalikus koolis jne.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina küsiks endalt veel, kas ma olen alati unistanud elust selles alevikus. Kui esimeme probleem sinna kolides on, et kuidas võimalikult hästi jälle Tallinna pääseks, tundub see kolimine suht ajuvaba. Kolige kohta, kus te päriselt olla ja liikuda tahaksite, elukoht pole ju ainult see maja.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas lapsed on valmis selliseks muutuseks, et nende logistika muutub?

Kui teie unistus on elu väikses kohas oma majas, siis kolige. Transpordi muutusega harjub, peate veidi ümberkorraldusi tegema ja üksteisega rohkem arvestama hakkama. Minu jaoks oleks see ilmselt kõige väiksem probleem ka ☺️ Aga kui te olete läbi ja lõhki korteri/linna inimesed, siis ma pigem ei ole mõtet kolida.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tehke koos lastega see tee läbi mõlemat pidi ja küsige lastelt, kas see on nende jaoks vastuvõetav teekond. Keegi teine ei saa seda öelda.
Arvatavasti hakkavad lapsed siiski varsti teil töö juures või kaubanduskeskuses ootama. See on nende aja suhtes mõistlikum kasutus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta karm saab olema, hakkate taga igatsema aega, kus kõik oli käe jala juures. Lisaks transpordile kuluv aeg ja raha mis ei olegi väga väike.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sõidan Tallinnas bussiga tööle 35 minutit. Kõik ei ela oma töökoha kõrval. Kui koht on sobiv ja ikka tahaks elada oma majas, siis see transpordi asi küll segama ei tohiks hakata.

+10
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kolisin 10a tagasi Tallinnast Keilasse. See aeg mis ma maanteel sõidan Tallinnas iga hommik, selle ma istusin iga hommik varem Tallinna ummikutes. Elusees ei vahetaks enam rahulikku väikelinnaelu Tallinna vastu.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei sõida mingi valemigi tööpäeva hommikul 30 km kauguselt Tln kesklinna 35 minutiga.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ise kahe maja omanik – üks aedlinnas ja teine maakodu.

Ma soovitaksin teil natuke lähemalt uurida seda maja, mida osta plaanite. Et kui vägev asi see ikkagi on, et linnaelust ja koolide-töökohtade lähedusest loobuda raatsite.

Ausalt öeldes, mingi tuhanderuuduse lapikese ja sellel oleva pisikese majakökatsi pärast mina oma liikumisvabadusest ei loobuks. Eriti kui on väikeasula, kus pisikesed krundid üksteise küljes kinni ja naaber vahib aknast sisse ning mingit privaatsust pole.

Et siis, kolida 30 km kaugusele ainuüksi “oma maja” pärast pole küll mõtet. Võite saada hunniku tööd kaela, kuid neid asju, mida te sealt tegelikult otsima läksite (nt privaatsus, iseolemise võimalus, kodurahu ja ilus loodus), te ei pruugi leida. Kui aga tekib selline äratundmine, et see on See Õige… no siis andke minna.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sama lugu, samad km, sama olukord. Laste koole vahetama ei olnud nõus. Linnakodu jätsin alles, on suur kulu. Kuid milline on igapäeva elu? Tahad päriselt teada? nagu oleks lahutatud. Mina olen koolipäevadel ja tööpäevadel lastega linnas ja abikaasa elab äsja valminud majas oma elu. Ei ole võimatu, et see eksperiment lõpebki lahutusega.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu poja pere kolis Tallinnast maale majja, küll veel kaugemale kui TA, aga esiti olid väga vaimustuses. Tallinnas tööl jäid edasi käima. Kevadel kolisid, sügiseks olid Tallinnas tagasi, nii kõrini oli sõitmisest. Ja suvel oli veel valge aeg ja teed heas seisukorras, mis siis talvel oleks saanud, sopa ja lumega! Maal ei ole nii, et tulen töölt, puhkan natuke ja lähen linna trenni või et leib ununes ostmata, lähen käin veel tiiru poes ära. Linnast eemal võiks elada kaugtööd tehes või passiivsest sissetulekust elatudes. Ja ka siis peab see pagendus meeldima. Nemad õnneks said veel selle maja maha müüa, praegu juba oleks päris nutune.

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kevadel kolisid, sügiseks olid Tallinnas tagasi

Vähemalt saatis teie noori sama soov, koliti koos.  Ega ei kujutagi ette, mida tähendab elu linnast väljas.  Veelvähem kujutavad seda ette teismelised lapsed. Mul on küll  tagantjärgi tunne, et ostsin abikaasale hoopis maja. Lapsed käivad ka vahest seal ja mina saan ka minna kui aega ja viitsimist leian.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eriti kui on väikeasula, kus pisikesed krundid üksteise küljes kinni ja naaber vahib aknast sisse ning mingit privaatsust pole.

Paljud linnas asuvad ridaelamud on sellised, kus naaber näeb teise korruse aknast su aeda. Ühekordsete majade puhul pole väike krunt probleem, kui teed kõrge aia või on olemas kõrge hekk.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kolisin 10a tagasi Tallinnast Keilasse. See aeg mis ma maanteel sõidan Tallinnas iga hommik, selle ma istusin iga hommik varem Tallinna ummikutes. Elusees ei vahetaks enam rahulikku väikelinnaelu Tallinna vastu.

Sina üksi ehk töötad Tallinna Keila poolses ääres, aga tervel perel see vaevalt õnnestuks. Peavad Tallinna ummikud endiselt läbima, lihtsalt maalt linna sõit tuleb veel lisaks.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa jätad mainimata, kus asub see töökoht. Kui näiteks töötad uues IKEA-s Tallinna ringtee ääres, siis on Keilast jah mugavam tööl käia kui näiteks Mustamäelt.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma soovitaksin teil natuke lähemalt uurida seda maja, mida osta plaanite.

Võib juhtuda, et maja vajab kapitaalsemat remonti ja sinna on vaja näiteks veel 100 000 sisse panna, et saaks normaalse elamise.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sõidan Tallinnas bussiga tööle 35 minutit. Kõik ei ela oma töökoha kõrval. Kui koht on sobiv ja ikka tahaks elada oma majas, siis see transpordi asi küll segama ei tohiks hakata.

Ütleks sama, aga mina sôidan ühistranspordiga Tallinnas tööle 50-60 min.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu küsimus on, millest lapsed täpsemalt vaimustatud on, pikkadest rongi- ja bussusõitudest või sellest 1,6km bussipeatusesse kõndimisest? Nende vaimustus tuleb vist mingi üksiku detaili pealt, mitte kogu info pealt, nii et sellest ma väga kinni ei hakkaks.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks mu sõbrannadest kolis mõned aastad tagasi Paldiskisse ja teine Keila lähedale maale. Mõlemad kõhklesid ja kahtlesid tükk aega enne otsuse tegemist. Mõlemad on nüüdseks oma sõnul otsusega ülirahul.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ütleks sama, aga mina sôidan ühistranspordiga Tallinnas tööle 50-60 min.

Omal ajal oli mul sama olukord, kui iga päev läks bussidega tööle minekuks tund aega (Pääskülast Kakumäele  siis).

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu tuttav elab juba ~20 aastat pealinnast väljas ning kõik koolid-töökohad on Tallinnas. Aga ta kolis sinna kui lapsed olid alles lasteaias ning neid pidi nagunii viima ja tooma. Kui lapsed juba koolis, siis mingi hetk ostis Tallinnasse väikse korteri ning seda nad nüüd kasutavad vajadusel Tallinnas ööbimiseks ning et lastel oleks koht, kuhu peale kooli minna.

Varateismelised võivad esimese hooga küll vaimustuses olla, aga ilmselt see läheb ruttu üle kui koolitee kordades kauem aega võtab ning ei saa enam vabalt sõpradega kokku saada. Ja see muutub neile iga aastaga olulisemaks. Mina selles vanuses lastega enam niimoodi maale ei koliks, et kool ikka linna jääb. See on lõpuks väga väsitav. Kui raha jagub, siis ostaks maja ning kasutaks seda hiliskevadest varasügiseni. Eriti kui oleks veel ka kodus töötamise võimalus. Ja ülejäänud aja siis korteris. Kui aga kahe kinnisvara jaoks ei jagu, siis pigem otsiks linnas suurema elamise.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu tuttav elab juba ~20 aastat pealinnast väljas ning kõik koolid-töökohad on Tallinnas. Aga ta kolis sinna kui lapsed olid alles lasteaias ning neid pidi nagunii viima ja tooma. Kui lapsed juba koolis, siis mingi hetk ostis Tallinnasse väikse korteri ning seda nad nüüd kasutavad vajadusel Tallinnas ööbimiseks ning et lastel oleks koht, kuhu peale kooli minna.

Varateismelised võivad esimese hooga küll vaimustuses olla, aga ilmselt see läheb ruttu üle kui koolitee kordades kauem aega võtab ning ei saa enam vabalt sõpradega kokku saada. Ja see muutub neile iga aastaga olulisemaks. Mina selles vanuses lastega enam niimoodi maale ei koliks, et kool ikka linna jääb. See on lõpuks väga väsitav. Kui raha jagub, siis ostaks maja ning kasutaks seda hiliskevadest varasügiseni. Eriti kui oleks veel ka kodus töötamise võimalus. Ja ülejäänud aja siis korteris. Kui aga kahe kinnisvara jaoks ei jagu, siis pigem otsiks linnas suurema elamise.

Sõltub, mina elan juba palju aastaid linnast väljas ca 20 km, lapsed on siin sündinud ja koolis käinud.  Ise olen ja mees on eluaeg linna tööle käinud, see hakkamasaamine on kahe kõrva vahel kinni.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Polegi nii kuldne see pealinna elu!?

Et  kui lahendused leiaks, laseks ikka oi-oi kui paljud sealt jalga?!

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Kolisin 10a tagasi Tallinnast Keilasse. See aeg mis ma maanteel sõidan Tallinnas iga hommik, selle ma istusin iga hommik varem Tallinna ummikutes. Elusees ei vahetaks enam rahulikku väikelinnaelu Tallinna vastu.

Üks mu sõbrannadest kolis mõned aastad tagasi Paldiskisse ja teine Keila lähedale maale. Mõlemad kõhklesid ja kahtlesid tükk aega enne otsuse tegemist. Mõlemad on nüüdseks oma sõnul otsusega ülirahul.

Tohoh, miks nad küll Tallinnast ära tahtsid kolida?

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub, mina elan juba palju aastaid linnast väljas ca 20 km, lapsed on siin sündinud ja koolis käinud.  Ise olen ja mees on eluaeg linna tööle käinud, see hakkamasaamine on kahe kõrva vahel kinni.

Aga miks oma elu raskeks elada, kui saab ka lihtsamalt?

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sry lollide küsimuste eest, aga kelle elukorraldus sarnane, et ise elavad Harjumaal väikeasulas aga käivad Tallinnas tööl/koolis, kuidas see elu-olu teil on, kas olete üldiselt rahul või soovite Tln tagasi kolida või olete oma elu hoopis sättinud nii, et Tallinnas ei peaks igapäevaselt käima, lapsed on kohalikus koolis jne.

Mina ei ela isegi Harjumaal mitte, aga lapsed käisid Tallinnas koolis ja meie käime Tallinnas tööl. Autoga 45 minutit ots, phhhhh. Sama kaua sõitsin enne Piritalt Nõmmele tööle. Käime emhega ühe autoga, autos saame kõik asjad ära räägitud, plaanid tehtud, otsused ka. Keegi ei sega, keegi ei sõida oma jutuga sisse. Lapsi viisime enne autoga kooli, aga õhtustes huviringides käisid nad siin maal, lähimas asulas. Teinekord sõitsid bussiga ka, eriti valgel ajal. KUna selge oli juba varakult, et keegi neist Tallinna kõrgkoolidest huvitatud polnud, siis gümnaasiumi lõpuga ka see probleem kadus. Neil on mõned aastad vahet ja üürisime neile kolmetoalise Tartus. Koju käivad busside või autoga. Nüüd me oleme mehega 2p nädalas linnas, ülejäänud aja töötame kodust.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei ela isegi Harjumaal mitte, aga lapsed käisid Tallinnas koolis ja meie käime Tallinnas tööl. Autoga 45 minutit ots, phhhhh. Sama kaua sõitsin enne Piritalt Nõmmele tööle. Käime emhega ühe autoga, autos saame kõik asjad ära räägitud, plaanid tehtud, otsused ka. Keegi ei sega, keegi ei sõida oma jutuga sisse. Lapsi viisime enne autoga kooli, aga õhtustes huviringides käisid nad siin maal, lähimas asulas. Teinekord sõitsid bussiga ka, eriti valgel ajal. KUna selge oli juba varakult, et keegi neist Tallinna kõrgkoolidest huvitatud polnud, siis gümnaasiumi lõpuga ka see probleem kadus. Neil on mõned aastad vahet ja üürisime neile kolmetoalise Tartus. Koju käivad busside või autoga. Nüüd me oleme mehega 2p nädalas linnas, ülejäänud aja töötame kodust.

Lisan, et oleme põlised tallinlased mehega, aga 15-16a tagasi viskas Tallinn kapitaalselt üle ja kolimist pole kordagi kahetsenud.Ainus, mida oskan negatiivsena välja tuua, on et kiirabi tuleb siia kauem. Muu kõik on meeldivam, vähemalt meile. Üks laps tuleb eeloleval suvel peale ülikooli lõppu siia meie külla, ostab ühe talu ja hakkab oma eriala praktiseerima enamasti Tallinnas, vahel ka muudes linnades, kus on suuremad haiglad. Distants on kökimöki.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suur osa inimesi tahaksid pageda Tallinnast, kui töökoht seal kinni ei hoiaks. Meil on selline töökoht, kus peale koroona-aega saab töötada distantsilt, Tallinna kontoris peab käima kord kuus. Viimase aastaga on tulnud meile tööle ja Tallinna elama kaks hiidlast ja üks narvakas. Nii kui see kodukontor levima hakkas, kukkusid tallinlased minema kolima. Kes Keilasse, Kes Sauele, kes Sakku, kaks inimest Pärnusse, üks Tartusse, kaks kuskile lõuna-eesti maakohtadesse, üks Saaremaale, üks Paide kanti ja üks Hispaaniasse.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Luminori panga uuringu kohaselt eelistab umbes kaks kolmandikku Baltimaade elanikest, kes kaaluvad linnast väljapoole kolimist, elada Tallinna, Riia või Vilniuse lähedal või maapiirkondades. Eesti vastajate seast sooviks 32 protsenti elada Tallinna läheduses ja peaaegu sama suur hulk inimesi maal.

Need siis on ca 63%.

Ülejäänud 47% Eesti elanikkonnast koosneb neist, kes

* tahaks elada muudes Eesti linnades (Tartu, Pärnu jne)
* pluss need, tahaks elada välismaal
* pluss need, kes tahaks elada Tallinnas

Isegi kui sellest 47% ütleme kolm viiendikku tahab elada Tallinnas, siis on see ikka vähem kui neid inimesi, kes tahaksid elada maal. Ja veel vähem on Tallinnas elamise soovijaid võrreldes nendega, kes sooviksid elada Tallinnale suhteliselt lähedal. KUi ma ei eksi, siis selle uuringu järgi 30 km raadiuses, aga kindlasti väljaspool Tallinna.

Tallinlased ise ei taha suures osas Tallinnas elada võta Tallinna elanike ja Eesti elanike arv ette ja kalkuleeri. Lihtne aritmeetika.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suur osa inimesi tahaksid pageda Tallinnast, kui töökoht seal kinni ei hoiaks. Meil on selline töökoht, kus peale koroona-aega saab töötada distantsilt, Tallinna kontoris peab käima kord kuus. Viimase aastaga on tulnud meile tööle ja Tallinna elama kaks hiidlast ja üks narvakas. Nii kui see kodukontor levima hakkas, kukkusid tallinlased minema kolima. Kes Keilasse, Kes Sauele, kes Sakku, kaks inimest Pärnusse, üks Tartusse, kaks kuskile lõuna-eesti maakohtadesse, üks Saaremaale, üks Paide kanti ja üks Hispaaniasse.

Tõesti!!!

Saa sa nüüd aru, on see Tallinna elu parim või siiski mitte nii parim. Ühtepuhku üks kuldse elu jutt…

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 189 )

Esileht Pereelu ja suhted Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?