Esileht Pereelu ja suhted Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 189 )

Teema: Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?

Postitas:
Kägu

Nagu ma aru sain, noored ise tahavad tulla. Ta söödab neid ja tööd pole kuigi rasked.

Äkki käid ka ainult söögi eest kuu aega tööl ja siis räägime edasi. Saad töötamise eest ühe prae ja magustoidu päevas.

Ära provotseeri mõttetut vaidlust! Teemaalgataja soovib siin hoopis teistsugust vestlust.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA ei ole öelnud, et kavatseb terve elu küünte ja hammastega Tallinna elu küljes rippuda ja soovib raudpolt majas ainult ja ainult magamas käia.

Tal ei ole hetkel aimu, et maal ümbruskonnas on ka midagi teha kuna maapiirkonna kohalikud teenused on suunatud ümbruskonna inimestele, ei reklaamita neid Tallinna postide otsas ega Postimehes kogu Eesti rahvale, pole vajadust. Reklaamid on seal, kus kohalik rahvas ja teistel pole õrna aimugi.

Meenub ka Anna Lutter, kes minu mälu järele pisikeses asulas elab, asutas sinna ise keskuse, kuhu pealinnast rahvast kohale voorib nii, et vähe pole. On festivalid, kontserdid ja igasuguseid asju veel…vbl asub TA potentsiaalne majagi piisavas kauguses, et vabal ajal üritusele sõita. Niisuguseid ettevõtmisi on igalpool.

TA uurib ise välja, mis lähistel on ja kas üldse viitsib ja tahab niiväga igal õhtul ringi tuuritada. Maja inimestel on samasugune õhtu nagu teistel, olme ja lapsed.

Lisaks on nad minu vaatest palju rohkem kodused, sest seal on mõnus ja soovi korral teed workshoppe oma seinte vahel igas valdkonnas (YouTube eeskujul). Ainuüksi kodu ja aia kujundamine on lõputu mängumaa…

Vabandust, kes on anna lutter?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin oli iga kord probleem, et kui oli lapse sõprade kutsumise aeg, siis soovijaid tulla oli 15, aga korraga me saime võtta vaid 5-6. Kusjuures me panime nad kõik alati tööle. 2-3 tundi iga päev, kes tegi süüa, kes trimmerdas, kes korjas õunu ja tegi mahla, kes ladus puid. Muidugi meie ka, ikka talgukorras.

Tasuta lapstööjõu kasutamine ei kõla just hästi. Aga kavalad rebased olete. Meelitate lapsed maale ja siis kohe 3 tundi päevas sunnitööd. Ega neil lapsukestel põgeneda ju ka kuhugi pole ja nii nad tööd rabavad. Kõhutäie eest, nagu vanas Roomas.

Meil nimetatakse seda eneseteeninduseks – soovid sauna, teed saunapuid, kapist mahla juua, osaled õunamahlateol. Oma kõhutäie ja sooja toa eest tuleb midagi teha, niiviisi kasvanud lastel on suureks kasvades vähem probleeme maandumisega.

Ja aru saamine, et maal ei vaadata ainult tähti ja tallata põlde ilusate fotode jaoks.

Nii ronitakse vähem maale elama, kui on sealsetest töödest vähe ettekujutlust ka.

Eks väikese korteri inimestel on ka kasulik mõelda ses kontekstis asju läbi, et mis tüüpi oleme kas viisime tahame ja oskame nii elada, et pidevalt on midagi vaja teha ja alati on isegi rohkem teha, kui aega jagub.

Samas on võimalus ka minimeerida, plats muru alla, robot seda näsima, ja elad kui linnas. Iseasi, kas sellist maaelu soovida, millega maaelu hüvesid ei kaasne (peterselli, ebaküdoonia krõpse, koduveini, 100%õunast mahla, suitsusauna vms.).

Kui maal mitte midagi teha ei taha, siis tekibki illusioon, et seal on igav, tühi, õõvastav, pime, sopane.

Ära nüüd üle dramatiseeri. Minu lastel, kes osaliselt eesti ihaldatuima eliitkooli lõpetanud ja viimased gümnaasiumis, pole mingit probleemi maandumisega:)

Juba 9.klassis elasid iseseisvalt välismaal, kõigega said hakkama. Lisaks veel üks võõrkeel. Maailm on valla.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ei rääkinud ju, kuidas sõbranna tuleb lapsega läbi, joodi tass kohvi, jutustati ja seejärel nad lahkusid, et laps pandi samal ajal tööle vms. Ei saanud aru, et mis sellest lapstööjõu jutust kellelgi siia vaja toppida oli!!!

Viisakas võõrustaja ei sunni lapsi kolme tundi enda talus tasuta töötama.

Teevad mida kästakse, majaomanikud otsustavad, kuidas seal asjad käivad. Teiste kodu pole tasuta hotell, kus kostitatakse ja teenindatakse igatüht, keda pole isegi kutsutud. See pole mingi “siin me oleme” et hullud linnast saabuvad ja dikteerivad!

Kui ei meeldi ei tule ja vahtigu kaubanduskeskustes ja oma korterites kogu suvi.

Tõesti väga südamlikud ja külalislahked inimesed tundute:)

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA ei ole öelnud, et kavatseb terve elu küünte ja hammastega Tallinna elu küljes rippuda ja soovib raudpolt majas ainult ja ainult magamas käia.

Tal ei ole hetkel aimu, et maal ümbruskonnas on ka midagi teha kuna maapiirkonna kohalikud teenused on suunatud ümbruskonna inimestele, ei reklaamita neid Tallinna postide otsas ega Postimehes kogu Eesti rahvale, pole vajadust. Reklaamid on seal, kus kohalik rahvas ja teistel pole õrna aimugi.

Meenub ka Anna Lutter, kes minu mälu järele pisikeses asulas elab, asutas sinna ise keskuse, kuhu pealinnast rahvast kohale voorib nii, et vähe pole. On festivalid, kontserdid ja igasuguseid asju veel…vbl asub TA potentsiaalne majagi piisavas kauguses, et vabal ajal üritusele sõita. Niisuguseid ettevõtmisi on igalpool.

TA uurib ise välja, mis lähistel on ja kas üldse viitsib ja tahab niiväga igal õhtul ringi tuuritada. Maja inimestel on samasugune õhtu nagu teistel, olme ja lapsed.

Lisaks on nad minu vaatest palju rohkem kodused, sest seal on mõnus ja soovi korral teed workshoppe oma seinte vahel igas valdkonnas (YouTube eeskujul). Ainuüksi kodu ja aia kujundamine on lõputu mängumaa…

Vabandust, kes on anna lutter?

Aga kas sa google’t tead? Või facebook’i?

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ei rääkinud ju, kuidas sõbranna tuleb lapsega läbi, joodi tass kohvi, jutustati ja seejärel nad lahkusid, et laps pandi samal ajal tööle vms. Ei saanud aru, et mis sellest lapstööjõu jutust kellelgi siia vaja toppida oli!!!

Viisakas võõrustaja ei sunni lapsi kolme tundi enda talus tasuta töötama.

Teevad mida kästakse, majaomanikud otsustavad, kuidas seal asjad käivad. Teiste kodu pole tasuta hotell, kus kostitatakse ja teenindatakse igatüht, keda pole isegi kutsutud. See pole mingi “siin me oleme” et hullud linnast saabuvad ja dikteerivad!

Kui ei meeldi ei tule ja vahtigu kaubanduskeskustes ja oma korterites kogu suvi.

Tõesti väga südamlikud ja külalislahked inimesed tundute:)

Suurte inimeste, pidevalt külas käivate mitte-pereliikmete ette-taha teenindamine ja südamlikkus on erinevad asjad.

Südamlikkusega meie külalistel probleeme pole esinenud.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega variante paljudel pole, väiksemas linnas saab Tln korteri hinna eest lausa 2 maja peaaegu.

Kui on sellised vanad majad, mida on esiteks vaja korralikult kaasajastada ja ka hiljem vajab seest-väljast kogu aeg midagi kõpitsemist, siis ei pruugi need lapsepõlvemälestused pideva remondi sees ka midagi fantastilist olla.

Perena peaks enne korterits majja kolimist väga palju rääkima sellest, mida keegi tahab ja kuidas seda elu siis ette kujutatakse. Muidu elatakse mingites romantilistes fantaasiates või üritatakse kellelegi teisele meelehead teha. Hiljem aga kahetsetakse, sest ettekujutused ei vastanud reaalsusele.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka ei jää ta rahulikult käd süles istuma, kui peretütar kastekannuga tiigi ja kasvuhoone vahet käib.

Juba tuuakse mängu peretütar. Kas peretütre abil käib noormeeste meelitamine metsatalusse tasuta tööd rabama?

Lõpeta ära. Sa oled haige…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki käid ka ainult söögi eest kuu aega tööl ja siis räägime edasi. Saad töötamise eest ühe prae ja magustoidu päevas.

Sain aru, et külas ollakse 3-4 päeva ja ta kirjutas ka, et koos süüakse hommikul, päeval ja õhtul. Mis sul viga on?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Mina olen facebookist vaid kuulnud. Kasutanud ei ole ja ei taha ka. Üritan sots.meediast eemale hoida nii kaua kui vähegi võimalik. Paljud teevad suured silmad ja ei mõista miks. Minu elu ja minu valik. Õnneks ei ole facebooki kasutamine kohustuslik.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Mina olen facebookist vaid kuulnud. Kasutanud ei ole ja ei taha ka. Üritan sots.meediast eemale hoida nii kaua kui vähegi võimalik. Paljud teevad suured silmad ja ei mõista miks. Minu elu ja minu valik. Õnneks ei ole facebooki kasutamine kohustuslik.

Perekooli kasutamine pole kah kohustuslik.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpeta ära. Sa oled haige…

Eks kena peretütre abil on ennegi noori mehi talutöödele peibutatud. Kiir läks Teele nõudmise peale isegi Venemaale põllumeheks õppima.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Sama siin. Õnneks ei ole ma selle asjaga maailmas üksi, nagu selgub.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Sa oled kell kuus hommikul perekoolis.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Olen, sest ärkan 05.15, kell 6.00-6.30 joon kohvi ja 6.45 istun autosse ja sõidan tööle. Veel tähelepanekuid?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või facebook’i?

Olen, sest ärkan 05.15, kell 6.00-6.30 joon kohvi ja 6.45 istun autosse ja sõidan tööle. Veel tähelepanekuid?

Et sa oled varahommikul esimese asjana sotsiaalmeedias.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et sa oled varahommikul esimese asjana sotsiaalmeedias.

Ja lausa perekoolis, mitte uudiseid lugemas. Vot nii huvitav on see meie perekool :). Ja miks ka mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen Tallinnast ära kolinud, töö kodukontoris hommikumanti või retuusides-dzempris. Kulud on kolinal kukkunud, väike kool on lähemal kui linnas oli. Lasteaeda võetakse päevapealt vastu. Suur maakonnakool 10 km kaugusel, nagu enamusel Piritalt. Laps liigub bussiga 20 min, peatus on lähedal ja kooli ees maha, peale. Piritalt hommikul sõitsin linna kauem. Elusees ei lähe tagasi.

Kohutav elu. Lähed mehest lahku, on üksi sama äge?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult meil Eestis on maamajad nii odavad, et nö mõnusaks hobiks ja tegutsemiseks kevad-suvisel hooajal midagi ikka leiab.

Jah, aga mitte enam kõikidele kättesaadavad. Minimaalselt 150 000-200 000 tuleb arvestada ka siis, kui oled nõus kesise ja remontivajavaga kusagil 60 ja enam km Tallinnast. Veel 4 aastat tagasi maksid need 50 000.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu mõistes on maale kolimine ja maaelu veidi teise sisuga, aed mingis mõttes tarbimiseks, õunapuu annab oma õunad näiteks. Spasse sõidame vähem, sest meil on saun, trennid teeme aias ja sõprade talgutel liikudes. Trenni ja Spasse sõidame vahelduseks, siis kui tuleb huvi, mitte saunamõnudeks otseselt.

Mul on Tallinnas oma majas samuti saun ja bassein. Spaas käime ikka igakuiselt kaks korda ikka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa loodetavasti naljatad. Ma jooksin teismelisena koos tuhandete teistega õpilasmalevasse, et tööd teha ja seltskonnas olla. Tõsi, raha anti ka natuke, aga tööd ei teinud paar tundi päevas paar korda aastas vaid 5,5 tundi 18 päeva ehk e-l kolm nädalat. Ja mitte ei ladunud puid riita vaid näiteks tõstsime sigalast labidatega läga välja või vehkisime vikatitega heina teha. Ühe suve raha eest sain osta uhked Poola kummikud. Senini suhtleme, jube lõbus oli.

Raha eest töötaks mina ka. Küll aga mitte tasuta ega talgute korras supi eest. Kui vaja, tuleb tööjõud palgata, mitte tuttavaid ära kasutada.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elektrihind on selline, et hoia kokku, et võõrad saaks valimatult sisse astuda, vedeleda ja tarbida…

Elekter on peaaegu ilma käes. Päris rumal naine siin kommenteerimas, kes hindadest midagi ei tea.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kas sa google’t tead? Või facebook’i?

See Anna Lutteri tuttav on Filoloogi-Karen. Perekoolis tuntud inimene. Vähemalt ta ise usub nii.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elektrihind on selline, et hoia kokku, et võõrad saaks valimatult sisse astuda, vedeleda ja tarbida…

Elekter on peaaegu ilma käes. Päris rumal naine siin kommenteerimas, kes hindadest midagi ei tea.

Ma mehena sportlikust huvist, et palju see elekter praegu siis sinuteada maksab?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma mehena sportlikust huvist, et palju see elekter praegu siis sinuteada maksab?

Vaata ise järele kui palju elekter börsil maksab. See number on muutuv.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata ise järele kui palju elekter börsil maksab. See number on muutuv.

Sul õigus, et muutub, aga mis see peaaegu ilma hind sinuarust on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada? Mul on mitu maja, üks neist kortermaja, seega tean täpselt, kuna kirjutan üürnikele arveid, et eelmise kuu eest olid kõik tasud kokku 0,175 Kw/h eest. Ikka väga odav. Minu suure eramu elektriarve oli alla 60 euro. Naeruväärne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada? Mul on mitu maja, üks neist kortermaja, seega tean täpselt, kuna kirjutan üürnikele arveid, et eelmise kuu eest olid kõik tasud kokku 0,175 Kw/h eest. Ikka väga odav. Minu suure eramu elektriarve oli alla 60 euro. Naeruväärne.

Kui ikka väga odav ja naeruväärne, siis saad valida miski normaalsema paketi, kasvõi universaali või lepid miski hinna ise kokku. Palud hinda tõsta. Usun, et müüad oleks nõus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen Tallinnast ära kolinud, töö kodukontoris hommikumanti või retuusides-dzempris. Kulud on kolinal kukkunud, väike kool on lähemal kui linnas oli. Lasteaeda võetakse päevapealt vastu. Suur maakonnakool 10 km kaugusel, nagu enamusel Piritalt. Laps liigub bussiga 20 min, peatus on lähedal ja kooli ees maha, peale. Piritalt hommikul sõitsin linna kauem. Elusees ei lähe tagasi.

Kohutav elu. Lähed mehest lahku, on üksi sama äge?

Miks kohutav? Ma ei ole see, keda kommenteerid, aga mismoodi sinu arvates on üksi elamine kindlasti kohutav? Et võtad sina mingi suvalise jobu kõrvale, kohe on elu lill? No on sul aga madal lävend…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raha eest töötaks mina ka. Küll aga mitte tasuta ega talgute korras supi eest. Kui vaja, tuleb tööjõud palgata, mitte tuttavaid ära kasutada.

Meile meeldivad talgud, tänagi läheme kunagistele töökaaslastele appi aiaehitusele. Toredad inimesed, tore seltskond, pärast istumine ja saun. Vingatseid ei ole, tulevad, kes tahavad 🙂 Üks paremaid viise laupäeva veeta – värskes õhus seltskond, liigutamine, huvitavad jutud, mõnusad inimesed.

+2
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 189 )

Esileht Pereelu ja suhted Elu võimalikkusest väljaspool Tallinnat ?