Esileht Tööelu, raha ja seadused. Elukindlustusmakse töövõime kaotamise korral

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Teema: Elukindlustusmakse töövõime kaotamise korral

Postitas:
Kägu

Mul on sõlmitud elukindlustus. Nüüd määrati mulle 100% puuduv töövõime, mis on kindlustuslepingu järgi kaetud. Kindlustus peaks maksma hüvitise. Küsimus – kas see hüvitis on käsitletav tuluna, mille pealt tuleb tasuda tulumaks?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Googeldades maksuameti lehelt:

Õnnetus-, surmajuhtumi või varakindlustusjuhtumi hüvitisi üldjuhul ei maksustata tulumaksuga.

Enne 1. augustit 2010 sõlmitud 12 aasta kestvusega investeerimisriskiga elukindlustuslepingu alusel tehtud väljamaksetele kehtib maksuvabastus kuni 31.12.2023. Seega juhul, kui IREK lepingust tehakse väljamakse alates 01.01.2024, siis olenemata lepingu sõlmimise kuupäevast ja lepingu kehtivusest, maksustatakse väljamakse väärtpaberitulu üldiste põhimõtete kohaselt ehk tulumaksuga maksustatakse väljamaksete ja sissemaksete vahe. Selline väljamakse deklareeritakse tuludeklaratsiooni tabelis 5.3.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul vist ei ole investeerimisriskiga elukindlustus. Täiesti tavaline kindlustusleping. Maksan igal kuul kuumaksu, nii juba 8 aastat. Vahepeal tõuseb veidi. Igal pool ongi vastus investeerimisriskiga kindlustuse kohta.  Aga no ilmselt siis ei arvestatahüvitiselt tulumaksu. Või no eks see siis selgub, kui otsus tuleb.

0
0
Please wait...

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Elukindlustusmakse töövõime kaotamise korral