Esileht Ajaviite- ja muud jutud Elutingimused alla arvestust

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 191 )

Teema: Elutingimused alla arvestust

Postitas:
Kägu

Kas ikka on normaalne lapsi kasvatada sellises hoones? Lastest on kahju, nad jäävad ju arengus maha, kuna isegi elektrit pole.

https://maakodu.delfi.ee/artikkel/120143268/noor-mees-elab-kutiorus-enda-ehitatud-suitsusaunas-kus-pole-isegi-elektrit

+9
-29
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida see elekter täpsemalt arendab lastes? Ju tal on generaator.

+34
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elekter annab lapsele hariduse ja riided selga? Või kuidas täpsemalt see puutub lapse arengusse. Probleem oleks kui elatakse aastaringselt ja püsivalt nii nagu need imikuga metsas.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tubli mees. Ilmselt ka hea isa. Oleks selliseid mehi rohkem! Lapsele ei tee küll midagi halba, kui ta osa nädalast looduse keskel veedab, pigem ikka head.

+24
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus nad pesevad?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hullem peavalu oleks kui lapse mängukaaslasel oleks hiv.

+4
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus nad pesevad?

Saunas? Vannis? Elasin ka aastaid majapidamises, kus vesi tuli tuua kaevust, elekter oli küsitava väärtusega, sauna/vannituba polnud, aga elus olen ja pestud ka

+28
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

5aastase lapsega, kes pool ajast elab kuskil mujal, saab veel hakkama. Seal mujal pestakse lapse pesu, on piisavalt valgust lugemiseks, kirjutamiseks ja joonistamiseks, saab vaadata multikaid ja võtta mõnikord külmkapist jäätist. Koolis käiva lapsega ainult selles saunas elades enam hakkama ei saaks. Muidu tore teistmoodi kogemus lapsele, kindlasti on isa temaga palju õues ja suhtleb ning tegeleb aktiivselt lapsega.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kindlasti on isa temaga palju õues ja suhtleb ning tegeleb aktiivselt lapsega.

Ära jutusta. Selliste elutingimuste juures kulub enamus aega endal hinge sees hoidmisele.

+1
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

kindlasti on isa temaga palju õues ja suhtleb ning tegeleb aktiivselt lapsega.

Ära jutusta. Selliste elutingimuste juures kulub enamus aega endal hinge sees hoidmisele.

Arvan ka, et sellise elustiili juures ollakse palju õues, kuna seal on ruumi liikuda, ja igapäevased tegemised ja kodutööd (hinge sees hoidmisel) ongi tehtavad enamasti väljas või abihoones vms. Maal elades enne arvutiajastut, kus ka 2, 20,30-40+ a tagasi elati maal näiteks oli ka nii ja tean ise ka sellist elu. Tuppa tulid inimesed õhtul või õhtuks. Ja mitte vaid siis. Ka nüüd on maal elades majapidamisega ja talueluga samuti. Keegi ei saanud passida niisama toas, kui ka 30 a tagasi oligi keegi rohkem toas, kas titega noor ema või vanamemm, kes ei jaksanud välitöid enam teha, siis nende tööks oli ikka söök valmis teha ja toad puhtad hoida ja ära ka kütta. Me isegi üheksakümnendatel, kui kartulipõld oli suur ja loomad ja heinategu, pluss töö veel, siis saime ikka tuppa magamise ajaks.
Lapsed olid kaasas või vanaemaga kodus. Tegid ka tööd.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pildil olevad lapsed ei ole kõik tema omad. Kolm last on selle naise omad, kes pildil ja kes on sinna külla läinud ajutiselt. Kuigi mu meelest küll imelik, kuidas sinna suitsusauna neli last ja kaks täiskasvanut ära mahuvad.

Tema laps elab tema juures artikli järgi “pool nädalat”, nii et ilmselt siis laps seal terve aja ei ela ja hea on, et ei ela. See on ikka liiga ekstreemne. Mu meelest kui tahad niisugust elustiili harrastada – tee seda üksi. Lapsele peab siiski võimaldama normaalse elu ja kaasaegse ühiskonna tajumise, hariduse.

Elektri puudumine on seal kõige pisem asi. Inimene elab saunas, suitsusaunas, mida teadupoolest köetakse nii, et toss on toas. Ühtlasi ka suitsusaun haiseb sedamoodi. Ela metsas, kui tahad, aga no tee endale normaalne hütt, mitte elektrita suitsusaun! Selline pidevad suitsuvines elamne ei ole tervislik.

Ohu märk on ka see, et mees justui tunneb uhkustki selle üle, et kooliharidus teda pole iial huvitanud ja artiklist jääb mulje, et kool on tal varakult üldse pooleli jäänud. Kuidas selline saab olla mingi hea eeskuju oma lastele? Jah no sellisel juhul kasvatab inimene ka oma lastest väikesed nukitsamehed.

Oma last ma suistsusauna mitmeks päevaks elama ja ööbima küll ei saadaks, rääkimata sellest, et laseks tal seal pikemalt elada. Mingid kitsad lavatsid, pime urgas. Selline ei sobi alaliseks elukohaks ei lapsele ega täiskasvanule. Kui laps kooliealiseks saab, siis ei tule enam kõne allagi, et ta seal suitsunurgas päevade kaupa koos isaga sitsiks. Veider, et siin suur hulk inimesi seda heaks kiidavad, kas te artiklit ikka lugesite või vaatasite esimest pilti ja hakkasite lihtsalt oletama, et nii tore maalähedane elu ja küllap tal ikka on genekas ja nii edasi? Ei ole midagi niisugust, inimene on sauna elama kolinud ja seda serveeritakse nüüd kui mingit super romantilist asja. Ta on ära keeranud ju, see mees.

+19
-14
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kas ikka on normaalne

Aga kas on normaalne, et kommetaaridest saa teavitada lõpmatuseni? Ei ole! Muidugi ei meeldi vargale, valetajale, petisele, et tema probleemist ja haigusest räägitakse. Solvuvad ja üritavad enda arvates rääkijaid vaigistada. Niiet ära rohkem küsi kas ja mis üldse on normaalne. Vaatame ka täna rohkem enda sisse, mitte ei lähe ja hakka teiste elu elama.

0
-7
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Koolis käiva lapsega ainult selles saunas elades enam hakkama ei saaks.

Vanemate töö eripärade tõttu elasin ma alg- ja põhikooli ajal mitmel õppeaastal neli kuni kuus nädalat ainsate vähegi koolist mõistlikul kaugusel elavate sugulaste juures. Neil ei olnud elektrit. Polnud mingit küsimust. Pimedal ajal käisin õppimas kohalikus raamatukogus või jäin kooli. Üldiselt enamasti polnudki mul peale kirjandite midagi kodus õppetööd teha, piisas tunnis hoolsalt kaasa tegemisest ja järgmise päeva kodutööde tegemiseks olid vahetunnid. Kui midagi aru ei saanud, palusin julgelt õpetajalt abi ja kõik olid nõus see 20-30 minutit mulle väljaspool tunde midagi seletama. Filme ja multikaid vaatasime kinos, raamatuid lugesime kas puhkepäeval päevavalguses, õhtul küünlavalguses, või raamatukogus.

+11
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemate töö eripärade tõttu elasin ma alg- ja põhikooli ajal mitmel õppeaastal neli kuni kuus nädalat ainsate vähegi koolist mõistlikul kaugusel elavate sugulaste juures. Neil ei olnud elektrit. Polnud mingit küsimust. Pimedal ajal käisin õppimas kohalikus raamatukogus või jäin kooli. Üldiselt enamasti polnudki mul peale kirjandite midagi kodus õppetööd teha, piisas tunnis hoolsalt kaasa tegemisest ja järgmise päeva kodutööde tegemiseks olid vahetunnid. Kui midagi aru ei saanud, palusin julgelt õpetajalt abi ja kõik olid nõus see 20-30 minutit mulle väljaspool tunde midagi seletama. Filme ja multikaid vaatasime kinos, raamatuid lugesime kas puhkepäeval päevavalguses, õhtul küünlavalguses, või raamatukogus.

aga majal korsten oli olemas?

see ongi põhiline vahe. tühja sellest elektrist

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pildil olevad lapsed ei ole kõik tema omad. Kolm last on selle naise omad, kes pildil ja kes on sinna külla läinud ajutiselt. Kuigi mu meelest küll imelik, kuidas sinna suitsusauna neli last ja kaks täiskasvanut ära mahuvad.

Tema laps elab tema juures artikli järgi “pool nädalat”, nii et ilmselt siis laps seal terve aja ei ela ja hea on, et ei ela. See on ikka liiga ekstreemne. Mu meelest kui tahad niisugust elustiili harrastada – tee seda üksi. Lapsele peab siiski võimaldama normaalse elu ja kaasaegse ühiskonna tajumise, hariduse.

Elektri puudumine on seal kõige pisem asi. Inimene elab saunas, suitsusaunas, mida teadupoolest köetakse nii, et toss on toas. Ühtlasi ka suitsusaun haiseb sedamoodi. Ela metsas, kui tahad, aga no tee endale normaalne hütt, mitte elektrita suitsusaun! Selline pidevad suitsuvines elamne ei ole tervislik.

Ohu märk on ka see, et mees justui tunneb uhkustki selle üle, et kooliharidus teda pole iial huvitanud ja artiklist jääb mulje, et kool on tal varakult üldse pooleli jäänud. Kuidas selline saab olla mingi hea eeskuju oma lastele? Jah no sellisel juhul kasvatab inimene ka oma lastest väikesed nukitsamehed.

Oma last ma suistsusauna mitmeks päevaks elama ja ööbima küll ei saadaks, rääkimata sellest, et laseks tal seal pikemalt elada. Mingid kitsad lavatsid, pime urgas. Selline ei sobi alaliseks elukohaks ei lapsele ega täiskasvanule. Kui laps kooliealiseks saab, siis ei tule enam kõne allagi, et ta seal suitsunurgas päevade kaupa koos isaga sitsiks. Veider, et siin suur hulk inimesi seda heaks kiidavad, kas te artiklit ikka lugesite või vaatasite esimest pilti ja hakkasite lihtsalt oletama, et nii tore maalähedane elu ja küllap tal ikka on genekas ja nii edasi? Ei ole midagi niisugust, inimene on sauna elama kolinud ja seda serveeritakse nüüd kui mingit super romantilist asja. Ta on ära keeranud ju, see mees.

mul tekkisid täpselt samad mõtted. Seal artiklis ikka idealiseeritakse seda suitsusaunas elavat ja haridusest mitte hoolivat meest. Minu jaoks ka ikka väga veider. Suvel vôib sellises kohas puhata, aga kuidas seal lapsega elada, suitsusauna lõhn jääb ju külge, kuidas siis lasteaeda-kooli-huviringi minnakse jne jne

+17
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline pidevad suitsuvines elamne ei ole tervislik.

Mis suitsuvines? :O Nalja teed või?

Oled sa oma elus kunagi üldse suitsusaunas käinud?

Sinna ei minda enne, kui suits ja karm on väljas.

+5
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline pidevad suitsuvines elamne ei ole tervislik.

Mis suitsuvines? :O Nalja teed või?

Sinna ei minda enne, kui suits ja karm on väljas.

sauna jah ei minda, aga tema ju ELAB seal.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus nad pesevad?

Kohe näha, et oled linnainimene.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnjah, suitsusauna omanikuna mainin, et selle kütmine ja elatavaks saamine võtab hea mitu tundi aega, kus siis sel ajal peab õues olema ja majja sisse minna ei saa. Hiljemalt ülepäeva peab ikka kütma, külmema ilmaga ikka iga päev, seda tavalise suitsusaunaga ju ei tehta. Te ajaloost saunikuid ei mäleta? 🙂

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga majal korsten oli olemas?

see ongi põhiline vahe. tühja sellest elektrist

Pursuika oli mingist ajast ja lõpuks oli korsten ja pliit. Enne oli mingi gaasipliit ja -põleti, selle viimase suhtes ma ei tea, mis selle nimi oli. Ühesõnaga – ei, minu mälu järgi polnud korstent aastaid, sest polnud ei puuküttega küttekeha. Päris lõpuks oli ja isegi üks tuba ja köök olid köetavad. Siis oli pliit ja korsten.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koolis käiva lapsega ainult selles saunas elades enam hakkama ei saaks.

Ja mis aastal see oli?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis aastal see oli?

Mis tähtsust sel on? Ei, ma ei ole 90-aastane. Kas raamatukogud ja koolid on sel aastal kinni? Ma tean tänapäevani lapsi, kel kodus pole arvutit ning arvutitööd tehakse koolis. Need pole mingid “oh sa vaesekene” lapsed, lihtsalt ei nähta vajadust 7-9 aastast ekraanidega üle külvata. Telefoni saab laadida akupangast või samuti koolis ja see…võib olla nupufon.

+9
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eestuppa mahub ainult lavats, 6inimese jaoks. Pildilt on näha, et seal pole isegi madratsit, vaid ongi laudadest lavats ja tekk peal.

Ma küll enda 5.aastast last sinna elama ei lubaks. Korra kuud isal nv külas, okei, tehke ekstreemsust, aga et seal puuvoodi peal pimedas hütis mäbgida ja magada, seda mitte.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis tähtsust sel on? Ei, ma ei ole 90-aastane. Kas raamatukogud ja koolid on sel aastal kinni? Ma tean tänapäevani lapsi, kel kodus pole arvutit ning arvutitööd tehakse koolis. Need pole mingid “oh sa vaesekene” lapsed, lihtsalt ei nähta vajadust 7-9 aastast ekraanidega üle külvata. Telefoni saab laadida akupangast või samuti koolis ja see…võib olla nupufon.

Äkki lähme tagasi keskaega, nagu soovib EKRE?

+5
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas seal elatakse alaliselt ja aastaid/kümneid? Ei?

Siis ma võin ka “matkata” ja end korteris hiljem puhtaks pesta.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki lähme tagasi keskaega, nagu soovib EKRE?

Ma ei tea, miks sa arvad, et sind sunnitakse saunas elama või miks sa ekre soovide järgi tahad talitada. Või mõtlesid sa mitmuses lähme all kutset, et mina ja sina? Ei, aitäh kutsumast, ma loobuksin. Ekrest ka.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

7-9 aastast ekraanidega üle külvata. Telefoni saab laadida akupangast või samuti koolis ja see…võib olla nupufon.

Nii väiksena tõepoolest liiast, aga ka internetti tuleb õppida ja õpetada kasutama. Ja mine tea, vb tulevikus on sinu lastest üks progeja ja saab endale maamaja hõlpsalt osta ja kaugtööd sealt teha. Oleksin ise pidanud noorena rohkem arvutis istuma, samuti süüdlane enda edutuse taga.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

7-9 aastast ekraanidega üle külvata. Telefoni saab laadida akupangast või samuti koolis ja see…võib olla nupufon.

Nii väiksena tõepoolest liiast, aga ka internetti tuleb õppida ja õpetada kasutama. Ja mine tea, vb tulevikus on sinu lastest üks progeja ja saab endale maamaja hõlpsalt osta ja kaugtööd sealt teha. Oleksin ise pidanud noorena rohkem arvutis istuma, samuti süüdlane enda edutuse taga.

Muidugi tuleb õppida kasutama. Selleks tingimata ei pea see arvuti kodus olema. Ka autoga sõitmine on ülikasulik selgeks saada. See ei tähenda, et juba enne autokooli minekut 15-aastasel peaks auto olema maja ette pargitud.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen küll ja seal haisebki ka siis kogu aeg, kui ka sauna ei ole köetud. See suitsutoss kleepub kõik seintele, seinad on tahmased ka selles artiklis olevas suitsusaunas. Ja see tahm ei ole mingi lõhnatu tore asi.

No korraks saunas käia ja end pesta – tore on, ei sure maha. Aga kui sa sellises tahmases osmikus ööde kaupa magad, siis see pole ok, eriti lapse puhul. Seal on õhk kõik nõgine ju.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas raamatukogud ja koolid on sel aastal kinni?

Kahjuks maarajoonides praegu ongi selline olukord, et pannakse kinni nii koole kui ka raamatukogusid ja on küllalt piirkondi, kus ei ole ei üht ega teist.

+8
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 191 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Elutingimused alla arvestust