21 sajandil elatakse looduse keskel ja maal üldiselt loomadeta ja heinateota, inimesed ei kõbla päev otsa põllul ja ei küta talv läbi tube soojaks. Üldiselt on iga maja pööningul soojustus (pärineb ehituspoest, on samasugune nagu linna majadel).
Mul on mitmeid sõpru maal, maja kütab põrand ja maaküttepump. Loomad on põllumajandusettevõtjatel, mu sõprade aedades mitte. Tavaline pere maal ei oska ei heina teha ega lehma lüpsta.
Isegi puuküttega majal kulub päevas kütmisele ca 10 min (puude toomine, ahju panek, tunni pärast korra segatakse ja õigel hetkel vajutatakse siiber kinni).
Sellise sauna juures on kodutöid talvel max 0,5 h päevas koos lume lükkamisega (lumerada on smasugune nagu linna majade ees).
Ei ole seal aias ärkamisest magamiseni töid.
Kuna pangalaen (väga suure tõenäosusega) puudub, võib tööd teha poole koormusega, inimesel on vaba aega maa ja ilm.
Permapeenrad tehakse kevadel ca mõne päeva jooksul, istutatakse taimed ja ongi kogu köögiviljakasvatus (seal ei kõblata kordagi suve jooksul). Järgmine vaev on augustis vili tuppa tuua. (tean, kuna olen ka teinud). Suvi on vaba, on vaid niitmine, seda on täpselt sama palju kui linnamaja ümber.
Kui sinu valik on ärkveloleku aeg tööl olla et pangalaenu maksta, on see sinu valik – mitte kõikide inimeste normaalsus.
Vaatasin YouTube st et maailmas elavad nii väga paljud, meil eestis ei ole kohustust kipside vahel elada. Uuringud väidavad, et kipsidest sein ilma ülikorraliku ventilatsioonita on inimorganismile kahjulikum kui puidust, palgist sein.
Kahtlustan, et selle lapse pärast ei ole tarvis muretseda.