Esileht Ajaviite- ja muud jutud Elutingimused alla arvestust

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 191 )

Teema: Elutingimused alla arvestust

Postitas:
Kägu

Tore, kui sina oled rahul.

Minu jaoks kirjelduse järgi päris õudne olukord.

Mis kirjeldatud olukorras õudne on? Küsin seda elupõlise tallinlasena. Minumeelest täiesti neutraalne ja tavaline elu-ja olustikukirjeldus.

Tõesti ei saa aru. Kirjeldatud oli kaasaegsete elutingimustega maamajapidamisi.

Veevärk, päikeseenergia, internet… võrreldav suure linna parema järgu linnaosadega.

Mis seal õudset on?

Õudne on näiteks juba see, kui kaugel on esimese taseme arstiabi. Kui peaks pereliikmel insult v infarkt v aordi rebend tekkima, saate aru.

Ja õudne on see pidev sõitmine, et kuhugi kultuuri juurde saada, et lapsed sõprade juurde saada. Pidev transakoorem, sest Bolt ju ei liigu küladesse.

Ei häid koole, ei teatreid, kinosid, restorane.

Ja no muid põhjuseid veel, mingid imbalad jne, aga las ta jääb.

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

No väga tubli, et elab, siis on aeg ehitada ka maja kõrvale. Panin youtube lingi. Väidetavalt liha ei söö ja heas vormis tundub ka olevat, peaks jõudma.

Ei ehita see mees sul mingit maja, jääbki sinna suitsusauna sitsima. Minu poolest elagu seal nagu tahab, aga kui lapsi sinna kiskuma hakkab, siis see ei ole ok. Laps võiks ikka normaalset elu ema juures elada, mitte lumehanges mowglit mängida.

Laps elab igapäevaselt ju mugavamates tingimustes, käib maal nagu sinu omadki käivad.

Üksik inimene ei pea tohutut maja omama, mõni elab vajaduste järgi – kui tunneb, et mahub 20m2 peale ära, siis las elab.

Need konteinerid, mida lauluväljakul tuuniti ja üle võõbati olid u. sama suured. Sellist ihaldasin omalegi.

Sel kujul, et kogu suits tuleb ja jääb küttes tuppa?! Lausa ihaldasid suitsuahjus elamist?

Küsimus pole ju elamise suuruses, küsimus on elementaarsete elamistingimuste puudumises.

Keskajal elati ka paremini kui see veider vennike oma suitsusaunaga.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleks vennike natukegi koolis käinud, siis teaks, et suitsusaunas ei ole kunagi elatud.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimest korda elus kuuled multšist või? Püha jumal, sa ei vala ju seda muru neile taimedele lagipähe, paned ikka nende ÜMBER. Ma näiteks kasvatan kurgitaimi nii palju ette, et on näha, millised seemned üldse idanesid, siis istutan koos joogipudeliga maha ja panen selle muruniite nii, et taim ise ikka välja paistab sealt. Kas peaksin varasuvel pilti tegema? 😛

Et siis igale taimele omaette joogipudel, istutad koos joogipudeliga ja kui taim on piisavalt suur, siis hakkad ettevaatlikult sinna ümber multsi laotama ja – lisaks loomulikult kastad, vajadusel suunad, nopid kasve, seod, korjad tigusid, kaitsed varblaste eest jne-jne. Vabandust, aga no ei tundu see küll mingi sellise lõbuna, et “ah, kevadel viskan peenrale ainult multsi peale ja kõige suurem vaev on sügisel saagi koristamine”, nagu siin mõned nui neljaks väita üritavad. Kõlab nagu täitsa harilik taimekasvatus 🙂

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pigem annab see laste arengule kõvasti juurde. Eriti väikeste lastega, saavad arendada eluks vajalikke oskusi, mitte ei vahi sinist valgust. Ja tavaliselt on sellistes elektrita majapidamistes ikkagi generaator või mingi alternatiivne elektri tootmise võimalus, nii et teatud limiteeritud aeg on võimalik ka arvutit kasutada.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleks vennike natukegi koolis käinud, siis teaks, et suitsusaunas ei ole kunagi elatud.

Saun saunaks, aga suitsutares on meie aladel elatud mitu tuhat aastat. Veel I maailmasõja ajal oli Eestis peresid, kes elasid korstnata suitsutares, kuigi korstnaga elamud olid siis juba tavalised. Uuemates ühiskondlikes hoonetes oli juba keskkütegi kasutusel.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimest korda elus kuuled multšist või? Püha jumal, sa ei vala ju seda muru neile taimedele lagipähe, paned ikka nende ÜMBER. Ma näiteks kasvatan kurgitaimi nii palju ette, et on näha, millised seemned üldse idanesid, siis istutan koos joogipudeliga maha ja panen selle muruniite nii, et taim ise ikka välja paistab sealt. Kas peaksin varasuvel pilti tegema? 😛

Et siis igale taimele omaette joogipudel, istutad koos joogipudeliga ja kui taim on piisavalt suur, siis hakkad ettevaatlikult sinna ümber multsi laotama ja – lisaks loomulikult kastad, vajadusel suunad, nopid kasve, seod, korjad tigusid, kaitsed varblaste eest jne-jne. Vabandust, aga no ei tundu see küll mingi sellise lõbuna, et “ah, kevadel viskan peenrale ainult multsi peale ja kõige suurem vaev on sügisel saagi koristamine”, nagu siin mõned nui neljaks väita üritavad. Kõlab nagu täitsa harilik taimekasvatus 🙂

Ikka ühe korra vaidlen siiski veel (nui neljaks).

Õues kasvavad meil siiski kurgid ise, ei seo kuhugi, ei eemalda kasve, ei kasta. Looklevad ja laienevad, kuidas soovivad, vihm kastab, palju kastab.

Istutan maha kevadel, katan ümbruse (multš, peenrakate vms). Suvel korjan, mida sel moel kasvatatud taim annab.

Teod aiast tõrjutud (juhtus  kogemata ise koorepuru laotamise abil, see omaette teema, mida ei hakkaks lahkama).

Vabandan, et ei ole teemas, samamoodi nagu pole teema, tsiteerin.

Rohkem 21 saj. kurgikasvatust ei tutvustaks, raiuge oma suviläbi küürutamist nüüd lõpmatuseni.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja tavaliselt on sellistes elektrita majapidamistes ikkagi generaator või mingi alternatiivne elektri tootmise võimalus, nii et teatud limiteeritud aeg on võimalik ka arvutit kasutada.

Ei ole.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kirjeldatud olukorras õudne on? Küsin seda elupõlise tallinlasena. Minumeelest täiesti neutraalne ja tavaline elu-ja olustikukirjeldus.

Veevärk, päikeseenergia, internet… võrreldav suure linna parema järgu linnaosadega.

Mis seal õudset on?

Õudne on näiteks juba see, kui kaugel on esimese taseme arstiabi. Kui peaks pereliikmel insult v infarkt v aordi rebend tekkima, saate aru.

Ja õudne on see pidev sõitmine, et kuhugi kultuuri juurde saada, et lapsed sõprade juurde saada. Pidev transakoorem, sest Bolt ju ei liigu küladesse.

Üldiselt on esimese taseme arstiabi sama kaugel või lähemal kui harjumaalasele ITK, või Lääne-Tallinna haigla, ja need teised.

Harjumaal voorid iga päev tööle-koju vabalt 50 või rohkem km. maha.

Igal õhtul naeran kui raadio ummikuid tutvustab, Tehnika tn. Paldiski mnt. Narva mnt. Tartu mägi, Reidi tee., Sõle jne. Jne. . Iga päev kõik suured maanteed ette lugeda, ei saa aru, kus see mõte seisneb. Teame ju kõik, et kõik need umbes nii õhtul kui hommikul.

Me sõidame sama ajaga 100 km. maha, mis pealinnas inimene õhtul südalinnast linna piirini jõuab. Sellist kütusekulu pole ühelgi teisel nagu tallinlasel. (Harjumaalasest veel ei räägigi).

Sinna üleõue teatrisse tahad, tuleb pool p vabaks võtta, sest kus sa riietud ja pesed enne? Sõidad ju koju ja tagasi – min 20 km. Tööpäeva lõpus seda ei tee, siis on ummik. Ma sõidan ka 50 km kaugusele teatrisse rutem, kui sul õhtune koduskäik Tallinnas võtab.

Kohvikuid meil igas külas.

Kultuuri jagub igale poole, kõik koht põlvamaa metsadeni kevadest sügiseni pealinlasi täis, no ei püsi ükski neist oma pealinna kultuuri juures!

Kultuursus neil nagu filmis “siin me oleme” ja selle uuem versioon. 🤭😝

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka ja jälle tutvustab pealinlane kuidas maal kurke kasvatatakse, kuidas maal elatakse, kui palju või vähe on kultuuri või mida seal üldse on või pole – klassika!

Vastu vaielda või küsimustele vastata ei või, see on solvav ja teemast mööda…  – klassika! 🤭🙂

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõni tallinlane elab prügikasti ääres ja kuseb püksi

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis seal õudset on?

Üldiselt on esimese taseme arstiabi sama kaugel või lähemal kui harjumaalasele ITK, või Lääne-Tallinna haigla, ja need teised.

Igal õhtul naeran kui raadio ummikuid tutvustab, Tehnika tn. Paldiski mnt. Narva mnt. Tartu mägi, Reidi tee., Sõle jne. Jne. . Iga päev kõik suured maanteed ette lugeda, ei saa aru, kus see mõte seisneb. Teame ju kõik, et kõik need umbes nii õhtul kui hommikul.

Me sõidame sama ajaga 100 km. maha, mis pealinnas inimene õhtul südalinnast linna piirini jõuab. Sellist kütusekulu pole ühelgi teisel nagu tallinlasel. (Harjumaalasest veel ei räägigi).

Sinna üleõue teatrisse tahad, tuleb pool p vabaks võtta, sest kus sa riietud ja pesed enne? Sõidad ju koju ja tagasi – min 20 km. Tööpäeva lõpus seda ei tee, siis on ummik. Ma sõidan ka 50 km kaugusele teatrisse rutem, kui sul õhtune koduskäik Tallinnas võtab.

Kultuuri jagub igale poole, kõik koht põlvamaa metsadeni kevadest sügiseni pealinlasi täis, no ei püsi ükski neist oma pealinna kultuuri juures!

Elad Alatskivil?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis seal õudset on?

Elad Alatskivil?

Jaa 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa 🙂

Oled eakas?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi väitis, et elas Alatskivil, juba ammu ja selle järgi pakkusin. Kas tõesti Tartu kandis tuleb raadiost Paldiski ja Tehnika tänava ummikutest teksti? Ma ei usu. Jutu järgi oled eakas.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka ja jälle tutvustab pealinlane kuidas maal kurke kasvatatakse, kuidas maal elatakse, kui palju või vähe on kultuuri või mida seal üldse on või pole – klassika!

Vastu vaielda või küsimustele vastata ei või, see on solvav ja teemast mööda… – klassika! 🤭🙂

Jajah, ja sina samas ei tea midagi sellest, kuidas linna elu on, aga ikka tänitad. Mille poolest sa parem oled?

Mina ei rääkinud midagi Harjumaast, et kuhugi jubedalt iga päev sõitma peab, selle mõtlesid ise juurde.

Tead jätame nüüd, ela ja naudi oma Vidrikel, kuhu sul kiirabi 4 minutiga saabub ja teatrid-Michelin tärnidega restod kõik rivis aia taga.

Mina ei sõida kuhugi ega istu ummikutes, kõige peamiselt ei pane oma elu ja tervist ohtu libedatel maanteedel igasuguse ilmaga.

Miks ma peale tööd koju ja tagasi pean sõitma? Ma elan linnas sees, mõistad, oma maja metsa ääres. Sõidangi kodust teatrisse.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi väitis, et elas Alatskivil, juba ammu ja selle järgi pakkusin. Kas tõesti Tartu kandis tuleb raadiost Paldiski ja Tehnika tänava ummikutest teksti? Ma ei usu. Jutu järgi oled eakas.

Jummel küll, jahh muidugi tuleb! Meil on nimelt üleriigilise leviga raadiod (ei tea, mis Nõmme vm raadiot sina kuulad!)
Eile õhtul just KUKU pärastlõuna lõpus jäi taas see ummikute loetelu kõrva.
P.s. ma pole too eelmine kägu, aga see infantiilne küsimus raadio kohta pani tõesti kirjutama.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jummel küll, jahh muidugi tuleb! Meil on nimelt üleriigilise leviga raadiod (ei tea, mis Nõmme vm raadiot sina kuulad!)

Kas Kuku Tartu jaama ei ole?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eile õhtul just KUKU pärastlõuna lõpus jäi taas see ummikute loetelu kõrva.

P.s. ma pole too eelmine kägu, aga see infantiilne küsimus raadio kohta pani tõesti kirjutama.

No siis oletegi eakad.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siis oletegi eakad.

Keegi peaks seda häbenema või? On siin ikka ohhoosid!

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siis oletegi eakad.

Kui Alatskivil elab, siis minu tuttav äkki. Vanusega tõmbab koomale, kas pensionär või mitte.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võite veel kohti nimetada, kus esmatasandi abi nii lähedal Tartule. Ma siiski lampi pakkusin, aga Võrust vaevalt.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siis oletegi eakad.

Kuku on eakate raadiojaam või mida sa korrutad sellest eakast?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siis oletegi eakad.

Kuku on eakate raadiojaam või mida sa korrutad sellest eakast?

Ei, aga tekst on.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, aga tekst on.

ja siis? üritad midagi öelda ka või?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, aga tekst on.

Mitte sulle, aga talle. Et Tallinna sarjaja on busted.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et Tallinna sarjaja on busted.

Hechqisi yo’q

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et Tallinna sarjaja on busted.

Hechqisi yo’q

Busted!

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, aga tekst on.

Mitte sulle, aga talle. Et Tallinna sarjaja on busted.

?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siis oletegi eakad.

Kui eakana ka nii tänitav ja kitsa silmaringiga ning kibestunud olla, siis tuleks ikka häbeneda küll.

+1
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 191 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Elutingimused alla arvestust