Esileht Hobinurk Eneseabi raamatud

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: Eneseabi raamatud

Postitas:
Kägu

Alati, kui ma loen mõnd eneseabi või muud taolist raamatut, jõuan ma oma mõtetega puntrasse. Ela tänases, unusta eelarvamused, ära ketra olnut. Ok. Mu täname pundar on seoses millegi suuremaga, kui ma ise. See on Venemaa. Nüüd räägitakse et oli õige näha ohte, tonte, olla eelarvamustega. Kuidas seda pundart nüüd arutada. Või nt mõni inimene tegi halba. Andestada? Oli mis oli? Elan tänases ja unustan et eelarvamuse et vaevalt ta end muudab?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miskipärast loevad selliseid raamatuid just need, kellel on kõige vähem võimekust ennast ise abistada.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kui isegi eneseabiraamatutest aru ei saa, siis ei ole ilmseltmidagi teha. Vali reformierakonda edasi ja võta antidepressante.

+3
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mu täname pundar on seoses millegi suuremaga, kui ma ise. See on Venemaa. Nüüd räägitakse et oli õige näha ohte, tonte, olla eelarvamustega. Kuidas seda pundart nüüd arutada. Või nt mõni inimene tegi halba. Andestada? Oli mis oli? Elan tänases ja unustan et eelarvamuse et vaevalt ta end muudab?

Eneseabi hulka käib ka oskus mitte muretseda asjade pärast, mida sina üksikindiviidina muuta ei saa. On üks väga hea ütlus:

“Kui sul pole võimalik muuta olukorda, siis tuleb muuta iseennast”.

See käib tegelikult väga paljude asjade kohta elus. Lihtsalt tuleb muuta oma suhtumist ja vaateid.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kui isegi eneseabiraamatutest aru ei saa, siis ei ole ilmseltmidagi teha. Vali reformierakonda edasi ja võta antidepressante.

Ja kui midagi asjalikku vastata ei oska, siis võiks jätta vastamata. Pole vaja niisama teemat risustada.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui midagi asjalikku vastata ei oska, siis võiks jätta vastamata. Pole vaja niisama teemat risustada.

See, et sina aru ei saa, ei tähenda, et keerulisemad mõtted peaks kirjutamata jätma.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sul pole võimalik muuta olukorda, siis tuleb muuta iseennast”. See käib tegelikult väga paljude asjade kohta elus. Lihtsalt tuleb muuta oma suhtumist ja vaateid

Mis mõttes? Kui miski tundub vale, siis ma lepin sellega ja muudan end niimoodi, et see on ok, vaatan mööda, ei lase end häirida? On igasugu ütlemisi-las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi. Või et maailma muutmine algab iseendast. Või kui huntidega elad, pead ulguma koos huntidega. Või kus viga näed laita, seal tule ja aita. See sinu toodud ütlemine on vaid üks paljudest ütlemistest. Jah, sinu ütlemine iseloomustab nõuka aega. Oli küll nii, et kõik said aru, et asi on mäda. Aga kohandati end elama nagu oleks kõige valutum. Ja siis see -muuda asju mida saad muuta, lepi sellega mida muuta ei saa. On asju mida saaks muuta, aga kergem on leppida. Ehk siis muuta oma suhtumist ja vaateid.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raamatupoodides on eneseabiraamatute sektsioon lausa.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes? Kui miski tundub vale, siis ma lepin sellega ja muudan end niimoodi, et see on ok, vaatan mööda, ei lase end häirida? On igasugu ütlemisi-las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi. Või et maailma muutmine algab iseendast. Või kui huntidega elad, pead ulguma koos huntidega. Või kus viga näed laita, seal tule ja aita. See sinu toodud ütlemine on vaid üks paljudest ütlemistest. Jah, sinu ütlemine iseloomustab nõuka aega. Oli küll nii, et kõik said aru, et asi on mäda. Aga kohandati end elama nagu oleks kõige valutum. Ja siis see -muuda asju mida saad muuta, lepi sellega mida muuta ei saa. On asju mida saaks muuta, aga kergem on leppida. Ehk siis muuta oma suhtumist ja vaateid.

Nõukaajaga pole sel küll mingit pistmist 🙂 Sõltumata maailmavaatest ja valitsevast korrast on need ütlused olnud käibel varasemalt ja on ka praegu. Ka väljaspool Eestit. Sõnastus vaid varieerub.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eneseabiraamatuid on väga erinevaid. Mõned on suht asjalikud, mõned tekitavad hämmeldust, mõned on… lihtsalt saast.

Endale on kõige rohkem ewmotsioone tekitanud järgmised:

Rikas isa, vaene isa. Oli vahepeal kohutavalt ülehaibitud, minu meelest lollus kuubis. Ei väärtusta absoluutselt haridust. Võibolla USA oludesse sobib see ilma hariduseta kojamehest miljonäriks stiil, Eesti oludes on järjekord ikka pigem selline: lapseeas hooliv kodu, eliitkool, huvitegevused, head RE tulemused, TTÜ või TÜ riigieelarveline koht, hea töökoht. Selle raamatu pärast läksin isegi tülli ühe sugulasega, kelllega meil lapsekasvatusteemadel kardinaalsed erinevused

Kuidas saada mehele. Ilmus 1990ndal, väga tõhus abimees noorele naisterahvale, kes tahab omale abikaasat leida. toimis ja edukalt.

rikkaks saamise õpik. ühtede kaante vahel veid kompaktsem versioon kui  sama autori eraldi raamatud aktisaturgude/kinnisvarahalduse kohta. palju häid näiteid. vähem negatiivseid näiteid. pani mõtlema. aga mitte kõigega sealt raamatust nõustuda ei saa. nt börsifirmade börsilt lahkumisest ja pankrottidest seal juttu polegi. kinnisvara osas keskendutud põhiliselt kiiretele edulugudele, oleks oodanud nõuandeid ka pankadega suhtlemisel, kinnisvara näidete hulgas enamus pigem enneolematud edulood, kui reaalne tegelikkus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei väsi kordamast, et inimesel, kes on lugenud läbi piisava hulga (klassikalist) ilukirjandust ja sellest ka aru saanud, ei ole mingit vajadust eneseabiraamatute järele.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei väsi kordamast, et inimesel, kes on lugenud läbi piisava hulga (klassikalist) ilukirjandust ja sellest ka aru saanud, ei ole mingit vajadust eneseabiraamatute järele.

Neid on ehk 15-20% kogu elanikkonnast. Ülejäänud ei ole midagi lugenud ega saa ka millestki aru. Isegi kui keegi ette loeks.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas eesti keeles on olemas mõnda alkoholismiteemalist eneseabiraamatut ja kas neist on kasu, teab keegi öelda?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mõned Villido raamatud, mida mõtlesin lugema hakata. Aga peale seda püha-jala-vee pakkumist tundub see autor imelik.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin raamatukogus, üks proua küsis raamatukoguhoidjalt, mis raamatud siis praegu populaarsed on? Raamatukoguhoidja vastas, et igasugused eneseabiraamatud. et kuidas elada ja mis on elu mõte jne. Mille peale siis proua hakkas kõva häälega naerma ja ütles, et teate, igale ühele on antud üks elu ja oma elu tuleb lihtsalt nii hästi ära elada, kui võimalik on. Kui ei meeldi, tee enesetapp!

Ma olin ka nagu veidi šokeeritud seal raamatute vahel, aga samas oma point selle proua mõtteavaludses ju oli.

Aga et teemasse ka midagi soovitada, siis mulle on meeldinud sellised psühholoogilised, ilukirjanduse kombinatsioonid – “Vb sa peaksid kellegagi rääkima”, “Mehed minu sohval” või Esther Pereli raamatud.

+1
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mille peale siis proua hakkas kõva häälega naerma ja ütles, et teate, igale ühele on antud üks elu ja oma elu tuleb lihtsalt nii hästi ära elada, kui võimalik on. Kui ei meeldi, tee enesetapp!

Minu meelest väga rumal ja küüniline nii öelda.

Kõigil ei ole samad eeldused elus hakkama saamiseks. Näiteks laps, kes on üles kasvanud alkohoolikute peres, kus vägivald ja joomine oli igapäevane ei saa kaasa sama turvavõrku ja starti ellu, mida saab teine, kes on kasvanud nö normaalsetes tingimustes. Alkohoolikute laps peab ennast iseseisva elu alguses kõigepealt nö korda tegema.

+2
-1
Please wait...

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Esileht Hobinurk Eneseabi raamatud