Kuidas teil hiljutised kogemused seoses epiduraaliga on? Kas antakse kohe kui küsida või lükatakse edasi ja pakutakse alles siis kui oled kolm päeva valudes olnud?
Tulemas teine sünnitus. Esimese ajal läksin 2,5cm avatusega (ühte teise) haiglasse ja ütlesin esimese asjana, et soovin epiduraali ning siis saadeti kuu peale ja öeldi, et vaatame seda asja 12h pärast, isegi naerugaasi ei antud kuigi väga tahtsin. Samal ajal räägitakse loengutes, et valu pole vaja kannatada, ainult küsi ja antakse. Mis siis reaalsus on?
+2
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.02.2022 07:50
Mina sünnitasin novembris ja pakuti epiduraali ning öeldi veel, et valu ei pea kannatama. Üldse oli sünnitusosakonnas väga meeldiv personal, seevastu sünnitusjärgne osakond oli sünnitusosakonna täielik vastand.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.02.2022 08:30
Sain eelmine nädal väga kiiresti, st valudest kui enam ei kannatanud küsimise hetkest sain süsti vist ca tunni jooksul. Enne proovisin dušši ja vanni, aga kumbki ei leevendanud. Pakuti naerugaasi, aga sellest loobusin kuna niigi oli süda paha ja oksendasin. Olin esilekutsumisel ja täitsin juba enne epiduraali paberid ära, küsiti kohe alguses, et mis valustusmeetoditest olen huvitatud ja ütlesingi, et mis iganes vaja läheb, et kõigega nõus.
Tegemine polnud ei valus, ega ebamugav, mõjus ülihästi.
+4
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.02.2022 09:43
Sünnitasin detsembris, sünnitus oli väga kiire ja pigem lihtne. Samuti pakuti epiduraali ise juba esimeste suuremate valude ajal – ise ei osanud siis veel mõeldagi, et peaks valutustamisele juba mõtlema, sest olin haiglas alles paar tundi olnud. Väga asjalikult räägiti erinevatest valutustamise meetoditest ja lasti ise otsustada, mida võtta, mida jätta. Kui epiduraali paberi allkirjastasin ja epiduraali ette valmistama hakati, hakkas hoopis aktiivne sünnitustegevus pihta ja jäin küll lõpuks epiduraalita, ent üldmulje suhtumisest valutustamisse oli ääretult vastutulelik. Vahepeal pakuti ka emakaela süsti tegemist, sellest keeldusin, sest tundsin, et valu ei ole nii hull. Siis küsiti veel üle, et kas ikka kindlasti ei taha süsti.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.02.2022 10:56
Nii tore kuulda! Suur aitäh vastajatele
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.02.2022 14:44
Hea kuulda, et seal suhtumine inimlikumaks on läinud. Ma sünnitasin 15 aastat tagasi ja siis kähvati lihtsalt, et sünnitamine ongi valus ja kannata ära.