Esileht Väikelaps Eralasteaia õppemaksu vabastus alates teisest lapsest Tallinnas

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Eralasteaia õppemaksu vabastus alates teisest lapsest Tallinnas

Postitas:
Kägu

Tere

Sooviksin teada neilt, kes seda õppemaksuvabastust juba kasutavad.

https://www.tallinn.ee/et/haridus/soodustused-ja-toetused-tallinna-lasteaedades#teised_toetused

Kas Tallinna kodulehel käib ilus sõnade mäng, kord on “õppemaksu vabastus” ja kord “lapsehoiutoetus” ja tegelikult on maksimaalne toetus pere teisele lapsele, kes erahoius käib 352,45 eurot?

Kui linn pakuks lasteaia teenust nagu ta seadusega on kohustatud, siis oleks kahe munitsipaallasteias käiva lapse kohatasu kulu 71,25 eurot kokku (sest teisele lapsele saaks kohatasu vabastust küsida), aga kui üks käib erahoius (sest linnas lasteaiakohti pole), siis on see kahe lapse kohatasu kulu 71,25 +(525-352,45=172,55)=243,80?

Või olen ma asjadest valesti aru saanud ja linn hüvitab selle vahe (243,80-71,25 =)172,55 eurot, ja selle nimi ongi eralasteaia õppemaksu vabastus?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinnas ei tohiks kohtade puudust olla.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinnas ei tohiks kohtade puudust olla.

Muidugi ei TOHIKS.

Aga praegu räägime reaalsest olukorrast mitte hüpoteetilisest.

Tänasel päeval Tallinnas ON kohtade puudus.

Vastus küsimusele – tallinn hüvitab nii vähe kui võimalik.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan, viimane Kägu. Kohti ei ole ja ei tule. Ja toetus on pigem vähem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll näen, et igas vanuserühmas lapsele on Tallinnas hetkel lasteaias kohti. Võibolla jah ei ole võimalus saada kodust 50m kaugusele või endale meeldivasse lasteaeda aga öelda, et kohti pole… noh see ei vasta tõele.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll näen, et igas vanuserühmas lapsele on Tallinnas hetkel lasteaias kohti. Võibolla jah ei ole võimalus saada kodust 50m kaugusele või endale meeldivasse lasteaeda aga öelda, et kohti pole… noh see ei vasta tõele.

Hmm, näidake kus Tallinnas see vaba kohaga lasteaed on?
Nt tänane vabade kohtade seis: https://info.haridus.ee/asutused/lasteaedvaba

võtan nimekirjas esimese lasteaia, Lasteaed Maasikas. 1-4 aastaste rühmas on vabu kohti, tore! Aga järjekorras on sinna lasteaeda juba 17 last, kes on 2-4aastased, 1,5aastaste hulk pole teada. Kui ka rühma suurus oleks 18-20 last ja täiesti ilma lasteta, keset õppeaastat on see väheusutav teooria, ei julgeks ma väita, et seal lasteaias on vabu kohti. Olles lasteaedadesse helistanud, on juhatajate vastus, et kohta pakutakse selles lasteaias järjekorras olevatele lastele. Loogiline ju, et nt 4-aastane, kes seal juba järjekorras ootab, peaks koha saama.
Jokk skeem, kohti nagu oleks ja tegelikult ei ole.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need ei ole päriselt vabad kohad. Alati on paar lasteaeda, kus mõni laps vahetab lasteaeda. Kui üks laps lahkub lasteaiast, on koht tühi kuni järgmine alustab, tavaliselt kuni kuu. Nii pikk on erahoius lepingu lõpetamise aeg. Need tühjad kohad on juba lubatud sellele järgmisele lapsele ja sinna ei võeta suvalisi lapsi. Helistage ja küsige järele, kui ei usu.

Selle üksiku liikvel oleva koha võib saada endale läbi haridusameti või kohtu. Kuid siis pole mitte mingit kontrolli, kuhu koht antakse. 10-15km eemalasuv lasteaiakoht, Lasnamäe tagumises otsas, Priisles, Viimsis, kus neid tavaliselt liigub, tähendab tund aega ühes suunas liiklemist tipptunni ajal. Ööpäevas kokku kuni 4tundi transporti lasteaias käimiseks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas vaatasid ka neid lasteaedu ükshaaval?

Kohti on mustamäele liitpuudega laste rühma, põhja-tallinnasse venekeelsesse sobitusrühma, pirita jõe kaldale eestikeelsesse rühma. Suurepärane valik!

Oled kunagi Tallinnas käinud ka, et kujutad ette, kuidas kõik tallinna lapsevanemad peaks hommikuti piritale sõitma hakkama?

Lihtne harjutus on järgmine – kui lasteaias on järjekorras 2+vanuses lapsi, siis seal lasteaias pole tegelikult vabu kohti pakkuda. Need 2+ lapsed pandi sinna järjekorda 2+aastat tagasi, ega nad lõbu pärast järjekorras ei ole.

0
0
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Esileht Väikelaps Eralasteaia õppemaksu vabastus alates teisest lapsest Tallinnas