Esileht Beebi ja mitmikud Eraldi perearst beebile?

Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )

Teema: Eraldi perearst beebile?

Postitas:
Kägu

Oleme nüüdseks 2a Tallinnas elanud, ent kuna oleme tegelikult Tartu inimesed, siis soovime sügis 2023 kolida tagasi Tartu. Oleme mehega mõlemad Tartus perearstide all.

Meiega on liitumas jaanuar 2023 väike beebi. Kuidas Teie käituksite lapse perearstiga? Esimesed kaks kuud on visiite rohkem ja ei soovi mitu x kuus Tartu sõita, hiljem pole kord kuus Tartus käia üldse probleem.

Kas vahetaksite perearsti nii väikeseks ajaks? Kas lapsega on võimalik alguses ainult kuskil lastearstil käia? Mida teeksite Teie? Oleme oma Tartu arstidega rahul ja ei soovi üldse arsti vahetada, hiljem lisaks beebi oma perearsti nimekirja.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastearst ei tee sul perearsti tööd.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid visiite pole üldse nii palju perearsti juurde. Kord kuus minu mäletamist mööda.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid kordi pole nii palju ja algul saab ka sünnitusmajas käia, kui perearst kaugel.

Muidu on 2 nädalaselt, 1kuu, 2 kuu, 3 kuu 4,5kuu, 6 kuu, 9 kuu ja 1a. Kui just pole mingeid muid kaebusi.

Võib ka tasulises lastearstil käia.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult beebile eraldi perearst. Ma pole iial oma perearsti vahetanud, asub mul ühes Lõuna-Eesti linnakeses. Ise elame Harjumaal ja laste perearst on samas asulas, kus nad koolis-lasteaias käivad. Üsna kohe peale sündi tegin avalduse, sest esimene visiit peaks olema 10-14 päevaselt.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleme nüüdseks 2a Tallinnas elanud, ent kuna oleme tegelikult Tartu inimesed, siis soovime sügis 2023 kolida tagasi Tartu. Oleme mehega mõlemad Tartus perearstide all.

Meiega on liitumas jaanuar 2023 väike beebi. Kuidas Teie käituksite lapse perearstiga? Esimesed kaks kuud on visiite rohkem ja ei soovi mitu x kuus Tartu sõita, hiljem pole kord kuus Tartus käia üldse probleem.

Kas vahetaksite perearsti nii väikeseks ajaks? Kas lapsega on võimalik alguses ainult kuskil lastearstil käia? Mida teeksite Teie? Oleme oma Tartu arstidega rahul ja ei soovi üldse arsti vahetada, hiljem lisaks beebi oma perearsti nimekirja.

Muidugi võtaks lapsele Tallinnasse kuni kolimiseni perearasti. Sinu jaoks pole kindlasti kord kuus Tartusse sõitmine probleem, aga on lapsi, kes autosõitu beebina üldse ei armasta. Mis siis saab? Sõidad röökiva beebiga Tallinna ja Tartu vahet? Või kui su laps peaks haigestuma (loodan, et seda ei juhtu), siis sõidad haige beebiga Tallinna ja Tartu vahet?

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid kordi pole nii palju ja algul saab ka sünnitusmajas käia, kui perearst kaugel.

Muidu on 2 nädalaselt, 1kuu, 2 kuu, 3 kuu 4,5kuu, 6 kuu, 9 kuu ja 1a. Kui just pole mingeid muid kaebusi.

Jah, selle asemel, et saaks mõni tõesti abi vajav laps arsti juurde, on seal emmeke, kes ei suuda perearsti leida.

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sünnitusmajas??? Nemad peavad perearsti tööd tegema?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuulge, ega neid lapsi siis need ämmaemandad üle vaata, kes sünnitust vastu võtavad. Paljudel põhjustel (nt lapse madal sünnikaal) tehakse nagunii pärast sünnitust just sünnitusmajas erinevaid kontrolle, see, et seal kuus mingi 1-2 last veel kontrollis käib, ei muuda küll midagi. Pole vaja siin ema tümitada. Perearsti vahetus ei käi ka kahjuks nipsti, vaid alati uue kuu seisuga. Ehk siis kui laps sünnib nt 6. novembril, siis enne uut kuud ta nagunii uue perearsti juurde ei saa, ainult automaatselt ema oma juurde. Mõni võtab heast südamest ka oma nimistu välist (ehk järgmisest kuust liituvat) patsienti vastu, aga sellele loota ei saa.

+1
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kui sa oled Tartusse sisse kirjutatud, ei võta ükski tallinna perearst sind vastu.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa oled Tartusse sisse kirjutatud, ei võta ükski tallinna perearst sind vastu.

Ei usu hästi. Viimati pidi avaldusse üldse oma nn päris aadressi kirjutama, mitte sissekirjutuse. Seda esiteks. Teiseks, on meie perearst nt Tallinna lähivallas, võttis teadlikult vastu, teab väga hästi, et elame Tallinnas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sünnitusmajas??? Nemad peavad perearsti tööd tegema?

Jah, paljudes sünnitusmajades enne haiglast välja kirjutamist eraldi veel küsitakse, kas lapsel perearst olemas või vaja siis lastearstile aega saada, et ühe kuu (või oli isegi 2) jooksul on neil kohustus last jälgida, kui lapsel perearsti pole või perearsti juurde ei pääse.

Ma ise pole seda teenust kasutanud, kuna endal oli perearst kohe kõrvalmajas, aga jäi meelde, et selline võimalus on ja vastav info oli ka voldikus, mis haiglast anti.

+4
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei usu hästi. Viimati pidi avaldusse üldse oma nn päris aadressi kirjutama, mitte sissekirjutuse. Seda esiteks. Teiseks, on meie perearst nt Tallinna lähivallas, võttis teadlikult vastu, teab väga hästi, et elame Tallinnas.

Erinevad olukorrad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ei ole mingit kohustust ka võtta. Beebi kaalumine ei ole erakorraline juhtum, et peaks nimistuvälisest vastu võtma.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine EMOsse kaaluma 😂

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käisin algul oma lapsega Fertilitases lastearsti vastuvõtul. No veidi kallis oli: ca 50€ kord.  Aga ma kartsin perearste nagu tuld, sest olin kuulnud, et nad ei ole väga kompetentsed seoses kaaluteemadega. Mul oli kergkaallane (on siiani).

Mõned kuud hiljem oli mul endal siiski perearsti vaja ja vahetasin vana (see, kes mitusada km Tallinnast kaugemal oli) kõrvalmajas tegutsevad vastu (mul oli oma kodu ja nö “sissekirjutus”).

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käisin algul oma lapsega Fertilitases lastearsti vastuvõtul. No veidi kallis oli: ca 50€ kord. Aga ma kartsin perearste nagu tuld, sest olin kuulnud, et nad ei ole väga kompetentsed seoses kaaluteemadega. Mul oli kergkaallane (on siiani).

Mõned kuud hiljem oli mul endal siiski perearsti vaja ja vahetasin vana (see, kes mitusada km Tallinnast kaugemal oli) kõrvalmajas tegutsevad vastu (mul oli oma kodu ja nö “sissekirjutus”).

Kompetentsed seoses kaaluteemadega – ehk siis kui kaal on palju normist mööda, ei oska õigeid soovitusi anda, või milles probleem?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käisin algul oma lapsega Fertilitases lastearsti vastuvõtul. No veidi kallis oli: ca 50€ kord. Aga ma kartsin perearste nagu tuld, sest olin kuulnud, et nad ei ole väga kompetentsed seoses kaaluteemadega. Mul oli kergkaallane (on siiani).

😂😂😂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui su beebi ärkab üle kere lööbega, jääb palavikku ja köhasse, sul tekib raskusi söötmisega, jne jne jne? Iga kord kui on mõni haigus või tervisemure, mida arst nägema peab, topid nt palavikus oksendava või kõhulahtisusega lapse autosse ja uhad Tartu suunas? Endal võib sul samuti pärast sünnitust ilmneda ootamatuid tervisemuresid, millega on perearsti poole pöörduda vaja. Iga kord ikka jälle 2,5 h autosõitu?

Loomulikult tuleb valida endale ja lapsele kodulähedane perearst.

+4
0
Please wait...
Postitas:
Kägu

Tallinnas on kõikidel headel ja väga headel perearstidel nimistud täis.

Antud olukorras teeksin nii: otsiksin Tallinnas perearstikeskused, kus mitu perearsti, pereõed ja eraldi ka lastearstid.

Paneksin need järjekorda selle järgi, kuhu lihtsam ligipääs, ja seejärel käiksin need kõik läbi, et saada teada, kas oleks võimalik laps lühikeseks ajaks nimistusse saada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

võimatu missioon https://epl.delfi.ee/artikkel/120105238/noore-ema-pool-aastat-kestnud-missioon-leida-tallinnas-perearst-kes-on-nous-tema-lapse-nimistusse-votma

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

võimatu missioon https://epl.delfi.ee/artikkel/120105238/noore-ema-pool-aastat-kestnud-missioon-leida-tallinnas-perearst-kes-on-nous-tema-lapse-nimistusse-votma

Ega ikka ei ole küll võimatu. Kolisin Tallinnasse 2 kuud tagasi. Kirjutasin elukohajärgsesse perearstikeskusesse avalduse enda ja kahe lapse kohta ning 3 päeva hiljem sain vastuse, et uue kuu algusest on minu ning laste perearst dr. X

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa aru, kus on teie elukoht registreeritud? Kuhu registreerite lapse?
Sellest oleneb ju, kuhu nö saate perearsti, nagu öeldud, ära ole nii kindel, et Tallinnas üldse saadki mõne nimistusse, kui elukoht hoopis Tartus.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minuarust kui laos sünnib läheb ta automastselt ema perearsti nimistusse.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaatasin üle ja eesti. ee lehel nii kirjas.

Vastsündinu määratakse automaatselt ema perearsti nimekirja. 

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa aru, kus on teie elukoht registreeritud? Kuhu registreerite lapse?

Sellest oleneb ju, kuhu nö saate perearsti, nagu öeldud, ära ole nii kindel, et Tallinnas üldse saadki mõne nimistusse, kui elukoht hoopis Tartus.

Tartu inimese perearst ei pea olema Tartus, kui on mujal perearst nõus inimese oma nimistusse võtma. Minu teada beebi puhul peaks perearsti informeerima kui tahad oma perearsti juurde, aga kui tahad teist perearsti, siis tuleks avaldus teha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada beebi puhul peaks perearsti informeerima kui tahad oma perearsti juurde, aga kui tahad teist perearsti, siis tuleks avaldus teha.

[/quote].
Ei pea perearsti informeerima. Sündides läheb laps automaatselt ema perearsti nimistusse ja perearstile tuleb vastav teade.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada beebi puhul peaks perearsti informeerima kui tahad oma perearsti juurde, aga kui tahad teist perearsti, siis tuleks avaldus teha.

.

Ei pea perearsti informeerima. Sündides läheb laps automaatselt ema perearsti nimistusse ja perearstile tuleb vastav teade.

[/quote]
No selge🙂mina ikkagi andsin ka ise teada, et on patsient lisaks tulemas

0
0
Please wait...

Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )

Esileht Beebi ja mitmikud Eraldi perearst beebile?