Esileht Ilu Esihamba kuju parandamine

Näitan 18 postitust - vahemik 1 kuni 18 (kokku 18 )

Teema: Esihamba kuju parandamine

Postitas:
Kägu

Mul on muidu sirged hambad, aga ülemised esihambad on pisut erinevalt kulunud, nii et üks hammas on alaservast natukene pikem ja teistsuguse kujuga kui teine. Kas oleks võimalik seda lühemat hammast teise hambaga samasuguseks ehitada? Kas keegi on midagi taolist hambaarsti juures teha lasknud?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ylesehitamist ei soovita, sest see ei pea – hakkas ika 3 kuu tagant seda tegema, sest alaserv tuleb ära. Pigem siis kroonid vms.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mitmed esihambad üles ehitatud ja on kestnud ikka tunduvalt kauem kui kolm kuud. Kui täidis ka ära tuleb, paned uue, enam-vähem korras hammast kohe krooniga asendama küll ei hakkaks. Isegi lapsel kestis murdunud esihamba serva täidis üle 3 aasta.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul olid alumised hambad vale hambumuse tõttu viltu kulunud ja pärast breketiravi ehitati need kenasti üles. Praegu on möödas kolm aastat ja hambad õnneks vastu pidanud. Hambaarst küll toona ei maininud, et see oleks kuidagi lühiajaline variant.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ylesehitamist ei soovita, sest see ei pea – hakkas ika 3 kuu tagant seda tegema, sest alaserv tuleb ära. Pigem siis kroonid vms.

Oo ei, krooni ma küll sellise asja pärast panema ei hakka. Mul on terved ja tugevad hambad, ei soovi oma hammast asendada. Pigem jäägu siis see väike iluviga.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on ühe esihamba külge pisut nö pikendatud, püsib juba 20 aastat. Alaservaga võibolla tõesti pisut teine lugu, aga kindlasti tasub hambaarstiga konsulteerida.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, esihamba serva mingi “ülesehitus” pidama ei jää. Pigem tuleks piemat hammast lihvida veidi lühemaks, aga on sel ikka mõtet?

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, esihamba serva mingi “ülesehitus” pidama ei jää. Pigem tuleks piemat hammast lihvida veidi lühemaks, aga on sel ikka mõtet?

Siis ilmselt ei ole mõtet. Pikemat hammast ma lihvida ei soovi, sest just pikem hammas on ilusa kujuga, lühem hammas on see, mis on alaservast natuke viltu kulunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul olid alumised hambad vale hambumuse tõttu viltu kulunud ja pärast breketiravi ehitati need kenasti üles. Praegu on möödas kolm aastat ja hambad õnneks vastu pidanud. Hambaarst küll toona ei maininud, et see oleks kuidagi lühiajaline variant.

Täpselt samamoodi mul ka. Tehti Kliinik 32`s, kui huvitab, aga täpset tegijat ei mäleta.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on lapsel esimene hammas täiesti pooleks murdunud ja uuesti üles ehitatud. Peab erinevalt vastu, mõnikord mitu aastat, teine kord vähem. Aga tema ei oska ka seda hammast kuidagi hoida, närib porgandit ja õuna. Krooni soovitatakse panna täiskasvanuna. Ja kui juba temal peab ikka mitu aastat vastu, siis väike serv peaks täiskasvanul pidama siiski palju kauem, kui ka hammast hoiad, ei näri mingeid kõvasid asju.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui ka hammast hoiad, ei näri mingeid kõvasid asju.

Tegelikult seda ütlevad hambaarstid ka täiesti loomulike esihammaste kohta, mitte ainult ülesehitatud esihammaste kohta, et ei tohi hammustada otse kõvasid asju (ma jäin esihambast ilma virsikut hammustades, hambaga virsikukivisse ja sinna see jäi).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult saab hammast üles ehitada ja hamba kuju muuta. Ainult kõik hambaarstid ja kliinikud seda ei tee. Otsi sobiv kliinik. Vaata kliinikute kodulehti, seal on tavaliselt arstide tutvustustes nende spetsialiseerumine ära toodud. Kui seal on mainitud restauratiivne hambaravi, siis see arst saab su esihambad ilusaks teha küll ilma kroonimiseta. Need arstid on hamba kuju taastamist spetsiaalselt õppinud. See ei ole isegi kallim kui krooni panek. Kliinik 32 juba mainiti siin.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

väike serv peaks täiskasvanul pidama siiski palju kauem

Justnimelt väike serv peab halvemini vastu, sest kinnituspind on ju palju väiksem. Kui on otsakene koos hamba küljega vms, siis veel, aga lihtsalt millimeeter täidet esihamba serva- no ei püsi selline asi.

Tegelikult arvan, et keegi peale teemaalgataja enda isegi ei märka seda lühemat esihammast.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on otsakene koos hamba küljega vms, siis veel, aga lihtsalt millimeeter täidet esihamba serva- no ei püsi selline asi.

Minul on parandatud ülemist hammast, mis oli kulunud, tehti teisega võrdseks, see on üle viie aasta püsinud. Miks ta ei peaks püsima.

Justnimelt väike serv peab halvemini vastu, sest kinnituspind on ju palju väiksem.

Mis mõttes ta väiksem on? Kui pikendad hammast suure jupi või väikese serva, täpselt sama suur pind on, mille küljes ta peab püsima. Minul on hammast täidisega pikemaks tehtud, sest üks hammas oli kulunud, üle viie aasta on see seisnud seal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabandan selle viimase kahekordse postituse pärast, alguses kadus ära, kirjutasin uuesti, nüüd on kahekordselt. Väga kehv, et ei saa parandada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

saab küll. mul murdusid 2a tagasi kirsikivi tõttu mõlemad esihambal tükid ära. hambaarst tegi plommimaterjalist korda. 2a nagu uus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult arvan, et keegi peale teemaalgataja enda isegi ei märka seda lühemat esihammast.

See on küll üsna vähetõenäoline, aga pigem nii, et teisi see ei häiri nii nagu teda ennast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole tõsi – kestab küll, Mul oli ka üks nurk kulunud, pärast breketite kandmist ehitati täidisega üles, aru ei saa midagi ja kestab juba üle 10 aasta.

0
0
Please wait...

Näitan 18 postitust - vahemik 1 kuni 18 (kokku 18 )

Esileht Ilu Esihamba kuju parandamine