Lähen esmaspäeval tagasi viljatusarsti konsultatsioonile (leppisime kokku viimasel korral, et proovin iseseisvalt veel 6 kuud ja siis alustame IVF-iga). Tahaks IVF-iga alustada kohe, aga kas keegi palun oskab öelda, et millest ajakava sõltub? Kas ITK-s on nt mingi järjekord ka? Millisel tsükli päeval saab IVF-iga algust teha? Nt mul on esmaspäeval tsükli 3-4 päev..kas pean tõenäoliselt ootama veel ühe tsükli vähemalt?
Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › Esimene IVF – millise ajakavaga arvestada?
Teema: Esimene IVF – millise ajakavaga arvestada?

ITKs sõltub alustamine järjekorrast ja rahastuse seistust. Aasta lõpus võib ka ahastuse tõttu olla edasi lükkamine. Kui neid kahte muret vahele ei tule, on tehniliselt võimalik tsükli 3 päeval alustada.

Minu kogemus on ITK’s, et järjekord on ca 2 kuud. Arst paneb su järjekorda kui oled otsustanud alustada IVFiga ning seejärel tuleb sul konsultatsioon (lepingute täitmine ja info) ja ka võetakse lisaproove (emakakaelalt jne).
Süstimisega alustatakse enamasti päevade 2.päevast (minu kogemus). Täpne skeem oleneb küll Sinu individuaalsest olukorrast.
Minul läks aega õnnestunud katseni 5 siirdamist(1,5a) ja 2 stimuleerimise ringi. Probleem oli mehepoolne, kuid rasedused ei tahtnud siiski areneda.
Väga soovitan jälgida toitumist ning vaadata üle enda toidulisandite laud. Foolhape, omega-3, CoQ10 jne tulevad pigem kasuks.
Soovin jõudu ja kannatust! 🙂 Pikk tee on lõpus seda õnne väärt 🙂

Aitäh teile vastuste eest! 🙂

Sõltub, kas on tehtud kõik IVF eelsed proovid, mehel ka (spermaproov, suguhaiguste testid jms) või on neid veel teha ja oodata vaja, kas on protseduuridele kliinikus parasjagu järjekorrad, nt kui kasutatakse pikka skeemi, siis tuleb tarvitada enne min 2 nädalat või kuu aega minipille ja stimuleerimine hakkab alles kärast kinnitavat vereproovi jnejne, arst seletab ikka kõige täpsemalt ja valib skeemi. Ma ei usu, et lähed konsultatsioonile ja siis kohe homme-ülehomme hakkad süstima, kannatust!
Elite lehelt IVF vajalikud analüüsid:
Analüüsid IVF-iks
Mehel:
Spermaanalüüs (kehtib 6 kuud, vt ka Mehe viljakuse test- sperma analüüs),
T.Pallidum Ab, HIV, HbsAg, HbcAb ja anti-HCV (kehtib 3 kuud)
Neisseria gonorrhoea, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis (PCR test, kehtib 3 kuud).
Naisel:
T.Pallidum Ab, HIV, HbsAg, HbcAb ja anti-HCV (kehtib 3 kuud)
Neisseria gonorrhoea, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis (PCR test, kehtib 3 kuud)
Veregrupp ja reesusfaktor,
Kliiniline veri (kehtib 3 kuud),
PAP-test (emakakaela tsütoloogiline analüüs) (kehtib 24 kuud),
3 – 5 tsüklipäeval: FSH, LH (kehtib 6 kuud),
igal tsüklipäeval, hommikul söömata joomata: testosteroon, PROL, TSH (kehtib 6 kuud).
APCR analüüs (ükskõik millisel tsüklipäeval saab teha)
Korduva ET korral infektsioonide analüüsid kehtivad 24 kuud (doonorrakkude kasutamise korral 6 kuud).

Tänud vastuse eest! Analüüsid antud, uuringud tehtud, konsultatsioonil käidud ehk nüüd ootan ainult uute päevade algust ja siis hakkab süstimine. 🙂 ITK-s õnneks järjekorda ei olnud hetkel.

Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › Esimene IVF – millise ajakavaga arvestada?