Kõik täisautomaatsed masinad teevad kohvi 90-95 kraadise kuumusega,
Ma räägin konkreetselt espressost. Harilik kohv tuleb jah kuum, aga espresso on leige ka kõige kuumemal kuumusel. Olen sama kuulnud ka teistelt Jura kasutajatelt. Sellepärast ma ootangi konkreetset Jura mudelit, mis teeks kuuma espressot, mitte mingit teoreetilist mula.
Kõik täisautomaatsed masinad teevad kohvi 90-95 kraadise kuumusega,
Ma räägin konkreetselt espressost. Harilik kohv tuleb jah kuum, aga espresso on leige ka kõige kuumemal kuumusel. Olen sama kuulnud ka teistelt Jura kasutajatelt. Sellepärast ma ootangi konkreetset Jura mudelit, mis teeks kuuma espressot, mitte mingit teoreetilist mula.
Kui nii siis järelikult espresso polegi nii kuumalt joomiseks.
Kui näiteks veini tahad keemistemperatuuril juua siis ka peaks seda ise keetma hakkama aga see oleks vaid sinu erisoov, teised nii ei joo.
Kuuma espresso saamiseks on väga lihtne nipp: pane masin tegema cappuccinot, aga ära piima lisa – las masin lihtsalt puhub su tassi kuuma auru. See kuumutab ka paksema seinaga tassi ca 7-8 sekundiga nii üles, et kohv jääb samuti väga kuum. Soovi korral võib aurutamisest tekkinud veetilga enne kohvitsükli algamist ära kallata.
Meil Juraga väga hea kogemus, vist umbes 8 aastat. Valisime tookord samas hinnaklassis Jura ja Nivona vahel. Teen iga päev capuccinot, mees teeb endale vahel ka tavalist kohvi. Korra on masin hoolduses/pisiremondis ka käinud.
Vanemad ostsid millalgi peale meid Nivona masina ja neil juba katki ning Delonghi vastu vahetatud.
Ma ütleks ka, et tähtis on leida enda jaoks hea ja maitsev kohviuba. Meil on kindel valik Lavazza Oro, aga aeg-ajalt ostame ka teisi.