Tütar ja tema elukaaslane soovisid korterit osta ja me aitasime neil sissemaksu raha koguda nii, et elavad pea kaks aastat juba meie juures. Sellega hoidsid igakuise üürisumma kokku.
Meil polnud selle vastu midagi ja kõik toimis eelneval kokkuleppel.
Nüüd on aga olukord selline, et korteri asemel tahavad nad maja.
Tütre elukaaslane koostas meile kirjaliku ettepaneku. See oli korralikult vormistatud kirjateos välja prinditud kujul lausa.
Lühidalt oli sisu selline, et meie müüks oma maja maha ja ostaks Tallinnast kaugemale väiksema ja soodsama maja. Vahelt saadudu kasu oli jaotatud meie, nende ja meie Teise hetkel veel alaealise lapse vahel. Isegi erinevad müügikuulutused olid välja toodud, mida me võiks asemele osta. Nende valitud maja endale asuks Tallinna piirist alla 20 km ja meile valitud jäid sinna 50km ja rohkem alates.
Lisaks oli tehtud arvutus kütusekulule, kui me peame kaugemalt tööle käima 20 aastat (pensionini). Arvutus maja ülalpidamise kuludele, kui omame väiksemat maja jne.
Ainus, millega ta arvestanud polnud, oli meie kohustus panga ees, mida maksame tegelikult veel 8 aastat. Seda ta lihtsalt ei tea, et selle ulatuses jääks müügilt saadud kättejääv summa väiksemaks.
Meie lühike vastus, et me ei soovi loobuda oma kodust ja mugavustest Tallinna lähedal elada, ei mõjunud. Saime pika monoloogi teemal, et nemad on need, kellelt saame lapselapsed ja sellesse tuleb panustada nii otseselt kui ka kaudselt.
Ma ei salga, esimene reaktsioon oli naer, siis viha ja nüüd oleme juba pisut tülis. Kuna elame ju hetkel kõik koos veel, siis on olukord kodus pingeline. Ma poleks uneski ette kujutanud, et mu laps ootab 23-aastaselt meilt nö pärandit ette kätte juba. Et meid peetakse vanuriteks, kellel pole vaja seda elu, mis siiani sai elatud. Imelikul kombel ei huvita neid ka meie teise lapse elukorraldus. Küll leiab uued söbrad uues kohas.
Kas me oleme isekad, et ei soovi nende unistuste täitmiseks oma elu muuta?
Ma arvasin siiani, et tasuta elu meie juures on seda juba niigi võimaldanud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 08.07 19:11; 08.07 19:20; 08.07 20:24; 08.07 21:24;