Esileht Ajaviite- ja muud jutud Facebooki grupp “Таллиннцы”

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 96 )

Teema: Facebooki grupp “Таллиннцы”

Postitas:
sadness

Ma sattusin sinna gruppi ja alguses ma arvasin, et seal on lihtsalt koondunud kokku kremli trollid. Minu jaoks oli uskumatu, et meie riigis on nii palju venelasi, kes reaalselt usuvad, et Venemaa päästab Ukrainat, mitte ei hävita.
Ja nad ei suuda mõista, miks me ei tähista nendega üheksandat maid. Nad siiralt usuvad, et punaarmee vabastas meid fašistide käest.

Kas neile õpetatakse eestis täiesti teist ajalugu?

+74
-1
Please wait...

Postitas:
kellukas

Need seal tuleks kōik vutt-vutt üle Narva jõe oma suure isakese manu saata

+56
0
Please wait...

Postitas:
geaw

Jube grupp, sattusin ka kuidagi lugema sinna ükspäev. Ainult üks vingumine ja riigi mahategemine käib. Kõik ikka peab nende pilli järgi käima, nad on suured peremehed siin riigis omaarust vist. Ei muuda seda venelaste mõttemaailma siin Eestis ka mitte keegi, ainult ennast ajad vihaseks…

+48
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Käisin vaatamas, väga õudne koht. Põhimõtteliselt nad juba tahavad Putinit Eestisse kutsuda, kuna Eestis ahistatakse nende sõnul venelasi.

+31
0
Please wait...

Postitas:
amatoor

On veel hullemaid kohti, kus olen venelastega sõnasõda pidanud. Aga las olla – KAPO’l ongi lihtsam silma peal hoida.  Kui sellistele öelda, et kaua lärmad siin, siis saadetakse üle Narva silla, on kohe mokk maas – ei taheta  üle selle silla kuidagi minna. Peale pronksööd ju kutsuti Venemaale, et teil siin nii raske, tulge koju- läksid nad siis.

+43
-4
Please wait...

Postitas:
K4gu

On veel hullemaid kohti, kus olen venelastega sõnasõda pidanud. Aga las olla – KAPO’l ongi lihtsam silma peal hoida. Kui sellistele öelda, et kaua lärmad siin, siis saadetakse üle Narva silla, on kohe mokk maas – ei taheta üle selle silla kuidagi minna. Peale pronksööd ju kutsuti Venemaale, et teil siin nii raske, tulge koju- läksid nad siis.

Ei, selles tallintsõ grupis nad lähevad härga täis ja teatavad, et nemad ei pea siit kusagile ära minema, nad on siin üles kasvanud ja maksavad makse ja siin on nende kodu ja minge ise ära. Aga eestlased ikkagi kiusavad, nii et Putini siiatulek oleks õigustatud.

+27
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
pildursokk

On veel hullemaid kohti, kus olen venelastega sõnasõda pidanud. Aga las olla – KAPO’l ongi lihtsam silma peal hoida. Kui sellistele öelda, et kaua lärmad siin, siis saadetakse üle Narva silla, on kohe mokk maas – ei taheta üle selle silla kuidagi minna. Peale pronksööd ju kutsuti Venemaale, et teil siin nii raske, tulge koju- läksid nad siis.

Ei, selles tallintsõ grupis nad lähevad härga täis ja teatavad, et nemad ei pea siit kusagile ära minema, nad on siin üles kasvanud ja maksavad makse ja siin on nende kodu ja minge ise ära. Aga eestlased ikkagi kiusavad, nii et Putini siiatulek oleks õigustatud.

Aga huvitav ikka, kas neil sisimas natuke ei kripelda, et äkki ikka need Ukrainast tulevad uudised ei ole ainult mingi näitemäng ja propaganda ja äkki selline jõhker ja ka nende maju rusudeks pommitav ja nende inimesi vägistav-veristav ja tappev ongi see Putini päästma tulek? Ei saa ju nii loll ja naiivne üks vene inimene olla ometi, et isegi kahtluseussike purema ei pääse. Stalinist ja tema tegudest ja tolleaegsest retoorikast ju ometi on neile räägitud? Aga eks muidugi tõelised patrioodid võib-olla ongi rõõmuga valmis surema suure Venemaa ülla idee eest.

+34
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Ei tea mina, kas neil kripeldab või mitte, aga kes jaksab, võib minna seda ise küsima. Mina ei jaksa.

+10
0
Please wait...

Postitas:
amatoor

Hm, keegi veel  halas, et tuleb Petserimaa tagasi võtta. Neid venelasi siis veel vaja.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
nimetamats

Huvitav , nad ei saa aru sellest,et kui Putin siia tuleb ,siis ju just nemad saavad esimese “löögi”! Ukrainas ju pommitatakse ja tapetakse praegu peamiselt venekeelsetes regioonides!

+46
-1
Please wait...

Postitas:
astorias

Kas rumalate inimeste kontsentratsioon ühikonnas on alati nii suur olnud?

+4
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Ma jäin praegu mõtlema, et hoopis vastupidi – võimalik, et rumalad inimesed, kes enne internetiajastut jagunesid ühiskonnas enamvähem ühtlaselt, on praegu hoopis kontsentreerunud teatud gruppidesse ja selle tõttu on neid ja nende arvamusavaldusi mujal vähem ja nende olemasolu ei teadvustada.

+17
0
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Neid asju seal lugedes, kerkib minu tugev veneviha. Ja mida rohkem ma loen seda lollust, seda rohkem ma tunnen armastust enda kodumaa ja rahvuskaaslaste vastu.

+39
0
Please wait...

Postitas:
alma

Ma olen ka viimasel ajal sellele mõelnud, eriti kui Perekooli teemasid loen. Kas tõesti inimesed alles nüüd avastavad, et meil on väga palju selliselt mõtlevaid venelasi? Nii nagu mõned aastad tagasi avastati, et on olemas mingid EKRE valijad. Kas tõesti ollakse nii mulli sees elanud, et oma ninast kaugemale ei näe, sest kõik on ju hästi. Aga tegelikult on meie poliitikutel ikka palju tegemata tööd juba aastakümneid ja see hakkab tulemusi andma. Need venelased on siin olnud kogu aeg ja nad polegi väga oma meelsust varjanud. Ja see, kui foorumites nende kohta öelda, et mingu üle Narva silla, see ei paranda asja. Nad ei lähe ju kuhugi, nendega tuleb siin tegeleda (ammu oleks tulnud). Aga (näiteks) meie ajateenijatel soovitati end 9. mail mitte mundris näidata, sest venelased tähistasid võidupüha. Ja nüüd me lihtsalt imestame.

+34
0
Please wait...

Postitas:
Tuuli123

Jah, nõus, väga suures osas tuleneb see sellest, et haridussüsteemis on lastud siiani eksisteerida läbinisti venekeelsel paralleelmaailmal.

+50
0
Please wait...

Postitas:
nana00

Selle on teinud võimalikuks Keskerakond ja kõik need, kes on hoidnud elus Eestis vene keelset haridust.

+38
0
Please wait...

Postitas:
masa

Venekeelsele haridusele tuleb lõpp muidugi teha aga kas see midagi muudab. Neid on üle maailma ja igalpool räägivad sama juttu. Geeniveaga rahvus.

+39
-5
Please wait...

Postitas:
jarv

Seal grupis toimetavad Kapo aastaraamatus mainitud inimesed. Pidada neid kohe kõigi venelaste esindajaks on sama väär kui minna kuskile sinise äratuse gruppi ja pidada neid kõigi eestlaste esindajateks. Rumal või pahatahtlik vähemus teeb ikka valjemat kisa kui normaalsed inimesed. On normaalseid venelasi ka – aga nagu sinagi – astuvad sinna gruppi, vaatavad ja mõtlevad, et pole ju mõtet kommenteeridagi. See grupp on sihilikult modereeritud äärmuslikuks, normaalsed kommentaarid tihti kustutatakse.

+18
-4
Please wait...

Postitas:
masa

Seal grupis toimetavad Kapo aastaraamatus mainitud inimesed. Pidada neid kohe kõigi venelaste esindajaks on sama väär kui minna kuskile sinise äratuse gruppi ja pidada neid kõigi eestlaste esindajateks. Rumal või pahatahtlik vähemus teeb ikka valjemat kisa kui normaalsed inimesed. On normaalseid venelasi ka – aga nagu sinagi – astuvad sinna gruppi, vaatavad ja mõtlevad, et pole ju mõtet kommenteeridagi. See grupp on sihilikult modereeritud äärmuslikuks, normaalsed kommentaarid tihti kustutatakse.

Kindlasti ei ole nad vähemus!!! Suur enamus mõtleb nii. Näita palun normaalsete venelaste gruppe. Venemaa saatkonna ees  käis KUUS venelast plakatitega, see enamus või?

+28
-2
Please wait...

Postitas:
Dewey

Kas keegi oskaks selgitada, miks on inimestel, keda mainitakse Kapo aastaraamatus ja kelle tegevus peab olema riigile teada, ikka veel olemas Eesti elamisload või viisad? Või on nad tõesti lausa Eesti kodanikud?

+40
0
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Kindlasti mõned sealt on tõesti KAPO aastaraamatus, aga oled sa vaadanud, kui palju seal kommenteerijaid on? Enamik on lihtsalt tavalised inimesed.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Kas keegi oskaks selgitada, miks on inimestel, keda mainitakse Kapo aastaraamatus ja kelle tegevus peab olema riigile teada, ikka veel olemas Eesti elamisload või viisad?

Eks ikka samamoodi seotus vajalike tähtsate tegelastega nagu meil allilmategelased mõnusasti elada saavad, meie võime ainult arglikult piiluda https://arileht.delfi.ee/artikkel/120002982/fotod-kui-need-seinad-raagiksid-piilu-allilma-uhe-tahtsama-mehe-pirita-koju-mida-ta-muub

Selle asemel, et see junn prügimäele või üle Narva silla viia, politsei hoopis kaitseb https://www.delfi.ee/artikkel/96430329/fotod-pronkssodurit-runnati-kuritood-ei-margatud-aga-ligi-nadal-aega-menetlus-kaib-surnu-malestuse-teotamise-paragrahvi-alusel

või see häbiväärne lugu https://forte.delfi.ee/artikkel/96427815/kakumae-lahes-toimuv-naitab-nii-hambutud-voivadki-olla-euroopa-sanktsioonid-venemaale

+12
-1
Please wait...

Postitas:
km70

Kindlasti ei ole nad vähemus!!! Suur enamus mõtleb nii. Näita palun normaalsete venelaste gruppe. Venemaa saatkonna ees käis KUUS venelast plakatitega, see enamus või?

Normaalsed venelased ei moodusta rahvuse põhjal gruppe, selles nende normaalsus seisnebki!!

Mine vaata Ukraina sõprade gruppi – kõige aktiivsemad aitajad on seal vene nimedega inimesed ja neid on palju.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Kindlasti ei ole nad vähemus!!! Suur enamus mõtleb nii. Näita palun normaalsete venelaste gruppe. Venemaa saatkonna ees käis KUUS venelast plakatitega, see enamus või?

Normaalsed venelased ei moodusta rahvuse põhjal gruppe, selles nende normaalsus seisnebki!!

Mine vaata Ukraina sõprade gruppi – kõige aktiivsemad aitajad on seal vene nimedega inimesed ja neid on palju.

Kindel, et need ukrainlased või ukraina juurtega venelased ei ole?

+20
0
Please wait...

Postitas:
km70

Mis vahe on venelasel ja Ukraina juurtega venelasel, kas sa selgitaksid? Meie ju siin teemas räägime näiteks Eesti juurtega venelaste suhtumisest.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Katrinmets

Siin küsiti normaalseid venelaste gruppe:

https://www.facebook.com/groups/326094650888881

https://www.facebook.com/groups/154851378035077

Mõlemas grupis saavad venelased ja eestlased suurepäraselt läbi, adminnid normaalsed ja modereerivad väga usinalt. Seega paluks mitte panna kõiki venelasi ühte patta (eriti käib see “geeniveaga rahvas” kirjutanud ja seda kommentaari laikinud kasutajate kohta – ega te ise ka väga palju paremad pole, kui need Tallinntsõ grupis eestlaste mustajad).

+14
-10
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Mis vahe on venelasel ja Ukraina juurtega venelasel, kas sa selgitaksid? Meie ju siin teemas räägime näiteks Eesti juurtega venelaste suhtumisest.

Mis siin segaseks jääb? Venekeelne inimene, kellel näiteks üks vanem ukrainlane, on ukraina juurtega. Eesti juurtega venelane – siis peaks omama mõnda eestlasest esivanemat. Vähemalt minu jaoks “juured” tähendab seda, et sul on mingist rahvusest esivanemaid – saksa juured, siis sakslasest esivanemad jne.

+10
0
Please wait...

Postitas:
km70

Mis siin segaseks jääb? Venekeelne inimene, kellel näiteks üks vanem ukrainlane, on ukraina juurtega. Eesti juurtega venelane – siis peaks omama mõnda eestlasest esivanemat. Vähemalt minu jaoks “juured” tähendab seda, et sul on mingist rahvusest esivanemaid – saksa juured, siis sakslasest esivanemad jne.

Oi, see on libe tee. Algame sealt, et mis on rahvus – rahvuse määratleb inimene ise. Oletame, et ma otsustan, et tahan olla šotlane, määratlen oma rahvuse šotlasena, kas see annab mulle Šoti juured? Ei anna, eks. Juurte puhul ei saa lähtuda rahvusest, vaid pigem ikka asukohast. Ukraina juurtega venelase all mõtlen mina Ukrainas elavat venelast – mitte läbisõidul olijat, aga seda, kelle esivanemad juba Ukrainas elasid. Sama lugu on Eesti juurtega venelasetega – kui ikka esivanemad juba Jurjevis elasid, siis on sul ka Eesti juured (ning tõenäoliselt ka kodakondsus).

Aga see polegi tegelikult tähtis. Tähtis on see, et millegipärast sa arvad, et Ukraina juurtega venelased on massiliselt Ukraina poolt ning mõjutavad “Ukraina sõprade” grupis minu ettekujutust venelaste meelsusest vales suunas – kuid Eesti juurtega venelased on südames putinistid ning on sõja poolt. Mu küsimus on, kas sa ise vastuolu ei näe ja kui näed, siis miks selline erinevus sinu arust eksisteerima peaks?

+1
-14
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Ma mõtlen sama, et ootaks neilt mõistlikelt venelastelt rohkem avalikku aktiivsust ja julgust avalikult sõja vastu protestida. Miskipärast on meil selles sektoris vaikus. Isegi Venemaal leidub arreteerimiste kiuste päris palju julgeid protestijaid. Jääb mulje nagu meie omad ootaks ka “vabastamist”.

+25
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Ukraina juurtega venelase all mõtlen mina Ukrainas elavat venelast

Ukrainlased ise on selle kohta öelnud hoopis, et see on vene keelt kõnelev või vene juurtega ukrainlane. Juured – see on ikka esivanemate päritolumaa.
Aga see kõik on vähetähtis. Oluline on, et Ukrainas on piisavalt palju vene emakeelega inimesi, kes aga siiski peavad ennast ukrainlasteks ja mitte mingil juhul ei toeta Putinit; on muidugi ka neid, kes toetavad. Tähendab see ainult seda, et keele põhjal ei saa inimeste üle otsustada. Küll aga selle põhjal, mis on tema jutu sisu.

+17
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 96 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Facebooki grupp “Таллиннцы”