Ma sattusin sinna gruppi ja alguses ma arvasin, et seal on lihtsalt koondunud kokku kremli trollid. Minu jaoks oli uskumatu, et meie riigis on nii palju venelasi, kes reaalselt usuvad, et Venemaa päästab Ukrainat, mitte ei hävita.
Ja nad ei suuda mõista, miks me ei tähista nendega üheksandat maid. Nad siiralt usuvad, et punaarmee vabastas meid fašistide käest.
Kas neile õpetatakse eestis täiesti teist ajalugu?
Ma usun, et õpikutes olevat ajalugu vormib veidi ringi umbkeelne õpetaja, kes paberite järgi peaks suutma seda osaliselt eesti keeles õpetada. Samas peamine valeinfo tuleb peale kodust ja Vene kanalitest: eestlane (ja kogu ülejäänud maailm) on ajaloo ümber kirjutanud, õpikud on täis valesid jne. Olen nii mõnegagi oma lapsepõlvest pärit tegelinskiga üritanud seda teemat arutada, kuid peale jäävadki väited a`la:
– koolis õpetatav ajalugu on täielik võltsing;
– punaarmee vabastas;
– kommunism oli parim, kuna õigetele anti korterid (tegelikult tähenda see seda, et nt. Annelinnas said vene abielupaar 3- toalise ja kahele võhivõõrale eestlasele aga ühetoaliste asemel kahe peale kahetoaline. Ja see olevatki õige, sest eestlane on ju ori ja harjunud kehvemate tingimustega ja ei peagi teise rahva sees olema);
– kommunism oli parim, sest siis said valitud käia ikkagi asutuse kulul soojal maal ning töökohtade jagamisel ei olnud oluline haridus või oskused, vaid tutvused;
– eesti keele õppimine või rääkimine on venelasele alandav;
– Tartule ainuomane kommentaar: vana lennuväli oli seal enne ERMi vanu hooneid, enne seda oli seal vaid maa, mille venelased lennuväljaks muutsid. Nüüd tahavad seal pettusega venelaste infrastruktuuri hävitada ja väidavad, et mingid hooned olid seal enne seda. PS. peale Kadrioru polnud ka mõisaid, sest venelased ju rohkem ei loonud.