Neid ostjaid kahjuks on jah igasuguseid. Mul mõned kogemused sellised:
– müüsin lapse suusakomplekti, kuhu kuulusid suusad (+klambrid), suusakepid ja kaks paari suusasaapaid (kõik korralikud firmad). Hind oli 45 €. Ostja soovis oma tuttava järele saata aga kuna minule see aeg hästi ei sobinud, siis ütlesin, et mul laps annab suusakomplekti üle aga tema tuttav tulgu kindlasti täpse rahaga. Tuligi siis asjadele järele ja hakkas minu lapselt hinda alla kauplema. Mul laps teadis, et peab 45 € saama ja seega hinda alla ei andnud aga asjad pidi ta sellele ostjale ise autosse tõstma. Pärast kirjutasin ka ostjale, et selline käitumine ei ole üldse okei.
– müüsin uusi saapaid hinnaga 25 € (poehind neil u 90 €). Üks kirjutab ja küsib erinevaid mõõte (eelnevalt oli mul mõõdetud sisetald ära). Mõõdud sobisid ja ütles, et soovib osta. Andsin ka andmed ülekandeks. Järgmisel päeval küsisin, et kas ikka soovib saapaid kuna raha laekunud ei ole. Küsis siis post hinnas. Vastasin, et minu hinnangul on hind isegi hea ja seega saatekulu lisandub. Siis ütles, et ta ikka ei taha neid.
– müün uusi jalanõusid. Olen saatnud erinevad mõõdud, pildid ning ka andnud poe lingi (et saab lugeda infot ja veel rohkem pilte vaadata) ja siis tullakse proovima. Ning siis selgub, et need on ikka suured ja üleüldse ta arvas, et need on mingi muu mudel. Ma ei saa aru, kas mõni tõesti naudib enda ja teiste aja raiskamist.
– Üks broneerib S suuruse jope (mõõdud ka antud) mitmeks nädalaks. Mingi hetk siis ütlesin, et jopele on mitu huvilist veel, et kas ta on ikka huvitatud. Siis vastas, et talle jääb vist väikeseks, ta on L kandja.
Selliseid lugusid on veel ja veel.
Aga tegelikult on suurem osa ostjaid väga toredad 🙂 Üks broneerija nt tuli asja välja ostma šokolaadiga (et ma talle ikka hoidsin) 🙂