Esileht Ajaviite- ja muud jutud FB-s müümisest, ostjatest

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 61 )

Teema: FB-s müümisest, ostjatest

Postitas:
Kägu

Järgnev kaader alustab vestlust ilma tereta, sinatades ja mida odavam asi, seda hullemaks läheb õigekiri.

1. Ostja kirjutab, et sooviks osta, aga et kas ma hoiaksin 8ndani talle seda, siis ta saab tasuda. Tegemist on 2 eurose asjaga. 8nda õhtul uurin, et kas tegi ülekande ära. Vastu saan ilma midagi ütlemata bloki;
2. Ostja hakkab viie eurose asja hinda alla tingima, et kas ikka kolme euroga ei saaks. Vastan, et müün niigi odavalt, kuna soov asjadest ruttu lahti saada. Vastuseks tuleb, et aga äkki teeks siis vähemalt post hinnas..
3. Ostja ei soovi postikulu maksta ja hakkab kauplema, et teeme tehingu käest kätte. Vastan, et kui talle sobib tulla sel ja sel ajal mu töökohast läbi, siis võime teha. Vastuseks tuleb, et see on tema jaoks teises linna otsas, et ehk ma tooks talle ikka selle lähemale;
4. Ostjaga sujub algus hästi, teeb kiirelt ülekande ja saadab oma andmed ning küsib, et millal ma postitan. Vastan, et tänase päeva jooksul, kui postitatud, saadan jälgimiskoodi. Tunni aja pärast tuleb kiri, et kas postis? Veel tund aega hiljem, et koodi ikka pole. Olen endiselt netist eemal ja läheb veel tund ja ostja helistab läbi messengeri, et miks ma ära kadusin ja talle ei vasta, et kui kohe koodi ei tule, siis kandku ma heaga ta 2 eurot tagasi või postitab ta mind FB-sse üles;
5. Ostja kirjutab kauba kättesaades, et ta ikka tahaks selle mulle tagasi saata, kuna see kolm eurot oli ta viimane raha. Loomulikult postikulu peaksin talle selleks ise kandma;

jne, jne jne. Sellest ei hakka üldse rääkima, kuidas iga teine palub mõõte kõikvõimalike nurkade alt ja kümneid lisapilte ning kui teed selle töö ära, siis ostja ei vasta enam.

+78
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hahaa. Sorry, aga ma sain naerda 🙂

Neid ostu-müügi teemasid on palju olnud ja kurdetud samu asju. Selliseid asju lugedes tekib tõesti küsimus,et KUI vaene saab üks inimene olla, kui isegi 2-3 eurot on probleem, mida saab hiljem tasuda 😀 Sellistele tulebki konkreetselt vastata või veel parem, otse kuulutuses juba väga range ja konkreetne olla. Et allahindlusi ei tee, postikulu ei tasu, tagasi ei osta jne.

+31
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastu saan ilma midagi ütlemata bloki;

:::)))) see on kõige lahedam asi üldse kogu sellise või taoliste teemade juures. Tahaks teada, et aga miks nii tehakse, kahjuks sellele pole vastajat ega tule ka. Sest nad ei oska ise ka asja selgitada, mis teebki selle nii humoorikaks, kujutades ette neid üha aga blokkimas, aga miks, vastust teab vaid tuul.

+11
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma pole selles eriti vilunud, aga suvel oli mul üks tasuta ese ära anda ja ma kohtasin ka huvitavaid tegelasi. Kahte. Esimene väga soovis ja muudkui küsis uurivaid küsimusi eseme kohta. MIna aga vastasin. Sõnumeid oli umbes kümme. Siis ta kadus. Et ilmuda uuesti ühel ööl! Kui kell hakkas kesköötunnile lähenema, tuli sõnum, et kas asju veel juurde tuleb tasuta. Ütlesin, et vist mitte. Tänas ja ütles, et võtab ja vormistab ise. Nii jäigi.

Siis tuli teine soovija, kes erines esimesest sellega, et soovis ja soovis, pidi tulema, aga muutus midagi ajaliselt ja nii kordi ja kordi. Kuni ma hakkasin mõtlema, et kas keegi teeb meelega, aru ei saa lihtsalt. Lõpuks tuli kolme nädala pärast küsimus, et “kas asjad alles”. Ütlesin, et on, kas ikka soovib. Viimane vastus oli, et jah, ta soovib. Ja inimene kadus uuesti. Siis mõtlesin, et kas neid palkab keegi, on mingi agentuur.

+43
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüsin 30 euroga paar korda kantud hea firma 120 euriseid jalanõusid. Inimene kirjutab vene keeles, et teeme 10 koos postiga…

+23
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pole selles eriti vilunud, aga suvel oli mul üks tasuta ese ära anda ja ma kohtasin ka huvitavaid tegelasi. Kahte. Esimene väga soovis ja muudkui küsis uurivaid küsimusi eseme kohta. MIna aga vastasin. Sõnumeid oli umbes kümme. Siis ta kadus. Et ilmuda uuesti ühel ööl! Kui kell hakkas kesköötunnile lähenema, tuli sõnum, et kas asju veel juurde tuleb tasuta. Ütlesin, et vist mitte. Tänas ja ütles, et võtab ja vormistab ise. Nii jäigi.

Siis tuli teine soovija, kes erines esimesest sellega, et soovis ja soovis, pidi tulema, aga muutus midagi ajaliselt ja nii kordi ja kordi. Kuni ma hakkasin mõtlema, et kas keegi teeb meelega, aru ei saa lihtsalt. Lõpuks tuli kolme nädala pärast küsimus, et “kas asjad alles”. Ütlesin, et on, kas ikka soovib. Viimane vastus oli, et jah, ta soovib. Ja inimene kadus uuesti. Siis mõtlesin, et kas neid palkab keegi, on mingi agentuur.

Tunduvad nagu mingid vaesunud ostusõltlased. Raha enam pole, aga sõltuvus on alles, seega šoppavad virtuaalselt, nii-öelda mängivad poodi. Või on nagu lahku läinud egomaniakkidest armastajad, kes tahavad näha, kas nende eks neid ikka tagasi tahaks, isegi kui nad ise teda enam ei taha.

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nende riideeseme mõõtudega on jah kuidagi nii, et paned kirja 10 eri mõõtu, aga ikka on kellelgi vaja mingit x mõõtu luku otsast varba otsani. Ühte kombekat müües käisin seda 15 korda kapist välja võtmas, tegin aina uusi fotosid iga nurga alt. Kõik need huvilised kadusid ilma midagi vastamata. Lõpuks tuli ostja, kes ostis ilma igasuguse küsimuseta ja sai hea hinnaga ülikorraliku asja. Ma ei müü kunagi kulunud ja katkiseid asju.

Ühe teise kuulutuse juures küsiti ilma igasuguse sissejuhatuseta: “Pilte saaks??”. Mul oli niigi juba 10 pilti kuulutuse juures.

Vene keeles kirjutatakse mulle ka hästi palju, kuigi ma vene keelt oskan väga vähe.

Sellistega tuleb lihtsalt konkreetne olla.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tööelu all palgateema: esimene mõte oli, et ohh inimestel läheb tegelikult väga hästi. Ja järgmine mõte oli, et miks ma asju müües allahindlust teen.  Tegelikult on inimestel raha küll ja hästi läheb ka, pigem siis hakata müüma juurdehindlusega.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen ka palju asju müünud ja kõik need samad kogemused kätte saanud. Lisaks andsin TASUTA ära auire hunniku lasteraamatuid. Oli mitu soovijat ja lubasin esimesele kirjutajale. Tuli isegi enam-vähem kokkulepitud ajal kohale. Rase naine koos mehega. Mina olen ka silmnähtavalt rase. Ütlesin mehele, et tule kaasa, toome kasti raamatutega ära. See mees ei tulnud minuga esimesele korrusele. Lõpuks tassisingi ise suure kasti raamatutega neile autosse. Mul oli suurem kõht kui sellel teisel naisel, noh! Ja mees ei pakkunud isegi õues abi tassimisel.

Ma saan aru küll, et teiste lugudega võrreldes pehmem variant, aga ma olen siiani häiritud sellest ebaviisakast käitumisest.

+45
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid ostjaid kahjuks on jah igasuguseid. Mul mõned kogemused sellised:
– müüsin lapse suusakomplekti, kuhu kuulusid suusad (+klambrid), suusakepid ja kaks paari suusasaapaid (kõik korralikud firmad). Hind oli 45 €.  Ostja soovis oma tuttava järele saata aga kuna minule see aeg hästi ei sobinud, siis ütlesin, et mul laps annab suusakomplekti üle aga tema tuttav tulgu kindlasti täpse rahaga.  Tuligi siis asjadele järele ja hakkas minu lapselt hinda alla kauplema.  Mul laps teadis, et peab 45 € saama ja seega hinda alla ei andnud aga asjad pidi ta sellele ostjale ise autosse tõstma.  Pärast kirjutasin ka ostjale, et selline käitumine ei ole üldse okei.

– müüsin uusi saapaid hinnaga 25 €  (poehind neil u 90 €).  Üks kirjutab ja küsib erinevaid mõõte (eelnevalt oli mul mõõdetud sisetald ära). Mõõdud sobisid ja ütles, et soovib osta. Andsin ka andmed ülekandeks. Järgmisel päeval küsisin, et kas ikka soovib saapaid kuna raha laekunud ei ole. Küsis siis post hinnas. Vastasin, et minu hinnangul on hind isegi hea ja seega saatekulu lisandub. Siis ütles, et ta ikka ei taha neid.

– müün uusi jalanõusid. Olen saatnud erinevad mõõdud, pildid ning ka andnud poe lingi (et saab lugeda infot ja veel rohkem pilte vaadata) ja siis tullakse proovima. Ning siis selgub, et need on ikka suured ja üleüldse ta arvas, et need on mingi muu mudel. Ma ei saa aru, kas mõni tõesti naudib enda ja teiste aja raiskamist.

– Üks broneerib S suuruse jope (mõõdud ka antud) mitmeks nädalaks.  Mingi hetk siis ütlesin, et jopele on mitu huvilist veel, et kas ta on ikka huvitatud.  Siis vastas, et talle jääb vist väikeseks, ta on L kandja.

Selliseid lugusid on veel ja veel.

Aga tegelikult on suurem osa ostjaid väga toredad 🙂 Üks broneerija nt tuli asja välja ostma šokolaadiga (et ma talle ikka hoidsin) 🙂

+30
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

:::)))) see on kõige lahedam asi üldse kogu sellise või taoliste teemade juures. Tahaks teada, et aga miks nii tehakse, kahjuks sellele pole vastajat ega tule ka. Sest nad ei oska ise ka asja selgitada, mis teebki selle nii humoorikaks, kujutades ette neid üha aga blokkimas, aga miks, vastust teab vaid tuul.

Miks tuul? Vastust tean ka mina, parim debiilide asjatundja. Vähemalt siinpool raudteed.

Olen debiil, raha mul pole (noh, mingi 30€ palgapäevani ehk on, aga seda ei saa kulutada), aga silmailuks ikkagi siis “shoppan”.
Satungi sinu otsa ja asi täitsa meeldiks. 2€ on hetkel probleem, sest mul on sula ja panka seda summat ju viia ei saa. (automaat võtab alates 5€)
Noja siis ongi, et mingite asjaolude kokkulangemise tõttu ma pole jõudnud isegi 8ndaks seda raha panka viia ja nii on.
Aga ma ei viitsi seda kõike sulle seletada.
Lihtsam on sind blokkida.

Ja viisakalt ja lihtsalt teatada, et tänan, ma siiski ei soovi, pole ema mind mitte kunagi õpetanud.
Kust ma seda peaksingi oskama?????

Kas said nüüd aru?

PS: AGA keegi võiks nüüd mulle selgitada, MIKS INIMESED nende debiilidega tahavad jahuda?
Pettuda. Siis perekoolis sellest teematada ja oma üleolekut justkui näidata?
Las nad olla seal, kus nad on, ärge torkige neid.
Vastasel korral tekib küsimus, et kes siin kah debiil on ja kes mitte, eksole.

+10
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on viimsel ajal hakanud postkasti sellised kirjutama, kes vist üldse kuulutuses olevat lisainfot-tootekirjeldust ei loe. Muudkui pommitavad selliste küsimustega, mis on selgelt kuulutuses märgitud (kas vastab suurusele? kas on kasutatud? mis mõõdud on jne).
<p style=”text-align: left;”>Tüütu on, aga viisakusest ju ikka vastad. Aga ega sellistega üldiselt lõppkokkuvõttes tehinguks ei lähe. Lihtsalt ajaraiskamine.</p>
Need on ka muidugi omaette klass, kes 150 erinevat mõõtu ja lisapilte x-nurga alt soovivad ja kui lõpuks oled kõik saatnud, siis ei tule sealt enam mingit vastust. Isegi mitte aitäh, ei soovi vms.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riiete müümisega mina vaeva ei viitsi näha. Müünud olen elektroonikat, kodumasinaid ja kassitarbeid. Hinna panen madala, et saaks kiirelt lahti ja pärast mingit vingumist ei oleks, et siin kriips või seal kraaps. Kuulutusse kirjutan kogu info, mis mul on ja mainin, et transporti ei paku. Asukoht.

Vene keeles kirjutajatele vastan, et seda ei oska, mõni läheb eesti keelele üle, mõni mitte. Mul on üsna ükskõik kui mõni neist ära kukub, sest tavaliselt on mul esimese päevaga minimaalselt 10 ostjat olemas, kes on nõus samal õhtul asjale ise järgi tulema. Kohapeal kaubelda pole keegi üritanud, seda tehakse eelnevalt messengeris, kuid mul pole olnud kordagi vajadust hinda alla lasta, sest nagu ütlesin, hind on niigi odav.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hämming.
Mulle on üllataval kombel sattunud kõik asjalikud ja kiired ostjad. Jah, mõni küsib palju mõõte ja mõni mõistlikku allahindlust, aga sääraseid kogemusi, nagu siin kirjeldatud, mul küll pole.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina jällegi imestan, miks ja kuidas keegi viitsib 2-10.- eest müüa. see kirjadele vastamine, mõõtmine, kaalumine, pakkimine, postitamine. ma viiks kuskile taaskasutuskasti. ausalt.

+27
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina jällegi imestan, miks ja kuidas keegi viitsib 2-10.- eest müüa. see kirjadele vastamine, mõõtmine, kaalumine, pakkimine, postitamine. ma viiks kuskile taaskasutuskasti. ausalt.

Mõtlen sama, et kui rott peab olema, et mingeid 2-eurot väärt asju müüa? Visake need minema ja pole edaspidi vaja foorumisse pikki romaane kirjutada tänamatutest ostjatest.

+7
-28
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõtlen sama, et kui rott peab olema, et mingeid 2-eurot väärt asju müüa? Visake need minema ja pole edaspidi vaja foorumisse pikki romaane kirjutada tänamatutest ostjatest.

Ma olen müünud asju, mille ise olen uuema vastu välja vahetunud. Näiteks vana mikrolaineahi, mis töötab, aga ise tahtsin uut ja panin viiekaga müüki. Mina pääsesin jaatmejaamas käimisest ning keegi teine saab endale olematu raha eest töötava asja.

+23
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen kogenud, et neist, kest hakkavad igasuguseid lisamõõte ja -pilte tahtma, nagunii asja ei saa. Neil on mingi sportlik huvi müüjaid tüüdata ja seejärel sõnalausumata kaduda. Mul on kuulutuses alati kõik mõistlik info niikuinii kirjas, ei viitsi mina hakata mingeid ajuvabasid taskuserva pikkuseid ja kätise laiuseid mõõtma – ei tasu vaeva. Nii olengi ülbik ning vastan taolistele veidrikele, et mul pole aega absurdseid asju mõõtma hakata. Alati leidub normaalseid ostjaid, kellele piisab kuulutuses antud infost.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüsin 30 euroga paar korda kantud hea firma 120 euriseid jalanõusid. Inimene kirjutab vene keeles, et teeme 10 koos postiga…

Euroseid, mitte euriseid. Ära lasku samale tasemele!

Minu jaoks müstika, kuidas inimesed ei saa aru, et tasuta ESE ei tähenda tasuta transporti, hooldust, varuosi vm. No et annan niisama ära töötava mikrouuni – tulge ise järgi. Selle peale kisa lahti, et aga siis pole ju tasuta. No kurat, jutt on ESEMEST ometi! See, kuidas või millega järgi tuled, ei ole ju ometi minu asi!

+23
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nende riideeseme mõõtudega on jah kuidagi nii, et paned kirja 10 eri mõõtu, aga ikka on kellelgi vaja mingit x mõõtu luku otsast varba otsani.

Mina näen paraku teist tendentsi- räägin täiskasvanute riietest: üli tavaline, et suuruseks on M või XL ning “number vastab”. Vabandust, aga mis mõttes? Iga tootja numeratsioon on erinev, riigiti lausa väga erinev. Mis mulle peaks ütlema, et M vastab? Kannan suurust S-XL, sest kõik on nii erinevad. Lisaks pikkus – milline on M suuruse reglementeeritud pikkus, et ostja peaks teadma ja saama kinnisilmi osta? Kurat, kui ei viitsi veidigi infot anda, ära hakka üldse müüma! Ja ma ei räägi siin imemõõtudest ja -infost, vaid täiesti elementaarsest rind-talje-puusad-varrukas-õlg-üldpikkus vm. Materjali iseloomustust on muidugi üldse palju palutud saada, enamikel on “materjal mõnus” kirjas 😂 Väga mõttetud müüjad sellised.

Teine asi on see “info postkasti”. Ei, ma ei taha oma messengeri risustada mingite suvaliste inimeste kirjadega. Olen palunud toote/toodete info postituste juurde, mitte postkasti, ja ikka mõni kirjutab tere-see-on-must-kleit-kas-pakin-ära? mulle messengeri. Ma ei saa aru – otsite uusi sõpru või miks on vaja inimese personaalsesse vestluskasti ronida?

+15
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemus ka selline, et need, kes küsivad 110 pilti juurde jne, need ei osta. Tihti olen enda arust igalt nurgalt pildid teinud ja siis küsitakse, et kas saaks pilte ja kui ma palun täpsustada, et millest konkreetselt, siis ei osata ise ka öelda. Hinnas kauplemist on ka, enamus ajast on see ok, aga mõnikord tulevad, et näed, siin lehel maksab see asi nii ja nii palju, ma pakun sulle x. Või küsitakse allahindlust lausa 100€ kanti. Mees ütleb alati sellistele, et kas ülejäänud jääb järelmaksule.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina üldiselt müün harva asju, vaid siis kui on uus või tõesti väga korralik ja kallimalt soetatud. Viimane kord müüsin ühtesid jalanõusid, mis olid välismaalt tellitud. Tegemist oli tuntud kaubamärgiga ning disain ilmselt selline, mida kohalikul poeletil ei kohta.

Hind ei olnud väga kallis, 40€ uue jalanõu kohta. Üks huviline kirjutas, küsis lisapilte ja mõõte. Koos jõudsime selgusele, et suurus ei sobi lapsele. Ja siis hakkas kauplemine, soovis pool hinda alla, sest kuna lapsele ilmselt väikesed siis ei raatsi rohkem pakkuda (sest kasutada nagunii ei saa?).

Ütlesin viisakalt ära, sest tagasi ostmisega tegeleda ei soovi ning tegelikult pole minu asi, kui talle ei sobi. Mina ju ometi ei pea selle tõttu palju väiksema rahaga loobuma. Kuulutus oli vaid päeva-paar üleval olnud ning kiiret mul müümisega tõesti polnud.

Nädala möödudes veel kirjutas ka, et huvilisi vist pole ja äkki ma ikka müün poole hinnaga. Laps nii väga tahtvat neid endale. Keeldusin viisakalt ning varsti oli uus huviline ka olemas, kes tuli koha peale ja siis kauples mõistlikkuse piires.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise ammu loobunud. Pole aega päevad läbi chattida ja heietada hinna või transpordi teemadel. Õnneks olemas oksjonikeskkond. Alghind 10 senti, võimalikult täpne kirjeldus ja pärast ainult pakkimise vaev.

Korraliku kauba puhul enamasti pakkujaid piisavalt ja tuleb õiglane hind. Loomulikult võib vahel ka teisiti minna aga laias laastus tasuvam. Parem muidugi müüa kuu alguse poolel(palgapäevd), oksjoni lõpuaeg pigem õhtupoole jne.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina müüngi üldiselt ainult kallimaid asju, nagu näiteks korralikud õueriided.

Sest odava kraami puhul, nagu näiteks mul hetkel müügis olev paljukantud 4-eurone kevadjope, tulevadki lõputud küsimused teatud kaadrilt, et kui palju ikka määrdumist on, kas saaks lisapilti, kus ikka käest kätte saaks jne. Mõttetu.

Ja ühe 6-eurose mänguasja puhul mitu inimest küsis, kas 5 euroga saaks. Hämming!

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Parem muidugi müüa kuu alguse poolel(palgapäevd), oksjoni lõpuaeg pigem õhtupoole jne.

Ma sain alles hiljuti teada, mida tähendab riideeseme broneerimine (noh, nõukaajast mäletan, et see oli ainuvõimalik viis üleüldse midagi soetada, sest kui midagi poodi tuli, tuli see kohe ära krabada või kinni panna, tavaliselt hoiti paar tundi bronnis ja kui siis ostma ei läinud, pandi müüki tagasi ning olidki oma asjast ilma; aga et see ka tänapäeval nii on, oli mulle uudis) ja mis müstiline kuupäev on 5. Tunnistan asusalt, et olen kõva netiostleja, aga eraisikutega on kokkupuude väike. Ostan eranditult ainult uusi asju ja enamasti on nende müüjad kuidagi “parema tasemega” (võrreldes siit loetuga).

Minu arvamus on, et kui inimesel pole ca 5€ raha koheselt maksta, siis tundub täiesti jabur, miks seda eset üldse vaja on. Päris paljalt ju ei käi keegi?

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, aga katseta Osta.ee keskkonda. Seal on ka hulle, aga jamad nendega likvideerib Osta ise ära.

Kui oled ise normaalse müügi- ja ostukäitumisega inimene, siis  on Ostas ikka oluliselt mugavam toimetada kui FB-s, kus mitte midagi pole otseselt reguleeritud.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

5. kuupäev on vist pensioni ja sotsiaalhüvitiste maksmise kuupäev. Vanemahüvitise ja lastetoetuste maksmise päev 8. kuupäeval. Ma sätin ka enamik asju müüki sellele ajale ning soovijaid jagub

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige tüütumad on käest-kätte osta soovijad. Olen mitu korda mõelnud, et panen kuulutusse “müün ainult posti teel”. Viimati soovis üks ostja tulla lapsele talvejopet proovima ja sobivusel ostma. Leppisime kokku päeva ja kellaaja, mina passisin kokkulepitud ajal kodus ja ostjat eikuskil. Õhtul hilja siis kirjutas, et ei jõudnud. Viisakas oleks olnud kohe kokkulepitud aja saabudes märku anda, et ta ei tule… Panin jope uuesti müüki ja vastasin, et võtaks uuesti ühendust kui reaalselt tulla soovib.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina näen paraku teist tendentsi- räägin täiskasvanute riietest: üli tavaline, et suuruseks on M või XL ning “number vastab”. Vabandust, aga mis mõttes? Iga tootja numeratsioon on erinev, riigiti lausa väga erinev. Mis mulle peaks ütlema, et M vastab? Kannan suurust S-XL, sest kõik on nii erinevad. Lisaks pikkus – milline on M suuruse reglementeeritud pikkus, et ostja peaks teadma ja saama kinnisilmi osta?

Antud brändi puhul vastab suurusele. Kõik ei müü ega kanna Aliexpressi kraami, et sobiks suurused S kuni XL.

Mina olen S, mõned riided on ka XS või M, aga enamus siiski S. Ei kujuta ettegi, et mulle sobiks näiteks Hilfigeri XL kampsun sama hästi kui S kampsun.

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina näen paraku teist tendentsi- räägin täiskasvanute riietest: üli tavaline, et suuruseks on M või XL ning “number vastab”. Vabandust, aga mis mõttes? Iga tootja numeratsioon on erinev, riigiti lausa väga erinev. Mis mulle peaks ütlema, et M vastab? Kannan suurust S-XL, sest kõik on nii erinevad. Lisaks pikkus – milline on M suuruse reglementeeritud pikkus, et ostja peaks teadma ja saama kinnisilmi osta?

Antud brändi puhul vastab suurusele. Kõik ei müü ega kanna Aliexpressi kraami, et sobiks suurused S kuni XL.

Mina olen S, mõned riided on ka XS või M, aga enamus siiski S. Ei kujuta ettegi, et mulle sobiks näiteks Hilfigeri XL kampsun sama hästi kui S kampsun.

Kui inimene müüb noname firma hilpu, siis peaksin teadma tolle firma suurusnumbreid? Tegelikult ka?

Kui ostan näiteks elu esimese – aga kunagi on kellelgi ikka esimene kord – Hilfigeri toote, peaksin juba ette teadma nende numeratsiooni ja “vastamisi”?

Üleolev “kõik ei kanna hiinakat” on tarbetu, pigem viitsi oma riided üle mõõta ja korrektne info potentsiaalsetele ostjatele aruaaadavalt kirja panna.  Kas sind näiteks ei aja pahaseks poed, kus puudub hinna- ja tooteinfo? Neid poode meil on. Igat asja tuleb müüjalt eraldi küsida, mis on ostjale tüütu ja arvestades populaarset introvertsust, ka ebamugav. Saan aru, et mingi kummaline müügitaktika, paraku mitte igale ostjale sobiv. Näiteks mitmed ilu- ja parfümeeriatooteid ning ehteid-kelli müüvad poed-butiigid on sellise strateegiaga. Minu puhul lihtne – valin teise koha. Netimüüjaga sama – kui elementaarset infot pole, siis mina temaga kontakti ei astu.

* sinu S-M on ok, minu S-XL mitte? Et oled nagu natuke parem, jah? Kae hullu, mul on jaapani täissiidist hommikukimono, suurus 4XL, toodudki Jaapanist. Viimane Sangari triiksärk M. Kumbki neist pole Ali-st.

+11
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 61 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud FB-s müümisest, ostjatest