Tere
Millegipärast ei lase perekool lisada pealkirja.
Küsimus, kas kellegi on olnud kroonilist gastriiti, siis kuidas saite võitu?
Sain diagnoosi, oli kunagi helikobakter, mis raviti ära, kuid kõhuvalud tulid tagasi. Praeguseks olen 1.5 aastat olnud agoonias, valud ära ei lähe. Ometi näitas gastroskoopia vaid õrna muutust maos. Koguaeg on kõht turses, süües lähevad valud hullemaks. Ei tarbi gluteeni, see mõjus seedimisele raskelt. Samas ei aita ka gastriididieet, mitte midagi ei saa süüa. Paremaks ka ei lähe. Kogu see olukord mõjub vaimselt väga raskelt, olen koguaeg kurnatud, sest rahulikkiu perioodi lihtsalt polegi. Kurb on see, et ka happealandajad ei teinud midagi paremaks, proovitud omeprazoli, nexiumit ja pantroprazoli.
Kui kellelgi nõuandeid, siis need väga oodatud.
kui muutused on minimaalsed ja gastriididieet ega gastriidirohud ei aita, miks sa siis arvad, et tegu üldse gastriidiga? ma sain kroonilise gastriidi diagnoosi hoopis muul põhjusel tehtud maouuringu käigus enam kui 10 a tagasi, mingeid rohtusid võtnud pole, kõht ka ei valuta.
helikobakter võib peale ravi tagasi ka tulla, see on ju nö mustade käte bakter. kõhuvalu see ei peaks küll iseenesest tekitama, pigem maohaavu jms ja need siis valutavad, aga neid sul ju pole.
proovi gastroloogi juurde saada, saab teha rohkem uuringuid kui perearst. gluteeni ei talu/tarbi, aga laktoosi? paljudel tekitab laktoos kõhuvalu ja -puhitust