Sain Eesti Gaasilt täna järjekordse teavituse gaasi hinna tõusu kohta – “Uus hind Teile on 1,14 eurot/m³”. See on kolmas hinnatõus sel poolaastal. Kuna EG kodulehel ei ole hinnatõusu kohta infot ning hinnad on kliendipõhised, siis huvitab, milline gaasihind teistel on. Kui olete nõus, palun jagage, kuna tundub, et keset talve hakkab küttest saama luksuskaup.
Ma sain täna täpselt sama hinna, aga mul ainult pliit.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.11.2021 23:29
Olengi mures, et kui talvised küttearved hakkavad 150 euro asemel 500-600 eurot olema, siis see on suur löök. Huvitav, et gaasi pideva hinnatõusu osas erilist meediakajastust ei ole olnud. Suvel kirjutati sellest, aga nüüd on üsna vaikne, kuigi põhiline tõus on sügisest pildile tulnud.
Mul sama nagu teemaalgatajal, aga mul on ainult gaasipliit, kulub 2 ühikut gaasi kuus, seega minu rahakotile see gaasihinna tõus esialgu suurt hoopi ei anna. Aga kui see hinnaralli sama tempokalt jätkub, siis on ikka päris hull.
Gaasiga kütjatel peaks olema veidi madalam hind, vanasti kui ma elasin gaasiküttega korteris, siis seal oli nn suurtarbija hind, mis oli väiketarbijast madalam.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.12.2021 08:15
Maagaasi 1 m3 energiasisalduseks loetakse 9,3 kW. Seega võiks Alexela puhul 0lla 62 s/m3.
Huvitav, et gaasi pideva hinnatõusu osas erilist meediakajastust ei ole olnud.
Kas kütate ainult gaasiga või on õhksoojuspump vms lisaks? Kui ainult gaas, siis on küll karm, sest tundub, et ega hinnatõus ei peatu, suhted Venemaaga pole Euroopal head.
Imelik jah, et meedias on gaasihinnatõusust vähe juttu, nagu oleks see täiesti tavaline olukord. Tegelikult on absurdne, kui peaaegu iga kuu hind tõuseb.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.12.2021 16:57
Eramaja, gaasiküte. Ja olen saanud Eesti Gaasist samad kirjad, mis teemaalgataja. Varem eriti ei pööranud tähelepanu, aga nüüd viimane tõus tekitab küll muret.
See tähendab siis eesootaval talvel 4 (!!!) korda suuremaid arveid kui eelmisel aastal. See pole ju 10% protsendiline hinnatõus ja inflatsioon, millest räägitakse. Reaalselt tulebki maksta 150€ asemel 550€ küttearvet kuus. Kas inimestel ikka on see raha olemas? Või on gaasiküte rikkurite värk ja uudiskünnist ei ületa?
Kas inimestel ikka on see raha olemas? Või on gaasiküte rikkurite värk ja uudiskünnist ei ületa?
Mul on ka sama küsimus, olen teemaalgataja. Vastan ka eelpool toodud küsimusele – on ainult gaasiküte, alternatiive ei ole. Hetkel.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.12.2021 19:36
Täna just AKs räägiti gaasi hinnatõusust, üks pereisa ka ütles, et kui muidu oli 200 euri kuus, siis peale hinnatõusu saab olema 600 euri. Tallinas, Maardus ja Raplas tõseb veel kaugkütte hind. See on ikka ebanormaalne, mis toimub ja talv on alles ees.
+8
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
02.12.2021 00:12
Millest te räägite, et pole gaasi hinnatõusust juttu olnud? Sellest räägitakse viimased 3 kuud söögi alla ja söögi peale. Ma isegi ütleks, et üks enimräägitud teema viimasel ajal.
Ammu räägitud, et gaasi hind tõuseb kevadeni ning hakkab langema aprillis.
Miks te ometi oma hindu ei ole ära fikseerinud? Nüüd maksategi lolliks.
0
-9
Please wait...
Postitas:
Kägu
02.12.2021 13:06
Eelnevale lisaks fikseerisin gaasi hinna altes novembrist 0,74 ja detsembrist 0,70
See tähendab siis eesootaval talvel 4 (!!!) korda suuremaid arveid kui eelmisel aastal. See pole ju 10% protsendiline hinnatõus ja inflatsioon, millest räägitakse. Reaalselt tulebki maksta 150€ asemel 550€ küttearvet kuus.
Jah, juba mitu kuud ju.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
02.12.2021 16:10
Meil ka mitmed kirjad mitu korda selle kalendriaasta jooksul, pole küll täpselt samad hinnad ja kuupäevad, aga 1.01 alates on ka 1,14. Aga meil ka vaid gaasipliit. Mida kütjad hakkavad tegema, õudne. Aga no ega ilmselt vene gaasi peale ei saa kunagi enam lootma jääda, vaja on tõsiselt mõelda alternatiividele.
noh, üks võimalus on töötada kodukontoris ja lasta tööandjal osa gaasi hinnast kompenseerida.
meil pole hinnatõusu kohta mingit teavitust tulnud, aga gaasipakkuja kodukal on meilgi 1,13 hinnaks, millele lisanduvad veel võrgutasud ja käibemaks.
alates augustist (aug-okt) on meil gaasikütte arved ca 2x suuremad kui eelmisel kalendriaastal (2020 okt 79 € ja 2021 139€), nii et selle loogika järgi peaks meie pere veebruaris ootama 400€ gaasiarve. aga õnneks mul kompenseerib tööandja 1/3 arvest, kuna töötan kodukontoris.
Ma sain täna täpselt sama hinna, aga mul ainult pliit.
Sama siin. Kulub 1-3 m3 kuus. Iseenesest pole suur summa, aga see, et see praktiliselt igal kuul tõuseb pole normaalne. Mina algatasin selle peale gaasimüüja vahetuse.
Mis kütte hinda puutub, siis Tallinna elanikuna saan maksta 65,5% rohkem. Ei teagi, kas siin piirkonnas on soodsam gaasiküte või kaugküte.
Sama siin. Kulub 1-3 m3 kuus. Iseenesest pole suur summa, aga see, et see praktiliselt igal kuul tõuseb pole normaalne. Mina algatasin selle peale gaasimüüja vahetuse.
alates augustist (aug-okt) on meil gaasikütte arved ca 2x suuremad kui eelmisel kalendriaastal (2020 okt 79 € ja 2021 139€), nii et selle loogika järgi peaks meie pere veebruaris ootama 400€ gaasiarve.
hommikul postitasin selle.
nüüd tuli just arve novembrikuu eest.
kui eelmisel aastal oli nov arve 107,33€, siis sel aastal juba 298,75€.
Hinnatõus aastaga ca 3x. ulme. sel juhul peaks jaan-veebruar siis 600 hoopis tulema
hommikul postitasin selle. nüüd tuli just arve novembrikuu eest. kui eelmisel aastal oli nov arve 107,33€, siis sel aastal juba 298,75€. Hinnatõus aastaga ca 3x. ulme. sel juhul peaks jaan-veebruar siis 600 hoopis tulema
Mida ma peaksin sinu meelest ette võtma? Maja maha müüma ja kuhugi 1-toalisesse korterisse kolima terve perega?
Gaasiküte on mugav, ei pea midagi tegema, ainult keerad vajadusel nupust tugevamaks või nõrgemaks.
Meil on majas küll igiammusest ajast ka kivisöekatel olemas, aga seda ei saa praegu kasutada, kuna üks toru on katki ja katel vajab remonti, mida oleme juba mitu aastat edasi lükanud. võibolla tuleb järgmisel suvel selle remont siiski ette võtta. Aga… see tähendaks investeeringut, kuid kas sellel on mõtet, kui paari aasta pärast kivisöega kütmine ära keelata tahetakse üldse terves EL-s.
Ainsad reaalsed asjad, mida tõusvate gaasihindade vastu ette oskan võtta:
1. töötada rohkem ja teenida rohkem raha (käib kõigi pereliikmete kohta)
2. jagada küttekulud võrdselt kõigi täisealiste pereliikmete vahel
3. tõsta oma firmas teenuste hindu, et saaks rohkem selle arvelt omale palka maksta
Mida ma peaksin sinu meelest ette võtma? Maja maha müüma ja kuhugi 1-toalisesse korterisse kolima terve perega? Gaasiküte on mugav, ei pea midagi tegema, ainult keerad vajadusel nupust tugevamaks või nõrgemaks.
Halloo, mitte seda ma ei mõelnud. Mul endal on samuti gaasiküttel 310 ruudune maja. Küsimus oli, miks sa endiselt ei fikseeri hinda?
0
-5
Please wait...
Postitas:
Kägu
03.12.2021 17:10
Fikseeritud hind või fikseerimata, oluline on mis teil tuli gaasihinnaks viimasel kolmel kuul, kui jagate tasumisele kuuluva summa tarbitud kogusega? Näiteks, septembris lõpphind 95 eurot ja tarbitud kogus 150 m3, teeb hinnaks 0,63.
Näide oli eramaja kohta. TA poolt väljatoodud hinnad ei näita lõpphinda, vaid tuleb vaadata arvet ja jagada tasumisele kuuluva summa tarbitud kogusega. Septembrikuu ja oktoobrikuu eest ei tule hinnaks 0,49, vaid 0,63. Novembris 0,65 asemel 0,79.
Päris lahe! Palk võiks ka viis korda aastas tõusta!
+7
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
05.12.2021 10:26
Sama siin, eramaja, gaasiküte, eelmine aasta oli kõige külmemal kuul meil gaasi hind 200 euri/kuu. Nüüd saime novembri eest arve, november polnud külm ju üldse ja 200 eurot. Pakun, et veebruar/märts arve tulebki 600 ringi, vaadates neid hindasid. 400 eurot kuus rohkem maksta, see on päris karm. Kui nüüd hakata kaminahju või õhk-vee soojuspumbale ümber ehitama, siis ega see on ka ju suht kallis ja alguses mingit võitu ei saa. Sellist hinna tõusu tegelikult küll ette ei kujutanud…. Ahjaa, gaasi hind novembri eest oli 0,89.