Teema: Gaasi hind
Meil ka eramaja, novembri eest gaasiarve 567 eurot!!
Alexelas oktoobris 0.5075 €/m3
Novembris 0.9083 €/m3
TA poolt väljatoodud hinnad ei näita lõpphinda, vaid tuleb vaadata arvet ja jagada tasumisele kuuluva summa tarbitud kogusega. Septembrikuu ja oktoobrikuu eest ei tule hinnaks 0,49, vaid 0,63. Novembris 0,65 asemel 0,79.
Jah, need on ilma võrgutasuta, aga võrgutasu on kõigil sama ning seda muuta ei saa. Paketti saab fikseerida ikka ainult gaasihinnale, mida teemaalgataja ka välja tõi.
Meil ka eramaja, novembri eest gaasiarve 567 eurot!!
Miks sa selle börsi otsas endiselt istud? Tõuseb ju veelgi.
Miks sa selle börsi otsas endiselt istud? Tõuseb ju veelgi.
Sarnases teemas oli välja toodud, et börsipaketiga tuli ühel koos võrguteenusega hinnaks oktoobri eest 0,97 ja teisel oli paindlik pakett ja oktoobri eest hind 0,63 eur/m3. Ka novembri eest on siin väljatoodud hinnad erinevad, 0,79 ja 0,89. Mismoodi on börsipakett odavam? Ka fikseeritud hinda tuleb arvestada aasta lõikes, soojematel kuudel on tarbimine väiksem ja siis võib tulla fikseeritud hind isegi kallim, sest kõik gaasi pakkujad tahavad saada kasumit ja gaas tuleb ikka ühest kohast.
Sarnases teemas oli välja toodud, et börsipaketiga tuli ühel koos võrguteenusega hinnaks oktoobri eest 0,97 ja teisel oli paindlik pakett ja oktoobri eest hind 0,63 eur/m3. Ka novembri eest on siin väljatoodud hinnad erinevad, 0,79 ja 0,89. Mismoodi on börsipakett odavam? Ka fikseeritud hinda tuleb arvestada aasta lõikes, soojematel kuudel on tarbimine väiksem ja siis võib tulla fikseeritud hind isegi kallim, sest kõik gaasi pakkujad tahavad saada kasumit ja gaas tuleb ikka ühest kohast.
Mida sa sogad?
Oktoobri börsihind 0,84 ja novembris 1,03 kuupmeetri eest+võrgutasud.
https://www.220energia.ee/et/maagaas-kodukliendileMiks ma seda fikseeritud hind aasta lõikes peaks vaatama? Mõistlik on kohe fikshind ära katkestada, kui hinnad normaliseeruvad.
Mõistlik on kohe fikshind ära katkestada, kui hinnad normaliseeruvad.
Ma olen aru saanud, et see ei ole võimalik. Nii nagu sina ei taha, et teenusepakkuja kõrge hinna saabudes lepingu lõpetad, nii ei taha teenusepakkuja, et klient madala hinna saabudes lepingu lõpetab.
Ma olen aru saanud, et see ei ole võimalik. Nii nagu sina ei taha, et teenusepakkuja kõrge hinna saabudes lepingu lõpetad, nii ei taha teenusepakkuja, et klient madala hinna saabudes lepingu lõpetab.
Kord kuus saad tasuta paketti vahetada nii gaasil kui ka elektril.
Kord kuus saad tasuta paketti vahetada nii gaasil kui ka elektril.
Miks siis sealsamas 220 energia lehel on kirjas, et fikseeritud hinnaga elektrileping sõlmitakse 12 kuuks? Eesti Energial, et 6 kuni 36 kuuks?
Miks siis sealsamas 220 energia lehel on kirjas, et fikseeritud hinnaga elektrileping sõlmitakse 12 kuuks? Eesti Energial, et 6 kuni 36 kuuks?
Sest see on maksimaalne periood, kus saad garanteeritult sellise hinna.
Mida sa sogad? Oktoobri börsihind 0,84 ja novembris 1,03 kuupmeetri eest+võrgutasud.
Millest sa aru ei saa? Inimene kirjutas, et oktoobri eest tuli tal börsipaketiga ja võrgutasuga hinnaks 0,97, mitte 0,84 ja teisel oli paindlik pakett ja oktoobri eest hind 0,63 eur/m3.
Mida siin vaielda, millise paketiga tuleb odavam? Arve peal on kõik kirjas, mis tuli gaasi hinnaks koos võrgutasuga, viimase 2-3 kuul.
Oktoobri börsihind 0,84 ja novembris 1,03 kuupmeetri eest+võrgutasud.
Milleks börsipakett? Oktoobri eest tuli paindliku paketiga hinnaks koos kõigi tasudega 0,63 eur/m3 ja novembri eest 0,79 eur/m3.
Milleks börsipakett? Oktoobri eest tuli paindliku paketiga hinnaks koos kõigi tasudega 0,63 eur/m3 ja novembri eest 0,79 eur/m3.
Sellest ju jutt ongi, et börsipaketil pole mõtet olla 😀
ma peaksin selleks, et gaasi tarnijat vahetada, enne oma kuludega uue trassi rajama, sest teiste firmae trassid mööduvad meie majast ca 2km kauguselt.
Sarnaselt elektriga saab ka gaasi osta erinevatelt teenusepakkujatelt, see pole seotud võrguteenuse osutajaga. Edaspidi saad lihtsalt kaks arvet – ühe gaasi edasimüüjalt, teise gaasi võrguteenuse osutajalt.
ma peaksin selleks, et gaasi tarnijat vahetada, enne oma kuludega uue trassi rajama, sest teiste firmae trassid mööduvad meie majast ca 2km kauguselt.
Ahh? Inimesed, mida te räägite ometi! Saad valida ,illise tarnija ise soovid, see ei sõltu mitte kuidagi trassist.
Sest see on maksimaalne periood, kus saad garanteeritult sellise hinna.
Miks nad siis nii ei kirjuta? Seal on ju suur vahe, kas lepingu saab sõlmida aastaks või maksimaalselt aastaks.
Miks nad siis nii ei kirjuta? Seal on ju suur vahe, kas lepingu saab sõlmida aastaks või maksimaalselt aastaks.
Mida nad kirjutama peavad ja kuhu? Lepingus on kirjas ju, igal inimesel omad tingimused.
Nii loll on ikka valus olla vist. Elektrit ostad ka sellelt, kelle liin üle pea jookseb, mis sest, et ilmselt kõige kallim?
Nii loll on ikka valus olla vist. Elektrit ostad ka sellelt, kelle liin üle pea jookseb, mis sest, et ilmselt kõige kallim?
kui meil on tänaval eesti energia elektrivõrk, siis kuidas ma oma tallinna kodus Võrumaal asuva Kükametsa Elektri võrgust elektrit osta saaksin?
kui meil on tänaval eesti energia elektrivõrk, siis kuidas ma oma tallinna kodus Võrumaal asuva Kükametsa Elektri võrgust elektrit osta saaksin?
Issand sa näed ja ei mürista- võrguteenust ostad oma võrgu pakkujalt, elektrit ükskõik kellelt.
Üldse enam ei imesta, et paljud ägavad oma kallite lepingute all. Sinusuguseid võib üalju rohkem olla, kes elementaarseid asju ei tea ning arvavad, et nad on oma teenusepakkujaga laulatatud. Piinlik.
Selgema pildi saamiseks võiksite välja tuua, kui suur oli teil arve, oktoobri ja novembri eest ja milline pakett, kas börsi, fikseeritud või paindlik pakett? Arvete peal on teil kirjas, lõppsumma ja tarbitud kogus, jagage omavahel arvud läbi ja saate võrrelda.
Nüüd on artikkel, et hakatakse huvitama energiahinda.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/95357125/minister-energiahinna-leevendust-saavad-pered-kel-sissetulek-alla-1052-euro
Mul on küsimus selle viidatud Energiakulude hüvitise kalkulaatori kohta Rahandusministeeriumi lehel.
Sisastasin, et mul kulus 306 eurot (käibemaksuta), eelmine kuu oli kulu 5815.21 kWh ehk 556 m3, arvel on hinnaks 0.55083 EUR ehk 55 senti.
Kui need arvud sinna Rahandusmin lehele sisestasin, siis seal lehel saab hinnaks: 5.26 s/kWh.
???! Kuidas see hind saadud on?
Mina pigem ikka 55.083 s/kWh?
PS! Mul on matemaatika bakalaureuse kraad!!
Sisastasin, et mul kulus 306 eurot (käibemaksuta), eelmine kuu oli kulu 5815.21 kWh ehk 556 m3, arvel on hinnaks 0.55083 EUR ehk 55 senti. Kui need arvud sinna Rahandusmin lehele sisestasin, siis seal lehel saab hinnaks: 5.26 s/kWh. ???! Kuidas see hind saadud on? Mina pigem ikka 55.083 s/kWh? PS! Mul on matemaatika bakalaureuse kraad!!
55 senti oli sul kuubi hind.
Mul sama nagu teemaalgatajal, aga mul on ainult gaasipliit, kulub 2 ühikut gaasi kuus, seega minu rahakotile see gaasihinna tõus esialgu suurt hoopi ei anna. Aga kui see hinnaralli sama tempokalt jätkub, siis on ikka päris hull.
Gaasiga kütjatel peaks olema veidi madalam hind, vanasti kui ma elasin gaasiküttega korteris, siis seal oli nn suurtarbija hind, mis oli väiketarbijast madalam.
Just eile sain EE-lt Tartus suurtarbijale hinnapakkumise, kus kuupmeetri hind oli kõrgem kui nende kodukal välja käidud eratarbijale pakutav fix hind.
Just eile sain EE-lt Tartus suurtarbijale hinnapakkumise, kus kuupmeetri hind oli kõrgem kui nende kodukal välja käidud eratarbijale pakutav fix hind.
0,858 on nende pakkumises. Mis hind sulle pakuti?
Isegi praegu tasub minna kindlale paketile (0,86 m3)kui börsihind on 1,05
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.