Teema: Gaasi hind
Fikseeritud hind pole enam ka 0,76 eest, vaid nüüd tõusnud üle 1.
Azza, 1,07 sooduspakkumine tõesti.
Azza, 1,07 sooduspakkumine tõesti.
Minu arust on hea, et hinnad on välja toodud, siis saab igaüks otsustada, mis on tema jaoks piir ja milline hind ära fikseerida.
Minu arust on hea, et hinnad on välja toodud, siis saab igaüks otsustada, mis on tema jaoks piir ja milline hind ära fikseerida.
Seepärast ma kord nädalas käin üle nii gaasi-kui elektriportaali, et kõigi hindadega jooksvalt kursis olla.
Mina olin see, kes avaldas eelmistel lehekülgedel kahtlust, et fikseeritud hinnaga lepingu ennetähtaegne lõpetamine ei ole nii lihtne ja sain selle eest miinuseid. Siit artiklist näen, et mu kahtlustel oli alust.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/95417743/graafik-tarbijaid-ootab-peagi-ees-veel-suurem-gaasihinna-sokk”>https://arileht.delfi.ee/artikkel/95417743/graafik-tarbijaid-ootab-peagi-ees-veel-suurem-gaasihinna-sokk
Fikseeritud paketi muutmine
Need inimesed, kes loodavad hetkel igaks juhuks hinna fikseerida, sest see kasvab veelgi, võivad sattuda nadisse seisu, sest aastaks fikseeritud hind kehtib tähtaja lõpuni.
“Fikseeritud hinda kliendile pakkudes fikseerib energiamüüja samas mahus sisendhinnad, et risk oleks maandatud. Fikseeritud hinnast taganemine, ükskõik kumma osapoole poolt, põhjustab vastaspoolele kahju, mistõttu tavaliselt on katkestajale ette nähtud trahvid. Eesti Gaas peab kinni lepingus kokku lepitud tingimustest ja eeldab ka kliendilt sama. Hea kliendisuhte ja pikaajaliselt eduka koostöö aluseks on vastastikune usaldus,” ütleb Tumm.
Kui suur trahv on? See sõltub. Tumm rõhutab veelkord, et fikseeritud hindadega lepingute müügiks peavad nad ise ostuhinna fikseerima, juhul kui klient soovib lepingu varem katkestada, siis soovivad nad, et neile tekkinud kahju kaetakse. “Erinevate klientide juures on võimalused selleks erinevad.”
Minul gaasiküttega ridakas. Pole kindel, kas üldse saab panna alternatiivset kütteallikat. 200 eur asemel 500-600eur küttearved tähendaksid minu jaoks, et tekib võlg. Ebareaalne hinnatõus. Elektri hinnatõus kompenseeritakse samuti ainult väga väikese palgaga inimestele. Ma ei saaks ju seda ridakat omada, kui mu palk oleks 1000 eur. Kedagi ei huvita, kuidas oma arved ära maksan. Olen reformi valija, aga hetkel näen, et saevad enda oksa, millel istuvad, kui käibemaku alandamisega nõus pole.
Vabandust, aga minu jaoks imestust tekitav pigem see, et nii pisikese nagu 1000.- eurose palgaga inimesed elavad ridaelamus ja peavad seda täiesti normaalseks elustandardiks.
No ei ole ju, üle võimete elate. Nii väikese palgaga kuidas üldse tuleb mõte soetada midagi rohkemat kui paaritoaline korter?
Ja siis on mure, et tekkivad võlad. Aga sa ei saagi endale ridaelamu pindalat ning selle kütmist lubada.
Meil sissetulekud kordades suuremas, üle 3-toalise korteri ei pea küll jõukohaseks.
aastaks fikseeritud hind kehtib tähtaja lõpuni.
Eesti Gaasil kehtib jah hind tähtaja lõpuni. Samas, kui on teada, et jaanuaris tõuseb hind 1.14 peale ja veebruari hinnatõus on veel lahtine, siis ilmselt jääb vähemalt talveperioodiks kõrgeks ja ei usu, et praegune koalitsioon midagi energia hindadega ette võtab, järgmised riigikogu valimised on alles 2023. Ei usu ka, et hind esimese hinnatõusu ehk 0.49 peale tagasi langeb, pigem võib jääda 0.8 kanti, kui sedagi, aga kes fikseerisid 0,76-ga, ei kaota midagi.
Vabandust, aga minu jaoks imestust tekitav pigem see, et nii pisikese nagu 1000.- eurose palgaga inimesed elavad ridaelamus ja peavad seda täiesti normaalseks elustandardiks. No ei ole ju, üle võimete elate. Nii väikese palgaga kuidas üldse tuleb mõte soetada midagi rohkemat kui paaritoaline korter?
Sa lugesid ka lauset, millele sa vastuse kirjutasid? Ta palk ei ole ju vaid 1000 eurot.
“Ma ei saaks ju seda ridakat omada, kui mu palk oleks 1000 eur. ”
Vabandust, aga minu jaoks imestust tekitav pigem see, et nii pisikese nagu 1000.- eurose palgaga inimesed elavad ridaelamus ja peavad seda täiesti normaalseks elustandardiks.
Võibolla ta sai selle korteri päranduseks? Võibolla ostis 10-20a tagasi pangalaenuga?
Kujutad sa ette, et mul on palk vaid 800€ (sest töötan praegu, pensionieelikuna, vaid poole kohaga), aga ometi kuulub mulle terve maja Tallinnas (ostetud 2003a pangalaenuga, mis praeguseks ammu pangale tagasi makstud) + 2 päranduseks saadud kinnisvara teises eesti otsas? Ma ei kavatse maja maha müüa ja 2-toalisesse korterisse kolida, sest meie pere+koduloomad ei mahuks sinna ära. Lisaks on uued väikesed korterid umbes samas hinnas kui 1960-70ndatel ehitatud vanemad eramud ja vanemad ridamajaboksid, nii et rahalist võitu müügist nagunii ei tuleks.
Eramus/ridakas on lisaks see eelis, et aegajalt saab lihtsalt kütte kinni keerata ja natuke jahedamas istuda (või puupliidi/kaminaga lisaks kütta), aga paneelmaja korteris pead maksma ühistule kütte eest igal juhul.
Fikseeritud paketi muutmine Need inimesed, kes loodavad hetkel igaks juhuks hinna fikseerida, sest see kasvab veelgi, võivad sattuda nadisse seisu, sest aastaks fikseeritud hind kehtib tähtaja lõpuni.
https://gaasihind.ee/
Kirjas, et kord kuus saab muuta tasuta.
Mina ekstra küsisin üle, kas lepingust ennetähtaegselt loobumine on tasuta – jah, on. Sain kirjaliku vastuse.
Fikseeritud paketi muutmine Need inimesed, kes loodavad hetkel igaks juhuks hinna fikseerida, sest see kasvab veelgi, võivad sattuda nadisse seisu, sest aastaks fikseeritud hind kehtib tähtaja lõpuni.
https://gaasihind.ee/
Kirjas, et kord kuus saab muuta tasuta.
Ma saan aru nii, et tururegulatsioonide poolest (puhttehniliselt) võtab tarnija vahetamine max kuu aega, kuid kui sa oled sõlminud tähtajalise lepingu, siis see on natuke teine asi. Kui sa sõlmid nt korteri rendilepingu aastaks, siis sa ju ka ei saa niisama lihtsalt seda ennetähtaegselt lõpetada. Tähtajalise lepingu lõpetamine enne tähtaja lõppu ja tarnija vahetamine on tegelikult kaks erinevat asja.
Mina ekstra küsisin üle, kas lepingust ennetähtaegselt loobumine on tasuta – jah, on. Sain kirjaliku vastuse.
Kas saad siia selle küsimuse ja vastuse kopeerida?
Ma saan aru nii, et tururegulatsioonide poolest (puhttehniliselt) võtab tarnija vahetamine max kuu aega, kuid kui sa oled sõlminud tähtajalise lepingu, siis see on natuke teine asi. Kui sa sõlmid nt korteri rendilepingu aastaks, siis sa ju ka ei saa niisama lihtsalt seda ennetähtaegselt lõpetada. Tähtajalise lepingu lõpetamine enne tähtaja lõppu ja tarnija vahetamine on tegelikult kaks erinevat asja.
No ei ole nii. Otsustasin oktoobris, et lähen börsihinnalt üle fikshinnale. Öeldi, et alates 1.novembrist hakkab uus leping ja hind kehtima. Küsisin, et kui tahan lõpetada ja börsihinnale tagasi minna? Öeldi, et kuu ette saab lõpetada. Novembri keskel, kui uus leping oli 2 ndl kehtinud, avastasin, et teine ettevõtte annab mõned sendid soodsamalt. Kirjutasin oma lepingupartnerile ja küsisin, kas tulevad fikshinnaga allapoole, tulid. Uus hind kehtib alates 1. detsember.
No super, et vähemalt jaotusteenusest 100% kompenseeritakse.
Gaasi puhul muidugi moodustab võrgutasu oluliselt väiksema osa arvest kui elektri puhul.
Gaasi puhul muidugi moodustab võrgutasu oluliselt väiksema osa arvest kui elektri puhul.
Kümnendik ka raha.
Kümnendik ka raha.
Lausa 15%, vaatasin viimast arvet.
Võibolla ta sai selle korteri päranduseks? Võibolla ostis 10-20a tagasi pangalaenuga?
Kujutad sa ette, et mul on palk vaid 800€ (sest töötan praegu, pensionieelikuna, vaid poole kohaga), aga ometi kuulub mulle terve maja Tallinnas (ostetud 2003a pangalaenuga, mis praeguseks ammu pangale tagasi makstud) + 2 päranduseks saadud kinnisvara teises eesti otsas? Ma ei kavatse maja maha müüa ja 2-toalisesse korterisse kolida, sest meie pere+koduloomad ei mahuks sinna ära. Lisaks on uued väikesed korterid umbes samas hinnas kui 1960-70ndatel ehitatud vanemad eramud ja vanemad ridamajaboksid, nii et rahalist võitu müügist nagunii ei tuleks.
Eramus/ridakas on lisaks see eelis, et aegajalt saab lihtsalt kütte kinni keerata ja natuke jahedamas istuda (või puupliidi/kaminaga lisaks kütta), aga paneelmaja korteris pead maksma ühistule kütte eest igal juhul.
Kui raha on, et maja ja kahe korteri kulusid katta, siis ongi ju kõik okei. Aga siis pole ka juttu ju, et võlad kuhjuks:)
Mina 800.- eest seda ära ei manageeriks, aga kui sina manageerid, siis super äge.
Mina 800.- eest seda ära ei manageeriks, aga kui sina manageerid, siis super äge.
Vast teised kinnisvarad on rendis, kust tulu laekub.
Ei küsinud viisakalt, vaid olin valmis lepingu sõlmima Energia 220-ga, nemad pakkusid hinda 0,755 € vist, kui ma ei eksi. See oli nädal tagasi.
Järelikult oli tol hetkel nende lehel fikseeritud hinnaks 0,6 eur/m3, siin pole midagi tegemist kauplemisega.
Kui see ei olnud just suvel või sügise algul, siis kahtlen, et see nö letihind oli. Küsisin pakkumisi oktoobris, oktoobri lõpus sõlmisin Eesti Gaasiga fix hinnaga lepingu 0,759€/m3 koos km-ga. Kuskilt odavamat pakkumist tol hetkel ei saanud. Küsisin samuti lepingu lõpetamise kohta ning kirjas vastati “lepingu lõpetamisel/katkestamisel trahve ei ole”.
Kui see ei olnud just suvel või sügise algul, siis kahtlen, et see nö letihind oli. Küsisin pakkumisi oktoobris, oktoobri lõpus sõlmisin Eesti Gaasiga fix hinnaga lepingu 0,759€/m3 koos km-ga. Kuskilt odavamat pakkumist tol hetkel ei saanud. Küsisin samuti lepingu lõpetamise kohta ning kirjas vastati “lepingu lõpetamisel/katkestamisel trahve ei ole”.
Üks siin raius nagu rauda, et fikseeris detsembri alguses 0,6-ga. Kes teab, kas provotseeris niisama või sai suure tarbijana erihinnaga pakkumise, aga närvi ta küsimuste peale läks. Kui sulle pakuti juba oktoobris 0,759€/m3 koos km-ga, siis täiesti võimalik. Detsembri keskel tõusis fikseeritud hind üle ühe euro.
Mida arvate, kas praegu kehtiv fikseeritud gaasihind võib veel langeda või pigem tõusta?
Ma ei saaks ju seda ridakat omada, kui mu palk oleks 1000 eur.
Aga ei saakski ju! Mis seal tinglikult rääkida, kui tegu pole just maa- metsaomanikuga, kes ise oma puud teeb ja ahjud kütab, et mängi 1000.- palgaga kuidagi suurema maja või ridamaja pidamine välja (sest 1000.- palgaga ei osta ka uut nullmaja)! Mis siin arusaamatut on… Ma ei arva, et saanuks ka enne väga lahedalt elada, elektrit ja gaasi kulub nagunii ja ennegi ei olnud need tasuta. Juba korteri kommunaalid võivad olla talvel pirakad.
elektrit ja gaasi kulub nagunii ja ennegi ei olnud need tasuta. Juba korteri kommunaalid võivad olla talvel pirakad.
Mis sa hinnatõusust arvad? Tõuseb veel või langeb?
Kui saad oma kolme kinnisvara arvete tasumisega hakkama ja ei vingu, käsi pikal, siis polegi kellelgi midagi kobiseda, ela kasvõi mõisas ja teeni 200.- eurot vaid.
Üks siin raius nagu rauda, et fikseeris detsembri alguses 0,6-ga. Kes teab, kas provotseeris niisama või sai suure tarbijana erihinnaga pakkumise, aga närvi ta küsimuste peale läks. Kui sulle pakuti juba oktoobris 0,759€/m3 koos km-ga, siis täiesti võimalik. Detsembri keskel tõusis fikseeritud hind üle ühe euro.
See küll juba vana teema, aga mina fikseerisin 2021 novembri lõpus või detsembri algul gaasi hinna aastaks 0,65€ m3 kohta. Kehtis siis see hind eelmisel aastal – 2022. Ja ei ole kindlasti suur tarbija. Ainult gaasipliit on. Ja see pakkumise saamiseks ei teinud ise midagi.
Mida arvate, kas praegu kehtiv fikseeritud gaasihind võib veel langeda või pigem tõusta?
Muidugi langeb. Pole mõtet fikseerida. Vaatan igapäevaselt börsihinda, languses.
Muidugi langeb. Pole mõtet fikseerida. Vaatan igapäevaselt börsihinda, languses.
Ja kui palju võiks gaasihind langeda?
Ja kui palju võiks gaasihind langeda?
Kes seda teab. Sõltub paljust. Miks vaja teada?
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.