Esileht Kodunurk Ghee

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Ghee

Postitas:

Plaanin gheega pannkooke praadida. Aga sellel nii spetsiifiline lõhn… Kas see jääb ka maitsena tunda?

+1
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.10 10:56; 13.10 11:06;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Sega taignasse 50 sulatatud võid ja lõpeta oma uudumuudutamine.

Või pöördu foorumisse: heastelustlolliks.ee

+2
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eee… tainas on valmis ja selle sees polegi rasvainet, lihtsalt praadida tahaks ja õli otsas. Aga on purgike gheed, päris võid on küll ka, aga see pritsib hirmsasti.

+3
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.10 10:56; 13.10 11:06;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Isetehtud ghee ei haise ja ei jäta küll mingit maitset, valmistoodanguga kogemused puuduvad.
Aga sa prae üks kook ära, saad teada.
Mis sel või pritsimisel häda on? Õliga pritsib samamoodi ja nagunii tuleb pärast koristada.

+4
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.10 11:08; 13.10 12:19;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina praen pannkooke alati ainult puhta võiga ja ei ole veel täheldanud, et see kuidagi eriliselt pritsiks. Piisab, kui iga koogi eel panna pannile ainult väike tükike, mis kohe ära sulab, ajada see laiali ning kallata kook kohe peale. Mitte mingit pritsimist ei toimu siis.

Ghee kohta ei oska midagi öelda.

+2
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

päris võid on küll ka, aga see pritsib hirmsasti.

KUHU ta sul pritsib?

Ma ütlesin, et sulata vedelaks ja lisa taignale hulka, milline sõna sellest jäi arusaamatuks?
Pannile enam rasvainet lisama ei pea ja mitte midagi ei pritsi. Eile õhtul just tegin ülepannikaid nii.
(eeldades, et non stick pann on sul olemas)

+1
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina praen pannkooke alati ainult puhta võiga ja ei ole veel täheldanud, et see kuidagi eriliselt pritsiks. Piisab, kui iga koogi eel panna pannile ainult väike tükike, mis kohe ära sulab, ajada see laiali ning kallata kook kohe peale. Mitte mingit pritsimist ei toimu siis.

Ghee kohta ei oska midagi öelda.

Sa ei pane ju kooke pannile, vaid taina ????
Väike sõbralik norimine ????

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.10 11:08; 13.10 12:19;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Inelik, minul küll enda tehtud ghee ei ole mingi vastiku lõhnaga ega maitsega. Just hea maitse. Kasutan pudru peal ja samuti paskude pannkookide küpsetamisel. Kartuleid praen sellega ja palju muud.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

See ghee on sul ehk vanaks läinud või? Teen seda alatasa justnimelt praadimiseks (keedan ise välja piimasuhkru-valgu, niiet jääbki puhas võirasv, köögiviljade ja kartulite praadimiseks jne, pannkookide jms jaoks on mahedamaitselisem rapsiõli, viinamarjaseemneõli vms) ja piimavalguallergikule pudru peale.
Ja tänapäeva pannidele pole eriti mingit rasva alla vajagi. Kui sul on tavalist võid, sulata seda pannkoogitaignasse ja siis ei vajagi pann eraldi õlitamist.
On ikka inimesed, selle asemel et üks pannkook prooviks praadida, teeb inimene perekooli teema ja ootab, et esiteks keegi teaks, mis on ghee ja oleks seda pannkookide jaoks kasutanud ja et tema maitse ühtiks sinu omaga, et kas ikka kõlbab või ei kõlba pannkoogiga kokku! Paremini pole pühapäeva veeta võimalik vist 😛 teemaalgataja istub, pannkoogitaignakauss kõrval juba hea mitu tundi ja ootab vastuseid, meie aga lämiseme niisama…

+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 13.10 17:45; 20.10 09:07; 20.10 18:03;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin testis jäi ghee konkurentsitult viimaseks,

Mis vahet seal on, kuhu ta jääb, esimeseks või viimaseks.

Osal seltskonnal lihtsalt on see trendiküsimus, nagu tantra, ravivad kristallid ja vabastav hingamine.
Kõik, mis Indiast tuleb, ühesõnaga.

P.S. Tavalise või taignasse sulatamine on osadele vist ulme, nad pole kuulnudki. Kuigi, neid retsepte selle kohta on kõik kohad täis.

+3
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

P.S. Tavalise või taignasse sulatamine on osadele vist ulme, nad pole kuulnudki. Kuigi, neid retsepte selle kohta on kõik kohad täis

Või maitse on rõve, milleks sellist asja soovitada.

0
-14
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ghee või ghii on peamiselt India köögis kasutusel olev rasvaine. Eksootilise nime taga ei ole midagi keerulist – tegemist on selitatud võiga, millest on eemaldatud viimasedki piimavalgu jäägid, nii et alles jääb vaid puhas rasvaine.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Või maitse on rõve, milleks sellist asja soovitada.

Sa ei kujuta ettegi, mitu tonni Eestis päevas võid müüakse.
Ju siis ei ole rõve, pigem oled sina nipsakas ja rumal vähemus, kes võid ei söö.

+6
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kes siin migist udupeenest trendikusest rääkis, kuulis vist esimest korda. Mu vanaema selitas pidevalt võid, täiesti tavaline tegevus. Mina väga ei viitsi, aga vahel ikka teen.
Pannkoogitainasse võid ega muud rasvainet ei sega kunagi.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kes siin migist udupeenest trendikusest rääkis, kuulis vist esimest korda. Mu vanaema selitas pidevalt võid, täiesti tavaline tegevus. Mina väga ei viitsi, aga vahel ikka teen.

Pannkoogitainasse võid ega muud rasvainet ei sega kunagi.

selle nimi oligi siis selitatud või, aga mitte ghee. ja võikski kasutada eesti keeles nimetust selitatud või, sest see pole mingi espetsiell indias välja mõeldud asi ega rahvuslik toiduaine. nemad selitavad seda peamiselt sellepärast, et tavaline või lihtsalt kuumas kliimas ruttu roiskub.

0
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ja võikski kasutada eesti keeles nimetust selitatud või,

Rumal oled we?
Proovi sa kristalli- ja tantrausklaste seltskonnas mainida, et sul on “selitatud või”
Nad kõigepealt küsivad, mis see on ja siis naeravad su välja.

Kui sa kasutad sõnu nagu ghee, tsakra ja chapati, alles siis oled tegija.
(mis siis, et tegelikult esimene ongi selitatud või, teist pole üldse olemas ja viimane on ilma pärmi ja juuretiseta tavaline sai)

+1
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mis te ilgute. Tõenäoliselt lihtsalt ole tal olemas poest ostetud purk, millel oli kirjas “Ghee” ja kõik. Kes teavad, misasi on ghee, teavad ka, et see on keedetud või ja vastupidi (Käo vanaema vast välja arvatud, aga pole võimatu, et ka tema teadis ghee nimetust).

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 13.10 17:45; 20.10 09:07; 20.10 18:03;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mis te ilgute.

Aina hullemaks läheb.
Inimene ostab omale neli korda kallimat võid, sest seal on peal silt “mahe” ja siis postitab foorumise eküsimuse, et kas sellega pannkooke saab teha…

0
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.10 11:00; 13.10 11:23; 13.10 17:52; 13.10 18:54; 20.10 08:07; 20.10 11:55;
To report this post you need to login first.
Postitas:

ma küsiks, et misuke see mittemahe ghee siis on?

0
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mu vanaema selitas pidevalt võid, täiesti tavaline tegevus. Mina väga ei viitsi, aga vahel ikka teen.

Miks peab võid selitama ja veel kogu aeg? Mis see piimarasv paha teeb?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Miks mitte uusi maitseid proovida, rahunege maha. Proovi üks kook ära teha ja kui ei maitse, mine poodi ja osta õli või lisa tainasse sulavõid.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mu vanaema selitas pidevalt võid, täiesti tavaline tegevus. Mina väga ei viitsi, aga vahel ikka teen.

Miks peab võid selitama ja veel kogu aeg? Mis see piimarasv paha teeb?

No põhimõtteliselt ghee talub praadimisel kõrgemat temperatuuri kui või. Siin, loe läbi.
https://nami-nami.ee/uudis/selitatud_voi_ja_ghee

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Miks peab võid selitama ja veel kogu aeg? Mis see piimarasv paha teeb?

Isegi nii lihtsast asjast ei saa aru- JÄRGI JÄÄB piimarasv, puhas, välja keedetakse vesi ja põhja selitatakse piimavalk ja -suhkur. Seega piimarasva= võiõli tahetaksegi saada.

Ja veelkord- keegi ei käse osta 4x kallimat mahegheed, kui võib osta tavalist võid ja teha ise gheed. Kas tundub loogiline.
Mida on targutada asjast, millest sa midagi ei tea? Kes ei ole enne gheest kuulnud, kas on vaja siin teema seletada, kui küsitakse, kas gheega pannkooke praadida saab. Jah, saab. Kas maitse meeldib? Vat seda meie küll ei oska öelda.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 13.10 17:45; 20.10 09:07; 20.10 18:03;
To report this post you need to login first.
Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )


Esileht Kodunurk Ghee