Esileht Hobinurk gurmaanid reisil

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: gurmaanid reisil

Postitas:
Kägu

Kas siin ka selliseid inimesi on, kes ühendavad reisimise toidunaudingutega? Kellel on üheks olulisemaks eesmärgiks reisil külastada erinevaid häid söögikohti ja degusteerida jooke (veine)?
Meie abikaasaga avastasime hiljuti, et pärast reisi kipuvad meie peamised muljed olema stiilis “kus mida head sõime”. Siis saigi otsustatud, et hakkame toidukohtade valikuga teadlikumalt tegelema. Kahel viimasel reisil oleme enne reisi ka eeltööd teinud ning TripAdvisori soovituste ja ViaMichelini abil sihtkohtades mõned restoranid kinni pandud. Mõned restoranid on jäänud ka kinni panemata. Ühte õnnestus sellegipoolest sisse saada. Teistesse mitte:) Moraal, et üldiselt sellised kõrgelt hinnatud kohad tasub eelnevalt kindlasti broneerida.
Vahe on olemas, kas lähed tänavalt suvalisse kohta või soovitatud kohta. Mitte küll alati. Viimasel reisil ühel õhtul sattusime väga heasse suvalisse kohta peamisel turismitänaval. Samuti oli üks broneeritud koht küll tubli keskmine, aga ei midagi erilist.
Vingeim kogemus siiani on ühest Londoni Michelini tärniga kohast. Seal oli nii toit, selle serveerimine ja eksponeerimine, maitsest rääkimata, eriline. Hind oli küll kallis, kuid kestev elamus vääris seda.
Nüüd plaanime sügiseks väikest toidutuuri Prantsusmaal. Olen tänulik soovituste eest, piirkond soovitavalt Pariisist rendiauto teekonna kaugusel.
Millistes maades või piirkondades olete saanud parimaid toiduelamusi ja milliste kanalite kaudu leiate üles parimad söögikohad? Kuhu soovitaksite teha veinituure? Kas on selliseid linnakesi, kus on rohkem kui üks veinimõis koondunud, nii et saaks jalutada ja degusteerida, ei peaks vahepeal sõitma?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, mina armastan ka head toitu! Päris #1 see reisides pole, aga kindlasti väga oluline tegur. Ka kodumaal tegelikult.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei oska sulle konkreetseid kohti soovitada Prantsusmaal. Tripadvaisorist on sul ilmselt kõige enam abi. Ag mina olin pahviks löödud Pariisi söögikohtade tasemest. Tõsi, Michelini tärniga kohtadesse pole ma veel ka jõudnud. Minul jäi väga hea mulje Versailles lossi restoranidest: Väike Veneetsia ja Angelina. Samuti oleksin veel mitu nädalat järjest väisanud hulgi Champs Elysee läheduses olevaid kohvikuid ja pagariärisid – need maitsed olid lihtsalt jalustrabavad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oo kui lahe teema. Mina olen täielik “foodie”! Reisimas ei käikski, kui ei saaks seal kohalikku toitu nautida. Paraku pole nii palju veel reisida saanud, kui oleks tahtnud. Õpingud, väikesed lapsed, majaehitus. Nüüd on maja valmis, õppelaen makstud ja jääb üle raha ka maailma vaatamiseks. Poes 20-eurost pluusi vaadates ei tõuse käsi seda ostma, aga samas pole mingeid süümekaid restoranis 60 euri kulutada:D
Parim elamus, nii igav kui see ka pole, on Itaaliast ja Kreekast. Reisime just sellepärast hooajaväliselt, et siis on enamus turistikaid kinni ja pole vaja sealt selekteerida. Vaatad lihtsalt, kus on lõuna ajal kõige rohkem kohalikke ja sinna siis vajudki. Mõnus.
Kevadine Kreeka väikesaare kaluriküla taverna – see on kõik, mida hing ihaldab!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja veel. Mina sinu asemel Pariisist välja ei tikukski. Pariis on toiduparadiis!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Liis T

Ma olen ka täielik gurmaan ning seda ka kodus. Söök on minu jaoks väga oluline osa reisist. Minu puhul aga ei tähenda see aga udupeenes restoranis söömist (seda tuleb ka muidugi ette) vaid pigem kohaliku ja võimalikult autentse söögi proovimist. Viimasel ajal on üldse toiduturism väga levima hakanud. Nt Aasias on väga ägedad toidukoolitused, mida viib läbi kohalik. Hommikul lähete turule, ostate kogu kraami ära ning pärast teete kohaliku juures söögi valmis. Väga head on ka igasugused lehed stiilis “eat with locals”.

0
0
Please wait...

Postitas:
sharon

Mina soovitaksin just vastupidi minna lõunasse või edelasse, eriti Bordeaux’ kanti ja Dordogne’i orgu. Kogu akvitaania on imelist toiduelamust täis ning boonusena lisanduvad sellele ka kohalikud veinid, mis on Burgundia kõrval maailma parimad (ja imeilusad veinimõisad). Selles piirkonnas on palju kohalikke maiuspalu (sh foie gras, erinevad pateed jms).

Pariisis on toredad restoranid, aga võtta savist kruusiga vaadist toorest Margaux’ veini mekkida või pähklipuude all jalutavaid hanesid vaadata ning hiljem värsket foie gras’d kohaliku baguette’i peal… Minu soovitus on Akvitaania!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei oska sulle konkreetseid kohti soovitada Prantsusmaal. Tripadvaisorist on sul ilmselt kõige enam abi. Ag mina olin pahviks löödud Pariisi söögikohtade tasemest. Tõsi, Michelini tärniga kohtadesse pole ma veel ka jõudnud. Minul jäi väga hea mulje Versailles lossi restoranidest: Väike Veneetsia ja Angelina. Samuti oleksin veel mitu nädalat järjest väisanud hulgi Champs Elysee läheduses olevaid kohvikuid ja pagariärisid – need maitsed olid lihtsalt jalustrabavad.

Lyon, Bocuse’i restoran (ja ka brasriid)
Valence, Anne-Sophie Pic.

0
0
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Hobinurk gurmaanid reisil

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.