Esileht Koolilaps Haige laps koolist koju – kuidas?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 72 )

Teema: Haige laps koolist koju – kuidas?

Postitas:
Kägu

Kui laps koolis haigestub, siis kes peaks vastutama selle haige lapse koju jõudmise eest? Kool või kodu, õpetaja või lapsevanem? Diskussioon ja erijuhtumite arutelu teretulnud.

0
-32
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kodu, vanemad, laps.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult vanem vasutab.
Kui ise ei saa, siis leiab isiku, kes lapse koju toimetab.
Õpetaja roll on vaid teavitada vanemale, et laps on haige ja vanema nõusolekul teadlik, kelles lapsele ja millal järgi tuleb.
Mul on erijuhtumeid palju(laps diabeedik). Õpetaja alati helistab kui midagi on.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult on see AINULT VANEMA teema.
Kujutad nüüd ette, et koolis on haigete laste vedamiseks valvemeeskond? Minu laps, minu korraldada. Üheselt arusaadav.

+30
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui laps koolis haigestub, siis kes peaks vastutama selle haige lapse koju jõudmise eest? Kool või kodu, õpetaja või lapsevanem? Diskussioon ja erijuhtumite arutelu teretulnud.

Oleneb haiguse seisundist aga reeglina kutsutakse vanem järgi. Kui laps elab lähedal, läheb ise koju.

Mina olen paaril korral lapse oma autoga koju viinud. Siis on põhjuseks olnud vigastatud jalg.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kergema haiguse puhul saab laps ise koju minna (meil kooli u 5 min kõndida). Aga üldiselt ikka vanema vastutus on lapse koju toimetamine.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin ei ole üldse küsimust, erakorralise olukorra puhul kutsutakse kiirabi, haigetumise korral vastutab 100% lapsevanem ja lapse koju toimetamine on lapsevanemate mure.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsevanem, loomulikult.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsevanem või laps ise. Oleneb olukorrast, kodu kaugusest, lapse vanusest. Minu praeguseks 9.klassi laps on mitmel korral koolis haigestunud ning kooliõe loal koju tulnud. Mulle on ise helistanud/sõnumi saatnud. Erandiks oli meil üks trauma, mis õmblemist vajas- lapsele kutsuti kooli kiirabi ning meid teavitati, et traumapunkti lapse juurde sõidaksime. Selles olukorras nagu paremat lahendust polnud ka- õpetaja ei saa ju lapsega traumapunkti sõita ning selles olukorras lapsevanemat ootama jääda ka pole võimalik.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Taksoraha lapsele rahakotti igaks juhuks ja telefonisse taksofirma number. Suurem laps saab koju tulemisega ise hakkama, väiksemale peab siis ise järgi minema.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kooli medõde helistab ja teavitab, mis seis on. Kord laps minestas koolis, kord tõusis palavik. Mul on olnud võimalik järgi minna. Ilmselt oleneks olukorrast. Telliks lapsele takso,  samas minestajale saadaks järgi mõne oma inimese.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi kool või õpetaja vastutaksid? Kas kool on mingi transpordifirma? Või jätab õpetaja tunni pooleli ja läheb last koju saatma? Täitsa naljakad need lumehelbevanemad ikka praegu juba…

+26
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida siin diskuteerida – muidugi korraldab haige lapse koju toomise vanem.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koolil on vastutavate isikute kontaktandmed, mina olen koolile andnud näiteks ka vanaema telefoninumbri, sest kui peaks juhtuma, et laps koolis olles haigestub, siis vanaema on see inimene, kes kõige kindlamalt saab kohe järele minna.

Ühe korra on seda ka juhtunud. Mind ei saadud telefonitsi kätte, vanaema läks tõi 1. klassi lapse koolist koju. Kooli meditsiiniõde helistas.

Ja tõesti, veel hommikul ei saanud kodus midagi aru, et on haigestunud, aga koolis oksendas ja oligi haige pärast seda mitu päeva. Oli nii nõrk ja uimane, et ilma saatjata ei oleks saanud koju saata ka siis, kui oleks juba vanemas klassis.

Kooli poolt mingit saatjat küll olema ei pea, kuid arstikabinetis kooli õde saab esmaabi anda kui on vaja. Kooli territooriumil ei saa kool haiget last ripakile jätta.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänapäeval saab lastele äpiga takso tellida, pole  raha eraldi vaja. Ja taksot saab jälgida, et kuhu sõidab.  Aga eks jah on olukordi, kus  vanematel pole ka takso võimalust, eks nad siis mõtlevad mingi lahenduse välja.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii haigeks pole keegi mu lastest koolis jäänu, et ise koju ei suudaks minna.

Trennis üks laps sai trauma, siis küll tellis omale takso ja sõitis sellega koju. Mul igal lapsel telefonis äpid olemas, et vajadusel saaks kiirelt koju

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänapäeval saab lastele äpiga takso tellida, pole raha eraldi vaja. Ja taksot saab jälgida, et kuhu sõidab. Aga eks jah on olukordi, kus vanematel pole ka takso võimalust, eks nad siis mõtlevad mingi lahenduse välja.

Miks takso vôimalust pole. Laps ise kutsub takso kui tarvis

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänapäeval saab lastele äpiga takso tellida, pole raha eraldi vaja. Ja taksot saab jälgida, et kuhu sõidab. Aga eks jah on olukordi, kus vanematel pole ka takso võimalust, eks nad siis mõtlevad mingi lahenduse välja.

Mõnel perel ei ole raha isegi söögi jaoks, rääkimata taksost.  Ma olen kusjuures ise puutunud kokku olukorraga, kus järgi kutsutud vanem oli purjus. Ma lihtsalt ei tundnud antud peret piisavalt.  Ja vat sellised probleemsed pered ongi peavalu.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutad ette, et kõik lapsed käivad linnas koolis ja elavad lähedal? Me elame küll  linnalähedases vallas, aga siia takso tellimine, et laps saaks 7 km kaugusele koju transporditud, maksaks ca 25 – 30 eurot. Igal vanemal see tõesti võimalik pole.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutad ette, et kõik lapsed käivad linnas koolis ja elavad lähedal? Me elame küll linnalähedases vallas, aga siia takso tellimine, et laps saaks 7 km kaugusele koju transporditud, maksaks ca 25 – 30 eurot. Igal vanemal see tõesti võimalik pole.

Ära aja rumalat juttu.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutad ette, et kõik lapsed käivad linnas koolis ja elavad lähedal? Me elame küll linnalähedases vallas, aga siia takso tellimine, et laps saaks 7 km kaugusele koju transporditud, maksaks ca 25 – 30 eurot. Igal vanemal see tõesti võimalik pole.

Oot, aga mida siis kool tegema peaks? Et vanem ei ole suuteline ja keegi teine peaks tema rolli ja vastutuse enda peale võtma?

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll ei tea, mis firma taksot te kasutate, et nii kallis on   Mina elan 49 km Tallinnast ja minu sõidud piirduvad tavaliselt 35 euroga.

Lapsed jaksavad tavaliselt oma jala peal koju kõndida. Ja kui ei jaksa, on direktor või klassijuhataja abikäe ulatanud.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Taksoraha lapsele rahakotti igaks juhuks ja telefonisse taksofirma number. Suurem laps saab koju tulemisega ise hakkama, väiksemale peab siis ise järgi minema.

Teie peres arveldatakse täna veel sularahas? Lapsel on kaart ja on Bolt äpp. Mis sularaha?

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teie peres arveldatakse täna veel sularahas? Lapsel on kaart ja on Bolt äpp. Mis sularaha?

Seal kus me elame, pole mingit Bolti.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seal kus me elame, pole mingit Bolti.

Ega siin paljud ei näegi oma ninaotsast kaugemale, kes on Tallinna või muu suurema linna mugavustega harjunud.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll ei tea, mis firma taksot te kasutate, et nii kallis on   Mina elan 49 km Tallinnast ja minu sõidud piirduvad tavaliselt 35 euroga. Lapsed jaksavad tavaliselt oma jala peal koju kõndida. Ja kui ei jaksa, on direktor või klassijuhataja abikäe ulatanud.

Tallinna taksohinnad peaksid olema riigi soodsamat, Tartu omad on näiteks 2x kallimad. Kuressaares vist oli veel kallim.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin riigis, kus ma elan, kaib asi nii, et kui lapsel on teatud symptomid, naiteks palavikku yle 38 voi oksendab, helistab opetaja lapsevanematele, kes organiseerivad omavahel lapse kojuviimise. Kui lapsehoidjat kaeparast pole, votab yks vanematest selleks spetsiaalselt ettenahtud puhkusepaeva, mis on madalamalt tasustatud.

Samas vaikese palaviku voi nohu parast last koju viima ei pea, seda loetakse normaalseks seisundiks kasvaval lapsel.

Kujutan ette, et pere, kellel tekib korduvalt probleeme haige lapse kojuviimisega, voidakse raporteerida lastekaitsesse, kes siis tuleb koju ja uurib, milles probleem. Yks kord antakse vast andeks, sest inimesed on suhteliselt moistvad siin. 

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oot, aga mida siis kool tegema peaks? Et vanem ei ole suuteline ja keegi teine peaks tema rolli ja vastutuse enda peale võtma?

Ei mõelnud, et kool peaks midagi tegema, jutt oli vastuseks sellele, kes küsis, miks siis takso võimalust pole, las laps ise tellib. Igas Eesti otsas pole see nii lihtne. Küllap need haiged lapsed koju saavad, keegi ikka aitab, kui vanem ei saa järele tulla.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nojah, kujutan ette, et pere elukorraldus on selline, et laps viiakse hommikul autoga kooli ja pärast koju ja muudest võimalustest ei ole kunagi mõeldudki. Ja kui vanem ei saa keset päeva lapsele järele minna, siis ongi probleem. Siiski – ka need olukorrad peaks iga pere ikka ise läbi mõtlema ja kooli mure see ei ole. Minuarvates on oluline, et vajadusel saaks laps alati ka keset päeva koolist koju minna – olgu siis jala, ühistranspordiga, lapsevanema või vanavanema (või peretuttava) autoga või taksoga.  Enamasti ei ole see haigestumine ju selline, et laps on kohe pikali maas ja ei saa ise enam kuhugi minna.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi kool või õpetaja vastutaksid? Kas kool on mingi transpordifirma? Või jätab õpetaja tunni pooleli ja läheb last koju saatma? Täitsa naljakad need lumehelbevanemad ikka praegu juba…

Meil koolis reegel, et kohe ühendust vanemaga ja kui pole võimalik autoga järele tulla, siis viib kooli auto lapse koju. Meil kooli juurest pm ühistransport ei liigu, kooli toob eriliin.

+1
-5
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 72 )

Esileht Koolilaps Haige laps koolist koju – kuidas?