Valetad! Siga ei tohigi enam ammu kodus pidada.
Korteris jah ei tohi siga pidada, aga kui oled maal talunik…
Valetad! Siga ei tohigi enam ammu kodus pidada.
Korteris jah ei tohi siga pidada, aga kui oled maal talunik…
kui on parajaks kasvanud ja siis kodus lihaks tehtud.
Küla peal kõva häälega sellest muidugi ei räägi.
või nädalate kaupa jahelaos seisnud liha
Kuule, sa pole vist absoluutselt kuulnud toidunõuetest, liha laagerdamisest ja sellest, et otse tapalt tulnud liha ei saagi süüa. “Targad” linnanaised otsivad aga “värsket” liha
Sa vastad mulle. Ma tean seda, mul on toidutehnoloogi haridus. Seda ma vastasin just neile, kes kiitsid, et nemad tahavad ikka just poeliha, sest sealt sab VÄRSKET liha. Meenutasin neile, et see pole värskem, kui lihunikult, talunikult ostetud liha, mis kodus külmikus on seisnud.
Mina lähenen perekooli kuulsale kanale kui matemaatik. Olen suure valguvajadusega trenniinimene, minu õhtusöök peab sisaldama 50g valku. Üks terve kana annab umbes 150-190g valku. Seega annab üks kana kahele inimesele keskmiselt 2 korralikku einet.
Ja mina söön proteiinibatooni ja joon natuke valgujooki peale, ja ei kasuta üldse kana.
Kana tundub mulle odavam ja tervislikum viis oma valguvajaduse rahuldamiseks.
Palju maitsvam ka.
Minu jaoks on nendel valgutoodetel alati mingi võlts kõrval- või järelmaitse küljes. Vahelduseks võib muidugi ka neid tarbida, aga eelistan alati ise korralikust toorainest tehtud rooga.
Seda ma vastasin just neile, kes kiitsid, et nemad tahavad ikka just poeliha, sest sealt sab VÄRSKET liha. Meenutasin neile, et see pole värskem, kui lihunikult, talunikult ostetud liha, mis kodus külmikus on seisnud.
Mis sa jaurad? Siin keegi ütles, et ostab pool siga ja hoiab seda kuni 6 kuud (!) sügavkülmas. Sellest käis jutt. Teine ostab poest ja vaevalt et seda 6 kuud on süilitatud, siiski ikka tunduvalt lühemat aega. Poe jahutatud liha on kindlasti värskem kui pool aastat kodus sügavkülmas olnud liha.
Mina lähenen perekooli kuulsale kanale kui matemaatik. Olen suure valguvajadusega trenniinimene, minu õhtusöök peab sisaldama 50g valku. Üks terve kana annab umbes 150-190g valku. Seega annab üks kana kahele inimesele keskmiselt 2 korralikku einet.
Ja mina söön proteiinibatooni ja joon natuke valgujooki peale, ja ei kasuta üldse kana.
Aga vot ei ole. Kana tuleb ette valmistada, rasvainega töödelda jne
Poe jahutatud liha on kindlasti värskem kui pool aastat kodus sügavkülmas olnud liha.
Mis paneb sind nii arvama? Sa ju ei tea, kaua see sügavkülmas seisis, enne kui lahti sulatati.
Kana tundub mulle odavam ja tervislikum viis oma valguvajaduse rahuldamiseks. Aga vot ei ole. Kana tuleb ette valmistada, rasvainega töödelda jne
Muidugi ei ole, sa lõpeta üldse normaalse toidu söömine ära ja lase pulbrit ja magusaineid edasi 😀
Kana tundub mulle odavam ja tervislikum viis oma valguvajaduse rahuldamiseks. Aga vot ei ole. Kana tuleb ette valmistada, rasvainega töödelda jne
Muidugi ei ole, sa lõpeta üldse normaalse toidu söömine ära ja lase pulbrit ja magusaineid edasi
Isegi kui need oleks “magusainega”, siis suhkrul ja proteiinil on 1 grammis sama suurus kaloreid, 4. Ühes grammis rasvas 9. Ehk suhkur on ikka parem, kui rasv.
Seda ma vastasin just neile, kes kiitsid, et nemad tahavad ikka just poeliha, sest sealt sab VÄRSKET liha. Meenutasin neile, et see pole värskem, kui lihunikult, talunikult ostetud liha, mis kodus külmikus on seisnud.
Mis sa jaurad? Siin keegi ütles, et ostab pool siga ja hoiab seda kuni 6 kuud (!) sügavkülmas. Sellest käis jutt. Teine ostab poest ja vaevalt et seda 6 kuud on süilitatud, siiski ikka tunduvalt lühemat aega. Poe jahutatud liha on kindlasti värskem kui pool aastat kodus sügavkülmas olnud liha.
Miks ei või liha sügavkülmutada (ps pool aastat on rasvase liha jaoks liiga palju, aga seda teab igaüks). Siin ees on piisavalt näiteid, kuidas parimates restoranides liha sügavkülmutatakse nimelt, et saada üiget lõiget või omada mõistlikke laovarusid. Kui sa ei oska sügavkülmutada, siis muidugi on maitsest tunda. Aga hakka oskama siis 🙂 See poe jahutatud liha on sageli ju ka olnud sügavkülmutatud pagan teab kui kaua ja siis sulatatud. Tibud ostavad ja kiidavad, kui värske. Muidugi mitte kõik poe toores liha 🙂
Muidugi ei ole, sa lõpeta üldse normaalse toidu söömine ära ja lase pulbrit ja magusaineid edasi
Isegi kui need oleks “magusainega”, siis suhkrul ja proteiinil on 1 grammis sama suurus kaloreid, 4. Ühes grammis rasvas 9. Ehk suhkur on ikka parem, kui rasv.
Ennäe inimest. Ja sa arvad, et toidu paremus ehk headus on seda suurem, mida vähem on sela kaloreid? 🙂
Poe jahutatud liha on kindlasti värskem kui pool aastat kodus sügavkülmas olnud liha.
Mis paneb sind nii arvama? Sa ju ei tea, kaua see sügavkülmas seisis, enne kui lahti sulatati.
Sest ta usub siiralt, et poes on kõik värskem ja parem kui kodus. Äkki tal ongi sügavkülmik aastast 1976 ja max miinuskraade selles 4 ning ta armastab sulatada sügavkülmunud kala, visates selle kilekotiga otse sügavast kuuma vette sulama. Sellistega pole ju ime, et neile poes kõik maitsvam on. Mul ka oleks kodune sügavkülmutatu maitselt vastik, kui kodus sellised kodumasinad ja endal sellisel tasemel säilitusoskused ja -teadmised oleksid. Restoranis nad ei saa reaalselt mitte tuhkagi aru, kui arvavad, et seal on kõik otse põllult ja sügavkülmutamata. Lihtsalt see on üks viis oma enesearvamust upitada, rääkida oma eriti haritud maitsemeelest. Kahjuks, mida rohkem kirjutatakse, seda selgemaks saab, et tema/nende maitsemeel on veel kehvem kui minu olematu oskus ooperit laulda ja väga halb, lausa harimatu muusikamaitse. Vahe selles, et ma ei lähe seda olematut muusikakõrva, halba muusikamaitset ja oma olematut lauluoskust kuskil kiitma ega seletama, et see helilooja on ikka jama ja vat ainult mats armastab Mozartit, intelligent kuulab Wagnerit.
Ennäe inimest. Ja sa arvad, et toidu paremus ehk headus on seda suurem, mida vähem on sela kaloreid?
Ei arva, see sõltub mitmetest teguritest. Kana eesmärk on anda proteiini. Kui seda saab vähemate kaloritega ja vähemkahjulike ainetega, on jah asi minu jaoks parem.
Ei arva, see sõltub mitmetest teguritest. Kana eesmärk on anda proteiini. Kui seda saab vähemate kaloritega ja vähemkahjulike ainetega, on jah asi minu jaoks parem.
Seega sa arvad, et ühes kanas on rohkem kahjulikke aineid kui batoonis. Hea küll 🙂
Seega sa arvad, et ühes kanas on rohkem kahjulikke aineid kui batoonis. Hea küll
No mu veiselihavalgupulbris on ainus poolkahtlane asi sukraloos, mida on muidugi imeväikses koguses. Soolestik tundub korras olevat.
Vot keedukana söömiseni ma tõesti pole jõudnud. Rasvaines praetud kanas on kah piisavalt kahjulikke aineid.
Vot keedukana söömiseni ma tõesti pole jõudnud. Rasvaines praetud kanas on kah piisavalt kahjulikke aineid.
Sa pole söönud kunagi fileestkanakarrit, kanasuppi ega juurikatega hautatud kana rinnaliha ega grillitud kana? Ja jagad oma laialdasi teadmisi toitumisest. Jää tõesti batoonide juurde.
Kana tuleb ette valmistada, rasvainega töödelda
K..kkk….kkk……kokutama ajab. Kana tuleb rasvainega töödelda?
Uus Salme Masso on sündinud.
Miks ei või liha sügavkülmutada (ps pool aastat on rasvase liha jaoks liiga palju, aga seda teab igaüks).
Kust võtad, et igaüks teab? Selles teemas on üles astunud sealiha külmutajad, kes hoiavad liha pool aastat oma sügavkülmas. Nad pole maininud, millist liha nad külmutavad, on vaid öeldud, et pool siga. Seal ei ole siis rasva üldse või?
Sest ta usub siiralt, et poes on kõik värskem ja parem kui kodus. Äkki tal ongi sügavkülmik aastast 1976 ja max miinuskraade selles 4 ning ta armastab sulatada sügavkülmunud kala, visates selle kilekotiga otse sügavast kuuma vette sulama. Sellistega pole ju ime, et neile poes kõik maitsvam on. Mul ka oleks kodune sügavkülmutatu maitselt vastik, kui kodus sellised kodumasinad ja endal sellisel tasemel säilitusoskused ja -teadmised oleksid. Restoranis nad ei saa reaalselt mitte tuhkagi aru, kui arvavad, et seal on kõik otse põllult ja sügavkülmutamata. Lihtsalt see on üks viis oma enesearvamust upitada, rääkida oma eriti haritud maitsemeelest. Kahjuks, mida rohkem kirjutatakse, seda selgemaks saab, et tema/nende maitsemeel on veel kehvem kui minu olematu oskus ooperit laulda ja väga halb, lausa harimatu muusikamaitse. Vahe selles, et ma ei lähe seda olematut muusikakõrva, halba muusikamaitset ja oma olematut lauluoskust kuskil kiitma ega seletama, et see helilooja on ikka jama ja vat ainult mats armastab Mozartit, intelligent kuulab Wagnerit.
Kas sa oma hüsteeriat muidu ravid ka või lased sel lihtsalt lennelda?
Siin ees on piisavalt näiteid, kuidas parimates restoranides liha sügavkülmutatakse nimelt, et saada üiget lõiget või omada mõistlikke laovarusid.
Liha lõikamiseks ei pane keegi seda pooleks aastaks sügavkülma 😀
No jah, kana peab tõesti pakendist välja võtma, pannile seadma ja maitseainetega maitsestama. Ja siis peab selle veel ahju panema ja umbes 1,5-2 tundi ootama. (tavaliselt tuleb veel juurikaid ka koorida ja kanale ümber panna ja/või kapsast kana sisse toppida)
Aga tead, sellel ajal kui kana ahjus küpseb, teen mina tavaliselt tööd. Aga kui tööd pole vaja teha, siis saab selle aja ka näiteks trenniga sisustada.
Rasvainega ahjukana töödelda küll pole vaja. Mina ei tee seda kunagi. Sellestsamast kanast (tervest kanast on jutt) tuleb nii palju rasva ja lihaleent välja, et jagub ka juurikatele.
Aga kes soovib, see muidugi hõõrugu oma kana rasvainega kuidas aga soovi on. Tasub siis meeles pidada, et kõik rasvad ei sobi kõrgel kuumusel toiduvalmistamiseks.
Kas sa olid see “toidutehnoloog”? Kes ei tea, et kui pakendil on kirjas liha kohta “jahutatud”, siis ei tohi see olla üleüldse kunagi olla olnud külmutatud-sulatatud? Kui on tegu sügavkülmutatud ja siis sulatatuna müüdava liha või kalaga, peab see olema eraldi märgitud.
Kas sa olid see “toidutehnoloog”? Kes ei tea, et kui pakendil on kirjas liha kohta “jahutatud”, siis ei tohi see olla üleüldse kunagi olla olnud külmutatud-sulatatud? Kui on tegu sügavkülmutatud ja siis sulatatuna müüdava liha või kalaga, peab see olema eraldi märgitud.
😀 Ongi jahutatud nime all.
Ongi jahutatud nime all.
Sa oled ilmselt millestki valesti aru saanud.
No jah, kana peab tõesti pakendist välja võtma, pannile seadma ja maitseainetega maitsestama. Ja siis peab selle veel ahju panema ja umbes 1,5-2 tundi ootama. (tavaliselt tuleb veel juurikaid ka koorida ja kanale ümber panna ja/või kapsast kana sisse toppida)
Aga tead, sellel ajal kui kana ahjus küpseb, teen mina tavaliselt tööd. Aga kui tööd pole vaja teha, siis saab selle aja ka näiteks trenniga sisustada.
Rasvainega ahjukana töödelda küll pole vaja. Mina ei tee seda kunagi. Sellestsamast kanast (tervest kanast on jutt) tuleb nii palju rasva ja lihaleent välja, et jagub ka juurikatele.
Aga kes soovib, see muidugi hõõrugu oma kana rasvainega kuidas aga soovi on. Tasub siis meeles pidada, et kõik rasvad ei sobi kõrgel kuumusel toiduvalmistamiseks.
Ei tea, mis fake trenni sa teed, korraliku trenni tühja kõhuga ei tehta.
korraliku trenni tühja kõhuga ei tehta.
Õpi kirjutama
Sul punkt puudu.
Õpi kirjutama
Sul punkt puudu.
Ei ole punkt puudu, hüüumärk on, kui üldse. Tulid targutama, aga panid hoopis veelkord puusse 😀
Õpi kirjutama
Sul punkt puudu.
Ei ole punkt puudu, hüüumärk on, kui üldse. Tulid targutama, aga panid hoopis veelkord puusse
Midagi on puudu, mis, on maitseküsimus. Smilie on kah infantiilne ja ikka on lause lõpus kirjavahemärk puudu.