Miks ei või liha sügavkülmutada (ps pool aastat on rasvase liha jaoks liiga palju, aga seda teab igaüks).
Kust võtad, et igaüks teab? Selles teemas on üles astunud sealiha külmutajad, kes hoiavad liha pool aastat oma sügavkülmas. Nad pole maininud, millist liha nad külmutavad, on vaid öeldud, et pool siga. Seal ei ole siis rasva üldse või?
See on ju iga sügavkülmiku sees kirjas. Seda esiteks. Teiseks ka mina ostan poole sea kaupa, see saab konditustatud ja lõigatud. Mõistagi lähevad rasvasemad tükid esimesena käiku.
Siin ees on piisavalt näiteid, kuidas parimates restoranides liha sügavkülmutatakse nimelt, et saada üiget lõiget või omada mõistlikke laovarusid.
Liha lõikamiseks ei pane keegi seda pooleks aastaks sügavkülma
Muidugi mitte pooleks aastaks, aga see liha saab olema sügavkülmunud. Kui ka mitte läbivalt, siis osaliselt. KA juhul, kui ta on suba restorani saabunud sulatatuna, ta külmutatakse teist korda. Ei, muidugi mitte igas restoranis. Paljudes.
Miks peaks pool siga olema kodus sügavkülmikus pool aastat? Meil jätkub sellest alla kolme kuu, kusjuures meil on iga nädal üks taimetoidupäev ja üks kalapäev vähemalt. Kolm täiskasvanut ja lapsed, kes söövad ühe söögi päevas meil. Osa vorstiks, kotlettideks, pikkpoisiks, vormiroogadeks, pirukateks, suitsu, juurviljahautistesse ja nii edasi.
Ei ole punkt puudu, hüüumärk on, kui üldse. Tulid targutama, aga panid hoopis veelkord puusse
Midagi on puudu, mis, on maitseküsimus. Smilie on kah infantiilne ja ikka on lause lõpus kirjavahemärk puudu.
Ei, grammatikas on reeglid mitte maitseküsimus. “Kah” näitab otseselt su olematut haritust.
Ja see ingliskeelne sõna, mida sa kirjutada üritasid, on smiley, tohman.
Smilie on täiesti tavaline netivärk, mis väljendab emotsioone. Mingil Apple läpakal, mille vahepeal tudengile ostsin, olin need klaviatuuril. Tule tänapäeva!
0
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
18.11.2023 15:35
Julmalt palju süüakse liha ikka. Pool siga sügavkülmas? Üks lihavaba päev nädalas? Meil on kaks lihaga päeva – 1x nädalas lastele bolognese ja teine kord lastele hakklihakaste. Kogukulu 0,5 kg hakkliha nädalas. Ülejäänud aja sööme kala, mereande ja juurvilju, palju värsket. Kui lapsed söövad lihaga bologneset, siis vanemad söövad napolitanat või pesto genoveset. Kui lapsed söövad hakklihakastet, siis vanemad kartulit aurutatud kalafilee ja tartar kastmega või lihtsalt keedan juurvilju juurde ja teen sooja salati vms. Sellist päris lihaga šnitslit, hautist või ahjupraadi meil keegi ei söö ega tahagi. Hemoglobiinid kõikidel kontrolli all ja kõik normaalkaalus.
Pekki ostan talviti aeda rasvatihastele ca pool kilo kuus.
0
-13
Please wait...
Postitas:
Kägu
18.11.2023 15:57
Söön liha päevas kahel-kolmel toidukorral, mõeldud siis liha-ja kanatooteid. Mulle maitseb liha. Kala ja mereannid väga ei imponeeri, kuigi saaksin olematu hinnaga neid kõiki endale igapäevaselt lubada.
Julmalt palju süüakse liha ikka. Pool siga sügavkülmas? Üks lihavaba päev nädalas? Meil on kaks lihaga päeva – 1x nädalas lastele bolognese ja teine kord lastele hakklihakaste. Kogukulu 0,5 kg hakkliha nädalas. Ülejäänud aja sööme kala, mereande ja juurvilju, palju värsket. Kui lapsed söövad lihaga bologneset, siis vanemad söövad napolitanat või pesto genoveset. Kui lapsed söövad hakklihakastet, siis vanemad kartulit aurutatud kalafilee ja tartar kastmega või lihtsalt keedan juurvilju juurde ja teen sooja salati vms. Sellist päris lihaga šnitslit, hautist või ahjupraadi meil keegi ei söö ega tahagi. Hemoglobiinid kõikidel kontrolli all ja kõik normaalkaalus.
Pekki ostan talviti aeda rasvatihastele ca pool kilo kuus.
Kuna teema on säästmisest, siis on ju selge, et kala ja mereannid ei ole odavad ja neid tehes ei saa säästa, see teeb söömise kalliks just. Lisaks see, et teie pere ei vaja ega hooli lihast väga, ka kotlettidest ja muust mitte. Mis on maitseasi, mis pole väga tavaline ja ehk pole ka füüsilist tööd tegevaid inimesi peres või suure isuga. Kõigil ei saa ju sama moodi olla.
Sellist päris lihaga šnitslit, hautist või ahjupraadi meil keegi ei söö ega tahagi.
Kui jube elu!
See “päris liha keegi ei söö ega tahagi” võib olla naise soovmõtlemine. Pole ime, kui mees töö ajal mõnes söögikohas šnitslit ja ahjupraadi söömas käib ja lapsed lasteaias/koolis (või sõbral külas olles) kahe suupoolega lihatoite naudivad.
Ei ole punkt puudu, hüüumärk on, kui üldse. Tulid targutama, aga panid hoopis veelkord puusse
Midagi on puudu, mis, on maitseküsimus. Smilie on kah infantiilne ja ikka on lause lõpus kirjavahemärk puudu.
Ei, grammatikas on reeglid mitte maitseküsimus. “Kah” näitab otseselt su olematut haritust.
Ja see ingliskeelne sõna, mida sa kirjutada üritasid, on smiley, tohman.
Katsu leida mingi originaalsem “solvang” kui see hariduse ja harituse teema, vaimuvaene ja iganenud. Ja pane ise KAH koma õigesse kohta ja ära kamanda, kus käib hüüumärk. See on puhas maitseküsimus.
Sellist päris lihaga šnitslit, hautist või ahjupraadi meil keegi ei söö ega tahagi.
Kui jube elu!
See “päris liha keegi ei söö ega tahagi” võib olla naise soovmõtlemine. Pole ime, kui mees töö ajal mõnes söögikohas šnitslit ja ahjupraadi söömas käib ja lapsed lasteaias/koolis (või sõbral külas olles) kahe suupoolega lihatoite naudivad.
Väga piiratud mõtlemine – kui sina ei kujuta ette, et on olemas inimesi, kes siga ja veist ei söö, siis järelikult ei ole neid olemas?
On teil alles suur isu, mina ostan broilereid otse talunikult ja nende kaal on üle 2 kilo…
Tundub jah tohutu isu
200g liha üheks söögikorraks? Arvestades, et 1/2 taldrikust on aedvili ja 1/4 kartulit vm lisandit, siis tuleks toiduportsu kaal 800g (leib v jook juurde ja kilo täis).
Milline inimene sellise hu niku ära sööb (ja ära tule nüüd jälle ütlema, et mees on kulturist ja teismelised tippsportlased, nähtud selliseid igapäevaselt tänavapildis).
On teil alles suur isu, mina ostan broilereid otse talunikult ja nende kaal on üle 2 kilo…
Tundub jah tohutu isu
200g liha üheks söögikorraks? Arvestades, et 1/2 taldrikust on aedvili ja 1/4 kartulit vm lisandit, siis tuleks toiduportsu kaal 800g (leib v jook juurde ja kilo täis).
Milline inimene sellise hu niku ära sööb (ja ära tule nüüd jälle ütlema, et mees on kulturist ja teismelised tippsportlased, nähtud selliseid igapäevaselt tänavapildis).
Perekoolis söövad ju naised korraga 500g liha. Alles siin oli teema grillipidudest.
0
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.11.2023 17:00
Ja üks sööb lausa kolm korda päevas liha! Ime siis, et pool siga läheb paari nädalaga loosi. Vaesed tuttava taluniku käest ostetud sead ja wagyu steiki produtseerivad lihaveised.
Tundub jah tohutu isu 200g liha üheks söögikorraks? Arvestades, et 1/2 taldrikust on aedvili ja 1/4 kartulit vm lisandit, siis tuleks toiduportsu kaal 800g (leib v jook juurde ja kilo täis). Milline inimene sellise hu niku ära sööb (ja ära tule nüüd jälle ütlema, et mees on kulturist ja teismelised tippsportlased, nähtud selliseid igapäevaselt tänavapildis).
Mina see, kes 200g liha sööb. Juurde on juurvili/aedvili 300g. Mingit leiba ega kartulit kõrvale ei söö ja toidu kõrvale pole kombeks juua ammugi.
Jah, jälle mina. Üks roogadest, mida tihti söön, on wrap, kuhu läheb 70g suitsutatud kanafileed ja teine omlett, kuhu läheb 60g sinki. Kui teen ahjukana, siis söön seda tõesti umbes 200g korraga. Ahjukana teen korra kolme kuu jooksul.
Tundub jah tohutu isu 200g liha üheks söögikorraks? Arvestades, et 1/2 taldrikust on aedvili ja 1/4 kartulit vm lisandit, siis tuleks toiduportsu kaal 800g (leib v jook juurde ja kilo täis). Milline inimene sellise hu niku ära sööb
Ära fantaseeri nii palju. Söömegi liha või kala või kana niisama paljalt (eriti kana ja kala), mingit kartulit või muud lisandit kõrvale ei taha. Maitseks “äkilist” salatit või nt mingi muu kerge lisand. Rukola, basiilik, kergelt marineeritud sibul, paprika, küüslauk – mida kodus on ja kokku saab segada. Kui teeme prantsuse moodi liha, sinna kõrvale sobibki vaid roheline kraam, kui üldse. Ei mingit kartulit. Küülikule ei võta üldse midagi lisaks. Igasugu rohelist kraami, puu- ja aedvilju sööme eraldi piisavalt.
Kas sa keedad need kondid läbi?
<!– ezoic_video_placeholder-long_content-640×360-999995-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-long_content-640×360-999995-nonexxxclearxxxblock –><!– ezoic_video_placeholder-long_content-426×240-999995-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-long_content-426×240-999995-nonexxxclearxxxblock –><!– ezoic_video_placeholder-long_content-384×216-999995-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-long_content-384×216-999995-nonexxxclearxxxblock –>
See puljongist puljongi tegev kraam hakkab eralduma kontidest alles pärast tundi aega keemist. Ahjus ei ole need kondid tundigi kuuma saanud, sest kuumus jõuab kontideni viimasena. Seega paar tundi nõrgal tulel podisemist annab ka neist ahjukanakontidest korraliku rammuleeme välja.
Mul läheb ikka pool liitrir õlut alati grillitud liha kõrvale. Kuivalt liha süüa ei ole mõttesegi tulnud.
Õues grillimine on ju hoopis teine teema! Siis on kahe-kolme tunnise istumisega 500g liha inimese peale ja mõned õlled nagunii! Mõtlesin tavalist söömist kodus või restos. Ei joo ju midagi kõrvale, v.a. kui klaas veini. Mingit piima, morssi ei joo.