Esileht Ajaviite- ja muud jutud hakkan järjest vihasemaks saama selle peale, mille peale valitsus raha kulutab

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: hakkan järjest vihasemaks saama selle peale, mille peale valitsus raha kulutab

Postitas:
Kägu

Näited – https://www.err.ee/1608153697/riisalo-abivajajad-ei-leia-riigi-loodud-teenuseid-alati-ules

Ehk siis näiteks õpetajatele on tehtud “tugiliin” ja “millegipärast” ei leita seda üles.  Õpetajad teavad väga hästi, et selline asi on olemas ja ma olen alati mõtelnud, et no kellele seda vaja on….õpetajate eraldi psühholoogiline tugiliin.
Mis mind eriti kurvaks teeb on see, et tahaks sellele Riisalole öelda, et sry, äkki sellepärast ei kasutata, et seda POLE VAJA.  Ehk siis riigi raha eest on kuskilt välja imetud mingid mõttetud “teenused”, mis peaks ministeeriumite probleemide exceli lahenduse kasti käima.

Ja pange tähele – selle asemel, et teha järeldus, et no niimoodi probleemi ei lahendata, selle asemel pumbatakse pappi juurde, et mõttetut teenust “teadvustada”.

No järgmine – lähen skrollin feissbookis ja lööb ette Stenbocki maja SPONSOEERITUD (ehk siis makstud, maksumaksja poolt) postitus, et “testi oma digipädevust”.  Klõpsan lahti ja test nõuab registreerumist. Milleks? Mille jaoks see test loodi? Selle loomiseks on kulutatud maksumaksja raja, reklaamimiseks on kulutatud maksumaksja raha.

Mida kuradit nad seal teevad??????

PS. ma ei ole mingi ekrelane ega midagi, kunagi sai isegi reformi valitud. aga no praegu on asi totaalselt võsas.

+38
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

ise ka aru saad, mida lingid v?

meil on ridamisi sotsiaalseid toetusi, mida abivajajal on tihtipeale keeruline üles leida ning neis orienteeruda. sinu meelest on pensionid, kohalikud hüvitised, lastetoetused mõttetu kulutus v?!

mõistlikum oleks ikka rahva raha eest igasse ilmakaarde 4-realised ehitada, mõisa ja uhhhuu kanaleid üleval pidada, eks ole.

+9
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ise ka aru saad, mida lingid v?

meil on ridamisi sotsiaalseid toetusi, mida abivajajal on tihtipeale keeruline üles leida ning neis orienteeruda. sinu meelest on pensionid, kohalikud hüvitised, lastetoetused mõttetu kulutus v?!

mõistlikum oleks ikka rahva raha eest igasse ilmakaarde 4-realised ehitada, mõisa ja uhhhuu kanaleid üleval pidada, eks ole.

Minu isiklik arvamus on, et toetusi ei peaks maksma kõikidele. Sellepärast ongi selle meetme nimi toetus, et see on mõeldud toetama. Näiteks ma ei vaja tõesti seda 60 eurot lapsetoetus. Tasuta transporti ei vaja samuti absoluutselt. Kooli distantsõppe “abipakikest” samuti mitte. Ja neid inimesi on veel palju, kes neid asju ei vaja ja selle nimi on puhas raiskamine. Seega jah, paljud toetused ja hüvitised on minu jaoks täiesti arusaamatud ja mõttetud. Ja kui tõesti keegi neid väidetavalt “ üles ei leia”, siis olekski ametnike tõö need abivajavad üles otsida, kaardistada ja hakata ükskord tegelema suunatud toetuste ja abi pakkumisega, mitte jalad lauale panna ja visata kõikidele ühe mütsiga, sest nii ju lihtsam.

Nb! Konkreetne õpetajate abiliin on tõeliselt haige vaimusünnitis. Õpetajad teavad seda liini, sest tavaliselt on koolides sellekohane info lausa  avalikult väljas. Lihtsalt seda ei kasutata, sest tegemist on täiesti arusaamatu ja idiootse asjaga.

+15
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kooli distantsõppe “abipakikest” samuti mitte. Ja neid inimesi on veel palju, kes neid asju ei vaja ja selle nimi on puhas raiskamine.

Nende toidupakkidega olen küll nõus. Võib-olla mujal on teisiti, aga meie laste koolis saavad kõik paki ja järele mitte minemist käsitletakse loobumisena ja pakid antakse abivajajatele. Selle asemel võiks ju kohe kaardistada, kes on loobujad ja selle summa arvelt teha teistele asjalikumad toidukotid.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Novot, ja selle koha peal hakkan järjest rohkem pooldama kodanikupalka. Ei mingeid toetusi, kus pead selle saamiseks täitma tuhandeid pabereid, palgal meeletu ametnikearmee, kes neid menetlevad, lisaks igasugu äpi ja teenusearendused. Kõigile kodanikupalk, ühtlaselt ja sellega peab hakkama saama. Kõik. Palju odavam kui kogu see senine tegevus ja inimesele ka lihtsam.

+13
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Novot, ja selle koha peal hakkan järjest rohkem pooldama kodanikupalka. Ei mingeid toetusi, kus pead selle saamiseks täitma tuhandeid pabereid, palgal meeletu ametnikearmee, kes neid menetlevad, lisaks igasugu äpi ja teenusearendused. Kõigile kodanikupalk, ühtlaselt ja sellega peab hakkama saama. Kõik. Palju odavam kui kogu see senine tegevus ja inimesele ka lihtsam.

ei toeta sellist laiskuse soodustamist. mis sa arvad, et noored viitsiks tööle minna kui 500 puhtalt kätte makstakse iga kuu. soe tuba ja nett on ainuke asi mida nad vajavad, 500-ga tiksub ilusti ära.

tasuta transporti pole tõesti vaja, üheski maailma riigis ei sõida transport tasuta, see on ikka väga kallis lõbu. selle surus aga läbi eelmine valitsus ja kui see ära võtta, siis ei jõuaks ekretiinide kisa ära kuulata.

+7
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Igati kodanikupalga vastu. Vegeteerimist soodustav. Osa peretoetustest on juba selle saavutanud, et papi pärast lapsi tehakse.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on tasuta transport küll suureks abiks, ma ei kujuta ette, mida siis teha, kui peab selle eest jälle maksma hakkama. Ja ma olen sellises majanduslikus seisus, et mingite riigipoolsete toetuste saamiseks ei kvalifitseeruks, selleks, et neid avalduse alusel toetusi saada, olen ma liiga rikas, aga samas olen ma siiski nii vaene, et autot ei saa endale lubada ja kui peaks ühistranspordis pileteid ostma, siis see annaks ikka paraja põntsu, see oleks kuus umbes 50€ väljaminek lisaks praegustele kuludele.

Aga sellega ma olen nõus, et see õpetajate tugiliin tundub mõttetu. Ma saaks veel aru, kui selline liin oleks loodud lastele ja lapsevanematele, kellel on distantsõppega probleeme.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk siis näiteks õpetajatele on tehtud “tugiliin” ja “millegipärast” ei leita seda üles. Õpetajad teavad väga hästi, et selline asi on olemas ja ma olen alati mõtelnud, et no kellele seda vaja on….õpetajate eraldi psühholoogiline tugiliin.

Eks mure kurtmine natuke aitab, aga tegelikult on hädas õpetajal vaja koolitusi, mõnele lapsele tugiisikut või individuaalõpet, abiõpetajat, assistenti, kes tunde läbi viia aitaks, mingeid puuduolevaid õppevahendeid või muud taolist. Aga see sisuline abi maksab kordades rohkem ja siis tehakse väiksem rahakulutus, mis eriti kedagi ei aita, aga saab näidata, et midagi on tehtud.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui googeldada “õpetajate tugliin”, siis tulevad andmed kohe välja ja teenus loodi alates 1.03.2021. See on uus asi ka.

Pigem on asi selles, et õpetajad on õppinud pedagoogikat, kuid arvutit kasutada ja googeldada ei oska.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks ma ei vaja tõesti seda 60 eurot lapsetoetus. Tasuta transporti ei vaja samuti absoluutselt. Kooli distantsõppe “abipakikest” samuti mitte. Ja neid inimesi on veel palju, kes neid asju ei vaja ja selle nimi on puhas raiskamine.

Olen nõus, minul ka ilmselgelt ei ole kõiki neid toetuseid vaja.

Õpetajate tugiliini teemal olen samuti nõus, ei tea ühtegi õpetajat, kes seda kasutataks.  Samas võiks praegu see raha kulutada selleks, et punt inimesi tuimalt iga koolis õpetatava teema kohta digirepositooriumi teeks, kust saab valmis tehtud õppematerjale võtta, mitte ei pea iga kord ise neid valmistama. Ise digiõppevahendite juurde tegemine ei ole keelatud, aga alati võiks olla koht kust võtta materjali, mitte iga õpetaja ei peaks eraldi põlve otsas poole ööni digitaliseerima materjale. Tean õpetajaid, kes omavahel pundis niimoodi jagavad üksteisele juba tehtud digimaterjale aga see võiks olla palju koordineeritum.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma just eile mõtlesin seda, et millal keegi viimati kohtas kuskil Welcome to Estonia märki…

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun, digipädevuse test:

https://sisu.ut.ee/digipadevus/quiz/enesetest

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei toeta sellist laiskuse soodustamist. mis sa arvad, et noored viitsiks tööle minna kui 500 puhtalt kätte makstakse iga kuu. soe tuba ja nett on ainuke asi mida nad vajavad, 500-ga tiksub ilusti ära.

Sellised noored ei viitsi tööle minna ka 1000.- eurose palgaga ja tulemuseks on see, et riik maksab neile toimetulekutoetust, ravikindlustust, jagab toidupakke jne. 500 eurot oleks pigem kindlustunne, et mis ka ei juhtuks, päris nälga sa ei jää ja vähegi edasipüüdlikumad leiavad nagunii töö. Teisi ei pane tööle miski.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina (terve 40-aastane) oigan iga kord kui tulevad vaktsineerimisreklaamid “Aitab küll”  (Joller, Popov). Hea meelega vaktsineeriks, aga vaktsiini ju pole! Mis mõte on reklaamida defitsiitset kaupa. Vastaseid see klipp nagunii ümber mõtlema ei pane. Ja soovijatele mõjub mõnitusena.

+7
0
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud hakkan järjest vihasemaks saama selle peale, mille peale valitsus raha kulutab