Esileht Kodunurk Hakklihapirukas

Näitan 2 postitust - vahemik 1 kuni 2 (kokku 2 )

Teema: Hakklihapirukas

Postitas:
Kägu

Tere,
tuli isu küpsetada pirukat :p
Tahaks teha ümmarguses vormis (diameeter umbes 25 cm)… nii et põhjaks mingi taigen, peale hakkliha ja siis ehk muna-piimasegu… kindlasti ka juustu 🙂
Küsimuseks oleks, et milline põhi oleks hea ja lihtne teha? Kas peale muna-piimasegu on veel midagi paremat hakklihale peale valada?
Head näpunäited ja ideed on ka väga teretulnud.

Please wait...
Postitas:
talent

RE: Hakklihapirukas

Võta nt. 150g pehmet võid, sama palju kohupiima, hapukoort, toorjuustu, kodujuustu… mida iganes (mina kasutan tavalist maitsestamata kohupiima) ja jahu niipalju, et saad mätsides kena vetruva taigna. Noaotsaga soola kah. Vaevatud tainas pane külmappi (mina olen min. pool tundi hoidnud, et jahu paisuks).
Kuumuta ahi, vajuta tainas põhja ja eelküpseta umbes 10 min. Ma ei tea, kas see osa on just vältimatult vajalik, mina olen nii alati teinud.
Peale siis kate (kui hakklihaga tahtsid, prae see, sekka sibulat, küüslauku, seeni, tomatit, porgandit, paprikat, porrut, peekonit, ananassi…. see on vabalt valitav osa, eks) ja sinna otsa kallan mitmest lahtiklopitud munast-piimast ja sisseriivitud juustust \”kastme\”. Maitsestan.
Enamasti 180-200*C juures ja nii kaua, kui pealt tahenenud ja juust veits pruunikam. Mulle meeldib nii.

Please wait...
Näitan 2 postitust - vahemik 1 kuni 2 (kokku 2 )


Esileht Kodunurk Hakklihapirukas

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.