Hakkasin märtsis katsetama.
Alustasin ka juuretise ise.
Esimene saia katsetus ei jõudnud isegi ahju, kuigi juuretis juba mullitas, siis tainas ei kerkinud (juuretis 1ndl vana).
Juuretise sain lõpuks korralikult kolmekordistuma täisterajahuga, hiljem liikusin tagasi tavalise jahu juurde.
Teine katse jäi seest nätske. Googeldades hakkasin aru saama, et mu korter on liiga soe, et öö läbi kergitada (24C). Samuti avastasin, et sõtkumine ja voltimine pole päris samad asjad.
Hakkasin jälgima, kui kiiresti mul juuretis haripunkti saavatab(4h). Kolmanda saiaga lõpetasin taigna kergitamise, kui see viimase poole tunni jooksul rohkem kerkinud ei olnud. Ja see sai oli juba väärt kogu eelnenud jahukulu.
Juuretis oli vahepeal 4 päeva külmkapis, toitsin seda ja tegin taigna 5h hiljem(plaanis oli 4h, aga midagi tuli vahele. Tainast voltisin 4.5h jooksul 6 korda, kerkis toas 4h. 4h jooksul kerkimine oli masendavalt väike, aga aeg hakkas otsa saama, niiet vormisin saia valmis ja jätsin 1h külmkappi. Ja oi mu üllatust kui ma malmpotilt kaane ära võtsin, mu sai ei olnud ahjus mitte ainult korralikult kerkinud, vaid mul oli lausa saial kõrv.
Nüüd on ma otsin, kust endale korralik taignakergituskauss saada. Tahaks ümmarguste saiade juurest piklike peale liikuda.