Toimub ovulatsioon, viljastumine võib võtta nt 48h. Seejärel alles hakkab viljastatud munarakk liikuma emaka suunas, seejärel alles kinnitub emakale ja hakkab aeglaselt HCG tootma. HCG ilmub verre 5-7 päeva pärast viljastamist ehk kui täpset päeva teada võibki viljastustest minna nt 9 päeva juba, et tase oleks alles 2. Kuna HCG suureneb nö 36-72h kahekordselt siis alguses on tase nii väike 2. 4, 8, 16. Mis veel ei tähenda õnnestunud (püsimajäänud) rasedust, raseduseks loetakse näitu üle 30 ja edukaks raseduseks näitu, mis sealt edasi ilusasti kahekordistub ettenähtud aja jooksul.
Ehk kui hakata neid päevi lugema OV viljastumiseni 1-2 päeva, emakale kinnitumiseni siis 6-9 päeva, HCG minimaalseks näiduks verre 8-11 päeva. Raseduse tuvastamiseks verest (ca HCG 30 ~15 päev.
Ehk varem on võimalik ehk madalat näitu saada seal vahemikus 9-12 päev, küll aga peab arvestama siis sellega, et võid siiski rase olla, aga negatiivne. Tegelikult oleks hea, mitu näitu anda, et näha, kas tõuseb või siis raseduse hilisem järgus ja võrrelda, kas vastab tavapärasele HCG tasemele.
Ma tean kui raske see ootamine on, endal oli ca 3 kuud, kus olin kindel, et jäin rasedaks ja otsisin tundemärke, aga siiski rase polnud. Kuna ise tegin OV teste ja pidasin kalendrit siis saan jagada hetkel kuidas mul HCG ja rasedustestid käitusid.
Kui päriselt rasedaks jäin siis ise aimasin 7 päeval pärast OV, et õnnestus (tekkis metallimaitse suhu).
Otsisin kalendri välja, OV oli 10, metallimaitse tekkis suhu 17, 20 oli HCG 16, 24 oli HCG 211
16 oli uriinitest neg, 20ndal nägin imeõrna triipu, 21 oli triip nähtavam aga hele, 22 polnud enam kahtlust, et päris triip (kuigi heledam kui kontroll) ja 23ndal oli jälle triip tumedam.