Esileht Kodunurk Head risotto retsepti!

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Teema: Head risotto retsepti!

Postitas:
lin23

Pole kunagi teinud, palun soovitusi!

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Head risotto retsepti!

see retsept ei ole paha
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7428

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Head risotto retsepti!

soovitan vaadata Jamie Oliveri Itaalia raamatust või netist otsida, kuidas tema risottot teeb. Usun, et ei pea pettuma.

Please wait...
Postitas:
katariina333

RE: Head risotto retsepti!

kindlasti kasuta spets risotto riisi (arborio vms) ja risottot tehes peab üldiselt pliidi körval seisma ja segama ning puljongit lisama vaheldumisi. see roog ei valmi \”ise\”.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Head risotto retsepti!

Retsept neljale inimesele (või viiele, kui eelroog ka on).

Haki kaks porrulauku õhukesteks tükkideks. Kuumuta potis oliiviõli ja supilusikatäis võid, lisa porrulauk ja sega nõrgal kuumusel u 5 min, kuni pehmeks muutub.

Kalla potti 200 g risottoriisi ja sega. Lisa 100 ml valget veini ja jätka segamist u 3 min, lastes alkoholil välja aurustuda. Võta ligi 1 l puljongit ja hakka kulbitäite haaval risottole lisama, lastes vedelikul imenduda. Risottot keedetakse üsna madalal kuumusel, ilma kaaneta ja tihti segades.

15 min pärast lisa u 150 g külmutatud herneid. 5 min pärast on risotto valmis ja võib lauale serveerida riivitud parmesani juustuga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Üllatav, et polegi antud suppppernjämmmma “risotto” retsrpte, a la eilsest järgi jäänud riis-külmutatud juurikasegu-Perenaise hakkliha või mõni muu õudus.
Väga tervendav, et ka teadlikke kodukokki siin liigub😊

Please wait...
Postitas:
Kägu

Viimati tegin seda http://maitseelamused.blogspot.com.ee/2013/03/kalapuljongi-ja-tsilli-kuuslaugu.html

Ülihea!

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen juusturisottot nii… esmalt hakin ja siis praen sibula võis, lisan veel veidi võid ja siis lisan riisi 2 klaasi(arborio), paar minutit praen riisi võis. Siis lisan sortsu valget veini… ca 1dl? või nii, siis lasen veinil aurustuda…siis kuumust nats vähemaks ja hakkan puljongit lisama väikese kulbikesega. See vedelik peab riisi sisse imenduma/aurustuma, siis tuleb puulusikaga jälle riis lahti tõmmata ja uus ports puljongit. Kui riis on pehmemat sorti(ca 20-25 min järel), lisan veel veits puljongit, võid ja segan parmesani juustu sisse (1-2dl)… maitsestan soola ja pipraga… Risotto peab jääma selline kreemine… terad ei tohiks olla kuivad ja eraldi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mind huvitab, et mis puljongit te risotto sisse kasutate? Kas keedate eelmisel päeval tõesti kontidest korraliku puljongi või segate kuubikust kokku?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma kasutan viimasel ajal neid eesti valmispuljobgeid. Eriti kanapuljongit.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Üllatav, et polegi antud suppppernjämmmma “risotto” retsrpte, a la eilsest järgi jäänud riis-külmutatud juurikasegu-Perenaise hakkliha või mõni muu õudus.
Väga tervendav, et ka teadlikke kodukokki siin liigub😊

Või lausa tervendav?

Please wait...
Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )


Esileht Kodunurk Head risotto retsepti!