Pole kunagi teinud, palun soovitusi!
Teema: Head risotto retsepti!
see retsept ei ole paha
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7428
soovitan vaadata Jamie Oliveri Itaalia raamatust või netist otsida, kuidas tema risottot teeb. Usun, et ei pea pettuma.
kindlasti kasuta spets risotto riisi (arborio vms) ja risottot tehes peab üldiselt pliidi körval seisma ja segama ning puljongit lisama vaheldumisi. see roog ei valmi \”ise\”.
Retsept neljale inimesele (või viiele, kui eelroog ka on).
Haki kaks porrulauku õhukesteks tükkideks. Kuumuta potis oliiviõli ja supilusikatäis võid, lisa porrulauk ja sega nõrgal kuumusel u 5 min, kuni pehmeks muutub.
Kalla potti 200 g risottoriisi ja sega. Lisa 100 ml valget veini ja jätka segamist u 3 min, lastes alkoholil välja aurustuda. Võta ligi 1 l puljongit ja hakka kulbitäite haaval risottole lisama, lastes vedelikul imenduda. Risottot keedetakse üsna madalal kuumusel, ilma kaaneta ja tihti segades.
15 min pärast lisa u 150 g külmutatud herneid. 5 min pärast on risotto valmis ja võib lauale serveerida riivitud parmesani juustuga.
Üllatav, et polegi antud suppppernjämmmma “risotto” retsrpte, a la eilsest järgi jäänud riis-külmutatud juurikasegu-Perenaise hakkliha või mõni muu õudus.
Väga tervendav, et ka teadlikke kodukokki siin liigub????
Viimati tegin seda http://maitseelamused.blogspot.com.ee/2013/03/kalapuljongi-ja-tsilli-kuuslaugu.html
Ülihea!
Mina teen juusturisottot nii… esmalt hakin ja siis praen sibula võis, lisan veel veidi võid ja siis lisan riisi 2 klaasi(arborio), paar minutit praen riisi võis. Siis lisan sortsu valget veini… ca 1dl? või nii, siis lasen veinil aurustuda…siis kuumust nats vähemaks ja hakkan puljongit lisama väikese kulbikesega. See vedelik peab riisi sisse imenduma/aurustuma, siis tuleb puulusikaga jälle riis lahti tõmmata ja uus ports puljongit. Kui riis on pehmemat sorti(ca 20-25 min järel), lisan veel veits puljongit, võid ja segan parmesani juustu sisse (1-2dl)… maitsestan soola ja pipraga… Risotto peab jääma selline kreemine… terad ei tohiks olla kuivad ja eraldi.
Mind huvitab, et mis puljongit te risotto sisse kasutate? Kas keedate eelmisel päeval tõesti kontidest korraliku puljongi või segate kuubikust kokku?
Üllatav, et polegi antud suppppernjämmmma “risotto” retsrpte, a la eilsest järgi jäänud riis-külmutatud juurikasegu-Perenaise hakkliha või mõni muu õudus.
Väga tervendav, et ka teadlikke kodukokki siin liigub
Või lausa tervendav?
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.