Esileht Ajaviite- ja muud jutud Heade mõtete linn

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 74 )

Teema: Heade mõtete linn

Postitas:
Kägu

Kas nad ei karda, et keegi hull toidu lahtistes kappides ära mürgitab?
https://www.ohtuleht.ee/1009954/rohkem-tasuta-sooki-tartu-tanavatele-on-oodata-uusi-toidukappe

+1
-19
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://www.ohtuleht.ee/1009954/rohkem-tasuta-sooki-tartu-tanavatele-on-oodata-uusi-toidukappe

No praegu ise andsid mõnele hullule idee.

+20
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

tartu pole elupäevad meeldinud. Kole ja halva auraga linn. Käisin viimati 10 aastat tagasi ja loodan, et ei pea kunagi minema ka.

+7
-54
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

tartu pole elupäevad meeldinud. Kole ja halva auraga linn.

Elad Tallinnas?

+23
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Einoh, toitu annab ka poes mürgitada

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik oled vä?

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

tartu pole elupäevad meeldinud. Kole ja halva auraga linn. Käisin viimati 10 aastat tagasi ja loodan, et ei pea kunagi minema ka.

Käisid viimati 10 aastat tagasi? Hetkel on Tartu ikka üks Eesti ilusamaid linnu. Ja ilma naljata. Aga halbade mõtega pole tõesti mõtet Tartusse tulla 😉

+30
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartus siis vaesus juba nii suur, et lausa näljaabikapikesi vaja tänavatele paigutada?
Kusjuures ongi masendavalt vaene linn.
Ja tõesti, on kohutavalt halva auraga linn. Väga vaene ja väga kuri linn.

+5
-32
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Issand, hakkab jälle see Tartu materdamine pihta.
Ma olen ikka aastaid Tartus elanud, ka mujal linnades ja ma ei saa aru, mis siin Perekooli tädidel selle Tartuga on. Küll on kuri ja vaene linn. No sorry, elan, käin ringi, ei näe kuskil kurjust. Pidi ju olema uimaste koperdajate linn, lollid pealekauba. Kogu aeg ehitatakse ja tehakse, aga ju siis on vaene.

Väga kuri ja halva auraga on ikka inimene, kes teisi materdab.

+29
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartus siis vaesus juba nii suur, et lausa näljaabikapikesi vaja tänavatele paigutada?

Mulle tundud hoopis sina olevat väga masendav, vaene ja kuri. (Miinuseid panevad siia mõistagi need, kelle kohta nimetatud omadussõnad käivad)
Ära Tartusse kunagi jumala eest rohkem mine.

+17
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elad Tallinnas?

Need on need kusagilt Raplamaalt vms urkast Tallinnasse kolinud maakad, kes ennast seal jube erilisena tunnevad 😀

+14
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Elad Tallinnas?

Need on need kusagilt Raplamaalt vms urkast Tallinnasse kolinud maakad, kes ennast seal jube erilisena tunnevad 😀

Ei. Need on need põlised tallinlased, kes tunnevad end jumala poolt väljavalituna.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Kuulake Kukul külas 2020-08-16 Avaldatud: 16. august 2020
Sel pühapäeval on Kukul külas Mart Raik – mees, kes on juhtinud teatrit, hotelli, üliõpilasmalevat, koolitanud, andnud teistele tarka nõu, aga praegu tegeleb uute ravimite arendamisega. Temaga ajab stuudios juttu Erki Berends.

Ka see tark mees ütleb ka oma arvamuse Tartust.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rikaste inimeste lõbu tasuta aaju jagada. Küll aga pole see jätkusuutlik ja teeb tasuta saajatele pigem kahju kui kasu. Kui inimene ei pea enammillegi nimel pingutama siis ta mandub ja tulemuseks on taandareng ja kriminaliseerumine.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elasin Tartus 10 aastat ja pole absoluutselt nõus sinu väidetega. Tartu on armas ja kuigi nüüd elan juba mitmendat aastat mujal, igatsen vahel Tartut, selle inimesi ja seal käies läheksin nagu koju.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartus elavad maakad.

Noh, maakad on isegi komplimet nende kohta. Tartus elavad provintsikad. Linn on kinnine, võõraid sisse ja tööle ei võta. Oskab võõrastelt vaid võtta (raha), ise midagi vastu anda ei suuda. Kohutavalt poliitiline linn. Inimesed käituvad mühaklikult. Tööandjad suhtuvad töötajatesse matsliku ja ebaõiglase üleolekuga. Sõimlev ülemus pole Tartus mingi haruldus. Aeglased. Kõik venib ja venib, pooled asjad jäävadki venima.

Ah, võikski jätkama jääda. Ebameeldiva auraga linn oli kõige lühem ja kõige täpsem määratlus.

+3
-18
Please wait...
Postitas:
Kägu

Elasin Tartus 10 aastat ja pole absoluutselt nõus sinu väidetega. Tartu on armas ja kuigi nüüd elan juba mitmendat aastat mujal, igatsen vahel Tartut, selle inimesi ja seal käies läheksin nagu koju.

Mina sõidan sealt alati suurima kergendustundega minema. Kuri ja väiklane linn on.
Tartu turul oli ainus tore asi – Gruusia maitseainete lett. Ja selle müüja teatas, et lähevad augusti lõpust Tartust minema. Küsisin, et kas kliente on vähe? Müüja teatas, et kliente jagub. Ja ometigi nad lähevad ära. Ju on osa saanud ka sellest Tartu kurjusest. Ja seda seal jagub. Kuigi tartukatele meeldib kõigile rääkida sellest, kui hea südamega nad on. Ma ei ole seda Tartu head südant kuskil näinud. Kurjust küll ja kuhjaga.

+4
-19
Please wait...
Postitas:
Kägu

Külastasin sel suvel mitmeid Eesti linnu, mida polnud juba mõnd aega näinud: Haapsalu, Pärnu, Rapla, Kärdla, Rakvere, Tartu. Ma väga imestasin, miks Tartu ei ole niimoodi korda saanud ja ilusaks vuntsitud kui kõik teised loetletud linnad? Kas tartlased on vaesemad, kui rakverelased vm ? Miks?
Tiirutasin selles kandis kus on Kalevi, Salme, Linda tänavad (nii sarnased nimed Tallinna Kalamaja piirkonnale) – võiksid olla kenad korda tehtud puumajad, aga on lihtsalt tänavate kaupa räämas agulit. Mõni üksik maja on vahepeal remonditud. Miks te oma kodusid korda ei tee?

+8
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Enamik Eesti poliitilisest- ja majanduseliidist on õppinud Tartu Ülikoolis ja sealt hariduse saanud, ka juristid, advokaadid, rääkimata arstidest, ajakirjanikest jne. Seega on teevad Tartut maha need, kelle endal või ta vanematel ei olnud Tartu Ülikooli asja või on ise mingi kassikooli lõpetanud.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Külastasin sel suvel mitmeid Eesti linnu, mida polnud juba mõnd aega näinud: Haapsalu, Pärnu, Rapla, Kärdla, Rakvere, Tartu. Ma väga imestasin, miks Tartu ei ole niimoodi korda saanud ja ilusaks vuntsitud kui kõik teised loetletud linnad? Kas tartlased on vaesemad, kui rakverelased vm ? Miks?

Tiirutasin selles kandis kus on Kalevi, Salme, Linda tänavad (nii sarnased nimed Tallinna Kalamaja piirkonnale) – võiksid olla kenad korda tehtud puumajad, aga on lihtsalt tänavate kaupa räämas agulit. Mõni üksik maja on vahepeal remonditud.

Jah, Tartu korterid ja majad on jubedad. Tallinnas läheb 400 euro eest loosi täisvarustusega ja ülikorras korter (kesklinnas ja Kalamajas on kallimad), Tartus saad selle raha eest 15 aastat vana sisustusega 1toalise korteri. Kui saad.
Arvan, et see ühiselamukohtade puudus ja see ebafunktsionaalne ühistransport on meelega tekitatud olukord. Sissesõitnud on siis lihtsalt sunnitud kortereid üürima ja on hädaga nõus ka ülemääraselt kallist hinda maksma.

Aga jah, koledad korrast ära majad on Tartule väga iseloomulikud.

+4
-11
Please wait...
Postitas:
Kägu

Enamik Eesti poliitilisest- ja majanduseliidist on õppinud Tartu Ülikoolis ja sealt hariduse saanud, ka juristid, advokaadid, rääkimata arstidest, ajakirjanikest jne. Seega on teevad Tartut maha need, kelle endal või ta vanematel ei olnud Tartu Ülikooli asja või on ise mingi kassikooli lõpetanud.

Paraku ongi see eliit Tartule teenimatult suure reklaami teinud. Need teised, mitte tingimata kassikoolidest, tajuvad Tartusse tulles seda suurt lõhet reklaami ja reaalsuse vahel.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole seda Tartu head südant kuskil näinud. Kurjust küll ja kuhjaga.

Sa ajad sassi. See, mida sa vaatasid ja kurjust nägid, on peegel mitte Tartu.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tiirutasin selles kandis kus on Kalevi, Salme, Linda tänavad (nii sarnased nimed Tallinna Kalamaja piirkonnale) – võiksid olla kenad korda tehtud puumajad, aga on lihtsalt tänavate kaupa räämas agulit. Mõni üksik maja on vahepeal remonditud. Miks te oma kodusid korda ei tee?

Järelikult pole aguli põlisadukad ära surnud veel, sest pensionist suurt remonti ei tee.

Ma ei ela Tartus, aga mulle meeldib just ehtne agulimiljöö, ei armasta neid ülesvuntsitud maju (millel sageli veel selline rõvedus nagu plastaknad ees või veel hullem – igal korteril omamoodi aknad ees).

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rakveres pole sõjaeelseid korterelamuid peaaegu säilinud (üldse sõjaeelsest hoonestusest on väga palju hävinud – mitte sõja tõttu, vaid linnaplaneerijate tõttu, kes lasid kesklinna eramajade rajoonist suurema osa maha lammutada ja ehitasid korterelamud asemele) ja neist, mis säilinud, on suur osa ühe omaniku käes. Ei ole üldse võrreldav Tartu Karlovaga, kus valdavalt ongi sõjaeelsed üürimajad.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen Tartust pärit ja elanud seal 25 aastat oma elust. Peaaegu 10 aastat tagasi kolisin Tallinnasse. Ei kutsu kuidagi sinna tagasi. Kui käin seal, siis tahan võimalikult ruttu minema saada. Reaalselt käingi 3-4 korda aastas Tartus.
Olin ca 15 ja unistasin Tallinnas elamisest. Tartu on pigem teadlaste linn ja kui teadustööga ei tegele, siis seal pole mitte midagi teha. M
Linnapilt on rikutud, ainus ilus koht on vanalinn ja selle ümbrus.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rakveres pole sõjaeelseid korterelamuid peaaegu säilinud (üldse sõjaeelsest hoonestusest on väga palju hävinud – mitte sõja tõttu, vaid linnaplaneerijate tõttu, kes lasid kesklinna eramajade rajoonist suurema osa maha lammutada ja ehitasid korterelamud asemele) ja neist, mis säilinud, on suur osa ühe omaniku käes. Ei ole üldse võrreldav Tartu Karlovaga, kus valdavalt ongi sõjaeelsed üürimajad.

Te teeks Tartu linnale suure teene, kui need kohutavad Karlova majad maha lammutaksite. Teile võivad need ju armsad ja romantilised tunduda, aga muul rahval läheb neid nähes süda väga pahaks. Või tehke need lobudikud laenuga korda, nagu Kalamaja tehti korda.

+2
-15
Please wait...
Postitas:
Kägu

Olen Tartust pärit ja elanud seal 25 aastat oma elust. Peaaegu 10 aastat tagasi kolisin Tallinnasse. Ei kutsu kuidagi sinna tagasi. Kui käin seal, siis tahan võimalikult ruttu minema saada. Reaalselt käingi 3-4 korda aastas Tartus.

Olin ca 15 ja unistasin Tallinnas elamisest. Tartu on pigem teadlaste linn ja kui teadustööga ei tegele, siis seal pole mitte midagi teha. M

Linnapilt on rikutud, ainus ilus koht on vanalinn ja selle ümbrus.

Täiesti nõus. Kui ülikooli juures tööd ei leia, siis midagi muud seal linnas küll teha pole.

+2
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Te teeks Tartu linnale suure teene, kui need kohutavad Karlova majad maha lammutaksite. Teile võivad need ju armsad ja romantilised tunduda, aga muul rahval läheb neid nähes süda väga pahaks. Või tehke need lobudikud laenuga korda, nagu Kalamaja tehti korda.

Kuule, mine psühholoogi juurde. Jälle jaurad siin oma kinnisideedega. Või siis pöördu muu arsti poole, kui sul majade vaatamisest süda pahaks läheb.
Ära käi Tartus siis, kui sulle ei meeldi. Ela Tallinnas. Ole õnnelik.
Minule näiteks ei meeldi Tallinn. Üldse. Aga ma ei käi kuskil rääkimas, et inimesed, ärge jumala eest Tallinnas elage. Las elavad. Mina ei pea seal lihtsalt käima.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aeglased. Kõik venib ja venib, pooled asjad jäävadki venima.
Ah, võikski jätkama jääda. Ebameeldiva auraga linn oli kõige lühem ja kõige täpsem määratlus.

Kuidas sul ometi ununes mainida, et Kaubamaja eest Raekoja taha linnaliiniga ei saagi!
…Edit: ahaa, ebafunktsionaalne ühistransport kerkis hiljem ikka üles 🙂

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina elan Rakvere külje all ja lapsepõlv möödus Tartus, käin seal praegugi tihti, aga mingit vahet ma küll ei näe, et Rakvere majad kuidagi paremas seisus oleks kui Tartu majad. See on sul lihtsalt mingi kinnisidee.

+9
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 74 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Heade mõtete linn