Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 111 )

Teema: dcba

Postitas:
Nugis

abcd

+2
-57
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
seliiina

MILLES su ema ja isa sind hooletusse on jätnud ja alt vedanud, nemad peaksid sulle mehe otsima või misasja?? Kolmkümmend pluss naisterahvas ja ei suuda ise täiskasvanuelu alustada? Mille peale sa solvunud oled, kuidas nemad sind aidata saaksid, olles praeguseks 50+ inimesed? Kas on nii kohutavalt ülekohtune eeldada, et “heast kodus, hea haridusega jnejne” tütar ka üks kord oma elu eest ise vastutuse võtab?  Palju on kenasid vallalisi naiserahvaid, aga emmet-issit selles süüdistavat küll neist ühtegi ei tea…

+52
-2
Please wait...
Postitas:
donalola

TULE VÄLJA OMA OHVRIROLLIST ja võta vastutus oma elu eest. Sa oled üle 30, iseseisev, teovõimeline täiskasvanu. Vanemad on oma panuse andnud, mitukümmend aastat juba. Nemad ei pea sulle ei kaaslast otsima, elukohta muretsema, sind mingil kombel “välja pakkuma” ega su elu ja õnne eest vastutama. Sul ei ole mingit õigust (ei “korralikust perest pärit naisterahvana” ega üldse inimesena) eeldada, et sind suht keskealisenagi lapsena koheldaks. Kui midagi oma elus muuta tahad, pead seda tegema ISE. Loomulikult võivad vanemad ka nõu ja jõuga abiks olla, aga sa ei saa seda neilt eeldada või veelvähem solvuda, kui nad seda millegipärast teha ei saa või taha.

Ja ei, see ei ole mingi praeguse aja käitumisnorm – lapsed on alati täiskasvanuks saanud, igas mõttes iseseisvunud ja pesast välja lennanud.

+41
-2
Please wait...
Postitas:
Anetikas

Kirjutad, et oled 30ndates, sportlik. Liitu mõne spordiklubiga, seal liigub ikka rahvast.

+17
0
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Kas ma saan õigesti aru, et sinu soovide kohaselt oleks vanemad pidanud sulle mingi moslemimaa stiilis abielu korraldama? Et otsivad sulle mehe ja lepivad tolle vanematega kokku ja panevad tütre mehele?

Eestis olen ka korra sellist juttu kuulnud, mul oli üks kolleeg kunagi, kes olid terve perega Elu Sõna sektis. Neil oli 5 last, 3 tütart. Kui kord üle aastate kohtusime ja küsisin, kuidas läheb, teatas ema esimese asjana kergendatult ohates, et üks tütar on mehele pandud. Kas sinu pere kuulub ka ehk mõnda sarnasesse ususekti?

+33
-3
Please wait...
Postitas:
astorias

Mis liba see veel on?

+32
-2
Please wait...
Postitas:
bellabee

Kas ma saan õigesti aru, et sinu soovide kohaselt oleks vanemad pidanud sulle mingi moslemimaa stiilis abielu korraldama? Et otsivad sulle mehe ja lepivad tolle vanematega kokku ja panevad tütre mehele?

Eestis olen ka korra sellist juttu kuulnud, mul oli üks kolleeg kunagi, kes olid terve perega Elu Sõna sektis. Neil oli 5 last, 3 tütart. Kui kord üle aastate kohtusime ja küsisin, kuidas läheb, teatas ema esimese asjana kergendatult ohates, et üks tütar on mehele pandud. Kas sinu pere kuulub ka ehk mõnda sarnasesse ususekti?

ilmselgelt ei kuulu, muidu ta siin ei halaks ju.

+1
-4
Please wait...
Postitas:
Berru

Mis oludesse need vanemad sind pannud on? Ei suhtle enam sinuga? Ei võta kõnesid vastu? Löövad ukse kinni kui ukse taha ilmud?

Või kasvatasid sind üles, võimaldasid hariduse ja ootavad, et tütar oma elu elama hakkaks?

Paljud inimesed elavad üksi, ilma kaaslaseta. Hästi elavad. Ela sa ka TA.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
billa

Kui sa oled noor naisterahvas ja mehed ei ole su suhtes kunagi huvi välja näidanud, on sinu endaga ikka midagi väga valesti.

+14
-6
Please wait...
Postitas:
Nugis

Kui sa oled noor naisterahvas ja mehed ei ole su suhtes kunagi huvi välja näidanud, on sinu endaga ikka midagi väga valesti.

Antud juhul – ei ole põhjust seda uskuda.

0
-14
Please wait...

Postitas:
KuuS

Ei saa hästi aru, mis täpsemalt su jaoks probleem on. Räägid sellest, kuidas sul pole kaaslast (kunagi olnudki?). Kuidas puutuvad asjasse haritud vanemad? Või mis ootused sul siis olnud on nende osas? Oled oodanud, et sokutavad sind kellelegi mehele? Ma ei tea, mis maailmas sa elad, aga mu arvates ei ole Eesti ühiskonnas tavapärane, et keegi kellelegi kedagi meheks/naiseks sehkendab. Miks sa pole siis juba ammu oma ootustest teada andnud? Ja tegelikult võiks praeguseks ajaks aru saada, et ootused võiks olla ennekõike iseenda suhtes, mitte niivõrd teiste. Sa ei saa muuta seda, millised on teised, kuid saad iseendaga tööd teha. Sind ei aita ju kuidagi edasi tühjades ootustes elamine ja  solvunuv olemine. Elu ise on näidanud, et see ei anna su elule midagi juurde. Muuda siis seda.

+19
0
Please wait...
Postitas:
Amatöör

Miks sa oma manipuleerimise/šantažeerimise  teema ära kustutasid?

+10
-1
Please wait...
Postitas:
Tiaret

Miks sa oma manipuleerimise/šantažeerimise teema ära kustutasid?

Olemas ju, aga pealkiri muudetud “amo”-ks

+1
-3
Please wait...
Postitas:
piret005

See lora on kuskilt ju kopeeritud, mis soga see on üldse, ei saa aru.

+8
-1
Please wait...
Postitas:
donalola

Antud juhul – ei ole põhjust seda uskuda.

Väike vihje – ohvrimentaliteet on üks ebameeldivamaid isikuomadusi üldse, ükskõik missugustes suhetes.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
BeataRatsanik

MIDA??? Su vanemad ei otsinudki meest sulle? Minu omad sebisid küll mulle LHV pankuri. Ma maksin 25 kitse.

+22
-1
Please wait...
Postitas:
tellis

Naisterahvas… hmm, jah. Kui taheti kolmekümnendates naisena mõjuda, võiks stiil olla usutavam.

Kui kommenteerida ainult sisu, siis on eelnevad juba öelnud: ohvrimentaliteet. Ei ole vist palju neid, kellele ennast meeleheitlikult ohvrirolli pressijad parimad kaaslased tunduks…

Samas, kosjasobitaja-tüüpi inimesed, kellele hirmasti meeldib kõiki üksikuid paari panna, pole maailmast kuskile kadunud.  Need ei pea olema üldse lähisugulased, selline hobi võib olla suvalisel tuttaval.  Nii, et teemaalgataja, komista mõne kosjasobitaja hobiga inimese otsa ja las aga sobitab.

+5
-2
Please wait...
Postitas:
ninja

see oli nüüd küll 2 minutit elust, mida ma tagasi ei saa.

+13
0
Please wait...
Postitas:
taivopalm

Teemaalgatus on ilmselt kopeeritud jutuke kuskilt, aga samas selline probleem võib ju inimesel olla. Meenub eduard Vilde jutustus “Vigased pruudid” Kirjutatud 1888.a. Sel ajal oli kombeks, et käidi kosjas ja küsiti pruudi vanematelt nõusolekut. Ilmselt ei olnud harvad ka need juhused, kui tollal pruudi ja peigmehe vanemad omavahel “diile tegid”. Siinsamas Eestis. Praegu on aeg edasi läinud ja tundub imelik, kui vanemad peaksid tütart mehele panema. Aga päriselus ongi nii, et mingi hulk mehi jääb vanapoisteks ja naisi vanatüdrukuteks. On alati olnud ja on ka edaspidi. Tutvumiseks on tänapäeval loodud tutvumisäpid, aga tutvuda saab ka sünnipäevadel, pulmades ja muudel seltskondlikel üritustel.

+7
-4
Please wait...
Postitas:
RebaseMaie

Teemaalgatus on ilmselt kopeeritud jutuke kuskilt, aga samas selline probleem võib ju inimesel olla. Meenub eduard Vilde jutustus “Vigased pruudid” Kirjutatud 1888.a. Sel ajal oli kombeks, et käidi kosjas ja küsiti pruudi vanematelt nõusolekut.

Minu abikaasa küsis minult, kas ma tahan, et ta mu isa käest ka küsiks. Ma olin täitsa üllatunud selle peale. Ei tea, mis nägu mu isa oleks teinud, kui tütar pole kümme aastat koduski elanud ja nüüd tuleb keegi küsima, et kuule, sul see tütar ripakil, kas tohin üles korjata.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Nugis

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud seaduse rikkumisele üleskutsuvaid ning kehtivate õigusaktidega vastuollu minevaid sõnumeid (rikuvad head tava, sisaldavad riigisaladusi, õhutavad rahvuste ja sugudevahelist või rassilist vihavaenu, vägivalda, propageerivad narkootikume, alkoholi ja /või tubakatooteid, piraatlust, jagatakse/müüakse ravimeid vms).

Perekooli moderaator.

0
-8
Please wait...
Postitas:
kriit

Tegelikult ma ei saa üldse aru mis moslemitest sa siin teemas jahud. Mis ajast eestlased moslemid on sinumeelest? Kui tõid enda kaasmaalase suhtes niivõrd räige võrdluse moslemitega – kas siis ise oled p*ostituut? Ma ei mõista seda sinu äärmuslikku suhtumist.

Su väljendusviis küll heast perest pärit tütart ei iseloomusta. Lihtsalt infoks või nii.

+12
-1
Please wait...
Postitas:
karmauhh

Tegelikult ma ei saa üldse aru mis moslemitest sa siin teemas jahud. Mis ajast eestlased moslemid on sinumeelest? Kui tõid enda kaasmaalase suhtes niivõrd räige võrdluse moslemitega – kas siis ise oled p*ostituut? Ma ei mõista seda sinu äärmuslikku suhtumist.

No näed, tuligi välja, miks sinuga ükski mees tegemist teha ei taha. Kupli all on asjad täpselt nii nagu nad on.

+9
-1
Please wait...
Postitas:
Futura

Naljakas liba, mida pole mõtet kommenteeridagi. Küll aga paneb imestama väljend “heast perest pärit”. Tundub täiesti anakronistlik ja oma aja ära elanud. Mida see tähendab?
Selge see, et kui vanemad on alkohoolikud või narkomaanid, siis on natuke nagu halb pere.

Aga kumb on parem – kehvemal materiaalsel järjel, aga kultuursed inimesed või rikkad, aga matslikud inimesed…
Ja kaaslase otsimisel ei loe “hea pere” küll midagi, seal on ikka hoopis muud asjad tähtsad:)

+10
0
Please wait...
Postitas:
Nugis

Ja kaaslase otsimisel ei loe “hea pere” küll midagi, seal on ikka hoopis muud asjad tähtsad:)

Mis seal loeb siis? Kas tõesti on olulisemaks muutunud, et meespool saaks olla harimatu, töötu, vaimsete huvideta, loll, naiselik, naise turjal elada, kohustustest kõrvale hiilida, abieluga jumala eest mitte mingil tingimusel nõus olla, oma naist petta kellegi teisega? Mis see oluline on siis?  Ma ei usu üldse Su väidet, et hea pere midagi ei loe – loeb ikka küll ja seda ka tänapäeval. Haiget teksti kirjutad.

+1
-16
Please wait...
Postitas:
Futura

Naeruväärne nugis:) Ma ei tea kui vana sa oled, kas juba täisealine?
Vaata kaaslase otsimisel loevad ühine maailmavaade, sarnane haritus jne, aga kõik hakkab ikka välise komplekti seiramisest, kas on apetiitne, kas meeldib, kas lõhn sobib?
Millised potentsiaalse kaaslase vanemad on, pole tõesti meie kultuuriruumis oluline.

+6
-2
Please wait...
Postitas:
Nugis

aga kõik hakkab ikka välise komplekti seiramisest, kas on apetiitne, kas meeldib, kas lõhn sobib

No selge, Futura! Ütlesid tegeliku tõe välja. Nagu koerad koerapulma ajal. Aitäh Sulle!

0
-13
Please wait...

Postitas:
kriit

aga kõik hakkab ikka välise komplekti seiramisest, kas on apetiitne, kas meeldib, kas lõhn sobib

No selge, Futura! Ütlesid tegeliku tõe välja. Nagu koerad koerapulma ajal. Aitäh Sulle!

Ei ole sugugi kindel ka see, et 30ndates ja haritud naised kasutaksid või isegi teaksid väljendit “koerapulm”. Mu meelest see isegi ei näita nii palju harimatust, kui seltskonda (sh vanemaid) kellega lävid.

0
-5
Please wait...
Postitas:
K4gu

Ei ole sugugi kindel ka see, et 30ndates ja haritud naised kasutaksid või isegi teaksid väljendit “koerapulm”. Mu meelest see isegi ei näita nii palju harimatust, kui seltskonda (sh vanemaid) kellega lävid.

Just nimelt haritud ja paljulugenud naised seda väljendit teavadki, seda ei kasutata kõnekeeles enam ammu, kohata saab seda tänapäeval veel vaid kirjanduses.

Naljakas teema, ilmselge liba… aga vastajad on veel naljakamad.

+8
-2
Please wait...
Postitas:
K4gu

Aga kui nüüd korraks teeselda, et teema on päris ja tõsiseltvõetav, siis jah, tänapäeva käitumisnormid näevad ette, et iga inimene peab ise endale kaaslase otsima ja vanematel pole kohustust teha seda tema eest. Ja on väga veider, et sa teisiti arvad.

+16
-2
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 111 )