Esileht Kodunurk Hiinaka tavalised nuudlid

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Hiinaka tavalised nuudlid

Postitas:
Kägu

Tere,

Kõik teavad kindlasti neid tavalisi hiinaka/tai nuudleid, mida kastmete kõrvale alati võetakse. Mulle ja lapsele väga maitsevad. Proovisin ka ise teha õpetuse järgi, mis netist leidsin. Koostisosad: värske kapsas, porgand, küüslauk, roheline sibul, õiged munanuudlid, muna, austrikaste, sojakaste ja natuke kanapuljongit. Pärast lisasin praetud kanakuubikuid juurde.

No ja üldse ei tulnud nende söögikohtade (Mandariin, Chopsticks) nuudlite maitsega. Mis maitseained või kastmeid nad veel kasutavad? Mingit seesamiõli? Kalakastet?

Ma juba mõtlesin, et pakun ennast sinna kööki tööle, paar päeva jälgin, et kuidas nad teevad oma toite ja siis “loobun” kohast 😁

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maitsetugevdajat ehk naatriumglutamaati panevad ka.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingit seesamiõli?

vot just täpselt, mu meelest röstitud seesamiseemneõli on just see, mis annab nendele nuudlitele õige meki. ja piiniaseemneid võid panna. kana praadimisel lisa natuke seesamiõli. Aga just röstitud, sest kui võtad tavalise, siis see ei jäta sama efekti.

ja siis need kastmed: https://linghams.uk/

Neid mulle kodulähedases selveris näiteks müüakse, aga kui ma vaatan selku e-poodi, siis seal seda ei ole tellitava kauba seas.

Mina teen nii, et ma esmalt munanuudlid mingi 3 minutit keedan kuidas seal paki peal kirjas on. Need tõstan eraldi ja lisan viimasena. Kana väikesteks tükkideks (kintsulihaga lollikindel), praen rapsiõli ja seesamiseemne õli segus (seesamit ei pea väga palju panema, et maitseefekt saada), lisan küüslauku, seeni, paprikat, porgandit, mida iganes taimset, seedripähkleid, valan julgelt pudelist peale mingit linghami kastet, no nii 1-2 spl, olenevalt kui palju ma teen süüa. Mõnikord panen veidike sojakastet aga mõnikord tavalist soola, mõnikord natuke tomatipastat. Valan peale sortsukese keevat vett ja lasen korra podiseda, siis segan nuudlitega läbi. rohelist sibulat võib kõige lõpuks panna, seda hiinlased panevad igale poole.

Veel üks maitseaine, mis annab selle õige meki, on niisugune: https://www.pipar.ee/tooted/hiina-5-vurtsisegu-pa-lo-lobo-65g/

ehk siis igasugune hiina fivespice segu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingit seesamiõli?

vot just täpselt, mu meelest röstitud seesamiseemneõli on just see, mis annab nendele nuudlitele õige meki. ja piiniaseemneid võid panna. kana praadimisel lisa natuke seesamiõli. Aga just röstitud, sest kui võtad tavalise, siis see ei jäta sama efekti.

ja siis need kastmed: https://linghams.uk/

Neid mulle kodulähedases selveris näiteks müüakse, aga kui ma vaatan selku e-poodi, siis seal seda ei ole tellitava kauba seas.

Mina teen nii, et ma esmalt munanuudlid mingi 3 minutit keedan kuidas seal paki peal kirjas on. Need tõstan eraldi ja lisan viimasena. Kana väikesteks tükkideks (kintsulihaga lollikindel), praen rapsiõli ja seesamiseemne õli segus (seesamit ei pea väga palju panema, et maitseefekt saada), lisan küüslauku, seeni, paprikat, porgandit, mida iganes taimset, seedripähkleid, valan julgelt pudelist peale mingit linghami kastet, no nii 1-2 spl, olenevalt kui palju ma teen süüa. Mõnikord panen veidike sojakastet aga mõnikord tavalist soola, mõnikord natuke tomatipastat. Valan peale sortsukese keevat vett ja lasen korra podiseda, siis segan nuudlitega läbi. rohelist sibulat võib kõige lõpuks panna, seda hiinlased panevad igale poole.

Veel üks maitseaine, mis annab selle õige meki, on niisugune: https://www.pipar.ee/tooted/hiina-5-vurtsisegu-pa-lo-lobo-65g/

ehk siis igasugune hiina fivespice segu.

Super! Tänan 🙂 Ma seda seesamiõli jah ise ka kahtlustasin, et see puudu. Ostan kindlasti. No ja nuudlitega tegin ka vist selle vea, et keetsin liiga kaua või valasin vee pealt ära… Nad natuke aega seisid mul kuivalt, kuni pannil teisi asju ette valmistasin ja pärast kui hakkasin neid lisama, olid nn pätsiks muutunud 😀

Aga suur tänu nõuannete eest!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

riisinuudlid on sellised, mida ei pea keetma, mida võib ainult kuumas vees hoida. aga munanuudleid kiirelt keedad ja loputa vee all läbi, et ei kleepuks. kui päris pehmeks ei ole keetnud, siis nad võivad sul veidi aega kaane all koos kastmega veel podiseda, nii 1-2 minutit.

sellist hiinakat saab vabalt teha ka riisinuudlitega või riisiga. Aga kui sa tahad teha hiina praetud riisi, siis kindlasti riis keeda enne valmis ja nõruta hästi läbi, muidu tuleb mingi vesine plönn

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt wok tehnika annab ka omapärase ja selle õige meki juurde.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt wok tehnika annab ka omapärase ja selle õige meki juurde.

ainult “wok tehnika” ei anna sulle mingit mekki, sa võid ju kartuleid ja peeti wokpannil praadida, aga ilma õigete maitseaineteta on need endiselt lihtsalt kartul ja peet, mitte hiina mekiga kartul ja peet.

aga selles suhtes muidugi õige, et õige tunde saamine algab ka näiteks õigesti viilutamisest. hiina nuudlitoitudes on enamasti kõik üsna peeneks hakitud. kitsad ribad, liha on ka pigem kitsad ribad, mitte suured kuubikud jms. Aga eks harjutamine teeb meistriks ja küsida ikka võib, kui on tunne, et midagi on nagu valesti.

Hiinas tehakse väga paljude erinevate meetoditega süüa, aga hiina mekki annavad ikka maitseained. Vala tavaliste makaronide peale 5spice ja on hiina mekiga makaronid 😀

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ingver, küüslauk, sibul, herned, rohelised oad, musta oa pasta, porgand, peakapsas, valge redis, tšilli, kafirlaimi lehed, laimimahl, kalakaste, sojakaste, tomatipasta (min 28-30% kuivainesisaldusega), seesamiõli, koriander, kurkum, jeera. Viimased küll rohkem Lähis-Ida toitudes, kuid kasutatakse ka Kesk-Aasias. Muidugi roheline sibul. Need nii põhiasjad. Kui kana kasutad, siis filee. Kintsuliha käib mitmekordsesse paneeringusse ja ftitüüri.

0
-1
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Hiinaka tavalised nuudlid