Esileht Imetamine Hiline rinnapiimateke

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Teema: Hiline rinnapiimateke

Postitas:
Kägu

Kas kellelgi on ka veel olnud, et rinnapiim tekib piisavas koguses alles 2+/3+ nädalal? On veel lootust kui 2-nädalat täis ja endiselt pole piisavalt, saab RPA-d juurde. Rinnal istub ja “tellib” pidevalt.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul esimese lapsega see ei õnnestunud 4kuud ning lõpuks loobusin ja jäigi puhtalt rpa-lapseks

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul esimese lapsega see ei õnnestunud 4kuud ning lõpuks loobusin ja jäigi puhtalt rpa-lapseks

Selles suhtes annan rinda ka ikka seni kuni sealt miskit tuleb, rinnapiim ikkagi olulisem ja RPA siis lisaks, et kõht täis. Lihtsalt jäingi mõtlema, et kui 2+ nädalaga pole veel piisavalt, et kas siis on lootust, et tuleb veel. Ise kõik see aeg palavikus ja haige olnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa terveks saad, siis ehk lootust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult lootust ikka vast on. Mul on umbes sama seis – piim tuli alles ehk 5-ndal päeval ja alguses vaid 10-20 ml, teine nädal 30-40ml ja kolmandal-neljandal nädalal alles ehk 50-60ml toitmiskorra kohta (ja seda ka siis, kui toitmiste vahe piisavalt pikk oli. Kogu aeg andsin puuduva lisa juurde rpa-na (juba haiglas). Nüüd kohe kuu täis ja alles viimasel nâdalal tundub, et piima vist nii piisavalt, et lisa ehk enam kohe vaja anda polegi (annan siiski ca 1 toidukorra jagu veel ööpäeva jooksul).

Minu peamine soovitus – ära stressa rinnaga toitmise pärast ja kui rpa-d võtab, siis toida lapsel kõht ikka täis, see aitab ka su enda stressitaset leevendada. Mina stressasin selle piimakoguse ja rinnaga toitmise pärast haiglas ja esimestel nädalatel tohutult kui laps kaalu kaotas ja polnud sünnikaalu veel tagasi saanud. Kui lōpuks leppisin, et saabki mõlemat (nii rp kui rpa-d) vastavalt sellele, nagu rp-d jagub, hakkasid asjad kohe paremini laabuma. Enam mingeid raamatureegleid ei järgi ka, et laps peab kogu aeg rinnal olema või max 2 tunni möödudes – saab siis kui küsib (tal endal loomulikult 3-3,5 h vahed kujunenud kohe algusest peale) ja kōik on hakanud lapse enda rütmi järgides palju paremini minema. Algses stressis olles plaanisin korduvalt juba loobuda ja ainult rpa-le minna. Kui jääbki segatoitmisele, siis pole ka maailma lōpp ja nii ma seda võtangi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul läks kuskil 10 päeva enne kui korralikumalt piima hakkas tulema. Andsin ka rpad juurde.

Mul on lisaks veel see eripära, et piima tootmine on parem öösel ja hommikul, aga õhtuti väiksem. Samas lapsel isu just õhtuti suurem. Et kui muudel toidukordadel sain rpa andmise vajadusest lahti, siis õhtuti ikka annan, sest lapsel ongi õhtul täielik tissistreik -ju siis ei tule piisavalt ja see ajab ta närvi. Öösel juba sööb rahulikult jälle.

Kuus kuud oleme selles rütmis elanud ja ei ole juhtunud kõiki neid asju, millega muudkui hirmutati mind alguses. No, et kui pudelit saab, siis rinda ei taha või saabki rinnas piim täitsa otsa vms.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on lisaks veel see eripära, et piima tootmine on parem öösel ja hommikul, aga õhtuti väiksem.

See ongi enamasti nii. Öeldakse, et öösel enne kella 5 toitmiskorrad toodavad piima juurde.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul môlema lapsega oli alguses väga vähe piima. Alguses oli RPA osakaal suurem, kui RP.  Tasapisi tuli rinnapiima juurde ja lõpuks sai seda rohkem, kui asendajat. Vanem sai rinnapiima 9 kuud ja noorem 1,2 aastat.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oli küll nii, et läks mitu nädalat, nüüd tuleb juba paremini. Omakorda… Natuke raskendas tulekut kaks asja – vähe und (hommiku ja lõuna vahe peaks ka magama, kui beebi magab), ja liigne etteantud graafiku jälgimine (et arstid nõuavad kaalunumbri suurenemist per päev, söögi koguse uurenemist per päev, toidukorrad 2 v 3h tagant – need on statistilised keskmised ja siis võrdselt ära jaotatud – kuna nemad last ainult korra nädalas kontrollivad, kui sedagi… Reaalselt ei ole need vahed ühe pikad ja ei söö see titt sama palju ka igakord – niisiis aitas, kui hakkasin lihtsalt tema soovide järgi juhenduma – mõnikord, kui uni siiski liiga pikale veninud, siis äratan üles ka).

Abikaasa tegi lambaläätse snäkki (kakaovõi, midagi magustamiseks – molass või roosuhkur nt) – rahvameditsiinis see siis nagu aitab, kasutusel Indias, Afganistaanis… Teine asi, mida ka siis perearst soovitas, on Hipp Mama tee… Joon igapäev. Soovitatakse ka apteegitilli teed – ma ei tea, kas need ka aitasid, aga rinnapiima tuleb paremini ja nuttu on vähem 🙂

Aga peamine asi, mis kogust suurendada aitab – MAGA!

0
0
Please wait...

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Esileht Imetamine Hiline rinnapiimateke