Esileht Tööelu, raha ja seadused. Hoiatus – internetipanga ülekanded.

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 76 )

Teema: Hoiatus – internetipanga ülekanded.

Postitas:
Kägu

Võib – olla leidub veel minusuguseid rumalaid aga kirjutan igaks juhuks oma loo.

Kaotasin ühte netipanka ära oma lapse taskuraha.

Lugu on väga jabur.

Paar päeva tagasi helistas laps ja ütles, et unustasin klassijuhatajale maksta klassiürituse raha. Olin enda arvates makse teinud.

Avastasin , et olin teinud makse klassijuhataja nimele aga mingil müstilisel kombel olin maksekorraldusele pannud lapse kontonumbri.

Tegin uue ülekande õpetajale. Hakkasin siis pangast uurima , et kas on võimalik valesti läinud makse tühistada,

sest lapse arvele raha ei jõudnud ja õpetaja omale ammugi mitte.

Siis tuli välja veelgi jaburam asi. Olin viimased kuud teinud lapsele taskuraha makseid valesti.

Ma ei saa aru kuidas saab makse minna valesse panka ( teine pank ) minu lapse nimele ja siis sinna jäädagi …

Panga sõnul nemad väljuvaid makseid ei kontrolli.

Teen makseid mobiilis ( Smart ID) ja kasutasin lapsele taskuraha kandmisel nö. eeltäidetud varianti ( alusta uut makset samade andmetega).

Lapsel oli kontol ka palk jm. rahad ning seetõttu ei märganud ka tema et midagi on valesti – on teine kokkuhoidlik inimene. Nüüd ta muidugi kaebas , et raha on kuidagi vähe.

Ma ei saa aru kuidas see viga tekkis , ma ju enda arust ikka kontrollin kuhu ja mis raha ma saadan .

Igal juhul on valesti läinud raha nö. kosmoses e. minu jaoks kadunud.

Seega – õppige siis minu veast.

Mina ei saa siiamaani aru , kuidas selline asi saab toimida , et pangaülekanne läheb arvele mida pole olemas . Mul on ka selles teises pangas konto ja proovisin seal samade andmetega makseid sooritada – ei õnnestunud , sest nimi ja kontonr. ei läinud kokku.

Seega kui kannan   oma lapsele no. näiteks MARI TAMM nimele raha ütleme pangast 1 panka nr 2, siis see raha jääb kadunuks ja makset ei saa tühistada isegi kui pangas nr. 2 ei ole sellist kontot üldse olemas 🤷‍♀️

Lollid saavat kirikus ka peksa.

+5
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega kui kannan   oma lapsele no. näiteks MARI TAMM nimele raha ütleme pangast 1 panka nr 2, siis see raha jääb kadunuks ja makset ei saa tühistada isegi kui pangas nr. 2 ei ole sellist kontot üldse olemas 🤷‍♀️ Lollid saavat kirikus ka peksa.

Ära aja lolli juttu!

+12
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka ei saa aru, kuidas raha saab kadunuks jääda. Pöördu panka, kuskilt see raha tuli ja kuskile ta läks ja kui on valesti läinud, saab tagasi, mitte ei jää kadunuks.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pöördu panka enda kontol sees olles kirjalikult, siis nad peavad uurima ja vastama. Ega see Luminor olnud?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pangast tuligi selline kirjalik vastus , et nemad ei saa midagi teha . Raha läks kellegi tundmatu kontole.

ĹHV

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pangast tuligi selline kirjalik vastus , et nemad ei saa midagi teha . Raha läks kellegi tundmatu kontole. ĹHV

LHV oli siis makse saaja pank?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Makse tagasikutsumise teenus on ju LHV-l ka olemas (tasuline muidugi), saadavad saaja pangale taotluse ja saaja pank võtab tolle konto omanikuga ühendust ja küsib tema nõusolekut makse tagasisaatmiseks. Head nahka ei tule sellest ainult siis, kui see kontoomanik on tropp ja keeldub tagastamisest või on selle raha juba laiaks löönud, aga küsima ikkagi peaks, äkki on heatahtlik ja lubab raha tagastada, siis saad midagigi sealt tagasi (teenustasu peetakse kinni). Ja ma vist küsiks ise otse saajapangalt ka, et kas on mingi variant, et neile ise otse avaldust tehes nad selle makse saajaga ühenduks ja paluks tal raha tagastada.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega kui kannan   oma lapsele no. näiteks MARI TAMM nimele raha ütleme pangast 1 panka nr 2, siis see raha jääb kadunuks ja makset ei saa tühistada isegi kui pangas nr. 2 ei ole sellist kontot üldse olemas

Raha ei kao kuskile, raha liigub sellele kontole, kuhu sa ta saatsid, see, kas sa sinna nimeks panid Mari Tamm või Vanaisa Vanad Püksid, ei huvita teise panka minevate sepa-maksete puhul suurt kedagi, pank võib teha nimekontrolli, aga ta ei pea seda tegema. Ikka ise pead olema veendunud, et õigele kontonumbrile raha kannad.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa mitte midagi aru. Õpetaja kontole kantud vale kontonumbriga. Lapse kontole kanti suvalisele kontonumbrile? Kuidas selline asi saab sassi minna ja mitme inimese puhul?

+18
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega kui kannan   oma lapsele no. näiteks MARI TAMM nimele raha ütleme pangast 1 panka nr 2, siis see raha jääb kadunuks ja makset ei saa tühistada isegi kui pangas nr. 2 ei ole sellist kontot üldse olemas 🤷‍♀️

Nime ei kontrolli väikemakse puhul keegi; konto pidi aga olemas olema.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa mitte midagi aru. Õpetaja kontole kantud vale kontonumbriga. Lapse kontole kanti suvalisele kontonumbrile? Kuidas selline asi saab sassi minna ja mitme inimese puhul?

Jah, teemaalgataja peaks ülekandeid katsuma ikka kaine peaga teha.

+18
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Avastasin , et olin teinud makse klassijuhataja nimele aga mingil müstilisel kombel olin maksekorraldusele pannud lapse kontonumbri. Tegin uue ülekande õpetajale. Hakkasin siis pangast uurima , et kas on võimalik valesti läinud makse tühistada, sest lapse arvele raha ei jõudnud ja õpetaja omale ammugi mitte.

õpetaja kontole ei saanud see makse tõesti jõuda, aga lapse kontole pidi jõudma. sellist asja ei ole, et raha kuskile õhku jääb. kui kontonumber on olemas (ja muidu sul ei õnnestukski ülekannet teha), siis see raha sinna kontole ka jõuab.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

õpetaja kontole ei saanud see makse tõesti jõuda, aga lapse kontole pidi jõudma. sellist asja ei ole, et raha kuskile õhku jääb. kui kontonumber on olemas (ja muidu sul ei õnnestukski ülekannet teha), siis see raha sinna kontole ka jõuab.

Aga võibki jõuda täiesti võõra inimese kontole. Number on ilmselt olemas ja osad pangad nime ja numbri kokkulangevust väljamaksel ei kontrolli tõesti. Raha läkski konto omanikule, olgu ta nimi siis mis tahes. Aga konto numbriga eksimine on tõesti TA viga, selle peab alati põhjalikult üle kontrollima, mitte seadmete mälu usaldama. Igal juhul kellelegi see raha jõudis, õhku ei haihtunud ja pank seda endale ei saanud.

Makse tagasikutsumise teenus on ju LHV-l ka olemas (tasuline muidugi), saadavad saaja pangale taotluse ja saaja pank võtab tolle konto omanikuga ühendust ja küsib tema nõusolekut makse tagasisaatmiseks. Head nahka ei tule sellest ainult siis, kui see kontoomanik on tropp ja keeldub tagastamisest või on selle raha juba laiaks löönud, aga küsima ikkagi peaks, äkki on heatahtlik ja lubab raha tagastada, siis saad midagigi sealt tagasi (teenustasu peetakse kinni).

See teenus on enamuses pankades, mu omas nt 2 nädala jooksul alates makse tegemisest. Ja head nahka ei pruugi sealt tulla jah, sest raha saaja ei pruugi üldse reageeridagi. Ja midagi teha polegi.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga võibki jõuda täiesti võõra inimese kontole. Number on ilmselt olemas ja osad pangad nime ja numbri kokkulangevust väljamaksel ei kontrolli tõesti.

Kas igal pangal pole mitte individuaalsed kontonumbrid? No et swedis näiteks algavad 123… ja lhvs näiteks 789…  st kui sul on kontonumber täispikkuses olemas, siis ta lähebki õigesse panka ja õigele kontole?

Maksin hiljuti arvet ühele firmale lhv-st, kellele olen ka varem maksnud ja kelle andmed on salvestatud. Igaks juhuks võtsin firma kodulehelt uued andmed (et äkki on kontonumber muutunud või midagi) ja enne makse sooritamist parandas pank minu kopeeritud andmed osaühing>OÜ ja alles siis sain makse kinnitada. Seega pank kontrollib nime vastavust  küll, summa oli ka vaid kümmekond eurot.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Swed kontrollib nime algustähtede vastavust konto nr-le

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa tegid ülekande lapse kontonumbrile, siis see pidigi ju siiski jõudma sinna lapse kontonumbrile, mitte kuskile suvalisse kohta?

Seda küll ei kujuta ette, et sa oled mingile suvalisele kontonumbrile lapse taskuraha üle kandnud. Kui see on teises pangas, siis viskab kohe kirja ette ju, sinna konto kõrvale, et SEB, Swed, LHV jms.

Mul ei ole iial juhtunud sellist asja, et saaksin teha vale numbri ja vale nimega ülekande. On tulnud teade, et nimes on midagi valesti, kontrolli. On olnud ka seda, et firmanime parandab automaatselt. Muidugi ma ka ise teen ülekandeid rahulikult ja kõike topelt üle kontrollides, et kas sai õige nimi ja kas kontonumber ikka klapib. Pole seda raha suvaliselt loopida. Lapse kontole laekumisi saan ka ise kontrollida, ei pea selleks oma kontolt välja logimagi. Samuti LHV peamises kasutuses.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Swed kontrollib isegi väljaminevaid makseid, kuna pettureid nii palju. Aga ülekande jah, ei saa teha, kui nimi ja kontonumber ei klapi.

Seega mulle jääb see teema täielikuks müstikaks. Kunagi kasutasin SEB-t, seal võis ka selline teema olla, aga ma ei ole juba aastakümneid nende klient.

Vahva. Igatahes tasub uurida maksete tagasiküsimist, ei saa olla, et pank ütleb et nad ei saa midagi teha. Küsida ikka saavad ju.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Swed kontrollib isegi väljaminevaid makseid, kuna pettureid nii palju. Aga ülekande jah, ei saa teha, kui nimi ja kontonumber ei klapi.

Seega mulle jääb see teema täielikuks müstikaks. Kunagi kasutasin SEB-t, seal võis ka selline teema olla, aga ma ei ole juba aastakümneid nende klient.

Vahva. Igatahes tasub uurida maksete tagasiküsimist, ei saa olla, et pank ütleb et nad ei saa midagi teha. Küsida ikka saavad ju.

SEBis selliseid asju ei esine – tuleb teade! LHV ja Luminori puhul võib tõepoolest vast kõike uskuda, kuid SEBiga vaevalt. Vähemalt ei ole SEBiga ühtegi negatiivset kogemust veerandsaja aasta jooksul, kuid LHV ja Luminoriga on pidevad tehnilised probleemid ja kaalun neist lahkumist.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

SEBis selliseid asju ei esine – tuleb teade! LHV ja Luminori puhul võib tõepoolest vast kõike uskuda, kuid SEBiga vaevalt. Vähemalt ei ole SEBiga ühtegi negatiivset kogemust veerandsaja aasta jooksul, kuid LHV ja Luminoriga on pidevad tehnilised probleemid ja kaalun neist lahkumist.

Väga võimalik, nagu ütlesin, ei ole aastakümneid nende klient juba. Üldse sellisest fenomeenist kuulen esimest korda, olen ca 15 aastat Swedbank’a klient ja selliseid probleeme ei esine.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kaob kuidas veel, tuttav tegi ca 300€ kande, nimi õige aga a/a number sai vale. Kumbi pank vastutust ei võta ja tuulde see raha jäigi.

0
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei saa aru, kui mingi osa vale, konto ja nimi ei klapi, siis mulle annab veateate (LHV)

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

esitatud lugu on nii segane, tekitades tunde, et peagi hakatakse raha lunima.

lase lapsel teha ülekandeid, kui ise nii käpardlik oled.

+12
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Avastasin , et olin teinud makse klassijuhataja nimele aga mingil müstilisel kombel olin maksekorraldusele pannud lapse kontonumbri.

Kas ikka ise oled lapse kontot kontrollinud? Ehk ta valetab?

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ka tegid ülekande pangast mis nime ja konto nr-i ühildavust ei võrdle, siis lapse kontole pidi see raha ikka jõudma.

mida see tähendab: Ma ei saa aru kuidas saab makse minna valesse panka ( teine pank ) minu lapse nimele ja siis sinna jäädagi …

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lollid saavat kirikus ka peksa.

Kahjuks oled sa tõesti loll!

+6
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru kuidas saab makse minna valesse panka ( teine pank ) minu lapse nimele ja siis sinna jäädagi …

Ee… kui läks teise panka sinu lapse nimele, siis pidigi ju sinna jääma. Või, kuhu see pidi sealt edasi minema, kui keegi seda raha ei ole kasutanud ega edasi liigutanud?

Kas ei oleks mõistlik lapsel sinna, oma teise panga kontole sisse logida ja sealt oma raha kasutada (õpetajale kanda või misiganes)?

Teen makseid mobiilis ( Smart ID) ja kasutasin lapsele taskuraha kandmisel nö. eeltäidetud varianti ( alusta uut makset samade andmetega).

Kui kasutasid eeltäietud andmeid, siis järelikult oled varem sellele kontole ülekandeid teinud. Järelikult, raha on lapse teises pangas asuvale kontole jõudnud.

Mina ei saa siiamaani aru , kuidas selline asi saab toimida , et pangaülekanne läheb arvele mida pole olemas .

Sellist asja ei saa olemas olla. Raha ei saa mitte kunagi õhku jääda. Kui see kontonumber on olemas, ja sa oled kindel, et see ei ole sinu lapse konto, siis on see kellegi teise isiku konto. Selleks, et asi selgeks saada, tuleb esitada panka kirjalik avaldus, ja siis tehakse kindlaks, kelle kontole raha jõudis. Ja võetakse selle isikuga ühendust, kes raha sai.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei saa aru, kui mingi osa vale, konto ja nimi ei klapi, siis mulle annab veateate (LHV)

See kehtib pangasiseste maksete puhul, kus pangal on see andmebaas olemas, et mis nimi mis kontoga seotud on. Kui sa teed ülekande mingisse teise panka, siis maksja pangal ei ole teise panga kontode nimesid, seega seda nimekontrolli saatev pank ei tee.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle ei saa aru, mille eest sa praegu teisi hoiatad? Kirjelduse põhjal oled sina ise olnud lohakas ja hajameelne. Miks sa eeldad, et teised inimesed ka sellised on?

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle ei saa aru, mille eest sa praegu teisi hoiatad? Kirjelduse põhjal oled sina ise olnud lohakas ja hajameelne. Miks sa eeldad, et teised inimesed ka sellised on?

Kui lugeda kui palju on siin alkohoolikuid ja narkomaane, siis ilmselt ikka on küll. Mina ei ole TA.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ju ta siis enda eest hoiatas jah. Aga on lihtsalt nii jobu, et unustas enda nime ja asukoha lisamata, et me ikka teaks, kellest hoiduda. Aga isegi, kui ta oleks seda teinud, oleks nimi olnud tõenäoliselt õpetaja oma ja asukoht kuskil Antarktikas.

0
-6
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 76 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Hoiatus – internetipanga ülekanded.