Esileht Tööelu, raha ja seadused. Hoiatus – internetipanga ülekanded.

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 76 )

Teema: Hoiatus – internetipanga ülekanded.

Postitas:
Kägu

Vaata oma konto ajaloost kellele sama konto nr-ga ülekandeid varem teinud oled, saadki teada kellele läks.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata oma konto ajaloost kellele sama konto nr-ga ülekandeid varem teinud oled, saadki teada kellele läks.

Miks sa arvad, et ta on sellele numbrile teadlikult teinud? Näpuviga oleks ju loogilisem

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahtsin sama soovitada. Tõenäoliselt peab see tuttav inimene olema.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis tuli välja veelgi jaburam asi. Olin viimased kuud teinud lapsele taskuraha makseid valesti.

Ja lapsel nagu ükskõik, et juba ei tea mitmendat kuud enam taskuraha ei ole laekunud?

Isegi kui laps kröösus on, siis ikkagi ju uuriks, et miks ta nüüd järsku taskurahalt maha võetud on.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei saa aru, kui mingi osa vale, konto ja nimi ei klapi, siis mulle annab veateate (LHV)

See kehtib pangasiseste maksete puhul, kus pangal on see andmebaas olemas, et mis nimi mis kontoga seotud on. Kui sa teed ülekande mingisse teise panka, siis maksja pangal ei ole teise panga kontode nimesid, seega seda nimekontrolli saatev pank ei tee.

on kehtinud ka teistesse pankadesse ülekannete puhul

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Swed kontrollib nime algustähtede vastavust konto nr-le

Swed kontrollib isegi väljaminevaid makseid, kuna pettureid nii palju. Aga ülekande jah, ei saa teha, kui nimi ja kontonumber ei klapi.

Seega mulle jääb see teema täielikuks müstikaks. Kunagi kasutasin SEB-t, seal võis ka selline teema olla, aga ma ei ole juba aastakümneid nende klient.

Vahva. Igatahes tasub uurida maksete tagasiküsimist, ei saa olla, et pank ütleb et nad ei saa midagi teha. Küsida ikka saavad ju.

millele sa tugined seda väites? swedi lehel kkk on igati ootuspäraselt kirjas, et väljaminevate maksete puhul nime ja konto nr vastavust  ei kontrollita ning seda võib kontrollida saaja pank, kuid neil ei ole kohustust seda teha. (pangasisesed maksed ei ole siinkohal teema, nende puhul on kontroll automaatne, ebakõla selgub reaalajas, aga see ei ole antud teemaalgatuse küsimus.)

äkki sa oskad isegi öelda, kuidas oleks pangal tehniliselt võimalik kontrollida väljamineva euroopa makse puhul teises pangas asuva konto omaniku nime ja ibani vastavust?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei saa aru, kui mingi osa vale, konto ja nimi ei klapi, siis mulle annab veateate (LHV)

See kehtib pangasiseste maksete puhul, kus pangal on see andmebaas olemas, et mis nimi mis kontoga seotud on. Kui sa teed ülekande mingisse teise panka, siis maksja pangal ei ole teise panga kontode nimesid, seega seda nimekontrolli saatev pank ei tee.

sulle ka sama küsimus: kuidas oleks see kontroll võimalik? kuidas oleks pangal tehniliselt võimalik kontrollida väljamineva euroopa makse puhul teises pangas asuva konto omaniku nime ja ibani vastavust?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kuidas oleks pangal tehniliselt võimalik kontrollida väljamineva euroopa makse puhul teises pangas asuva konto omaniku nime ja ibani vastavust?

Loogiliselt võttes samamoodi nagu näiteks telefoninumbri valesti valimisel. Kui kirjutad vale numbri, siis saad veateate.

Minumeelest sellega ka on nii, et kui sa kuskile imelikku kohta tahad raha üle kanda, mida ei ole üldse olemas, siis see tuleb sulle lihtsalt ringiga tagasi kui vigane ülekanne, mitte ei haihtu kuskile mutiauku. Kui raha on ja jääb kadunuks, siis on see siiski jõudnud kellegi arvele ja see keegi vaikselt lihtsalt rõõmustab selle üle, et sai mingi raha…

Kui mu enda arvele keegi järsku teeks ülekande märkega, et klassi teatrikülastus vms ilmselgelt niisugust, mis mu arvele ei peaks laekuma, siis ma teeks ise selle ülekande tagasi ja kirjutaks juurde, et kontrollige konto numbrit. Aga et raha päris lihtsalt ära kaob, seda on küll raske uskuda. Kuskil on see siiski maandunud.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ju kadus raha samamoodi nagu TA on kadunud.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loogiliselt võttes samamoodi nagu näiteks telefoninumbri valesti valimisel. Kui kirjutad vale numbri, siis saad veateate.

Üsna loogiline on, et ühises pangandussüsteemis on olemas kõigi panakde kontonumbrid, aga mitte koos nende omanike nimedega.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

vale analoogiat kasutad. see vale telefoninumber, mille puhul sa veateate saad, on sama nagu vale iban ja sellisel juhul su raha kuskile ei liigugi. veateade täpselt nagu olematu numbri puhul.

aga telefoninumber sobib visualiseerimiseks küll, analoogia on lihtsalt selline, et sina valid numbri, vastu võtab aga Ants, kuigi sina helistasid omateada Mallele. ja seda, et sinu valitud number ei ole Pille oma, ei oska ükski süsteem kontrollida, et selle peale veateadet anda. seda, et sa ei valinud Malle numbrit, ütleb sulle Ants.

seda, milline on Malle number, teab Malle ise ja tema sideteenuse pakkuja, lisaks veel need inimesed, kellele Malle ise oma numbri on öelnud. teenusepakkuja ei tohi Malle numbrit kellelegi edastada. ja vot samamoodi on pangakonto numbriga ka: tead sina ja su pank ning need, kellele sa ise oma kontonumbri öelnud oled, aga pank ei tohi seda isesisvalt kellelegi edastada. ja see ongi põhjus, miks makse tegija pank ei saa kontrollida vastuvõtva panga klientide andmeid ehk nime ja kontonumbri vastavust.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd jah on nii, et varsti ei tohi enda nime ka teada. Miks pangakonto nr suur saladus on, et keegi hakkab sinna hullusti raha kandma või?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minumeelest sellega ka on nii, et kui sa kuskile imelikku kohta tahad raha üle kanda, mida ei ole üldse olemas, siis see tuleb sulle lihtsalt ringiga tagasi kui vigane ülekanne, mitte ei haihtu kuskile mutiauku.

tulebki ju. vigane ülekanne = viga kontonumbris. see mitte lihtsalt ei tule tagasi, vaid ei lähe väljagi. pankadevaheline infovahetus käib ainult kontonumbrite alusel, nime vastavust kontrollib vastuvõttev pank, keegi teine seda teha ei saagi. TA ülekanded ei olnud vigased, need olid täiesti korrektsed, ta lihtsalt ei kandnud raha sellele inimesele, kellele kavatses.

arusaamatu, miks sa nimetad reaalselt eksisteerivat kontot mingiks imelikuks kohaks?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siinsed peavad ju isikukoodi ka tohutuks saladuseks.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

sulle ka sama küsimus: kuidas oleks see kontroll võimalik? kuidas oleks pangal tehniliselt võimalik kontrollida väljamineva euroopa makse puhul teises pangas asuva konto omaniku nime ja ibani vastavust?

kust mina tean, pole uurinud ega huvita ka, aga nii on olnud, uuri ise välja kui nii väga huvitab

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

tuleb olla ettevaatlik

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA ülekanded ei olnud vigased, need olid täiesti korrektsed, ta lihtsalt ei kandnud raha sellele inimesele, kellele kavatses.

Kandis siis inimesele, kellega tema lapsel on täpselt sama nimi ja kontole, kuhu ta on ka varem ülekandeid teinud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et see laps pani raha huugama ja ema on nii rumal, et usub, et laps ei saanudki seda raha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA ülekanded ei olnud vigased, need olid täiesti korrektsed, ta lihtsalt ei kandnud raha sellele inimesele, kellele kavatses.

Kandis siis inimesele, kellega tema lapsel on täpselt sama nimi ja kontole, kuhu ta on ka varem ülekandeid teinud?

sa ei saanud veel aru, et väikeste summade kandmisel piisab ainult korrektsest kontonumbrist?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sa ei saanud veel aru, et väikeste summade kandmisel piisab ainult korrektsest kontonumbrist?

Sa ei saanud veel aru, et esmalt kandis õpetaja nimele aga lapse kontole ja see raha lapse arvele ei jõudnud?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei saanud veel aru, et esmalt kandis õpetaja nimele aga lapse kontole ja see raha lapse arvele ei jõudnud?

Kelle konto number see oli ja ega numbri tippimisel viga ei tehtud, seda ei saanud lõpuks keegi aru.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kelle konto number see oli ja ega numbri tippimisel viga ei tehtud, seda ei saanud lõpuks keegi aru.

Number jääb ülekandele ju tõestuseks alles ka siis, kui see on valesti tipitud. Ju ta siis ikka pärast kontrollis hoolikamalt, kas see oli lapse oma. Lapse kontolt saab selle ju väga lihtsalt üle kontrollida, kas laekus või mitte. Kui seda seal ei ole, siis kuhu see raha jäi?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

PK-s 99% juhtudel TA-d haihtuvad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

PK-s 99% juhtudel TA-d haihtuvad.

Vaadates vastuseid, siis kas selles on midagi üllatavat?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei, ma ei saanud sellest aru. sest mina lugesin välja, et TA tegi ülekande oma teada lapse kontole, aga pärast selgus, et ka  see tema teada lapse kontonumber ei olnud ju tegelikult üldse lapse konto number. seega läks see õpetajale mõeldud raha samasse auku, kuhu eelnevate kuude taskuraha.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ise ei saanud asjadest aru.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle ei saa aru, mille eest sa praegu teisi hoiatad? Kirjelduse põhjal oled sina ise olnud lohakas ja hajameelne. Miks sa eeldad, et teised inimesed ka sellised on?

Mina võiks vabalt sama liigutuse teha, minu jaoks on postitus küll hoiatuseks. Mõnda aega ikka vaatan oma maksed tähelepanelikumalt üle.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tsiteerin teemaalgatajat:

Avastasin , et olin teinud makse klassijuhataja nimele aga mingil müstilisel kombel olin maksekorraldusele pannud lapse kontonumbri.

Tegin uue ülekande õpetajale. Hakkasin siis pangast uurima , et kas on võimalik valesti läinud makse tühistada,

sest lapse arvele raha ei jõudnud ja õpetaja omale ammugi mitte.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ülekandeid peaks perekoolikas tegema oma harvadel kainetel hetkedel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tsiteerin teemaalgatajat:

Avastasin , et olin teinud makse klassijuhataja nimele aga mingil müstilisel kombel olin maksekorraldusele pannud lapse kontonumbri.

Tegin uue ülekande õpetajale. Hakkasin siis pangast uurima , et kas on võimalik valesti läinud makse tühistada,

sest lapse arvele raha ei jõudnud ja õpetaja omale ammugi mitte.

jeerum, loe edasi!

kuidas see raha oleks saanud lapse arvele jõuda, kui teemaalgatajal oli lapse nime külge mingi suvaline kontonumber salvestatud!

+1
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 76 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Hoiatus – internetipanga ülekanded.